Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa Blastbit »

Predbežné výsledky skríningu.
https://refresher.sk/93884-Tieto-okresy ... -r1O-_kKc8
Hlavne ze matovic hovoril včera ze okres Revuca je najhorší okres, ale výrazne najhoršie sú Banovce nad Bebravou.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Vcera este nemuseli byt finalne data.

Inak najnovsia sprava z Rakuska - v obchoch zavadzaju FFP2 - https://noizz.aktuality.sk/news/v-rakus ... mo/pbtehrb
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tak...
heker
Redeemer
Redeemer

ropman napísal: 25 jan 2021, 18:40 Ale musis uznat, ze je obdivuhodne ako to tie vsetky krajiny dokazali bez celoplosneho povinneho skriningu.
Ktore krajiny mas na mysli? Tie, ktore maju tvrdsie opatrenia ako u nas alebo tie, ktore inu maju mentalitu ludi a dokazu dodrziavat opatrenia?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Mam na mysli vsetky ostatne krajiny okrem slovenska, plne hlupych ludi, ktore si z nas nezobrali priklad a pre svoju hlupost maju na salame celoplosny povinny skrining. Nie len tie, kde su tvrdsie opatrenia. Ochota dodrziavat opatrenia zavisi hlavne od toho aku ma doveryhodnost ta ktora osoba/institucia co ich vydava a ako ich vie komunikovat.

Autoeditácia príspevku po 6 min 16 sek:
heker napísal: 25 jan 2021, 18:52 Inak najnovsia sprava z Rakuska - v obchoch zavadzaju FFP2 - https://noizz.aktuality.sk/news/v-rakus ... mo/pbtehrb
Ja nosim FFP2 respirator do obchodu uz od zaciatku pandemie, neviem cim je tato sprava taka zaujimava.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

ropman: Keby sme tu mali čo i len 20% z tých opatrení, ktoré heker spomenul na predošlej strane, a nemali by sme "skríning", tak by si tu zrovna tak pi*oval, ako pi*uješ aj teraz, tak načo sa tu hráme?

V tých krajinách zase pindajú na nejakom zahraničnom hojku, že oni nemůžu ísř do obchodu alebo do prírody, a že my môžme ísť na test a potom okrem krčmy a k holičovi prakticky všade (zjednodušene).

K tej správe o FFP2, aj si si prečítal článok? Je to dosť zaujímavá správa. Minimálne v tom že tie respirátory chcú niektoré reťazce rozdávať zadarmo. Pár dní dozadu sa slováci v Lidli doslova bili o predražené FFP2 za 1€ kus, pričom sa dajú na internete kúpiť pod 20 centov kus. Tie isté.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Vies mi nejak racionalne vysvetlit preco by som mal ja osobne mal mat problem s povinnymi respiratormi ked aj tak respirator nosim bez toho aby mi to niekto nariadil? Do obchodu nemozme ist ani my, okrem nevyhnutnych veci ako potraviny. Okrem potravin aj tak kupujem vsetko online, takze mi je to vpodstate jedno ci su obchody otvorene alebo nie. Cize ake su este dalsie prisnejsie opatrenia v inych krajin na ktore by som podla tvojho nazoru pindal? A ak by som aj pindal, co je na tom zle, resp. preco sa ta to tak dotyka?
heker
Redeemer
Redeemer

Nas sa na fore dotyka skor ten pristup a najma to ako dokazes takmer vsetko kritizovat. Krok za krokom, rozhodnutie za rozhodnutim, podla teba je takmer vsetko zle. Vsak si skus precitat tvoje prispevjy v tejto teme a skus posudit.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Nas sa na fore dotyka skor ten pristup
Nevedel som ze toto forum uz ma aj hovorcu, lol :) Tebe by bolo najlepsie keby si tu diskutoval len sam so sebou asi, lebo nie si schopny akceptovat kritiku ak nezapada do tvojho obrazu. Kritizoval som len veci suvisiace s testovanim, nic ine. Aj keby som kritizoval neviem co vsetko, tak to je na fore bezne a nie je na tom nic zle. Len posledna otazka. Volil si OLANO alebo Sme rodinu v predchadzajucich volbach?
heker
Redeemer
Redeemer

