Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Mňa to nemusíš učiť.
Manželka je kvalifikovaná zdravotná sestra roky.
Má to výhodu - fasujú ich.
Je ku*va rozdiel v respirátore, na ktorom je čím kopírovať tvar nosa atd - a na takom, čo len má nápis FFP2 (A Made In China)
Z toho pohľadu je zrejme účinnejšie aj to hovno, ktoré sa používa hoci pri práci na sádrokartónových omietkach.
Manželka je kvalifikovaná zdravotná sestra roky.
Má to výhodu - fasujú ich.
Je ku*va rozdiel v respirátore, na ktorom je čím kopírovať tvar nosa atd - a na takom, čo len má nápis FFP2 (A Made In China)
Z toho pohľadu je zrejme účinnejšie aj to hovno, ktoré sa používa hoci pri práci na sádrokartónových omietkach.
akúkoľvek vieru som stratil, keď vysvetľoval švédsky terciarny sektor, vtedy mi konečne došlo, že je nepoužiteľný pre realituwladas napísal: 22 okt 2021, 17:40 Konecne sa mi zacinaju pacit tvoje reakcie na jackba. Vecne, strucne a trefne![]()
zase zamena. vo Svedsku robi viac ludi z kancelarii ako na Slovensku. takze vacsina ludi vo Svedsku mohla robit z domu. namiesto priznania, ze nema pravdu musel spamovat hlupostami. ziadny link na premorenie vo Svedsku nedal. cim dalej, tym viac vidime, ze to tam nebolo tak ako tu o tom hlaucinoval. ale on ma pravda a nie ludia, ktori vo Svedsku ziju.
potom si "urobil docenturu" z kardiologie a vie ake lieky sa kedy podvaju. cele to zaklincuje komentarom z novin kde sa pise: dospeli a deti sa pod respiratorom dusia vlastnym oxidom uhlicitym a "respirator nie je ucinna ochranna pomocka" ci "dodrzivania opatreni je ukazka nizke intelektu".
ano, beardie je uplne nepouzitelny pre realitu
potom si "urobil docenturu" z kardiologie a vie ake lieky sa kedy podvaju. cele to zaklincuje komentarom z novin kde sa pise: dospeli a deti sa pod respiratorom dusia vlastnym oxidom uhlicitym a "respirator nie je ucinna ochranna pomocka" ci "dodrzivania opatreni je ukazka nizke intelektu".
ano, beardie je uplne nepouzitelny pre realitu
"vo Svedsku robi viac ludi z kancelarii ako na Slovensku = vacsina ludi vo Svedsku mohla robit z domu"
Co to je za logiku??? Tak robila alebo mohla robit? En-ten-tic-ky. Mas na to aj nejaky zdroj? Som nevedel ze Svedsko je armada kancelarskych krys.
Co to je za logiku??? Tak robila alebo mohla robit? En-ten-tic-ky. Mas na to aj nejaky zdroj? Som nevedel ze Svedsko je armada kancelarskych krys.
Zdroj na co? Ze ludia, ktori vo Svedsku mohli robit z domu, tak mali urobit a aj bankovym uradnikom to bolo umoznene? Alebo ked som opisal, ako sa v UK dala na jar zobrat hypoteka a kupit byt bez osobneho stretnutia s bankarom a pravnikom?
Svedsko:
Myslis, ze vo Svedsku vacsina ludi stoji pri pase, alebo prehadzuje baliky v skladoch?
Svedsko:
post2388107.html#p2388107Prvá vec, s ktorou vláda prišla, bolo odporúčanie, aby sa zamestnávatelia snažili nechať z domu pracovať všetkých, ktorí môžu. A tak sa aj stalo, väčšina úradníkov aj iných zamestnancov okamžite ostala doma. Ja sama som pracovala z domu 527 dní. Za ten čas som jediný raz nevstúpila do električky ani do autobusu.
Myslis, ze vo Svedsku vacsina ludi stoji pri pase, alebo prehadzuje baliky v skladoch?
"väčšina úradníkov aj iných zamestnancov okamžite ostala doma" neznamena ze vacsina ludi vo Svedsku mohla robit z domu
Chapem ze mozno uz nemas 100% chapanie slovenskeho jazyka pobytom v zahranici. To je uplne v poriadku.
Chapem ze mozno uz nemas 100% chapanie slovenskeho jazyka pobytom v zahranici. To je uplne v poriadku.
dakujem, ze sa snazis rozumiet, ze uz mozno nerozumiem, lebo toto forum je prakticky jedina moja komunikacia v slovencine.
ja vychadzam z toho, ze vacsina Svedov ma prace, ktrore sa robia na pocitaci a preto ich mohli robit z domu.
v tom rozhovore aj pani hovori o komunikacii s uradmi a bankami. pred 2020 malo Svedsko najvacsi ICT sektor v regione a hladalo zamestancov pre neho.
ja vychadzam z toho, ze vacsina Svedov ma prace, ktrore sa robia na pocitaci a preto ich mohli robit z domu.
v tom rozhovore aj pani hovori o komunikacii s uradmi a bankami. pred 2020 malo Svedsko najvacsi ICT sektor v regione a hladalo zamestancov pre neho.
