Konzola pre 7 ročného (parametre, pripojenie, príslušenstvo)
Konzola pre 7 ročného (parametre, pripojenie, príslušenstvo)
Herní maniaci, poraďte pls s výberom hernej konzoly. Nákupy všetkého (a hlavne oblečenia) sú moja silná stránka ale v tomto som totálna lama. Môj 7 ročný syn si veľmi želá konzolu, ale ja mám problém nie len rozhodnúť sa medzi Xbox a PS...neviem aké parametre by som mala ustrážiť, neviem posúdiť či využije virtuálnu realitu, celkom nechápem ako je to kinetom na nových konzolach a prečo sú také rozdiely v cenách. Navyše, teraz máme TV Panasonic, je s HD ale nie je online (kupovany asi pred 7 rokmi), potrebujem teda aj nový TV? Ak áno aký? ... A ak bude na konzole sťahovať hry online....koľko ma to asi bude stáť? A existuje tam niečo ako rodičovská ochrana? (nech nenahana zombíkov a pod.).
Priatelia uvedomujem si že odpovedať na moje otázky zaberie trochu času tak ponúkam barter...ak by niekto bol ochotný poradiť, rada na oplátku ja poradím vo veciach v ktorých sa význam (vzťahy, sex, image...).
Ďakujem
Priatelia uvedomujem si že odpovedať na moje otázky zaberie trochu času tak ponúkam barter...ak by niekto bol ochotný poradiť, rada na oplátku ja poradím vo veciach v ktorých sa význam (vzťahy, sex, image...).
Ďakujem
Re: Konzola pre 7 ročného (parametre, pripojenie, príslušens
Podľa mňa pre 7 ročného by bol lepší switch, to je tuším trochu viac targetované pre deti, hlavne ponukou titulov.
Ďakujem za odpoveď...a čo to ten switch je? Ako to funguje?
k tvojim otazkam:
playstation 4 sa da kupit bud v beznej verzii (lacnejsia) alebo v pro verzii. pro ma navyse podporu 4k a hdr myslim. je vykonnejsia a niektore hry to vedia vyuzit. ale samozrejme vsetky hry pobezia aj na normalnej verzii.
xbox je na tom podobne, xbox one S je ta bezna verzia a xbox one X je ta drahsia a vykonnejsia.
myslim ze pre 7 rocne dieta uplne postaci ta bezna verzia, este k tomu ak mate starsiu telku.
k telke, pokial ma HDMI vstup tak vsetky konzoly bez problemov pripojis. inak ziadne virtualne reality ani kinekty by som nekupoval, to sa da dokupit aj dodatocne.
k online nakupovaniu, samozrejme konzoly podporuju rodicovsku kontrolu, takze sam nakupovat nic nebude ak mu to nedovolis. ceny hier su rozne, od par eur az po 50-60 za najnovsie tituly.
ci vybrat playstation alebo xbox je na osobnom uvazeni, ide prevazne o to ake hry chces hrat, kazda konzola ma svoje exkluzivne tituly ktore si na tej druhej nezahras. ale mainstreamove tituly ako fifa, battlefield a podobne su aj na xbox aj na playstation.
inak doporucujem si o tom nieco precitat, chapem to tak ze ty sa hry asi nehravas a nemas v tom prehlad, ale treba si uvedomit ze nie vsetky hry su vhodne pre 7 rocne dieta a ja by som ich napriklad tomu svojmu nedovolil hrat. takze je to vsetko o vybere hier, najst si tie vhodne pre vekovu kategoriu a nedovolit mu hrat sa nejake krvaky.
na druhej strane viem ze aj male deti dnes vo velkom hraju fortnite co je strielacka a nikto to neriesi.
switch:
nintendo switch je konzola od nintenda, odlisuje sa hlavne tym ze vie fungovat aj ako bezna konzola pripojena k telke a aj ako prenosna. nintendo je dost specificka firma a portfolio hier sa dost odlisuje od xboxu ci playstationu. na jednej strane tam vychadza vela hier vhodnych prave pre mensie deti (super mario, pokemoni, kirby a podobne), na druhu stranu tie najvacsie herne pecky vacsinou nintendo obchadzaju, kedze sa vykonovo nevyrovna dvom hlavnym konzolam.
