Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Ja napíšem skúsenosť z dneška.
Som v BA, poobede mi nečakane zavolala kamoška z KE, že išla s frajerom skúsiť len tak bez akéhokoľvek dôvodu sa zaočkovať do veľkokapacitného centra. Boli úspešní - oboch zaočkovali, keďže veľké množstvo ľudí porušilo objednané termíny kvôli tomu cirkusu okolo vakcíny AZ. A neboli sami, tvoril sa tam vraj rad náhodných ľudí, aj mladých zdravých, mnohí sa dočkali očkovania.
Išiel som po tejto informácii obehnúť očkovacie centrá v BA, ale tu nič také nefunguje, to veľkokapacitné centrum na futbalovom štadióne dokonca ani nefungovalo. Akurát čo som sa bavil s vrátnikom na Šancovej, tak sa ma pýtal, či som dohodnutý a myslel tým nejakú známosť, ktorú som samozrejme nemal. Skúsil som to ukecať aspoň na očkovanie pre frajerku, ktorá má diagnózy pľúca-srdce, ale ani to sa nepodarilo.
Takže takto to s očkovaním reálne funguje.
Som v BA, poobede mi nečakane zavolala kamoška z KE, že išla s frajerom skúsiť len tak bez akéhokoľvek dôvodu sa zaočkovať do veľkokapacitného centra. Boli úspešní - oboch zaočkovali, keďže veľké množstvo ľudí porušilo objednané termíny kvôli tomu cirkusu okolo vakcíny AZ. A neboli sami, tvoril sa tam vraj rad náhodných ľudí, aj mladých zdravých, mnohí sa dočkali očkovania.
Išiel som po tejto informácii obehnúť očkovacie centrá v BA, ale tu nič také nefunguje, to veľkokapacitné centrum na futbalovom štadióne dokonca ani nefungovalo. Akurát čo som sa bavil s vrátnikom na Šancovej, tak sa ma pýtal, či som dohodnutý a myslel tým nejakú známosť, ktorú som samozrejme nemal. Skúsil som to ukecať aspoň na očkovanie pre frajerku, ktorá má diagnózy pľúca-srdce, ale ani to sa nepodarilo.
Takže takto to s očkovaním reálne funguje.
Ani ma to velmi neprekvapuje. Dost velka cast Slovenska takto funguje co aj vysvetluje vlady Fica, Meciara a preferencie Hlasu. Ja by som o tom skusil napisat do novin.
AZ urcite pomoze pri vakcinacii, akurat by sa mali poriadne presetrit tie umrtia a zrazeniny, Nemci vraj pozastavili alebo stopli ockovanie AZ kvoli 7 pripadom krvnych zrazenin u mladych ludi, prevazne vo veku 30-40 rokov, u nas sme mali tusim jeden pripad, tam vsak neviem ci islo tiez o krvnu zrazeninu v mozgu. Pozastavii to hlavne pre to, ze sa jedna prave o taketo specificke zrazeniny, vyskytli sa aj v UK, no tam neboli v mozgu na hlavnej tepne, ale v koncatinach, alebo proste inde.
No podľa mňa vakcína nie je žiadne sérum nesmrteľnosti a tak ako boli trombózy pred vakcínou, tak musia byť aj po vakcíne - pri počte miliónov dávok sa im jednoducho nevyhneš. Každopádne riziko z covidu je podľa mňa oveľa nebezpečnejšie ako toto riziko trombózy.
Jeden príspevok na FB, ktorému som ochotný uveriť:
https://www.facebook.com/CheckbotSK/pos ... 8657220177 Hneď prvý článok z Googla ešte z roku 2018:
Autoeditácia príspevku po 22 min 16 sek:
Muffi.. zaujímavé, možno pôjdem po práci pozrieť okolo toho očkovacieho centra v KE. Inak pokiaľ viem, v BA zatiaľ tie veľkokapacitné miesta majú fungovať iba cez víkendy (možno iba doobedu), s pribúdajúcimi vakcínami by mali byť otvorené aj cez týždeň - aj keď avizované zníženie AZ asi tie centrá skôr dočasne uzavrú.
