Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

aha :D

Autoeditácia príspevku po 9 hod 11 min 57 sek:
inak, kedy otvoria restauracie a vlastne vsetky podniky, kde sa vyznamne nesiria kvapocky, kedze vieme, ze aj po 10 kolach testovania ludia pracujuci popri sebe 8-hodinove sichty vo fabrikach maju sancu nakazit sa pod 1 %? a teda sanca pri 20-minutovom obede je miziva? o navstevach holica ani nehovorim?

Autoeditácia príspevku po 2 hod 31 min 26 sek:
dovolim si pouzit jeden graf z ineho fora
image_2021-03-09_223139.png
naozaj sme museli znicit ekonomiku, vzdelanie a psychicke zdravie celeho zapadneho sveta?
pritom stacilo ochranit ohrozene skupiny, to bolo jasne od aprila 2020
cele zle
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

beardie napísal: 09 mar 2021, 22:34naozaj sme museli znicit ekonomiku, vzdelanie a psychicke zdravie celeho zapadneho sveta?
Nejaké vysvetlenie, prečo sa to stalo ? Že čo je dôvodom ?
Prečo žiadna krajina západného sveta neprišla s tým správnym a efektívnym riešením ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dôvod, prečo to žiadnej krajine nevyšlo, je predsa ten, že Sulík nenakúpil testy.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 09 mar 2021, 22:34 naozaj sme museli znicit ekonomiku, vzdelanie a psychicke zdravie celeho zapadneho sveta?
pritom stacilo ochranit ohrozene skupiny, to bolo jasne od aprila 2020
cele zle
chces si vypocut prof Flégra na temu premorenia, priamych dopadoch v pocte mrtvych, v dlhodobych dopadoch v long-covid a v este rychlejsej mutacii virusu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal: 10 mar 2021, 0:30 Nejaké vysvetlenie, prečo sa to stalo ? Že čo je dôvodom ?
Prečo žiadna krajina západného sveta neprišla s tým správnym a efektívnym riešením ?
lebo su pysni, hlupi, spupni, ignoruju vedecke poznatky a nevedia si priznat chybu
nieco ako pri leteckych katastrofach, nestaci jedna chyba, musi byt viacere a vzajomne sa podporit
a samozrejme, nudzovy stav im vyhovuje

nepovedal by som, ze to spravili narocky, snazili sa okopirovat cinsky pristup, ktory je v totalitnej krajine mozny, ale nie v zapadnom svete
ten cinsky pristup samozrejme funguje, lockdown ako taky nie je zle riesenie, oni boli schopni uzavriet cele mesto o 10M obyvateloch, ale to plati pre ebolu, nie pre respiracne ochorenie, ktore ma presne definovane ohrozene skupiny od marca/aprila 2020
jackb napísal: 10 mar 2021, 10:07 chces si vypocut prof Flégra na temu premorenia, priamych dopadoch v pocte mrtvych, v dlhodobych dopadoch v long-covid a v este rychlejsej mutacii virusu?
mozes mi poslat abstrakt?
coho sa tykaju pocty mrtvych? celkoveho poctu vdaka nevhodne zvolenym opatreniam?
jackb
Redeemer
Redeemer

je to jeho rozhovor pre Patrika Korenáře, tak ako robil rozhovor s prof Helom, rovnako z Iniciativy Sníh
ku obetiam hovori v zmysle, ktory aj ti pripustas, ze kym sa populacia premori, tak ludia jednoducho zomru. on to vycislil na 150 tisic pre Cesku Republiku
Upřesnění: Zmiňovaných stopadesát tisíc obětí promořování odpovídá situaci, kdyby došlo k přetečení kapacity nemocnic a jsou sem započteny i nepřímé oběti covidu - třeba onkologičtí pacienti, kterým se kvůli přetíženosti zdravotního sytému nedostane odpovídající zdravotní péče. Úspěšně provedené řízené promoření by mohlo stát asi 60-90 tisíc životů (zatím jsme zhruba v polovině). To by však platilo za nepříliš realistického předpokladu, že přirozená imunita bude u uzdravených trvalá a že nebudou vznikat mutanty, které ji dokážou překonat.
Flégr tvrdi, ze aj ked sa premorenie neodporuca a nemalo by sa to robit, vsetko naznacuje, ze niekto na ministerstve zdravotnictva to aj tak robi.
Mozete si pustit ku praci, alebo ku vrareniu:
beardie
Redeemer
Redeemer

nechce sa mi to pozerat, pravdepodobne ma na mysli premorenie celej populacie, co je samozrejme nespravne

par tisic obeti by spravne premorenie prinieslo, zachranilo by to ale radovo viac ludi a nebola by znicena:
- ekonomika
- vzdelanie celej generacie
- psychicke zdravie
- viera vo vladu a riadenie
- atd

povedane matematicky, pocty umrti nestupaju linearne, ale podla logistickej funkcie
jackb
Redeemer
Redeemer

