Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa ropman »

A prave preto to bol a stale je velky risk a experiment. A toto si spajat so zodpovednostou a este si vynucovat ucast je neakceptovatelne. Ale myslim si ze odpoved na to spozname, ak sa proste situacia bude aj dalej zhorsovat tak lockdownu sa vyhnut nebude dat a bude jasne ze testovanie bol jeden velky epic fail.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

Ano. Je vysoka sanca ze to bude epic fail. To ma ale svetelne roky od toho zeby to Fico lepsie poriesil. Snad aj Meciar by bolo mensie zlo.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

K testovaniu fakt mozem povedat, ze pochubjem, ze sa tam nakazilo viac ako 10 ludi. Co som stal ludia stali vonku mali ruska, dodrziavali odstupy. Ked cakam v rade na bus je to ovela horsie, ked som v obchode je to horsie, ked som v buse je to horsie,...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ropman napísal: 01 nov 2020, 19:17 A prave preto to bol a stale je velky risk a experiment. A toto si spajat so zodpovednostou a este si vynucovat ucast je neakceptovatelne. Ale myslim si ze odpoved na to spozname, ak sa proste situacia bude aj dalej zhorsovat tak lockdownu sa vyhnut nebude dat a bude jasne ze testovanie bol jeden velky epic fail.
Však keď ti ide o zdravie a zodpovednosť, tak bez testu máš byť teraz doma 10 dní. Budeš zodpovedný a aj zdravý.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Ano ja budem doma, ale bohuzial nie kazdy ma to stastie ze si to moze dovolit, niektori sa boja ze by prisli o pracu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pravdepodobnost nakazenia na testovani bola nizka:
- cakalo sa vonku v rozostupoch a s ruskami
- testovanie prebiehalo vacsinou vonku
- ak aj bolo vnutri tak pri testovani sa dava rusko dolu iba z nosa a na chvilu
- cakanie bolo tiez s rozostupmi a s ruskami
Neexistuju presne data, ale je preukazane ze nosenie rusok vyznamne znizuje rizko nakazy a ak aj dojde ku kontaktu s virusom, tak mnozstvo castic je nizke a vdaka tomu je aj priebeh ochorenia lahsi.
Tu je k tomu nieco v anglictine: https://khn.org/news/social-media-image ... e-bonkers/
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Tak v mojej lokalite a aj v inych co som pozeral bola vacsina odbernych miest v interieri. Na dedinach boli casto vonku, lenze tam sa zas testovalo menej ludi ako v mestach. Globalne data k tomu ale nemam, a neviem ci niekde su. Tie rozostupy a ruska bohuzial v praxi nie su dodrziavane tak ako by mali byt.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Nachvilku si tam dosadte ineho premiera, snad okrem Kotlebu, tak by to bolo plus minus rovnake... lockadawn co mame teraz by som ani nenazyval lockadwnom, firmy, ktore maju trochu rozumu funguju dalej (napriklad nase dedinske potraviny zacali robit rozvoz), ano neda sa ist ozrat do krcmi, ale to hadam monhym ludom chybat nebude.

Ale zas, keby mame premiera Kotlebu, tak ziaden lockdawn ani testovanie nemame :D
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Vacsina ludi sa nakazi od ludi v spolocnej domacnosti alebo s ludmi s ktorymi travia dlhsi cas v bezprostrednej blizkosti (praca a co ja viem)

Aj keby sa nakazilo 100 ludi na testovani, stale me dokazali vyprofilovat cez 25k infekcnych. Z mojho pohladu to stalo za to.

Autoeditácia príspevku po 2 min 45 sek:
Ak by sa na dalsom testovani nezucastnili ludia co boli teraz pozitivni, tak by sme mali peknu statistiku ako sa vobec virus siri. (a nie studie na vzorkach ludi atd.)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ropman napísal: 01 nov 2020, 19:05 Ako vies ze ti zivot neznicil? Co ak sa na testovani viac ludi nakazilo ako detekovalo? Co ak sa teraz ta masa falosne negativnych zacne spravat absolutne nezodpovodne a cisla dalej porastu a aj tak bude lockdown? Mozno budes mat stastie ze nebudes ty ani nikto z tvojej rodiny potrebovat zdravotnicku starostlivost ked budu preplnene nemocnice, tak ako si mal stastie ze si sa vedel dat otestovat v exterieri, to sa ale bohuzial netyka kazdeho.
NO ako asi? asi že viem, ako žijem. A ešte raz, v každodenných situáciach máš oveľa väčšie riziko nakazenia ako v rade na test. Uzavreté priestory ako sú obchody a čakanie na pokladňu, prípadne predieranie sa uličkou, MHD kde si uzavretý 10-20 aj viac minut s kopou ľudí počas špičiek, atď. Tak čo riešiš? Pozri si fotky ako testovali Wu-Chan, aké tam stali rady ľudí, či si myslíš, že Wu-Chan testovali osobnou návštevou u každého doma? Urobili to presne tak isto jak to urobil Matelko. A napísať, že za Fica by bolo lepšie chce riadnu dávku vodky s bromexinom.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