Leslie10.. ak máš vhodnú diagnózu, môžeš sa registrovať ako náhradník. Asi nie je jednotný postup na náhradníkov a treba sa dotazovať v miestnych nemocniciach. Napríklad banskobystrický kraj si na náhradníkov zriadil webstránku nahradnici.sk
Asi najaktuálnejší zoznam diagnóz, v zmysle ktorých môžeš byť náhradníkom:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2021/96/
Jeden príspevok na FB, ktorému som ochotný uveriť:
https://www.facebook.com/CheckbotSK/pos ... 8657220177 Hneď prvý článok z Googla ešte z roku 2018:
https://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-pre ... -tromboze/„Na následky krvných zrazenín zomrie každoročne v Európe dvakrát toľko ľudí ako na následky AIDS, rakoviny prsníka, karcinómu prostaty a dopravných nehôd dohromady,“ uvádza Medzinárodná spoločnosť pre hemostázu a trombózu. To znamená, že v Európe zomrie každých 37 sekúnd jeden človek na trombózu.
Autoeditácia príspevku po 22 min 16 sek:
Muffi.. zaujímavé, možno pôjdem po práci pozrieť okolo toho očkovacieho centra v KE. Inak pokiaľ viem, v BA zatiaľ tie veľkokapacitné miesta majú fungovať iba cez víkendy (možno iba doobedu), s pribúdajúcimi vakcínami by mali byť otvorené aj cez týždeň - aj keď avizované zníženie AZ asi tie centrá skôr dočasne uzavrú.
Leslie10.. ak máš vhodnú diagnózu, môžeš sa registrovať ako náhradník. Asi nie je jednotný postup na náhradníkov a treba sa dotazovať v miestnych nemocniciach. Napríklad banskobystrický kraj si na náhradníkov zriadil webstránku nahradnici.sk
Asi najaktuálnejší zoznam diagnóz, v zmysle ktorých môžeš byť náhradníkom:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2021/96/
To ze sa vyskytuje tromboza v populacii je jasna vec, akurat si to treba rozdelit na drobne, tie udaje ak su aktualne, by mohli byt podrobnejsie, nevie sa aka sarza kolko pripadov spôsobila, ani sa nevie k akému dátumu sú tie pocty milionov ockovani. Kolko pripadov mame zaznamenanych na slovensku. V nemecku pri pocte 1,6 mil. podanych vakcin AZ mali 7 pripadov mozgovej trombozy, pri mladsich ludoch, normalne cislo by vraj bolo okolo 1-2 pripady, preto sa skuma preco to tak je, ine studie hovoria ze by to mohlo byt az 25 ludi, ale je to aj za dost kratky cas v priebehu 1-2 mesiacov... preto to treba presetrit, v nemecku sa odvolavaju na to, ze v UK sa pri AZ vyskytli trombozy, no udajne sa nejednalo o taketo specificke v mozgu, preto to presetruju, samozrejme za tym moze byt politika, otazne je do akej miery.
-
starysomar
Hardcore addict
Nedodržanie podmienok uskladnenia a čokoľvek...
No dúfajme, že to čím skôr reálne prešetria..... teraz sa ponúka otázka, či by takéto trombózy spôsoboval aj Sputnik, ktorý funguje na približne rovnakom princípe.
Vážne vedľajšie účinky môže mať každý liek alebo vakcína na svete.
Taký ibuprofen sa dá kúpiť bez receptu a aj tam je napríklad, že už nikomu zlyhalo srdce alebo sa poškodila pečeň, dostal infarkt. Pri niečo som už čítal aj že niekto od toho oslepol ale už neviem čo to bolo.
