Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Podľa informácií na internete je dnes v nemocniciach okolo 700 ľudí s ochorením na covid. Je otázne kedy dosiahneme minuloročný maximum okolo 3800, tipujem že do vianoc to bude.
Ja sa nečudujem, že sa neidú očkovať, 90% informácií o očkovaní sú negatívne a to nielen od antivaxerov ako Fico.
Minule na sme bol článok, že asi 12% tých, čo sú v nemocniciach boli očkovaní. Ale tak, že asi máme 50% zaočkovaných a 50% nezaočkovaných tak predsa 12% je menej ako 88% (podiel tých v nemocnici, čo očkovaní nie sú). Ale je to každého osobná vec.
Záplava negatívnych informácií účinkuje, niet sa čomu čudovať. Ja sa skôr čudujem, že tých 44% aj takto sa dalo, je to priamo zázrak.
Ja sa nečudujem, že sa neidú očkovať, 90% informácií o očkovaní sú negatívne a to nielen od antivaxerov ako Fico.
Minule na sme bol článok, že asi 12% tých, čo sú v nemocniciach boli očkovaní. Ale tak, že asi máme 50% zaočkovaných a 50% nezaočkovaných tak predsa 12% je menej ako 88% (podiel tých v nemocnici, čo očkovaní nie sú). Ale je to každého osobná vec.
Záplava negatívnych informácií účinkuje, niet sa čomu čudovať. Ja sa skôr čudujem, že tých 44% aj takto sa dalo, je to priamo zázrak.
-
starysomar
Hardcore addict
Prečo? Nie všetci sú ovplyvniteľní drístami, časť ľudí je dostatočne samostatných, schopných uvažovať v realite a súvislostiach.
Nejaká časť sa dala zaočkovať z obáv, strachu pod vplyvom propagandy. Ďalší skrz určité výhody, zjednodušenie. Závisí aj od "vrstvy" spoločnosti (a vzdelania) v akej sa pohybujú.
Čo sme sa rozprávali medzi kolegami - prevažná väčšina sa dala očkovať z racionálnych dôvodov - aby neohrozii seba, kolegov, rodičov, deti a tak.
Nejaká časť sa dala zaočkovať z obáv, strachu pod vplyvom propagandy. Ďalší skrz určité výhody, zjednodušenie. Závisí aj od "vrstvy" spoločnosti (a vzdelania) v akej sa pohybujú.
Čo sme sa rozprávali medzi kolegami - prevažná väčšina sa dala očkovať z racionálnych dôvodov - aby neohrozii seba, kolegov, rodičov, deti a tak.
Neviem ci si pamatate, ale tu na tychto strankach sme v minulosti riesili aj Vitamin D. Teraz nebudem pisat ohladom jeho vplyvu/nevplyvu na Covid, ale jeho hladinu v tele. Za dennu davku sa oficialne povazuje ako dostatocny prijem 800-1000 IU D3. Ja uzivam od zaciatku tohto roka 2000 IU denne /s vit K2/, tiez som sa chodieval v lete rozumne opalovat /popri plavani na jazere/. A tak som si dnes dal zmerat hladinu vit D, s tym ze som cakal ze bude ok, dokonca som sa bal ze tym ze cely rok uzivam 2000 IU ci nebudem mat prilis vysoku hladinu.
Vysledok z labaku je, ze hladinu mam 59nmol/l tj podnormu, pritom optimalna hranica zacina az od 75-200nmol/l. Pre mna trosku prekvapenie.
Vysledok z labaku je, ze hladinu mam 59nmol/l tj podnormu, pritom optimalna hranica zacina az od 75-200nmol/l. Pre mna trosku prekvapenie.
Si malo suplementoval 
Ty co advokuju tie tebou spominane hladiny odporucaju dennu suplementaciu a davky 5000Ui a vyssie.
Ty mas napr. nadpriemernu hladinu vit D, co by mala byt rovna alebo vecsia ako 50 nmol/l, ak sa berie to konzervativnejsie rozmedzie
https://www.google.com/search?client=op ... =627&dpr=1
to menej konzervativne je to 75+ a tam musis sypat dene aspon tych 5000UI. Napr. baldorex berie, bral niekolko mesiacov denne 10000UI, ten ma s tym dobre vysledky, ja som zostal pri obcasnom uzivani 2500UI.
Ty co advokuju tie tebou spominane hladiny odporucaju dennu suplementaciu a davky 5000Ui a vyssie.