ropman - V case volieb v roku 2020 som nebol na Slovensku. Ak by som bol, volil by som zrejme SaS, pretoze tak som to mal v plane. Nikdy by ma nenapadlo volit Sme rodina.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Kašlite na doťahovačky chalani. V Holandsku horeli autá pri protestoch, v Dansku vyzabijali miliony noriek aby prípadne nešírili covid, čo tiež nie je chválitebné ale asi potrebný postup, v Indii ludí biju palicami ak porušia opatrenia, Australia je izolovaná hranice zavreté, + to co uz heker ohladom iných štátov vypísal. Čiže každá krajina má niečo svoje. Slovensko je na tom ešte ohladom slobody relatívne dobre. Máš negatívny PCR,AG test budeš môcť ísť slobodne napr ku krajčirovi,obuvnikovi,iné typy obchodov,príroda atd..Zrejme to opäť zavedú na m2 kolko ludí sa bude môcť nachádzať v prevádzke.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Blastbit napísal: 25 jan 2021, 23:00 budeš môcť ísť slobodne napr ku krajčirovi,obuvnikovi, ...
kolko krat v zivote si bol u krajcira a obuvnika, ked si zrovna toto uviedol ako priklady? :D

mi to pripomenulo zoznam remesiel v cesku v jednej z uvolnovacich vln vlani - košíkář, kovotepec, písmomalíř :D
http://www.mukolin.cz/cz/obcan/nouzovy- ... -2020.html
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ono zasa nie je respirator ako respirator, ja som z netu este nekupil ziadny eu certifikovany, vsetko su to iba cinske fejky, u ktorych je ucinnost otazna, jedine dobre mozu byt asi 3M, tie hadam nepadelaju, ale kto vie.

V nemecku to aj riesili, lebo sa im zdalo, ze akosi vela zdravotnikov im chorlavelo a inak si nevedeli vysvetlit kde inde by sa mohli nakazit ak nie v praci, riesilo sa tam to oznacenie CE, ze musi byt za nim uvedeny stvormiestny ciselny kod, u cinskych bud nie je, alebo je tam dodatocne dotlaceny, takze ich ucinnost je otazna, no moc lepsie ako medicinske rusko asi nebudu.

Skoda ze sa nedaju kupit od nejakeho ofiko slovenskeho/ceskeho vyrobcu co ich ma aj certifikovane, niekto tu daval samizda vyssie odkaz na nejakeho ceskeho vyrobcu, no o certifikacii tam nebolo na tych maskach nic.

V nemecku som pozeral ze sa vyrabaju, no stoja vyse 3€ kus a ktomu ich sem ani neposielaju.

K tomu plosnemu testovaniu, su krajiny kde by ludia neviem co dali aby ich mohli otestovat a u nas to robia este aj zadarmo, v nemecku napr stoji ag test 70€ a pcr 250€. A to sme zohnali tie najpresnejsie ake sa daju kupit.
Taky okres Levice, alebo Dunajska Streda, kde sa stiahlo z obehu 3000 prenasacov, pripadne aj BA 2000 tisic.
https://approvalbook.sk/COVID-19/Charts/dashboard
Testovanie je dobre, len by to chcelo prepracovanejsi plan co potom, aj teraz co uz zvazuju ci vobec bude druhe kolo pri tych okresoch kde sa nejakym nedopatrenim dostali do cervenych cisel. Pripadne testovanie tych vzoriek na mutacie aby sa vedelo na com sme, pripadne odkial sa siria a pripadne ich izolovat.
heker
Redeemer
Redeemer

