Zdali sa mi trosku tensie aj maksie, som si ich nevedel chvilku dat ani do oka, asi az na 5 krat
Kontaktne sosovky
Re: Kontaktne sosovky
Okej dakujem pekne vsetkym
Uz som si objednal aj ja, dosli mi este v piatok, vsetko v pohode a cena s postovnym 26 € za mesacne sosovky Surevue, a to v mojej optike som platil 36 € za 14-denne.
Zdali sa mi trosku tensie aj maksie, som si ich nevedel chvilku dat ani do oka, asi az na 5 krat
ale asi to bude len silou zvyku, predtym som mal totiz ine 
Kontaktne sosovky
dobrý deň chcel by som sa opitat mam sosovky na mesiac ale chcel by som si kupit druhe... ale dodanie tam je 21 dni tk si mozem obj? nebude vadit ked nahodou pridu o 5 dni a ze ich budem mat 25 dni (trebars) v tom roztoku? nemozu sa nejako pokazit? Ďakujem
-
Old Dirty Bastard
Guru
nemôžu (ale pozor na dátum spotreby, ktorý je na nich uvedený, po danom dátume by som ich už neodporúčal používať)
eror: co myslis, kolko su sosovky na sklade ? tyzden ? niekedy aj mesiace..
treba sledovat datum spotreby.. ak je ok, nemas co riesit..
treba sledovat datum spotreby.. ak je ok, nemas co riesit..
Po dlhom rozhodovani a po 15tich rokov s okuliarmi na nose som sa rozhodol konecne pre sosovky... Vcera som bol pri ocnej ukazala mi za 15 minut zakladanie, poucila ma o hygiene a podobne (brat nosi kontaktne sosovky tak so mnou vela prace nemala) a dnes uz veselo pracujem na PC pozeram TV bez okuliaropv
Je to pre mna velka zmena kedze mam vrodenu chybu (astigmatizmus dioptrie +6) cize bez okuliari som bol vzdy strateny... Zatial nelutujem tie 2 dni este nemozem vela hodnotit ale okamzity pocit je super! Konkretne mam Acuvue Oasys for Astigmatism aj moj brat pouziva Acuvue sosovky.
kolko priblizne stoji roztok 360 ml v lekarni? napriklad tento: http://www.vasesosovky.sk/solocare-aqua.html alebo aj ina znacka...
oplati sa to kupovat z internetu alebo staci kupit aj v lekarni?
oplati sa to kupovat z internetu alebo staci kupit aj v lekarni?
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Raz som si chcela objednať z netu, ale bolo to približne rovnako. Závisí od konkrétnej značky a lekárne. Ale najlacnejšia 360ka stojí okolo 12€ (aspoň myslím), takže to máš skoro to isté...
-
zuzkazuzka
VIP
Ja kupujem výhradne z netu, šošovky aj roztoky. Ceny v lekárňach pravdupovediac nepoznám, ale v drogérii sú o niekoľko eur drahšie. Na nete roztoky zvyknú mať vo výhodnejších balíčkoch - napr. 3+1 zadarmo, alebo k veľkému jeden malý cestovný zdarma. A keďže objednávam viac tovaru naraz, za poštovné neplatím, takže sa to viac oplatí. No a keď mi ešte objednaný tovar donesie kuriér do práce, tak je to úplne najpohodlnejšie 
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
chcela by som sa spýtať či mi tu niekto vie odporučiť dobré kontaktné šošovky(nedioptrické, farebné-zelené) ktoré nevyzerajú velmi umelo.
Moje oči majú zeleno-hnedu farbu, občas skor do zelena, tak by som si ich chcela zvýrazniť.
Raz som si už jedny kúpila ale tie v mojom oku vyzerali velmi neprirodzene(bolo vidiet že to proste nieje "moje" oko:) ani nie tak farba tá bola ok, ale skor kresba tej šošovky alebo čo to je, videla som v nich aj dost rozmazane- asi neboli kvalitné(bola to znacka colourvue fusion).
Moje oči majú zeleno-hnedu farbu, občas skor do zelena, tak by som si ich chcela zvýrazniť.
Raz som si už jedny kúpila ale tie v mojom oku vyzerali velmi neprirodzene(bolo vidiet že to proste nieje "moje" oko:) ani nie tak farba tá bola ok, ale skor kresba tej šošovky alebo čo to je, videla som v nich aj dost rozmazane- asi neboli kvalitné(bola to znacka colourvue fusion).