ja osobne by som tiez doporucil prave ten switch, za prve to nemusi byt stale v telke, za druhe mi to pride vhodnejsie pre tak male deti. zaroven sa tam velmi lahko zahraju viaceri naraz.
ale na tvojom mieste by som sa porozpraval so synom a vysvetlil si co vlastne chce. ak totiz chce hravat take hry ako jeho kamarati a vsetci kamarati maju xbox tak by mohol byt celkom sklamany ak mu kupis switch (aj ked mozno ked switch donesie do skoly a zistia ze mozu vsetci cez prestavku hravat tak zmenia nazor
).
playstation 4 sa da kupit bud v beznej verzii (lacnejsia) alebo v pro verzii. pro ma navyse podporu 4k a hdr myslim. je vykonnejsia a niektore hry to vedia vyuzit. ale samozrejme vsetky hry pobezia aj na normalnej verzii.
xbox je na tom podobne, xbox one S je ta bezna verzia a xbox one X je ta drahsia a vykonnejsia.
myslim ze pre 7 rocne dieta uplne postaci ta bezna verzia, este k tomu ak mate starsiu telku.
k telke, pokial ma HDMI vstup tak vsetky konzoly bez problemov pripojis. inak ziadne virtualne reality ani kinekty by som nekupoval, to sa da dokupit aj dodatocne.
k online nakupovaniu, samozrejme konzoly podporuju rodicovsku kontrolu, takze sam nakupovat nic nebude ak mu to nedovolis. ceny hier su rozne, od par eur az po 50-60 za najnovsie tituly.
ci vybrat playstation alebo xbox je na osobnom uvazeni, ide prevazne o to ake hry chces hrat, kazda konzola ma svoje exkluzivne tituly ktore si na tej druhej nezahras. ale mainstreamove tituly ako fifa, battlefield a podobne su aj na xbox aj na playstation.
inak doporucujem si o tom nieco precitat, chapem to tak ze ty sa hry asi nehravas a nemas v tom prehlad, ale treba si uvedomit ze nie vsetky hry su vhodne pre 7 rocne dieta a ja by som ich napriklad tomu svojmu nedovolil hrat. takze je to vsetko o vybere hier, najst si tie vhodne pre vekovu kategoriu a nedovolit mu hrat sa nejake krvaky.
na druhej strane viem ze aj male deti dnes vo velkom hraju fortnite co je strielacka a nikto to neriesi.
switch:
nintendo switch je konzola od nintenda, odlisuje sa hlavne tym ze vie fungovat aj ako bezna konzola pripojena k telke a aj ako prenosna. nintendo je dost specificka firma a portfolio hier sa dost odlisuje od xboxu ci playstationu. na jednej strane tam vychadza vela hier vhodnych prave pre mensie deti (super mario, pokemoni, kirby a podobne), na druhu stranu tie najvacsie herne pecky vacsinou nintendo obchadzaju, kedze sa vykonovo nevyrovna dvom hlavnym konzolam.
ja osobne by som tiez doporucil prave ten switch, za prve to nemusi byt stale v telke, za druhe mi to pride vhodnejsie pre tak male deti. zaroven sa tam velmi lahko zahraju viaceri naraz.
ale na tvojom mieste by som sa porozpraval so synom a vysvetlil si co vlastne chce. ak totiz chce hravat take hry ako jeho kamarati a vsetci kamarati maju xbox tak by mohol byt celkom sklamany ak mu kupis switch (aj ked mozno ked switch donesie do skoly a zistia ze mozu vsetci cez prestavku hravat tak zmenia nazor
Aacid ĎAKUJEM, tvoja odpoveď mi veľmi pomohla. Takto "po lopate" som to potrebovala vysvetliť. Neviem prečo ma nenapadlo aj Nintendo, veď existovalo ešte keď som bola malá ja.
Ak to teda chápem správne, drahý posledný model konzoly ani televízora nepotrebuje, keď mu aj tak nedovolím stiahnuť si hry ktoré by si to vyžadovali. Oplatí sa mi teda kúpiť aj nieco cez bazár? Alebo radcej novú ale menej výkonnú verziu?
Inak je to presne ako píšeš, chce to o čom chlapci hovoria že hrali, to Nintendo sa mi pozdáva najviac, ale pre neho je to "trápna" možnosť.
