kontrola posledneho pristupu a posledneho prispevku uziv.

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
DeeJay3
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kontrola posledneho pristupu a posledneho prispevku uziv.

Príspevok od používateľa DeeJay3 »

cafte pomozete? chcel by som nieco taketo na stranku aby mi kontrolovalo ip ak nieje v databaze nech ju ulozi (niektore veci som nevedel spravit) a prida k nej datum (napr potrebujem aby pridalo 2009-12-31 23:00 nizsi ako prvy prispevok) a aby kazdemu vyhodilo ze je nieco nove...potom mam v db polia meno datum a zapis a datum je vo forme ako som pisal vyssie..porovna datumy a podla toho nastavi cookies a potom podla cookies vyhodi echo ci je nieco nove alebo nie...

nieco som nakodil ale vsetko nevem a neviem ci je vobec toto dobre

Kód: Vybrať všetko

<?php

$db_spojenie = mysql_connect("server", "meno", "heslo");
mysql_select_db("databaza");

prehladat db ak tam ip neni pridat ju a k nej priradit $datum_ip 0000-00-00 00:00:00 inak pokracuj...

...if $datum(posledny udaj z pola datum v danej tabulke) > $datum_ip(datum pri danej ip)
{
$value1 = '1';
setcookie("datum_cookies", $value);
}
else
{
$value0 = '0';
setcookie("datum_cookies", $value);

}

pridat k ip tej istej ip aktualny datum $datum_ip

if $_COOKIE["datum_cookies"]="1"
{
echo "<input type='hidden' name='datum_cookies' value='0' />Fórum - <a href='odkaz_do_fora.htm'> nový príspevok</a>";

na tento link este action nastavit datum_cookie na 0 prehladat db a ak v databaze aktualna ip uzivatela nieje pridat ju a k nej do datum_ip aktualny datum 

}
else
{
echo "Fórum - <a href='odkaz_do_fora.htm'>žiadny nový príspevok [pridať nový]</a>"
}
?>
alebo mi poradte nieco lepsie cez mena sa to neda pretoze tam mose pridavat hocikto :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: kontrola posledneho pristupu a posledneho prispevku uziv.

Príspevok od používateľa audiotrack »

absolútne sa nechytám na pointu o čo ti vlastne ide
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

skontrolovat ci bol pridany novy prispevok do databazy...v databaze mam tri polia datum meno a prispevok ....napisal som tu priklad ako to moze byt cez porovnavanie datumu poslednej navstevy kazdej ip (ktory sa bude ukladat spolu s ip do db) a datumu posledneho prispevku a potom link podla toho ci je nieco nove alebo nieje t.j. ci je datum poslednej navstevy > ako datum posledneho prispevku...neviem to lepsie vysvetlit
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

1) v nastavovaní cookies máš v set_cookie $value, no v podmienkach si nastavuješ $value0 a $value1.
2) nemusíš používať cookies, vyhneš sa tomu problému "na tento link este action nastavit datum_cookie na 0". Stačí to cez obyčajnú premennú, veď je to v jednom súbore
DeeJay3
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

hop srry....tam som sa pomylil malo tam byt set_cookie, a namiesto value malo byt value0 a value1....nevsimol som si to..nepomoses mi to nakodit?..ako tak by som si to spravil lenze neviem ako ukladat ip do db a k nej aktualny datum....a potom porovnat jednu (presne urcenu bunku) s druhou....datum posledneho prispevku a datum pri ip
Napísať odpoveď