Ani nie. Imunita po prekonani korona virusu nie je dozivotna. Vieme, ze ludia sa nakazia znova. Premorenie dodava priestor pre mutaciu virusu a preto prirodzene nefunguje, lebo ked prekonas kmen A, nimusis byt imunny voci kmenu B a uz vobec nie voci kmenu C.
Takze by sme zabili tisice ludi uplne zbytocne. Nakoniec by nemal kto pracovat, nemal by kto ucit a psychicke zdravie zdravotnikov, ktori by nemali sancu pomhat ludom by bolo este horsie ako je dnes.
A pri takomto experimente so zivotmi by ta viera vo vladu a riadenie isla do kelu este rychlejsie, ako ked to riadia ti, ktori to riadia.
Vzhladom na zlu situaciu v Sknadinavii mozme povedat, ze mozno tieto neeticke experimenty funguju kratky cas, ale dlhodobo vobec. Skoda.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

S vierov vlady a jeho riadenie mame problem hadam len my.
Vo vacsine krajinach je to OK a v niektorych to dokonca pomohlo k lepsiemu.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 10 mar 2021, 11:16 Ani nie. Imunita po prekonani korona virusu nie je dozivotna. Vieme, ze ludia sa nakazia znova. Premorenie dodava priestor pre mutaciu virusu a preto prirodzene nefunguje, lebo ked prekonas kmen A, nimusis byt imunny voci kmenu B a uz vobec nie voci kmenu C.
Takze by sme zabili tisice ludi uplne zbytocne.
premorovanie prebieha, ale nekontrolovane, komunitny prenos je vsade
takze nemas pravdu, situacia je horsia, ako keby sa nerobilo nic
flu.jpg
korelacia nie je kauzalita, ale vzhladom na to, ze su to dlhodobe priemery, tak to sedi

tie pseudolockdowny posunuli druhu/tretiu vlnu na zimne obdobie, co je ta najhorsia moznost, ktora mohla nastat
takze vdaka nim, kedy mali byt cez leto a na jesen ludia co najviac vonku, aby nabrali vitaminu D a posilnila sa im imunita, tak boli nuteni zotrvavat vovnutri a vysledok vidime
Nakoniec by nemal kto pracovat, nemal by kto ucit a psychicke zdravie zdravotnikov, ktori by nemali sancu pomhat ludom by bolo este horsie ako je dnes.
toto zavadzanie a klamstva si mozes odpustit
ohybanie reality ti nepomoze
A pri takomto experimente so zivotmi by ta viera vo vladu a riadenie isla do kelu este rychlejsie, ako ked to riadia ti, ktori to riadia.
Vzhladom na zlu situaciu v Sknadinavii mozme povedat, ze mozno tieto neeticke experimenty funguju kratky cas, ale dlhodobo vobec. Skoda.
vacsina krajin ma vieru vo vladu vacsiu alebo podobnu ako pred Covidom, len u nas to dost vyrazne hapruje, presne ako hovori wladas
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 10 mar 2021, 11:24 tie pseudolockdowny posunuli druhu/tretiu vlnu na zimne obdobie, co je ta najhorsia moznost, ktora mohla nastat
takze vdaka nim, kedy mali byt cez leto a na jesen ludia co najviac vonku, aby nabrali vitaminu D a posilnila sa im imunita, tak boli nuteni zotrvavat vovnutri a vysledok vidime
Svedi nemali lockdowny, ani skutocne ani pseudo maju novu vlnu. Anglicko malo do pondelka nieco velmi podobne toho co maju Cesko a Slovensko posledne dni od 5.1. Uz mohli otvorit skoly, ludia budu moct ist mimo svojich obci o zhruba dva tyzdne. Nikto nevyzaduje respiratory ani len v interieroch.
toto zavadzanie a klamstva si mozes odpustit
ohybanie reality ti nepomoze
v tvojej realite zdravotne tazko postihnuti ludia chodia do prace ci do skoly ako ti uplne zdravi?
vacsina krajin ma vieru vo vladu vacsiu alebo podobnu ako pred Covidom, len u nas to dost vyrazne hapruje, presne ako hovori wladas
ano, snad aj Johnson si po prve vlne a zahranicnej politike ziskal trochu viac dovery.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 10 mar 2021, 11:50 Svedi nemali lockdowny, ani skutocne ani pseudo maju novu vlnu. Anglicko malo do pondelka nieco velmi podobne toho co maju Cesko a Slovensko posledne dni od 5.1. Uz mohli otvorit skoly, ludia budu moct ist mimo svojich obci o zhruba dva tyzdne. Nikto nevyzaduje respiratory ani len v interieroch.
nie som si uplne isty, ci treba reagovat
v tvojej realite zdravotne tazko postihnuti ludia chodia do prace ci do skoly ako ti uplne zdravi?
v tomto pripade som si isty, ze reagovat viac netreba
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 10 mar 2021, 12:57 nie som si uplne isty, ci treba reagovat
no, ja minimalne tri mesiace od teba citam, ako skvele to svedske premorenie funguje a lockdown je hlupost. no, tak lockdown a ockovanie v Anglicku podla vsetkeho funguju a vo Svedsku premorenie prave naopak.
v tomto pripade som si isty, ze reagovat viac netreba
tak dakujem za plodnu diskusiu. je super vidiet len pozitiva, ale ignorovanie tych negativnych nie je cesta. kazdy, kto vedome ci nevedeme prekona covid, ma sancu na long-covid. a neurologicke ci psychiatricke problemy, alebo znicenie velkej casti pluc su problemy, pre ktore budu mat ludia zniceny cely zivot dlhe desatrocia. takze namiesto spasy, si dal ekonomike par mesiacov a problemy na dlhe desiatky rokov.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 10 mar 2021, 13:44 no, ja minimalne tri mesiace od teba citam, ako skvele to svedske premorenie funguje a lockdown je hlupost. no, tak lockdown a ockovanie v Anglicku podla vsetkeho funguju a vo Svedsku premorenie prave naopak.
fajn:

