Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa starysomar »

Bývalého kolegu o dosť mladšieho Covid vyradil doživotne z pracovného procesu. Poznám viac ľudí, ktorí majú po ňom komplikácie. A poznal som viacerých, ktorí pomreli na infarkty a iné náhle príhody pred Covidom.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Celu pandemiu som pozeral jedneho britskeho doktora na dochodku Dr. Compbella a ten bol vyrazny zastanca ockovania, no ku koncu pandemie zacal byt coraz viac podozrivavy k neziaducim ucinkom vakcin u mladsich muzov a zvyseneho vyskytu miokarditidy u nich. Tiez hlavne zo stanoviska pfizeru k tymto skutocnostiam.

Vakciny prispeli k miernejsim priznakom a teda aj zhorseniu stavu u vecsiny ockovanych, no vyskytli sa aj pripady miokarditity zo samotneho ockovania a nebolo ich nezanedbatelne mnozstvo.

Na sebe som po kazdom ocovani tiez pozorobal, ze som sa citil napikacu aj co sa busenia srdca tykalo pocas tyzdna po ockovani aj zrazu aktivovanyxch krcovych zil, ktore som nevedel ze vobec mam a vzdy to bolo iba po ockovani, viem si predstavit co sa mohlo stat niekomu kto ockovanie bral iba ako dalsiu samozrejmost a pokracoval pocas neho v narocnejsej fyzickej aktivite a mohlo sa to potom prejavit aj na ich srdcovom svale.
Tym nehovorim, ze ockovanie na covid bolo zle pre mladych muzov, no nikto z medicinskeho personalu vtedy nehovoril, ze by sa malo po ockovani fungovat minimalne tyzden v setriacom rezime, vzdy to bolo tak 1-2 dni.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Moc si čítal. Faktom je, že vakcinácia zachránila rádovo viac viac ľudí, než koľkým uškodila. Napríkald v našej firme so zhruba 2000 zamestnancami sa nedalo očkovať menej, než 10%. Možno sme výnimka no nik z očkovaných nemá nejaké následky. Z neočkovaných viacerí.
Bola voľba menšieho rizika. Každý sa rozhodol, ako uznal za vhodné.
retkvic
Addict
Addict

Ja nikomu nic nevyvraciam, proste som mal po ockovani tyzden neziaduce ucinky, aj som tu o tom pisal, ze som mal viditelne napuchnute stehno z vnutornej strany, plus spominana krcova zila, zrejme to bolo asi aj z toho, blbo sa mi vtedy sedelo, pobolievalo to a bolo to tvrde ako pest, po tyzdni to nastastie ustupilo a bolo zasa vsetko ako ma byt. Vydedukoval som to na zaklade toho, ze to zacalo po ockovani, prvy krat som myslel, ze to bola nahoda, ze to tak ma byt a druhy krat to same, plus navyse ten vnutorny opuch.
Takze to ze mohlo byt zvysene riziko u mladsich muzov ohladom miokarditidy celkom verim.

Ja som mal po ockovani tiez 2x covid a mozem potvrdit, ze som nemal ziadne vedlajsie ucinky a ani priznaky neboli skoro ziadne, priebeh bol o dost slabsi nez bezna chripka.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ani ja - chytil som pásový opar pár dní pred plánovanou operáciou (nádoru). Mohlo to súvisieť s vakcínou, nemuselo. Nahlásil som. Kovid som chytil raz až po očkovaniach, prakticky bezpríznakový. Vzhľadom k dlhoročnej astme a od mlada poškodeným pľúcam dobre.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Som zvedavý že čo povedia antivaxeri teraz na to, že niekto sa dal zaočkovať proti covid-u 217-krát a nie je mu nič. Už by mal byť dávno mŕtvy, to už nehovorím že už musí byť aj plný čipov. Vraj mal aj pfizer aj astra zenecu a všetky ostatné.

