Keď napíšeš, že 14% pacientom sa vírus vráti, tak jednoducho klameš a zavádzaš, bodka.mikioko napísal:prepáč ale ja som nezavádzal. Dal som zdroj zaujímavej informácie a ten tvoj dodatok som ja ako lajk nepovažoval za dôležitý.
Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
zuzanuska: Podľa mňa nie.
Avšak ja osobne si myslím, že presrať svoje podvedomie a nechytiť si akokoľvek tvár počas aktívneho dňa je absolútne nemožné.
Avšak ja osobne si myslím, že presrať svoje podvedomie a nechytiť si akokoľvek tvár počas aktívneho dňa je absolútne nemožné.
zdochynajuci kon SNS kope a zdiela bludy.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 382&type=3
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 382&type=3
staci si davat pozor len ked si v rizikovom prostredi. to by nemuselo byt az take narocne. proste ked ides v trolejbuse tak si nebudes pchat prsty do ust, az ked prides domov a poriadne si umyjes ruky, potom si ich tam kludne strc aj obeHensym napísal:zuzanuska: Podľa mňa nie.
Vzhladom na zdroj tej spravy by som si este radsej pockal na oficialne vyjadrenie. Ci vobec bol nejaky naklad zadrzany a ak ano, tak z akych dovodov. Paska nic take neuvazda a sprava ma zatial charakter hoaxu.baldorex napísal:Skvelá mutti merkel, alebo rovní a rovnejší.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2355305905
Hensym, ale dalo by sa napr. že ak si človek potrebuje zrazu napr. pretrieť oči alebo dačo, môže to urobiť rukávom, nie? Na oblečení sa vírusy nedržia, pri teplote nad 20 stupňov umierajú (vravel dr.) a aby prežili, musia "žiť" v niečom.
"Všeobecne vieme, že vírusy majú rady nižšiu teplotu, preto tie epidémie chrípky prichádzajú spravidla v chladnejších mesiacoch aj u nás, aj v Číne. To je dobrá správa. Keď u nás stúpne teplota nad 20 stupňov, tento vírus už nie je schopný ďalej fungovať. Pri teplote 25 stupňov hynie.
Ďalšia jeho výhoda je, že tak ako všetky iné vírusy, žije v bunke. Mimo bunky sa nerozmnožuje. Ak môže nejako prežívať, tak v tej kvapôčke vykašľania. (Vladimír Krčméry)"
"Všeobecne vieme, že vírusy majú rady nižšiu teplotu, preto tie epidémie chrípky prichádzajú spravidla v chladnejších mesiacoch aj u nás, aj v Číne. To je dobrá správa. Keď u nás stúpne teplota nad 20 stupňov, tento vírus už nie je schopný ďalej fungovať. Pri teplote 25 stupňov hynie.
Ďalšia jeho výhoda je, že tak ako všetky iné vírusy, žije v bunke. Mimo bunky sa nerozmnožuje. Ak môže nejako prežívať, tak v tej kvapôčke vykašľania. (Vladimír Krčméry)"
Tak čo všetko je rizikové prostredie? Si zober, že máš kľučky, držadlá, vodovodné kohútiky, nákupné košíky, kľúče, peniaze a mince, kreditky a fakt kopu ďalších vecí a predmetov, ktorých sa človek denne dotýka a ktoré sa neumývajú. Aj keď si umyješ ruky tak chytíš mobil alebo klávesnicu, ktoré nemajú šancu byť čisté. Ak ideš v rukaviciach tak si potom zas tie rukavice obliekaš a dávaš dole, pri bežnom fungovaní nemáš žiadnu šancu úplne sa vyhnúť kontaktu s potencionálne chorobným prostredím. Podvedome si pretrieť unavené oči alebo sa poškriabať na nose či hocičo podobné môže pritom človeka ohroziť hocikedy, nie len keď vyslovene ide MHD alebo povonku.
tak domov povazujem za bezpecne prostredie, pracu asi tiez. zase nic netreba prehanat, jasne ked chces, nakup jednorazove rukavice a chodievaj vsade v nich a men ich vzdy ked sa niecoho dotknes.
ja to beriem skor tak triezvo, rizikove prostredie je prave verejna doprava a obchodne centra.
ja to beriem skor tak triezvo, rizikove prostredie je prave verejna doprava a obchodne centra.
ja som na ct24 počuval jedneho doktora a ten hovoril niečo v tom zmysle, že tieto vírusy prežívajú na neživých povrchoch max do 2-3 hodín, horišie je to u drsných povrchoch, tam to môže byť rádovo viac hodín, takže aj na oblečení sa môžu vyskytovať tieto kvapôčky, preto čistenie rúk nikdy nie je naškodu. Ďalšia vec je priamy vstup do tela cez oči, ale to asi len v prípade, že niekto v okolí kýcha a pod. To však nikto nerieši, všetci si vystačia max s rúškou.