Kto chce nulové riziko tak si nech dá jablko, banán alebo pomaranč. Aj pri Pfizer už určite niekto zomrel po tom, čo to podali, aj pri Sputniku a pri všetkom. Ľudia sú idioti, keď si myslia, že tu bude vakcína s nulovým rizikom, také nikdy nebude.
Keby sme od zajtra si podávali len také, kde ešte nikdy sa nič vážne nesalo, tak môžeme hodiť do smeti 100% liekov a vakcín.
Taký ibuprofen sa dá kúpiť bez receptu a aj tam je napríklad, že už nikomu zlyhalo srdce alebo sa poškodila pečeň, dostal infarkt. Pri niečo som už čítal aj že niekto od toho oslepol ale už neviem čo to bolo.
Kto chce nulové riziko tak si nech dá jablko, banán alebo pomaranč. Aj pri Pfizer už určite niekto zomrel po tom, čo to podali, aj pri Sputniku a pri všetkom. Ľudia sú idioti, keď si myslia, že tu bude vakcína s nulovým rizikom, také nikdy nebude.
Keby sme od zajtra si podávali len také, kde ešte nikdy sa nič vážne nesalo, tak môžeme hodiť do smeti 100% liekov a vakcín.
40 ludi zo 17 milionov zaockovanych? To nie je ani statisticka odchylka.
Cesar, co znamena tato cast vety u teba - "a aj tam je napríklad, že už nikomu zlyhalo srdce"?
Cesar, co znamena tato cast vety u teba - "a aj tam je napríklad, že už nikomu zlyhalo srdce"?
neexistuje vakcina/ liek ktory by nemal na nikom ziadne vedlajsie ucinky. Ide uz len o ten pomer pozitiv/negativ. Aj obycajny Acylpyrin ma vedlajsie ucinky a ak sa berie dlhodobo tak aj v malom mnozstve.
To je inherentna vlastnost kazdeho lieku ako takeho. Dokonca aj obycajny bylinkovy caj moze byt zdraviu skodlivy ak sa uziva v neprimeranom mnozstve prilis dlho.
To je inherentna vlastnost kazdeho lieku ako takeho. Dokonca aj obycajny bylinkovy caj moze byt zdraviu skodlivy ak sa uziva v neprimeranom mnozstve prilis dlho.
https://dennikn.sk/2068918/aktualna-3d- ... onavirusu/
vizualizacia toho, ze ak je nejaka oblast tmavocervena, tak nasledne uz tmavocervena nie je
kto to chape ako premorenie a nasledne zastavenie sirenia, ruky hore

vizualizacia toho, ze ak je nejaka oblast tmavocervena, tak nasledne uz tmavocervena nie je
kto to chape ako premorenie a nasledne zastavenie sirenia, ruky hore
Je tam aj mapa so 7 dnovou incidenciou a tam sa Tvrdosin zhoruje najrychlejsie. Rozumiem ze zhorsenie nerovna sa tomu, ze to je v okrese zle. No zatial s vyhlaseniami o premoreniu by som brzdil.
Myslím si, že na Oravu sa to ešte nevrátilo len preto, že začína účinkovať vakcinácia + teplé počasie. 
Inak pozri si považie, momentálne má rovnaké farby ako na konci roka, keď sa to presúvalo z Oravy dole do Nitry... teraz je ten presun z Nitry hore na Oravu.
Autoeditácia príspevku po 12 min 52 sek:
Čakáreň spustená:
https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia
Inak pozri si považie, momentálne má rovnaké farby ako na konci roka, keď sa to presúvalo z Oravy dole do Nitry... teraz je ten presun z Nitry hore na Oravu.
Autoeditácia príspevku po 12 min 52 sek:
Čakáreň spustená:
https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia
>>tmavocervena<<
toto je ten vyznamny rast?
toto je ten vyznamny rast?
1. napisal som ze rozumiem ze v tom okrese to nemusi byt zle, co z celkoveho grafu vidiet ze to tam bolo o dost horsie
2. je to vyznamny rast ked to porovname s poslednym tyzdnom.