tak dakujem za plodnu diskusiu. je super vidiet len pozitiva, ale ignorovanie tych negativnych nie je cesta. kazdy, kto vedome ci nevedeme prekona covid, ma sancu na long-covid. a neurologicke ci psychiatricke problemy, alebo znicenie velkej casti pluc su problemy, pre ktore budu mat ludia zniceny cely zivot dlhe desatrocia. takze namiesto spasy, si dal ekonomike par mesiacov a problemy na dlhe desiatky rokov.
obavam sa, ze jediny, kto nieco ignoruje, si ty
asi 30x som za posledny rok napisal, ze sa maju chranit ohrozene skupiny a zbytok ma zit svoje bezne nudne zivoty
je vhodnejsie mesiac necitit benzin ako umriet, to prve sa da liecit, to druhe dost problematicky

kde su tie miliony ludi s dlhodobymi nasledkami? jednotky percent maju nejake dlhodobe problemy a medzi ne sa rataju aj obcasne bolesti hlavy alebo klbov, to naozaj nie je nic, co by malo byt alternativou pred zbytocnymi umrtiami

lockdowny na europsky sposob preukazatelne zabili a zabiju viac ludi ako ochranili, radujme sa veselme sa
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 10 mar 2021, 14:54 fajn:
Twitter pana zo Svedska je reakcia na Reuters o dalsej vlne vo Svedsku a na ceskych profesorov, o tom, ze premorenie nefunguje?
obavam sa, ze jediny, kto nieco ignoruje, si ty
asi 30x som za posledny rok napisal, ze sa maju chranit ohrozene skupiny a zbytok ma zit svoje bezne nudne zivoty
je vhodnejsie mesiac necitit benzin ako umriet, to prve sa da liecit, to druhe dost problematicky

kde su tie miliony ludi s dlhodobymi nasledkami? jednotky percent maju nejake dlhodobe problemy a medzi ne sa rataju aj obcasne bolesti hlavy alebo klbov, to naozaj nie je nic, co by malo byt alternativou pred zbytocnymi umrtiami

lockdowny na europsky sposob preukazatelne zabili a zabiju viac ludi ako ochranili, radujme sa veselme sa
Lenze uz nie je "ohrozena skupina". Nakazia sa aj dvadsatrocne decka a sportujuci tridsiatnici pridu o stvrtinu pluc. Tie dorastu? No tak. Styridsiatnici, ktori mali pracovat a podnikat zomieraju v nemocniciach. A kto vie co tych, co prezili caka v buducnosti.
Ochranit len skupinu ludi a ostanych nechat zomriet, alebo mat zhumplovane zdravie nie je riesenie. Ak by sa lekari skazili zachranovat ludi, potrebnych pre krajinu, zomieralo by este viac ludi s rakovinou, alebo tych, ktori boli zachraneni pred virusom.
Sved sa vysmieva Novemu Zelandu. Tam virus poznaju len z novin, lebo zamedzuju jeho importu, tak ako cele desatrocia zamedzuju importu vsetkeho co by im rozvratilo prirodu. Som zvedavy ako sa bude zabavat o rok, dva, pat ci o desat.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Dnes a zajtra je ta registracia od kedy spustena? Od 18:30 alebo od 19:30 ?