V momentálnej situácii je naozaj to rizikové prostredie asi len to preľudnené, čiže MHD, kľučky v obchodoch vozíky v obchodoch a pod. Ale ak to vystrelí, tak to naozaj bude všetko okrem domova.
zuzanuska: Toto neviem, či vírus prežije iba "na tele". Ak áno, prečo ale potom blokovali všetky zásielky z číny, ak na kartóne neprežije?
zuzanuska: Toto neviem, či vírus prežije iba "na tele". Ak áno, prečo ale potom blokovali všetky zásielky z číny, ak na kartóne neprežije?
Pokial viem, tak zrušili iba zásielky smerujúce zo slovenska do číny, a to kvôli zrušeným letom z a do číny, balíky čo idú do sk z číny nezrušili, pokial teda nie sú omeškané, kedze aj v číne bola predsa len pred pár dňami dosť výrazne obmedzená prevádzka.
Aspoň vidno aký mentálny svet ti je blízky - ale chápem, musí to byť pravda, lebo Merkelová, imigranti a bububu, nič iné nemá na robote, len robiť zle chudákom Slovákom.baldorex napísal:Skvelá mutti merkel, alebo rovní a rovnejší.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2355305905
Jeden postreh z komentárov:
Pokiaľ viem, tak zákaz vývozu ochranných zdravotníckych pomôcok mimo svoje územie platí naprieč EU už niekoľko týždňov. Nariadenie sa týka aj súkromných firiem, ktoré nesmú exportovať svoje zásoby zo skladov do druhých krajín. To môže byť aj dôvod, prečo sa nekonal prevoz zdravotníckych pomôcok z Nemecka na Slovensko.
Ide o dôležité nariadenie, ktoré má zabezpečiť dostupnosť týchto pomôcok pre jednotivé krajiny a predísť ich kupčenie, nakoľko so zvyšujúcimi rizikami bude narastať aj ich cena.
Čiže to platí aj na Slovensko. To by som sa teda pozrel či sa to tu dodržiava - veď predsa sme povolili odlet lietadla s humanitárnou pomocou (pravdepodobne i rúškami). Čiže áno - rovní a rovnejší v dodržiavaní zákazu.
"Novým poznatkem (zdrojem je Univerzita v Hong-Kongu a tamní bloggeři z řad lékařů) je fakt, že virus 2019-nCoV přetrvává mimo hostitelskou buňku asi 10 dní, kdy je schopen přenosu do hostitelského organismu. Kromě kapénkové infekce se virus samozřejmě přenáší také přímým kontaktem. Jen pro zajímavost – virus chřipky mimo hostitelský organismus přetrvává pouhých 15 minut, pak zaniká, bakterie Treponema pallidum, která způsobuje syfilis asi 30 sekund"retkvic napísal:ja som na ct24 počuval jedneho doktora a ten hovoril niečo v tom zmysle, že tieto vírusy prežívajú na neživých povrchoch max do 2-3 hodín, horišie je to u drsných povrchoch, tam to môže byť rádovo viac hodín, takže aj na oblečení sa môžu vyskytovať tieto kvapôčky, preto čistenie rúk nikdy nie je naškodu. Ďalšia vec je priamy vstup do tela cez oči, ale to asi len v prípade, že niekto v okolí kýcha a pod. To však nikto nerieši, všetci si vystačia max s rúškou.
No, vo firemnej pobočke fungujeme ako Zásielkovňa, a balíky z pôvodom z Číny nám prestali doručovať, zostali v depe boh vie kde. O iných formách dopravy neviem.retkvic napísal:Pokial viem, tak zrušili iba zásielky smerujúce zo slovenska do číny, a to kvôli zrušeným letom z a do číny, balíky čo idú do sk z číny nezrušili, pokial teda nie sú omeškané, kedze aj v číne bola predsa len pred pár dňami dosť výrazne obmedzená prevádzka.
"Textilná firma Zornica z Bánoviec nad Bebravou spustí výrobu rúšok. Premiér Pellegrini oznámil, že spoločnosť rýchlo prechádza na nový výrobný program a mala by byť schopná produkovať do 20-tisíc ochranných rúšok denne."
To ešte neznamená, že na sk tie zásielky nechodia, keď končia v depe, otázka je z akého dôvodu nepokračujú ďalej k zákazníkovi, bol na to vydaný nejaký zákaz?No, vo firemnej pobočke fungujeme ako Zásielkovňa, a balíky z pôvodom z Číny nám prestali doručovať, zostali v depe boh vie kde. O iných formách dopravy neviem.
O tom , že sa tento vírus zdržiava mimo tela 10 dní, nič neviem, chcelo by to nejaký link, lebo nikto o tom nehovorí.
Podobný problém s rúškami majú napr. aj v Rakúsku, kde mali tiež hlavného dodávatela Nemecko a tý zakázali vývoz tohto materiálu, takže aj tam je nedostatok rúšok a dokonca sú aj odkladané operácie a operuje sa len v nevyhnutných prípadoch.