Inak povedane, ak aj dalsi tyzden bude podobny rast, tak v Tvrdosine budu na tom najhorsie od 21.12.
2. je to vyznamny rast ked to porovname s poslednym tyzdnom.
Inak povedane, ak aj dalsi tyzden bude podobny rast, tak v Tvrdosine budu na tom najhorsie od 21.12.
ten graf je na prvy pohlad zavadzajuci, je potrebne chapat jeho obsah do dosledkov
tie data musis porovnavat s ostatnymi okresmi, ked sa to porovna s najlepsim (Trebisov), tak to vyzera takto: teda, napriek tomu, ze je Tvrdosin tento tyzden najhorsi (ma najvyssi medzityzdenny rast), je na pocet obyvatelov stale lepsi ako najlepsi Trebisov (najvyssi medzityzdenny pokles)
tie data musis porovnavat s ostatnymi okresmi, ked sa to porovna s najlepsim (Trebisov), tak to vyzera takto: teda, napriek tomu, ze je Tvrdosin tento tyzden najhorsi (ma najvyssi medzityzdenny rast), je na pocet obyvatelov stale lepsi ako najlepsi Trebisov (najvyssi medzityzdenny pokles)
Beardi skus dat aj zilinsky okres, podla udajov co som sem tam pozeral na nczi bolo jedno maximum niekedy ku koncu min roka alebo na prelome a potom asi pred tyzdnom dvoma, to s tou premorenostou a posuvanim premorenosti by som bol opatrny, premorenost mohla anstat akurat medzi tymi co boli pocas lockdownu najviac aktivny v stretavani sa, teda pracujuci v zavodoch, stretacky v rodinach a po novom lokalne epidemie v skoalch a skolkach, kde to potom sirili na rodicov.
pozeram na Zilinu a ano, asi tam este stale nenastalo premorenie v takom rozsahu, aby sa naplno prejavila kolektivna imunita
Mozes dat aj ten graf, pre tych co nemaju predplatne. a ak sa da mozes tam dat aj na porovnanie martin, prievidzu...
Niekde som pocul, ze aby sa zacalo prejavovat klesanie r, musi byt zaockovanych aspon 15% populacie, tam kde je, tak tam to ide dolu aj bez rocneho obdobia, u nas o premorenosti nemoze byt ani rec, skôr mozno pri premorenosti tych spolocensky najviac aktivnych, ci uz schvalne alebo nutene.
Niekde som pocul, ze aby sa zacalo prejavovat klesanie r, musi byt zaockovanych aspon 15% populacie, tam kde je, tak tam to ide dolu aj bez rocneho obdobia, u nas o premorenosti nemoze byt ani rec, skôr mozno pri premorenosti tych spolocensky najviac aktivnych, ci uz schvalne alebo nutene.
v tom clanku ide hlavne o to posuvatko pri mape Slovenska a kedze si nepredplacam aj klub, tak clanok odomknut nemozem
aspon teda incidencne krivky
"Incidenčné krivky vyjadrujú časový vývoj sedemdňovej incidencie prepočítanej na 100-tisíc obyvateľov. " Autoeditácia príspevku po 3 min 12 sek:
bez riadneho seroprevalentneho vyskumu sa mozeme len dohadovat
aspon teda incidencne krivky
"Incidenčné krivky vyjadrujú časový vývoj sedemdňovej incidencie prepočítanej na 100-tisíc obyvateľov. " Autoeditácia príspevku po 3 min 12 sek:
miesta so zvysenim pohybom obyvatelstva uz davno premorene su - romske osady su toho prikladom, uz som sem daval nejake dataretkvic napísal: 17 mar 2021, 13:07u nas o premorenosti nemoze byt ani rec, skôr mozno pri premorenosti tych spolocensky najviac aktivnych, ci uz schvalne alebo nutene.
bez riadneho seroprevalentneho vyskumu sa mozeme len dohadovat