Ty mas napr. nadpriemernu hladinu vit D, co by mala byt rovna alebo vecsia ako 50 nmol/l, ak sa berie to konzervativnejsie rozmedzie
https://www.google.com/search?client=op ... =627&dpr=1
to menej konzervativne je to 75+ a tam musis sypat dene aspon tych 5000UI. Napr. baldorex berie, bral niekolko mesiacov denne 10000UI, ten ma s tym dobre vysledky, ja som zostal pri obcasnom uzivani 2500UI.
Je takmer polovica oktobra a počty infikovaných cez PCR a AG testy je nad 2500 infikovaných. A to Krajči chce celoplošné testovanie, on sa zbláznil, by to tu dopadlo ako v decembri-januári. Totálna nezodpovednosť a ešte skusi kritizovať v diskusnej relacii omg.
retkvic
minuly rok v zime a tento rok na jar som daval viacej, ale nemal som v tom uplne system tak neviem presne priemerne hodnoty, ale boli dni ked som bral aj cez 5000IU denne. Zvysim to teraz na 4000-6000IU a uvidim ake hodnoty nameraju o mesiac.
minuly rok v zime a tento rok na jar som daval viacej, ale nemal som v tom uplne system tak neviem presne priemerne hodnoty, ale boli dni ked som bral aj cez 5000IU denne. Zvysim to teraz na 4000-6000IU a uvidim ake hodnoty nameraju o mesiac.
LINKEpidemie virových i bakteriálních nemocí dýchacích cest, která se rozjela mezi dětmi krátce po návratu do školních kolektivů, v Moravskoslezském kraji graduje. Nachlazené děti nejdříve zaplnily ordinace obvodních pediatrů či pohotovostí, teď už jsou však zahlcená i dětská oddělení včetně jednotek intenzivní péče.
Virové infekce dýchacích cest, hlavně rýmy a bronchitidy, se letos projevily u dětí dřív. Lékaři míní, že je to následek omezení kontaktů v době covidu. K virům se později přidávají bakteriální onemocnění. „Zaznamenali jsme už nyní prudký nárůst zánětů plic, což je také dříve než v minulosti,“ řekl Boženský.
Podle lékařů budou počty nemocných dětí růst ještě několik týdnů. A s příchodem chladných měsíců se objeví chřipka. „Očekávám, že chřipková epidemie zasáhne i děti, proto bych doporučil jejich očkování. Říjen je ideální čas. U nejmenších dětí je navíc možné použít šetrnou metodu formou nosních kapek,“ doporučil Boženský.
kto by to len povedal, ze ked sa decka vytrhnu z ich standardnych kolektivov a nebudu sa stretavat s beznymi virusmi a bakteriami, ich imunita sa zhorsi a deti budu chore, niektore z nich i hospitalizovane s obvykle banalnymi chorobami, uplne prekvapenie
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 66304.html
Saturday 05 December 2020 09:56
Sweden is to close its upper secondary schools for the first time during the coronavirus pandemic in a bid to put the brakes on its second wave of Covid.
The country’s gymnasier — secondary schools which teach students aged 16 and over — will shut down from next week with all pupils being ordered to stay at home and complete their classes through online learning tools instead.
Stefan Löfven, Sweden’s prime minister, said the move was intended to combat the growth in Covid cases and deaths, which have been steadily rising in recent weeks.
...
Unlike many other nations, Sweden chose not to close its schools en masse in March when Covid first hit, although gymnasier for the over-16s did switch to online learning in May before re-opening with the new term in September.
a zavru to v tom decembri 2020?
takze menej ako v marci az v auguste 2020, super
co nam tym chces povedat?
aby som to spravne pochopil, uzavretim svedskych strednych skol v decembri 2020 si chcel argumentovat proti plnym nemocniciam s mladsimi detmi trpiacimi banalnymi chorobami v oktobri 2021?
co nam tym chces povedat?
aby som to spravne pochopil, uzavretim svedskych strednych skol v decembri 2020 si chcel argumentovat proti plnym nemocniciam s mladsimi detmi trpiacimi banalnymi chorobami v oktobri 2021?
mali Svedi plne nemocnice deti s beznymi chorobami v januari? a mali to prvom lockdowne? boli anglicke nemocnice plne deti po tom co od Vianoc do zaciatku marca boli doma? a desat mesiacov predtym?
preto dat tu spravu do temy o SARS2 je OT, lebo by sa to prejavovalo po celom svete.
preto dat tu spravu do temy o SARS2 je OT, lebo by sa to prejavovalo po celom svete.
ked uz ti tak velmi ide o deti beardie, tak aj sprava z druhej strany.