Co sa tyka umyvania ruk.
Toto ma vzdy prekvapuje, ze sa to vobec musi pisat. Ja vzdy ked pridem domov, tak prva vec - umyjem si ruky. To odmalicka.
Nedotykat sa tvare - kedze som mal akne na strednej a chodil som ku kozmeticke, tak ona mi odporucila nech sa nechytam tvare pocas dna rukami. A odvtedy to nerobim, je to len o zvyku - mimochodom, vyrazne to pomohlo na akne, ked som sa nechytal tvare + som napriklad nelezal v skole na lavici s jednym licom na ruke v mikine.
Teraz ma ani nenapadne, ze by som si napriklad len tak pocas dna (nedajboze vonku!) pretrel len tak tvar dlanou, od unavy.
Taktiez som nikdy nechapal, ked napriklad som sedel spolu s x ludmi v open office. Niekto z kolegov/kolegyn otvoril cokoladu/keksy/oriesky a samozrejme ponukol. A vsetci to isli hned jest, bez toho, aby si umyli ruky
Zas na druhu stranu, ja mam kondicku a imunitu nic moc, mozno aj kvoli takymto veciam a "normalny" bezni ludia, ktori sa takymito sprostostami nezatazuju ju maju podla mna lepsiu ako ja...Cize tazko povedat co je lepsie.
Toto ma vzdy prekvapuje, ze sa to vobec musi pisat. Ja vzdy ked pridem domov, tak prva vec - umyjem si ruky. To odmalicka.
Nedotykat sa tvare - kedze som mal akne na strednej a chodil som ku kozmeticke, tak ona mi odporucila nech sa nechytam tvare pocas dna rukami. A odvtedy to nerobim, je to len o zvyku - mimochodom, vyrazne to pomohlo na akne, ked som sa nechytal tvare + som napriklad nelezal v skole na lavici s jednym licom na ruke v mikine.
Teraz ma ani nenapadne, ze by som si napriklad len tak pocas dna (nedajboze vonku!) pretrel len tak tvar dlanou, od unavy.
Taktiez som nikdy nechapal, ked napriklad som sedel spolu s x ludmi v open office. Niekto z kolegov/kolegyn otvoril cokoladu/keksy/oriesky a samozrejme ponukol. A vsetci to isli hned jest, bez toho, aby si umyli ruky
Zas na druhu stranu, ja mam kondicku a imunitu nic moc, mozno aj kvoli takymto veciam a "normalny" bezni ludia, ktori sa takymito sprostostami nezatazuju ju maju podla mna lepsiu ako ja...Cize tazko povedat co je lepsie.
Niektore zdroje uvadzaju ze Covid dokaze prezit mimo tela aj niekolko dni, ale ine zdroje uvadzaju iba 30minut. Zaujimave.
Frco: Nuž, aj podľa mňa preháňaš. Samozrejme je rozdiel dnes, a pred pol rokom, keď vo vzduchu nič nebolo.
Umyť si ruky red jedlom, po jedle, po WC a keď prídem domov je samozrejmosť asi u väčšiny ľudí. Ale vonku si v pohode rukou utriem tvár, utriem očí (napr. keď mi tam niečo spadne), a zas takéto veci som nikdy nehrotil. Aj v robote keď niekto ponúkne, tak si normálne berieme. Na strednej sme pili z jednej fľaše, iba ten, čo bol prechladnutý bol solidárny s ťapkou. Akné som mal, ale inak imunita je celkovo v pohode. Ako vravíš, možno práve kvôli tomuto. Či je to naozaj tak odborne neposúdim, ale naozaj, špeciálne dnes vidím rodičov, čo to s hygienou a starostlivosťou strašne hrotia, a to dieťa je potom viacej doma ako v škôlke/škole, lebo je choré.
PS: Už je tu vraj 7 prípadov. Worldometer hlási 8, ale to môže byť preklep.
Umyť si ruky red jedlom, po jedle, po WC a keď prídem domov je samozrejmosť asi u väčšiny ľudí. Ale vonku si v pohode rukou utriem tvár, utriem očí (napr. keď mi tam niečo spadne), a zas takéto veci som nikdy nehrotil. Aj v robote keď niekto ponúkne, tak si normálne berieme. Na strednej sme pili z jednej fľaše, iba ten, čo bol prechladnutý bol solidárny s ťapkou. Akné som mal, ale inak imunita je celkovo v pohode. Ako vravíš, možno práve kvôli tomuto. Či je to naozaj tak odborne neposúdim, ale naozaj, špeciálne dnes vidím rodičov, čo to s hygienou a starostlivosťou strašne hrotia, a to dieťa je potom viacej doma ako v škôlke/škole, lebo je choré.
PS: Už je tu vraj 7 prípadov. Worldometer hlási 8, ale to môže byť preklep.