Ak to teda chápem správne, drahý posledný model konzoly ani televízora nepotrebuje, keď mu aj tak nedovolím stiahnuť si hry ktoré by si to vyžadovali. Oplatí sa mi teda kúpiť aj nieco cez bazár? Alebo radcej novú ale menej výkonnú verziu?
Inak je to presne ako píšeš, chce to o čom chlapci hovoria že hrali, to Nintendo sa mi pozdáva najviac, ale pre neho je to "trápna" možnosť.
-
lekoklatik
VIP
Nech sa popyta kamaratov co maju. stavim sa o karmu ze nic ine ako fortnite nehraju.
Velmi by som chcel napisat ze by som mu nekupil ani jedno lebo je to sopliak, ale ja som sa tiez hraval ked som bol maly (neviem kolko som mal rokov ked som sa prvy krat hral) ale ked som sa hraval ja tak to podla mna este nebolo az take zle ako to ja osobne vnimam dnes ked sa hraju male deti.
Nie som rodic, nebudem sa montovat, len som sa chcel vyjadrit.
Za tym ze sa popytat co maju jeho kamarati aby sa mohli hrat spolu si stojim.
Vela stastia
Velmi by som chcel napisat ze by som mu nekupil ani jedno lebo je to sopliak, ale ja som sa tiez hraval ked som bol maly (neviem kolko som mal rokov ked som sa prvy krat hral) ale ked som sa hraval ja tak to podla mna este nebolo az take zle ako to ja osobne vnimam dnes ked sa hraju male deti.
Nie som rodic, nebudem sa montovat, len som sa chcel vyjadrit.
Za tym ze sa popytat co maju jeho kamarati aby sa mohli hrat spolu si stojim.
Vela stastia
Ja som si v tom veku vždy zatváral oči, keď som musel v Prince of Persia prejsť cez tie zuby, čo tak princa rozsekli na polovicu a potom sa črevá ešte ťahali horedole po tých gilotínových dverách.

Doom a Quake tiež vtedy fičali. Takže podľa mňa väčšina z nás hrávala v tom veku hry, ktoré pre nás neboli určené. Akurát rozdiel je ten, že dnešné grafické spracovanie je realistickejšie vzhľadom na súčasné hardwareove možnosti.
Osobne by som si skôr než na násilie, dával bacha na mikrotransakcie a lootboxy. To je čistý gambling. Sa čudujem, že to je ešte v EÚ legálne.
Doom a Quake tiež vtedy fičali. Takže podľa mňa väčšina z nás hrávala v tom veku hry, ktoré pre nás neboli určené. Akurát rozdiel je ten, že dnešné grafické spracovanie je realistickejšie vzhľadom na súčasné hardwareove možnosti.
Osobne by som si skôr než na násilie, dával bacha na mikrotransakcie a lootboxy. To je čistý gambling. Sa čudujem, že to je ešte v EÚ legálne.
Chlapi desite ma, ja som poznala akurát Princa z Perzie a aj to ma nebralo takže netuším čo tie hry dokážu. S kamarátmi sa raz potajomky hral Granny (alebo nejako tak sa to volá) a odvtedy sa boji spať v izbe sám . Čudujem sa že to niektorí rodičia v pohode deťom dovolia a neverili by ste....že sme jedni z mála čo doteraz odolávali a nekúpili konzolu. Nechcem aby bol v triede za trapaka, ale celkom sa obávam toho, že teraz hučí lebo ju chce a potom bude hucat aby som mu dovolila tie hry. A čo si to mám stiahnuť a po večeroch hrávať, aby som vedela, či je tá hra ok?
Nintendo a mario bros hry, tie sú nenásilne a pritom je s nimi zábava
-
starysomar
Hardcore addict
Dáááávno bola Pandora's box...výborné skladačky a zábava nadlho
tiez som rodic a chapem ze tieto zariadenia sa vacsinou kupuju detom preto aby dali pokoj, nie aby sa im bolo treba viac venovat, ale ja mam aspon zatial jedno zlate pravidlo, ziadnu hru nemoze dieta hrat pokial si ju aspon raz nezahrame spolu. za prve zistim ze o com ta hra je a ci je pre neho vhodna, za druhe, vytvaram tak medzi nami iste herne putojanahr napísal:Chlapi desite ma, ja som poznala akurát Princa z Perzie a aj to ma nebralo takže netuším čo tie hry dokážu. S kamarátmi sa raz potajomky hral Granny (alebo nejako tak sa to volá) a odvtedy sa boji spať v izbe sám . Čudujem sa že to niektorí rodičia v pohode deťom dovolia a neverili by ste....že sme jedni z mála čo doteraz odolávali a nekúpili konzolu. Nechcem aby bol v triede za trapaka, ale celkom sa obávam toho, že teraz hučí lebo ju chce a potom bude hucat aby som mu dovolila tie hry. A čo si to mám stiahnuť a po večeroch hrávať, aby som vedela, či je tá hra ok?