V cine sa testovalo vsade vonku, PCR testami, a pravdepodobne tam bolo aj ine pocasie, ktore ma zasadny vplyv na sirenie virusu v exterieri. Proste o dost inteligentnejsie. V obchode/MHD atd si nedavas dole rusko, necakas tam 5 hodin ako cakali niektori na testovanie a nie je kazdy nuteny tam smrkat a odkaslavat si. Naviac ten kto je zodpovedny sa tymto situaciam snazi vyhybat kdezto tu bolo vela ludi prinutenych a to je ten problem.

Ale hej, vsetky ostatne staty co tuto genialnu vec nespravili vedu blbci, len matelko je lietadlo a dostane nobelovu cenu za boj s hnusobou.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

yoggy napísal: 01 nov 2020, 19:46 Autoeditácia príspevku po 2 min 45 sek:
Ak by sa na dalsom testovani nezucastnili ludia co boli teraz pozitivni, tak by sme mali peknu statistiku ako sa vobec virus siri. (a nie studie na vzorkach ludi atd.)
Aha, tak uz mame take data pre oravu.

https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/201 ... fikovanych
Prílohy
NXa9.porovnanie_cisel_jpg_bez_watermarku_1_jpg.jpg
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

Taktiež nebol zničený môj život, život mojej manželky, syna, rodičov, známych, kolegov z práce. Ak sa aj ľudia nakazili pri testovaní, bude to pravdepodobne ich chyba - nedoržané rozostupy a podobne... ako v obchodoch. Zbožňujem idiotov, čo mi dýchajú na krk... Každopádne plošné testovanie sa mi zdá ako dobrá vec. Tých 26k pozitívnych mohlo nakaziť X iných ľudí. V konečnom dôsledku by to malo odbremeniť nemocnice, aby ten, kto bude potrebovať starostlivosť, ju aj dostal...
A ako sa spomína vyššie, za iného premiéra /okrem Magiána/ by bola situácia cca rovnaká. Nechápem ľudí, čo chcú späť mafiu, alebo si myslia, žeby bolo lepšie a korona prestala existovať, lebo niekedy mi to tak pripadá...
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ropman napísal: 01 nov 2020, 20:03 V cine sa testovalo vsade vonku, PCR testami, a pravdepodobne tam bolo aj ine pocasie, ktore ma zasadny vplyv na sirenie virusu v exterieri. Proste o dost inteligentnejsie. V obchode/MHD atd si nedavas dole rusko, necakas tam 5 hodin ako cakali niektori na testovanie a nie je kazdy nuteny tam smrkat a odkaslavat si. Naviac ten kto je zodpovedny sa tymto situaciam snazi vyhybat kdezto tu bolo vela ludi prinutenych a to je ten problem.

Ale hej, vsetky ostatne staty co tuto genialnu vec nespravili vedu blbci, len matelko je lietadlo a dostane nobelovu cenu za boj s hnusobou.
pravdepodobne ine počasie? to si is tento argument teraz vycucal z čoho? malička na nohe? ...v obchode a MHD sa hlavne stretneš s ľudmi, ktorí nosia rúška ako kotleba s rypakmi vonku a majú v riti odstupy. Na testovaní som nevidel nikoho s rypakom mimo rúška a nalepeného jeden na druhom, okrem rodín. Ani ja nesuhlasím so všetkým čo Matelko robí, ale ty si ním evidentne posadnutý, zatrpknutý a frustrovaný a ak teraz niektoré ostatné kraijny túto geniálnu vec zopakujú po vzore slovenska, tak ty asi dostaneš infarkt. (keďže tu na sledovanie boli poradcovia britského premiera)

a ešte na margo prinutenia, keby Matelko neprinútil ľudí ísť na testovanie a neprinutil by ich neísť na hroby, tak je pol slovenska na cintorínoch s rypakmi vonku...a že kolko ľudí by sa tam nakazilo by ti nevadilo, to by si čušal, ale teraz tu vykrikuješ jak pavián
ropman
Medium Professional
Medium Professional

mLuks napísal: 01 nov 2020, 20:21
pravdepodobne ine počasie? to si is tento argument teraz vycucal z čoho? malička na nohe? ...v obchode a MHD sa hlavne stretneš s ľudmi, ktorí nosia rúška ako kotleba s rypakmi vonku a majú v riti odstupy. Na testovaní som nevidel nikoho s rypakom mimo rúška a nalepeného jeden na druhom, okrem rodín. Ani ja nesuhlasím so všetkým čo Matelko robí, ale ty si ním evidentne posadnutý, zatrpknutý a frustrovaný a ak teraz niektoré ostatné kraijny túto geniálnu vec zopakujú po vzore slovenska, tak ty asi dostaneš infarkt. (keďže tu na sledovanie boli poradcovia britského premiera)

