Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

marek carey
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Kontaktne sosovky

Príspevok od používateľa marek carey »

Ved v nom mas aj puzdro :)
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ten roztok nebol so žiadnym puzdrom, ani v žiadnej krabičke uložený. Aby som bol presný kupovala mi to mama keď bola v DMku pričom so mnou telefonovala a vravela mi že majú rôzne druhy za rôzne ceny. Tak sa jej pýtam aký je rozdiel a predavačka jej povedala že vraj žiadny, tak som jej povedal nech vezme tento a ja som s ním spokojný. Ale keď budem kupovať nový pár šošoviek, tak budem chcieť aj nové puzdro, preto sa pýtam odkiaľ vziať.
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Trošku sprostá otázka, ale aj tak sa spýtam.. Mohli mi šošovky zhoršiť zrak? Odkedy ich nosím tak sa mi zdá že bez nich vidím ešte horšie ako predtým. Fakt neviem či to tak ozaj je, alebo to je kvôli tomu že nakoľko ich nosím takmer stále, tak som si odvykol na ten rozmazany obraz v diaľke. Ale zdá sa mi, že to čo som predtým videl lepšie (bez šošoviek / okuliarov) teraz vidím horšie.
marek carey
Medium Star
Medium Star

V tom super je aj puzdro, aj preto ho kupujem. Ale predavaju ich aj samostatne v DM. A po kazdom pare ti je zbytocne nove puzdro, staci kazde tri mesiace s novym roztokom.
Zrak sa ti zhorsuje stale, preto kazde dva roky mas chodit na premeranie, aby sa ti tie dioptrie ti tie dioptrie korigovali. :D
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

nosím ich od decembra, myslim že to nieje taká dlhá doba aby tam bol taky velky rozdiel
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Tak dík za info, zatím s týmto roztokom ešte vydržím s terajším puzdrom a potom budem kupovať ten žltý (SUPER) roztok. Nevieš či je tam aj nejaký rozdiel medzi tým fialovým čo mám a žltým? Lebo ten fialový zatiaľ vyhovuje :)
marek carey
Medium Star
Medium Star

Sa mi zda, ze pise lepsie odstranovanie bielkovin. Ale isto je to na jedno kopyto, len tam je to puzdro.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Tiež si myslím, vďaka :)

//autoeditácia príspevku (14 Máj 2015, 10:14)
Prvé (neskúšobné) šošovky som si kúpil u očnej a dala mi také čo si vôbec na internete neviem nájsť.

Všimnite si tie čínske znaky a značku (Alcori a Novartis company).

Aký rozdiel môže byť oproti týmto?
http://kontaktne-sosovky.heureka.sk/alc ... 3-sosovky/
http://kontaktne-sosovky.heureka.sk/alc ... 3-sosovky/
Prílohy
11257703_10202896022681844_944707802_n.jpg
marek carey
Medium Star
Medium Star

Akoze ich. nevies najst? :) Ja ich kupujem dlhe roky cez internet. :) Jedny mas na astigmaticke oko, druhe klasicke.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Na tych v prilohe je dole v strede ina firma ako ma tych z heureky.
z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

marek carey
Medium Star
Medium Star

Ina krabicka akurat.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte, za tri týždne som sa objednal k očnému, lebo som chcel meniť rám okuliarov a aj nový (aktuálnejší) recept, ale napadlo ma, že by som chcel vyskúšať aj šošovky. Narýchlo som prehľadal v tejto téme, ale skúsil by som sa opýtať na pár vecí čo ma zaujíma, a ak by niekto vedel odpovedať, budem rád. Ešte pre info, na oboch očiach som ďalekozraký (nejak 1.5 a 2, alebo tak) a mám aj astigmatizmus.

1) Bude treba, ak som správne pochopil, tórické šošovky, a tie sú cenovo drahšie. Vedel by mi niekto poradiť, koľko to môže vychádzať ročne, polročne, respektíve aký je cenový rozdiel oproti klasickým? Brat čisto šošovky otočí za 100-120 / rok, avšak on má iba ďalekozrakosť.

2) Niekto tu písal, že pri takýchto šošovkách je dôležitá aj rotácia šošovky, a že je bežné, že sa šošovka sama otočí a potom nič nevidím. Ak mám byť úprimný, toto ma obrovsky odradilo, keď ich budem používať na bicykli alebo pri šoférovaní, tak sa mi to zdá aj dosť nebezpečné. Taktiež to bude zrejme viesť k neprijémným situáciám, keďže skoro denno-denne som v stave, že niekedy nemám úplne čisté ruky a chodiť domov, alebo hľadať najbližšie umývadlo kvôli tomuto mi príde nepraktické. Ako vôbec zistím, že sú práve natočené správne? Musím to mojim subjektívnym pocitom vyhodnotiť, že "aha, teraz vidím asi najlepšie,...", alebo sa nejak natočia samé? Nejaké bližšie info o tomto?