Cervene cisla predsa hovoria, ze bude druhe kolo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 25 jan 2021, 23:00 Kašlite na doťahovačky chalani. V Holandsku horeli autá pri protestoch, v Dansku vyzabijali miliony noriek aby prípadne nešírili covid, čo tiež nie je chválitebné ale asi potrebný postup, v Indii ludí biju palicami ak porušia opatrenia, Australia je izolovaná hranice zavreté, + to co uz heker ohladom iných štátov vypísal. Čiže každá krajina má niečo svoje. Slovensko je na tom ešte ohladom slobody relatívne dobre.
a co také (moje obľúbené) Švédsko? :)
Už sú k dispozícii dáta za celý rok 2020 a napriek iba bežným protipandemickym opatreniam tam žiadna apokalypsa nenastala
heker
Redeemer
Redeemer

Rozloha Svedska je 450 000 km2, teda viac ako 10x viac ako ma Slovensko. Pocet obyvatelov cez 10 milionov, teda skoro dvojnasobok ako na Slovensku. Nakazdnych maju 547 000 a 11 000 umrti. Tam kde je velka populacia, teda napriklad Stokholm, tam to preuklo celkom slusne - 135 000 nakazenych a 3 600 umrti. Naopak, viac na sever a v miestach s nizkou hustotou obyvatelov su tie cisla nizsie. Urcite si vsak zachytil spravu o zatvorenych sportoviskach, obmedzenej vyucbe, zakaze predaja alkoholu po 20:00, odporucani nosit ruska ci nepouzivani hromadnej dopravy - https://www.aktuality.sk/clanok/857794/ ... -februara/

Odporucam si precitaj najma tento clanok v ktorom sa pise, ze az teraz vo Svedsku zmenili zakony a az teraz moze vlada vdaka novemu zakonu zatvarat obchody a sportoviska, moze prinutit ludi nosit rusko alebo zaviest lockdown. V minulosti takuto zakonnu mozno nemali. Tu je clanok - https://svet.sme.sk/c/amp/22569448/sved ... demii.html

Zaroven vsak Svedsko priznava, ze boj s covidom podcenili a reagovali nevhodne, od jesene sa im zacali v nemocnici plnit JISky a aj lekari varuju na poplach, ze situaciu nezvladaju - https://hnonline.sk/svet/2252033-prudky ... nevylucuju
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

konyk87- ja prakticky vobec, isto sa ktosi nájde kto tam chodí :D, mal som na mysli celkovo malé prevádzky..napr železiarstvo.
beardie- sú lepšie na tom ako SVK, ale vláde tam veria viacej ako tu. No ak by malo Svedsko 67 milionov obyvatelov ako má Francuzsko a vzhladom k ich rozlohe tak si myslím, že minimálne milion ludí by mali infikovaných. No a v neposlednom rade ide aj o mentalitu, z tej Slovenskej sa stáva typická Talianska južanská. Ani pre verejné zdravie sa tu ludia nevedia spojiť, ale aj vdaka konšpirátorom, prirodzene nezodpovedným ludom, rebelským povahám a pod.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

heker napísal: 26 jan 2021, 9:13Nakazdnych maju 547 000 a 11 000 umrti. Tam kde je velka populacia, teda napriklad Stokholm, tam to preuklo celkom slusne - 135 000 nakazenych a 3 600 umrti.
je to veľa? Keďže ich životy sa zmenili len obmedzene?
Urcite si vsak zachytil spravu o zatvorenych sportoviskach, obmedzenej vyucbe, zakaze predaja alkoholu po 20:00, odporucani nosit ruska ci nepouzivani hromadnej dopravy
áno, to sú bežné protipandemicke nariadenia, viackrát som to tu spomínal

Neustále opakujem nevhodnost neadekvatnych opatrení vzhľadom na vážnosť hrozby
heker
Redeemer
Redeemer

Cize opatrenia dajme tomu troch stvrtin krajin v EU su pre neba nevhodne/neprijatelne/prisne a prave Skandinavia, menovite Svedsko to spravilo spravne?
Napísať odpoveď