To vychadzas zle. Vacsina znamena >50% co je z principu blbost. Tolko ludi urcite v kancli/homeoffice nie je.jackb napísal: 23 okt 2021, 10:28ja vychadzam z toho, ze vacsina Svedov ma prace, ktrore sa robia na pocitaci a preto ich mohli robit z domu.
Suhlasim, ze 50%+1 to nebude, no stale sa neda povedat, ze vacsina Svedov su casnici ci murari.
\\"vacsinou" som to myslel ako pri tradicnych stredoeuropskych volbach: mas 29% vyhras, lebo ten zvysok sa rozpocita na ine strany/sektory
Bol tu propagovany nazor, ze lockdown moze za hospitalizacie deti s respiracnymi ochreniami. Lebo microdosing a neviem co.
No tak medium z CR pise, ze su na JISkach aj kojenci. Aky microdosing im to chyba? A potom je tam este vyjadrenie lekarov, ktore je uplne ine ako v clanku, ktori sme tu dostali predtym. A vraj sa virusove ochorenia nosia zo skolok a skol domov ku rodicom, co bol vraj len moj vymysel.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tezk ... nci-177937
\\"vacsinou" som to myslel ako pri tradicnych stredoeuropskych volbach: mas 29% vyhras, lebo ten zvysok sa rozpocita na ine strany/sektory
Bol tu propagovany nazor, ze lockdown moze za hospitalizacie deti s respiracnymi ochreniami. Lebo microdosing a neviem co.
No tak medium z CR pise, ze su na JISkach aj kojenci. Aky microdosing im to chyba? A potom je tam este vyjadrenie lekarov, ktore je uplne ine ako v clanku, ktori sme tu dostali predtym. A vraj sa virusove ochorenia nosia zo skolok a skol domov ku rodicom, co bol vraj len moj vymysel.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tezk ... nci-177937
Děti viru odvykly, shodují se lékaři
Lékaři zároveň odmítají souvislost četnějších vážných infekcí s nejrůznějšími šířícími se teoriemi o vlivu například dlouhodobého pobytu doma, či nošení roušek na imunitu dětí. Například podle vítkovického primáře Boženského děti rozhodně nemají imunitu nijak „oslabenou“, pouze se po dlouhé době izolace šíření nejrůznějších infekcí v dětské populaci jednodušší. A platí to i o RSV.
Podle pneumoložky Jany Tukové to lze chápat tak, že jde o vcelku běžný virus, s nímž si lidská imunita včetně dětské dobře poradí, ale že nyní mu děti kvůli proticovidovým opatřením odvykly. A proto se jím ve školce či škole snáze nakazí, množí se u nich, donášejí ho ze škol a kolektivů do rodin, kde jím nakazí i kojence a batolata.
"jde o vcelku běžný virus, s nímž si lidská imunita včetně dětské dobře poradí, ale že nyní mu děti kvůli proticovidovým opatřením odvykly"
Na základe nášho hrubého odhadu, že imunizovaných detí môže byť 40 – 50 percent (400- až 500-tisíc), okolo 500-tisíc detí sa môže premoriť počas tretej vlny.
Na Slovensku zatiaľ zomrelo v súvislosti s covidom 12 detí.
priemerny pocet umrti deti za posledne roky je ~500, dlhodobo klesa, okolo roku 2000 to bolo priemerne 800 rocneAk teda z premorených detí zomrelo doteraz 12, z vyše 50 percent ešte neimunizovaných detí môže zomrieť na covid hrubým odhadom ešte ďalších okolo 10-15 detí.
TU
Autoeditácia príspevku po 5 min 5 sek:
Fauci neklamal, lebo o tom nemohol vediet, americki danovi poplatnici to ale samozrejme platiliwladas napísal: 24 okt 2021, 22:12 Americký zdravotní institut přiznal financování riskantních výzkumů ve Wu-chanu
Z necelych 1000 je dnes uz 1144 hospitalizovanych. To je ten denny ubytok a predikcia?wladas napísal: 19 okt 2021, 21:14 Staci citat s porozumenim.
Denne prirastky su hlavne meritko na predikciu od nepamati.
Cize opakujem je zbytocne robit paniku.
Kde som tvrdil ze celkovy pocet uz klesa????
Zas sa musim opakovat ze treba citat s porozumenim. Dakujem.
Ked jeden den je prirastok 50, druhy 49, treti 48 tak to znamena ze PRIRASTKY klesaju ale celkovy pocet moze stupat. Ale znamena to hlavne zlepsovanie situacie, resp vyhlad ze celkova situacia sa bude uz zlepsovat a nehrozi exponencialny kolaps
Zas sa musim opakovat ze treba citat s porozumenim. Dakujem.