3) Vzhľadom na faktory vyššie, oplatia sa takéto šošovky, alebo sú okuliare lepšie riešenie? Aktuálne okuliare nosím iba doma a v škole, nikde inde. Ani za volantom (do ďialky vidím, ale kvôli tomu astigmatizmu nie úplne tip top), ani keď som vonku, ani v kine, atď., lebo mi to príde neskutočne nepohodlné, tiež často nosím slnečné okuliare, a pod., takže šošovky sa mi zdali ako perfektný kompromis, a ak by som doma nosil okuliare, zrejme by mi aj dlhšie vydržali, keďže by som si ich niektoré dni ani nedával do očí.

4) U očného pred "prehliadkou" treba oznámiť, že mám o toto záujem, aby meral niečo iné, alebo to prebieha rovnako a podľa receptu si to môžem sám objednať? (Toto je iba taká otázka aby nebolo, lebo aj tak sa budem vypytovať aj tam :D)
marek carey
Medium Star
Medium Star

Ahoj,

1. vyjdu viac, tie lacnejsie okolo 140 za rok, ale ja mesacne niekedy nosim vacsinou dva tyzdne navyse. plus roztoky. :)

2. tie pretocene sosovky to nie je taka tragedia. :D dve naraz sa ti neotocia a po chvili narotuju naspat. :) a urcite budes vediet, lebo ked ich mas otocene neuvidis nic. :D

3. ja nosim okuliare doma, ale som nervozny z nich, sosovky su sto a jedno :)

4. urcite povedat, ze chces sosovky, mozu ti na sosovky vyjst ine dioptrie ako na okuliare :)

Keby nieco sa ti este nezda, kludne hod echo. :)
Hensym
VIP
VIP

Vďaka za reakciu. :)

ad 1: Mesačné nosíš dva týždne, alebo mesiac +2 týždne (6 dokopy)? Ak by som ich niektoré dni ani nedal do očí, a plávali by v roztoku, tak sa opotrebujú aj tam, alebo sa mi o to predĺži ich životnosť a rozpadnú sa povedzme až po 40 dňoch?
ad 2: Nerozumiem ako sa môžu samé natočiť naspäť. Ako to funguje? Toto iba zo zaujímavosti. :)
marek carey
Medium Star
Medium Star

1. 6 dokopy :))) ony sa ti nerozpadnu, su neprijemne v oku, horsie cez ne vidis, preto vies, ze je cas na vymenu. a dni, cez ktore ich nemam v ociach si neratam do pouzitia, takze jeden par nosim cca 2 mesiace. kupujem si drahsie sosovky, ale kazde vrazene euro sa mi vrati, uz len kvoli komfortu :)
2. ako to funguje presne neviem, ale tie toricke sosovky maju kazda znacka svoj sabilizacny system a tak ako sa ti sama narotuje, ked si ju das rano do oka, tak sa ti popravi aj cez den. urcite, ked nemam pri sebe umyvadlo si ju neotocim sam :D ale rano, ked sa ponahlam, si ju viem napasovat, aby som hned bol tutti frutti :)
Hensym
VIP
VIP

Díky teda za info, popýtam sa teda ešte u očného, snáď to bude všetko OK a šošovky sa mi zapáčia.
blackieees
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa blackieees »

Skusal niekto z vas pouzit jednodnove kontaktne sosovky aj viac krat? Pri spravnom cisteni a uskladneni hrozi nejaky problem?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Hrozi, ten material nie je na skladovanie. :(
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Hensym napísal:Vďaka za reakciu. :)

ad 1: Mesačné nosíš dva týždne, alebo mesiac +2 týždne (6 dokopy)? Ak by som ich niektoré dni ani nedal do očí, a plávali by v roztoku, tak sa opotrebujú aj tam, alebo sa mi o to predĺži ich životnosť a rozpadnú sa povedzme až po 40 dňoch?
Niekedy na vymenu zabudnem a vsimnem si to, az ked vidim troska matnejsie. Obcas sa stane, ze mam mesacne aj 10tyzdnov :) Ale to, ze su starsie zbadas aj pri cisteni. Drobne spinky ostavaju na sosovke. Ak si nevsimnes, pocitis :)
Urcite sa nerozpadnu ani po pol roku. V roztoku snad nikdy.

Testoval som sosovky zo zaujimavosti aj v obycajnej vode. Po 7dnoch boli stale nositelne. (test som robil, na zaklade toho, ze co ak mi raz dojde voda niekde na chalupe, v horach, co sa chvalabohu este nestalo).

Robil som aj test, ze som ich nechal bez roztoku. Samozrejme stvrdli na kamen, vratil som ich do roztoku. Uz to nerozchodili do pouzitelneho stavu.
Napísať odpoveď