Ahoj. Práve som začal nosiť šošovky a neviem si ich nechať v oku. Dám si ich do oka a oni miesto toho aby v ňom zostalý, tak sa nalepia na palec. Stáva sa to aj vám?
Stavalo, a kolko krat
Postupne si nato zvyknes, ale zo zaciatku budes mat tendenciu zmurkat a pojde to tazko.
Skus si ked tak kvapnut dnu do sosovky trosku roztoku, 1-2 kvapky, potom sa ti to lepsie prilepi na oko. Tiez mi zo zaciatku pomohlo to, ze ked som si ju vlozil dnu, hned som zavrel oko a trosku som posuchal zavrete viecko, aby sa tam lepsie prilepila.
Skus si ked tak kvapnut dnu do sosovky trosku roztoku, 1-2 kvapky, potom sa ti to lepsie prilepi na oko. Tiez mi zo zaciatku pomohlo to, ze ked som si ju vlozil dnu, hned som zavrel oko a trosku som posuchal zavrete viecko, aby sa tam lepsie prilepila.
Nemá niekto náhodou skúsenosti s hnedými dioptrickými šošovkami? Mám modro-zelené oči a chcela by som nejaké, ktoré pekne prekryjú pôvodnú farbu a nepôsobia umelo...Ďakujem
vsetky posobia umelo. Rozdiel medzi diop. a fareb. diop. nie su.. co sa tyka kvality..
-
drop
Medium Star
Chcem sa spytat, aku znacku pouzivate ? Objednavam tiez z internetu aby to bolo lacnejsie, ale u ocneho ktoreho mam mi dal sosovky na zaciatok AirOptix Aqua, viem, ze maju viac % vody ako ostatne a da sa s nimi aj prespavat. Ale nasiel som jedny co ma aj moja znama a tie su o polovicu lacnejsie ale neda sa v nich prespavat. Mozem prejst na tie lacnejsie aj ked som nebol u doktora ? Nechce sa mi tam pol dna zabit len koli tomu co mozem zistit tu.
Problemy s ocami nemavam, sosovky nosim denne. Iba raz som mal cervensie oko ale inak nic ine. jedna sa mi fakt iba o cenu.
Ja momentalne pouzivam tieto http://www.sosovky-kontaktne.sk/acuvue-oasys-6-sosoviek
Ked som nakupoval u ocneho, tak stali 36 €, tu z internetu ich mam za 20... Pise na nich sice ze su 2 tyzdnove, ale v pohode ich mozem nosit mesiac a ani ich necitim, ked som kupoval od ocneho tak mi tiez vravel ze sa daju nosit kludne aj mesiac.
A ci vadi ked prejdes na lacnejsie? myslim ze to zavisi od materialu a vlastnosti sosovky. Ja som si raz sice kupil lacnejsie, za cca 15 €, ale strasne ma skrabali v oku, videl som rozmazane atd. Musel som ich po par tyzdnoch vymenit. Skus sa ked tak spytat aj na tej stranke, z ktorej kupujes, aky je rozdiel medzi tou znackou ktoru pouzivas momentalne, a ktoru chces kupit (tu lacnejsiu).
Tiez si nemyslim, ze je v sosovkach najrozumnejsie spat, jasne ze su take, na ktorych pise ze sa nemusia cez noc vyberat, ale oku to urcite neprospieva. Ale tak stane sa, ze clovek so sosovkami zaspi, hlavne ked si ich nie je schopny vybrat po vypiti vacsieho mnozstva alkoholu
/edit: este davaj bacha na to, aky maju sosovky obsah vody. Neviem ci to priamo od toho zavisi, ale ja co som skusal jedne s obsahom vody 58% tak som si ich nevedel dat do oka, su neskutocne makke, prehynaju sa na prste atd.
Ked som nakupoval u ocneho, tak stali 36 €, tu z internetu ich mam za 20... Pise na nich sice ze su 2 tyzdnove, ale v pohode ich mozem nosit mesiac a ani ich necitim, ked som kupoval od ocneho tak mi tiez vravel ze sa daju nosit kludne aj mesiac.