Ked jeden den je prirastok 50, druhy 49, treti 48 tak to znamena ze PRIRASTKY klesaju ale celkovy pocet moze stupat. Ale znamena to hlavne zlepsovanie situacie, resp vyhlad ze celkova situacia sa bude uz zlepsovat a nehrozi exponencialny kolaps
Rúška a respiratori celu situáciu len zhoršuju! Stale vysoke prirastky Covid prípadov aj ked su nariadene ruška/respiratori
-
starysomar
Hardcore addict
Napises tuto mudrost aj BBC a inym mediam v UK, aby to vysielali aspon 10-krat za hodinu a pripli si to na web, prosim? Lebo tu sa nic nosit nemusi a tie pocty nakazenych/mrtvych vobec nezodpovedaju tvojmu vysoko eurodovanemu vedeckemu zisteniu.
uz sa nemusi ockovatMiesto dovolenky skončil s covidom v karanténe
Robert Fico krátko po zvítaní sa s „chlapcami“, ako účastníkov stretnutia nazýva, hovorí príhodu, čo zažil na dovolenke s priateľkou v Grécku.
Hneď na druhý deň po príchode na ostrov Kréta ho podľa vlastných slov začal pobolievať hrudník. Zostal ležať v posteli s teplotami a o deň neskôr na raňajkách odpadol. Pomohol mu nemecký kardiológ z vedľajšieho stola, ktorý si myslel, že dostal infarkt.
Následne ho odviezli do nemocnice, urobili mu všetky testy a zistili, že išlo o covid, pre ktorý v kombinácii s teplom a nízkym tlakom odpadol.
V nemocnici ho podľa jeho slov prijímal študent lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, ktorý ho spoznal a hneď na to nemocnicu upozornil. Následne za ním prišli policajti, ktorí nástojili, aby ostal v nemocnici, a tak do večera ležal na covidovom oddelení.
Dlho sa na ňom však nezdržal. V noci sa rozhodol podpísať reverz, no vzhľadom na pozitivitu musel ostať ďalších 14 dní v karanténe.
„11 dní som bol zatvorený v jednej klimatizovanej miestnosti, takto som sa pozeral na more, ale oni ma stále nechceli pustiť, pokiaľ nemám PCR.“
Keďže dostať sa na tento test podľa neho v Grécku trvá niekedy aj „dva mesiace“, rozhodol sa odísť z Grécka na Slovensko „načierno“, zrejme bez testu. Osadenstvu na chate hovorí, že počas týchto 11 dní ho strážili policajti a doktor ho chodil navštevovať každý deň v inú hodinu, „aby mu neušli“.
Nasadil si antibiotiká aj ivermektín
„Vonku bolo 47 stupňov. Na Kréte som bol, debil... A každú hodinu nám chodili správy na telefón, že asi nás budú evakuovať kvôli požiarom, ktoré boli v Grécku... Dovolenka jak hovado,“ hovorí Fico Pavlovi Gašparovi, synovi policajného exprezidenta Tibora Gašpara.
Dodal, že má za sebou už päť testov, aj PCR, ale stále sa po covide necíti dobre.
„Necvičím, inak ja cvičím každý deň ako blázon, nevládzem nič. Jediné, čo ma trápi, je to, že sa neviem zbaviť dutín. Inak nemám nič, akože teploty nie, to je všetko v pohode,“ vraví s tým, že priebeh ochorenia bol v jeho prípade ako priebeh klasickej chrípky.
Na Gašparovu otázku, či bol zaočkovaný, odpovedal: „Nie, nie, nie. Ale bol som dôsledný.“ Hneď si nasadil antibiotiká, ktoré vraj nosí so sebou, ale aj ivermektín.
O desať dní neskôr (v nedeľu 29. augusta) na ďalšom stretnutí s Bödörom, Parom a Gašparom hovorí Fico o ťažkostiach, ktoré má po prekonaní koronavírusu.
„Sa sťažujem, že sa neviem zbaviť toho Covidu, počúvajte, testy mám v poriadku všetko, ale mňa tak zlomilo vo štvrtok. Ja som celý piatok ležal, celú sobotu som zrušil program a dneska ráno som bol v tom, že zruším aj tú Banskú...," hovorí Fico, ktorý sa v ten deň zúčastnil spolu s ďalšími straníckymi kolegami kladenia vencov v Banskej Bystrici – Kremničke, pri Pamätníku obetiam fašizmu pri príležitosti 77. výročia SNP.
„Únava, stále mám plechovú chuť v ústach, neviem, čo to je, takú, že jak keby som necítil stále niečo," pokračuje Fico. „Strašná choroba, strašná. A pritom, nemal som ťažký priebeh, ja som normálnu chrípku mal," dodal.