a ešte na margo prinutenia, keby Matelko neprinútil ľudí ísť na testovanie a neprinutil by ich neísť na hroby, tak je pol slovenska na cintorínoch s rypakmi vonku...a že kolko ľudí by sa tam nakazilo by ti nevadilo, to by si čušal, ale teraz tu vykrikuješ jak pavián
Aha takze ty tvrdis ze tam bolo rovnake pocasie ako na slovensku? No tak to by musela byt dobra nahoda teda. A ja som videl vela ludi co na testovani nedrdrziavali rozostupy a co teraz? To ze tu boli poradcovia britskeho premiera nic neznamena, kazdy je zvedavy ako to dopadne lebo taky experiment nikto neurobil este.

Ak toto nejaky stat po slovensku zopakuje tak predpokladam ze to bude na zaklade uspechu a ver tomu ze nedostanem infarkt ale budem velmi rad, ak sa take nieco stastnou nahodou stane.

A to ze by sa ludia nakazili na hroboch by mi praveze vadilo, to je zase len nejaka tvoja dalsia domnienka.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ze tu vobec reagujete na ropmana, ktory si tu len tao vymysla argumentaciu a dosiel sem asi len ponadavat na Matovica. To je presne ten typ ludi, ze ked je vsetko zavrete, tak je zle. A ked je otvorene, tak je zle. Treba nam lockdown a ked bude lockdown, tak to bude zle a na co nam je? Ropman je podla mna clovek, ktory nevie co chce, chce sa postazovat na Matovica a hodit vsetkych do jedneho vreca. Ze Rakusko zatvara restauracie, ze Belgicko zatvara obchody, ze Anglicko zavadza zakaz vychadzania... Vsade v Europe a vo svete skusaju nieco ine, skusaju rozne postupy, rozne metody. Ale nic neprinasa uspech. Ak by byvale vlady Fica nerozkradli a doslova neukradli tento stat, tak sme bohatsia krajina, ktora si moze dovolit mesacny lockdown, pretoze by to ekonomicky nezruinovalo nie len stat, ale najma ludi!
ropman
Medium Professional
Medium Professional

heker napísal: 01 nov 2020, 20:39 Ze tu vobec reagujete na ropmana, ktory si tu len tao vymysla argumentaciu a dosiel sem asi len ponadavat na Matovica. To je presne ten typ ludi, ze ked je vsetko zavrete, tak je zle. A ked je otvorene, tak je zle. Treba nam lockdown a ked bude lockdown, tak to bude zle a na co nam je? Ropman je podla mna clovek, ktory nevie co chce, chce sa postazovat na Matovica a hodit vsetkych do jedneho vreca. Ze Rakusko zatvara restauracie, ze Belgicko zatvara obchody, ze Anglicko zavadza zakaz vychadzania... Vsade v Europe a vo svete skusaju nieco ine, skusaju rozne postupy, rozne metody. Ale nic neprinasa uspech. Ak by byvale vlady Fica nerozkradli a doslova neukradli tento stat, tak sme bohatsia krajina, ktora si moze dovolit mesacny lockdown, pretoze by to ekonomicky nezruinovalo nie len stat, ale najma ludi!

Prestan klamat a cituj ma kde som pisal ze som proti lockdownu alebo kde som sa kedy stazoval na to ze je nieco zatvorene. Vsade sa robi vacsi ci mensi lockdown ale nikde sa nerobi aspon zatial plosne testovanie. Tu pises ludom ze preco na mna reaguju ale to skor ty na mna reagujes bez akychkolvek argumentov.
heker
Redeemer
Redeemer

Pisem, ze si ten typ, ktory sa bude stazovat ci bude tak, ci onak.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Nie som ten typ, to je len nejaky tvoj odhad, nepoznas ma. Prosim skusme tuto diskusiu dalej viest na urovni argumentov a nie nejakych dohadov o tom aky som typ cloveka alebo kedy dostanem infarkt.
heker
Redeemer
Redeemer

Ok. Tak par otazok na teba.

1. Ako mi znicil Matovic zivot?
2. Co mala tato vlada urobit v boji s koronou lepsie?
3. Mali dat tvrdy lockdown?
4. Ako hodnotis opatrenia a pocty nakazenych v: a) Cesku; b) Rakusku; c) Polsku; d) Francuzku?
5. Ako by podla teba postupovala ina vlada?
6. Zvladol by situaciu lepsie Fico/Pelegrini aj za pomoci Kicuru?

Dakujem
Napísať odpoveď