Koronavírus: V Izraeli stúpa počet detí hospitalizovaných s postcovidovým syndrómom PIMS
Koronavírus: V Izraeli stúpa počet detí hospitalizovaných s postcovidovým syndrómom PIMS
ja sa stavim sam so sebou:
b: bolest zaludka a hlavy na par tyzdnov? 1 z 10k? no to mi je teda postcovid. nic im nie je.
b: bolest zaludka a hlavy na par tyzdnov? 1 z 10k? no to mi je teda postcovid. nic im nie je.
zase porovnavas par mesiacov u ludi 16+ s 1,5 rokom u vsetkych, vratane malych deti chodiacich do skolky a na zakladnu skolu, a vobec ti to nepride divne?jackb napísal: 13 okt 2021, 16:06 mali Svedi plne nemocnice deti s beznymi chorobami v januari? a mali to prvom lockdowne? boli anglicke nemocnice plne deti po tom co od Vianoc do zaciatku marca boli doma? a desat mesiacov predtym?
mLuks: ano, som si toho vedomy, kedze vakcina tak maximalne zmierni priebeh, podobne situacie su ocakavatelne a nevyhnutelne
jackb: netipuj, netriafas sa
takze mali plne nemocnice v Anglicku? a na Slovensku ked otvorili skoly a skolky? nie. dakujem za odpoved.
no, podobne problemy su reportovane z Australie a Noveho Zelandu, tvoje alter ego to minule akceptovalo
ked sa dostanem k podobnemu clanku z UK a Slovenska, tak ho rad postnem
OT to v ziadnom pripade nie je, pretoze na deti ma covid zanedbatelny vplyv, napriek tomu boli povinne doma, co vyustilo k nedostatku socialneho kontaktu s podobnymi vekovymi skupinami, zabranilo rozsireniu beznych chorob, cim sa imunita deti voci nim oslabila
ked poviem, ze sa maju tela neustale vystavovat patogenom pre zlepsenie imunity jej neustalym treningom, tak sa to niektorym nepaci, ale je na to dovod
ked sa dostanem k podobnemu clanku z UK a Slovenska, tak ho rad postnem
OT to v ziadnom pripade nie je, pretoze na deti ma covid zanedbatelny vplyv, napriek tomu boli povinne doma, co vyustilo k nedostatku socialneho kontaktu s podobnymi vekovymi skupinami, zabranilo rozsireniu beznych chorob, cim sa imunita deti voci nim oslabila
ked poviem, ze sa maju tela neustale vystavovat patogenom pre zlepsenie imunity jej neustalym treningom, tak sa to niektorym nepaci, ale je na to dovod
Ja len podotknem ze primarny ciel zatvorenych skol nebola ochrana samotnych deti ale personalu a rodicov.
to je pravda, dolezite je poznamenat aj kolko mrtvych svedskych uciteliek nasli hned vedla tych mrtvych predavaciek z lidlu
otvoris si grafy Reuters na zatvorenie skol na NZ a v AUS sam?
som zvedavy na to, ako na jar toho roka boli slovenske a anglicke deticky v nemocniciach.
na deti ma mat SARS2 minimalny vplyv. no bezne sopliky ich dostavaju na JISky. ze aj bez lockdownov chrchlu a stale domov nieco zanesu sa az do jesene 2021 neriesilo. a aj skutocnost, ze zo skol a skolok od ucitelov doniesli rodicom a starym rodicom SARS2 uz na jar sa chcelo zabudnut, ved boli bezpriznakove a nic im nebolo. rodicia mimo pracovny proces, African coffin dance u starkych, no nezadalo sa byt problem.
takze kym nebudes v domacnosti s dietatom, ktore aj pred SARS2 stale nieco zavlieklo zo skoly, tak budes verit na ten mytus, ze cim viac ich vystavis patogenu, tym budu zdravsie. kiez by to tak bolo.
som zvedavy na to, ako na jar toho roka boli slovenske a anglicke deticky v nemocniciach.
na deti ma mat SARS2 minimalny vplyv. no bezne sopliky ich dostavaju na JISky. ze aj bez lockdownov chrchlu a stale domov nieco zanesu sa az do jesene 2021 neriesilo. a aj skutocnost, ze zo skol a skolok od ucitelov doniesli rodicom a starym rodicom SARS2 uz na jar sa chcelo zabudnut, ved boli bezpriznakove a nic im nebolo. rodicia mimo pracovny proces, African coffin dance u starkych, no nezadalo sa byt problem.
takze kym nebudes v domacnosti s dietatom, ktore aj pred SARS2 stale nieco zavlieklo zo skoly, tak budes verit na ten mytus, ze cim viac ich vystavis patogenu, tym budu zdravsie. kiez by to tak bolo.