proste hier je strasne vela a nie vsetky su vhodne pre deti, pokial nemas energiu a zaujem riesit ktora vhodna je a ktora nie, tak mu konzolu proste nekupuj. alebo mu ju kup a neries to, pravdepodobne bude vsetko ok.
Pre 7 ročného by so možno ani neriešil TV konzolu resp. čo tak novú verziu Switchu za 200€, napumpuj mu tam Mario Kart, Mario Odyssey teraz vyjde Zelda Link´s Awakening a ste zahojení na veľmi dlho.
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Opytaj sa ho co maju jeho kamarati a hlavne ci chce s nimi nieco hravat. Ono bude pekne ze mu kupis Switch napr. ale pokial jeho kamosi hraju nieco spolu na PSku tak bude len sklamany.
Odoslané z MIX 2S pomocou Tapatalku
To posledné čo by som chcel je vypustiť 7 ročného do herného online sveta na PS.
Tiež by som povedal, že je to príliš nízky vek aby sa mladý zapojil k toxickej komunite online hier. Určite sú aj single playerovky, kde sa dobre zabaví, resp. nejaké coop hry, nemusí sa hádam hneď pustiť do strieľačiek. Ja by som odporučil okrem spomenutého napr. Minecraft, to je pre deti myslím ideálna zábavka, kde môžu aj zapájať kreativitu (a nie len pre deti, lebo sám sa to teraz hrávam
).
-
Bad.boy
Medium Professional
Ja nevravim ze je to prenho vhodne, ale ak chce konzolu na to aby sa mohol hrat s kamaratmi tak... Pokial proste len chce *konzolu* tak kludne ten switch, to bude ideal
Pripadne Nintendo 2DS ak nieco prenosnejsie.
-
guess.whoo
Redeemer
pekne zacat od segy a zltych kaziet 
Ešte mi napadla varianta, ak je mladý športovec - akýkoľvek, tak možno neuvažuje nad hrami ako BF, COD, DOOM, ... ale skôr Fifa, NHL, NBA, ...
Som rodič a svoje deti by som určite uvádzal do sveta videohier cez Nintendo hry. Je to na každom, poznám ľudí, čo nemajú problém zapnúť v podobnom veku deťom GTA. Ak by to bola jediná konzola v domácnosti, tak určite klasický Switch alebo keď chcem parádne hranie za pár šupov, tak kľudne WiiU. Ak to má byť vyslovene pre dieťa tak nový Switch Lite, majú aj parádnu rodičovskú appku na telefón, takže by to nebolo bez kontroly. Ak by som sa toho chcel zbaviť vyslovene lacno tak Nintendo New 2DS lite alebo ako šialene sa tá posledná verzia volá.
Je to na každom rodičovi, ale nejaké komplexnejšie hry s určitou formou násilia by som nepovolil skôr ako v 12 a moja pomyslená hranica na veľkú konzolu pre dieťa je stredná škola. Nintendo hry sú časom preverené kúsky, ktoré sa žiadny rodič nemusí báť pustiť svojmu dieťaťu. Žánrovo majú všetky kategórie.
Je to na každom rodičovi, ale nejaké komplexnejšie hry s určitou formou násilia by som nepovolil skôr ako v 12 a moja pomyslená hranica na veľkú konzolu pre dieťa je stredná škola. Nintendo hry sú časom preverené kúsky, ktoré sa žiadny rodič nemusí báť pustiť svojmu dieťaťu. Žánrovo majú všetky kategórie.
15 roční a 15 ročné už dávno vedia všetko o sexe od A do Z a ty im chceš až odvtedy povoliť konzolu "lebo násilie". Podľa mňa úplne zbytočné. By si musel decko mať 15 rokov zavreté v pivnici, aby nebolo v dnešnej spoločnosti vystavené násiliu.