A ci vadi ked prejdes na lacnejsie? myslim ze to zavisi od materialu a vlastnosti sosovky. Ja som si raz sice kupil lacnejsie, za cca 15 €, ale strasne ma skrabali v oku, videl som rozmazane atd. Musel som ich po par tyzdnoch vymenit. Skus sa ked tak spytat aj na tej stranke, z ktorej kupujes, aky je rozdiel medzi tou znackou ktoru pouzivas momentalne, a ktoru chces kupit (tu lacnejsiu).
Tiez si nemyslim, ze je v sosovkach najrozumnejsie spat, jasne ze su take, na ktorych pise ze sa nemusia cez noc vyberat, ale oku to urcite neprospieva. Ale tak stane sa, ze clovek so sosovkami zaspi, hlavne ked si ich nie je schopny vybrat po vypiti vacsieho mnozstva alkoholu
/edit: este davaj bacha na to, aky maju sosovky obsah vody. Neviem ci to priamo od toho zavisi, ale ja co som skusal jedne s obsahom vody 58% tak som si ich nevedel dat do oka, su neskutocne makke, prehynaju sa na prste atd.
-
drop
Medium Star
Raz som s nimi zaspal a to som bol mimo domova a ziadne puzdro nic... Rano ked som sa obudil som mal karpiny po celom oku. Dost neprijemne. Ale ja myslim prespavanie, s niektorymi sa da, s inymi nie. To napr. poobedna siesta na polhodku-hodku, rozzmurkas a nic sa nedeje.Auruz napísal:Tiez si nemyslim, ze je v sosovkach najrozumnejsie spat, jasne ze su take, na ktorych pise ze sa nemusia cez noc vyberat, ale oku to urcite neprospieva.
No skusim zohnat nejaky testovaci pár odskusam a az potom kupim krabicku, len dufam, ze zozeniem a nie za cenu celeho balenia.
Inak konkretne sa mi jedna o prechod z Ciba Vision Air Optix Aqua na Bausch and Lomb - SofLens 59 cenovo neporovnatelne ale neviem ako by sa spravali konkretne v oku.
Bausch and Lomb pouziva kamarat, sice nie SofLens 59, ale je s nimi spokojny, vravel ze mu vyhovuju.
Inak k tomu spaniu, jak som spominal tie, ktore boli strasne makke co som si ich nevedel dat ani do oka, pretoze sa mi stale ohybali na prste. Tak pri tychto som nemal vobec problem ani ked som s nimi zaspal, rano som nemal vobec zlepene oci, ani jedna "karpina"
Pamatam, ze to som bol vtedy na chate, a 2 noci som si ich nevybral, vobec ma nedrazdili oci ani nic, aspon to bolo na nich dobre. Btw boli to tieto http://www.sosovky-kontaktne.sk/surevue-6-sosoviek
Inak k tomu spaniu, jak som spominal tie, ktore boli strasne makke co som si ich nevedel dat ani do oka, pretoze sa mi stale ohybali na prste. Tak pri tychto som nemal vobec problem ani ked som s nimi zaspal, rano som nemal vobec zlepene oci, ani jedna "karpina"
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
Ja som si kupila nedioptricke farebne šošovky ale videla som dost rozmazane a nezmizlo to ani po par hodinach takze som ich aj vyhodila. Cim to je?neboli drahe stali nejakych 16eur znacka freshlook colorblends :-/
-
bolek
Guru
Nemohla si ich niečím zašpiniť, keď si si ich vkladala do oka (makeup, krém)? Prípadne si mohla mať suché oči, aj vtedy je to videnie rozmazané...
-
Murder_Inc
Star
Ja som nosil tieto kontaktné šošovky http://www.sosovky-kontaktne.sk/air-opt ... 6-sosoviek ale nebol som s nimi spokojný, často mi spôsobovali pocit suchého oka alebo škriabali, raz keď som si zabudol objednať šošovky som ich dobu musel natiahnuť o dva týždne a bola to osudná chyba
infekcia, zapálené oko, celé červené, doba liečenia 2 týždne. Potom mi však moja doktorka poradila síce drahšie http://www.sosovky-kontaktne.sk/air-opt ... 6-sosoviek šošovky, ale sú neporovnateľne lepšie. Nespím v nich, aj keď je písané už v názve, že je to možné. Znášam ich lepšie, väčšia priepustnosť vzduchu a obsahujú viac vody. Aj keď ich dobu nosenia natiahnem o mesiac v pohode vydržia a kontaktné šošovky nosím každý deň v priemere 6-7 hodín denne, víkendy sporadicky.