Kde je vobec o tom nejaka info?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Spusta sa to priebezne podla krajov. BA a TT vydrzali celkom dlho (cca 20 minut), NR a TN boli prec rychlejsie (cca 10 minut), ale mali menej miest.

https://dennikn.sk/minuta/2305557/
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Dakujem.

Podarilo sa vam tam niekomu za posledne tri dni aj realne niekoho prihlasit?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Mne sa teraz podarilo svokrovcov + krstnu (vsetci 60-70). Mama sa zaregistrovala sama uz cez vikend a ma termin na zajtra.
Priebezne to sledujem a pravidelne sa tam objavuje 1-2 volne miesta nahodne po Slovensku, vacsinou 70+, ale obcas aj 60-70.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 10 mar 2021, 16:17 Twitter pana zo Svedska je reakcia na Reuters o dalsej vlne vo Svedsku a na ceskych profesorov, o tom, ze premorenie nefunguje?
to bola reakcia na ten rast
ten je v oblastiach, kde predtym rast nebol
presne ako na Slovensku
Lenze uz nie je "ohrozena skupina". Nakazia sa aj dvadsatrocne decka a sportujuci tridsiatnici pridu o stvrtinu pluc. Tie dorastu? No tak. Styridsiatnici, ktori mali pracovat a podnikat zomieraju v nemocniciach. A kto vie co tych, co prezili caka v buducnosti.
ty budes zavadzat ako nejaky konspiracny teoretik s vystudovanou VSZ, ja ti budem kontrovat realnymi datami, takze podme na to vdaka nekompletnym* slovenskym datam:
sanca, ze Slovak vo veku od 20 do 30 rokov zomrie je 0,014 % = jeden z desattisica
sanca, ze Slovak vo veku od 40 do 50 rokov zomrie je 0,13 % = jeden z tisica
sk smrt.jpg
samozrejme vratane ohrozenych skupin, cim je clovek starsi, tym ma vyssiu sancu na horsi priebeh

*nekompletne preto, lebo sance su este nizsie, kedze desiatky percent ludi ani nevedeli, ze nieco prekonali
Ochranit len skupinu ludi a ostanych nechat zomriet, alebo mat zhumplovane zdravie nie je riesenie. Ak by sa lekari skazili zachranovat ludi, potrebnych pre krajinu, zomieralo by este viac ludi s rakovinou, alebo tych, ktori boli zachraneni pred virusom.
zase zavadzanie, nikto nechce nechat ludi zomriet, ak to nebude nevyhnutne, viackrat som tu spominal desiatky tisic umrti na civilizacne choroby, ktore takmer nikto neriesi, pritom su to nasobky
taktiez, kde su tie desattisice ludi s 3/4 pluc? ukazes mi ich aspon 5? alebo zase len zavadzas a utocis na city?

o par postov vyssie som postoval graf zobrazujuci realne mnozstva umrti, pod 65 rokov nie je vidiet rozdiely voci ostatnym rokom
Sved sa vysmieva Novemu Zelandu. Tam virus poznaju len z novin, lebo zamedzuju jeho importu, tak ako cele desatrocia zamedzuju importu vsetkeho co by im rozvratilo prirodu. Som zvedavy ako sa bude zabavat o rok, dva, pat ci o desat.
porovnavanie s NZ je absolutne mimo misu, opat viackrat vysvetlene

mozem ta o nieco poprosit? nevytahuj panakov, ktorych sme uz viackrat vydiskutovali, nema to zmysel
uplne sa zhadzujes, je mi to uprimne luto

Autoeditácia príspevku po 52 sek:
Frco napísal: 10 mar 2021, 19:32 Dakujem.

Podarilo sa vam tam niekomu za posledne tri dni aj realne niekoho prihlasit?
ano, Trencin v nedelu o pol 8., termin na pondelok 15.3.
Napísať odpoveď