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/ve ... iny-346809
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nič alebo že to nie je pravda.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

cesar to slovo antiwaxer, vedel by si ho vysvetlit v tychto 2. pripadoch?
1. ak clovek nema problem s ockovanim na tetanus, alebo proti hepatitide typu A , ked ide napr. do afganistanu. Ale nechce sa da ockovat proti chripke/covidu je antiwaxer?
2. od 5.marca 2024 bolo spustene ockovanie COVID-19 vakcínou Nuvaxovid XBB.1.5. Ak clovek ktory si aktualizoval covid pass od zaciatku pandemie ale za poslednych 6 mesiacov, neprekonal covid+zaroven sa nezaockoval. A tento clovek sa momentalne nedal zaockovat uz touto novou vakcinou je antiwaxer? 6mesiacov je jednotka "dlhsia doba", ktoru pouzil sabaka v rozhovore.
https://www.health.gov.sk/Clanok?ockova ... ovid-covid
len ma zaujima nazor, aj ked viem ze tu chodia vacsinou predplatitelia dennika n.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ad 1) pouzil by som pejorativum. po cokovani proti tetanu ci inym "cestovatelskym chorobam" sa ma ockovany pod psa kym nenaskoci imunina. rovnako sa ma aj po ockovani voci chripke/sars2. ak nie je problem dat si ockovania pred cestou do oboch pliec raz za x-rokov, nie je racionalny dovod preco to neurobit za rok proti respiracnym ochoreniam.

ad 2) tak to sme tu v Anglicku antivaxeri, kedze ak nesplname podmienku veku ci komordibid, nemame narok na stvrtu a dalsie davky ockovania voci SARS2. ci taketo ockovanie poskytuju sukromne pracoviska, kde neberu ohlad na odporucania NHS som ale nepozeral.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ono zalezi aj na realnych dovodoch preco sa nedali ockovat. Ale casto pocuvam "Nie som antivaxer ale...", alebo "Odmitam len tuto jednu vakcinu" a potom sa ukaze, ze po jednej odmieta vsetky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ockovanie proti respiracnym virusom pre mladsich ludi s normalnou vahou bez komorbidit je skor zbytocne, som antivaxer?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Si.
Nemáš za čo.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To nas je ale viac :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

poznám starsich ludi ktori sa z vlastnej vôle odmietli zaockovat proti Covidu, nedali sa presvedcit. Covid chytili, mali velmi tazky priebeh, skoro zomreli a aj ich vyliecenie trvalo velmi dlho. Ale doteraz si nepriznaju ze to bol z ich strany chybny krok sa neockovat..
Ja napriklad ockovat sa proti chripke nedavam a to z toho dovodu, ze som maval po ockovani neprijemne priznaky ktore sa skoro rovnali tomu, ako ked sezonnu chripku normalne chytím /aj ked posledne roky vdaka udrziavaniu spravnej hladiny vit. D v krvi chripku nemavam/
Proti Covidu som ockovany bol.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"Vybabrali" s tým. Ako aj pani speváčka z Asonance. V našej firme nik z očkovaných neumrel, neočkovaní viacerí a iní doživotné následky. Bývalému (už nerobím) kolegovi umreli po jednom rodičia z oboch strán, on je doživotne vyradený z pracovného procesu skrz následky longcovidu. S dcérou sme boli očkovaní, manželka nie.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/61 ... navirusom/
retkvic
Addict
Addict

Posledne čo som zachytil ohladom očkovania, tak vo zvecsenej miere sa poslednu dobu siri cierny kasel a tam tv doktor spominal, ze voci nemu sa ockuje spolu s ockovanim proti tetanu. Tetan kazdych 15 rokov, CK kazdych 10.

Ockovali niekoho spolu s tetanom aj proti CK?
Pred par rokmi som po dlhsej dobe dostal obnovovaciu davku na tetan, no ze by mi vtedy dali aj nieco na cierny kasel o tom nemam vedomost.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Minuly rok som dostal protitetanovku ale o ciernom kasli ani slovo
jackb
Redeemer
Redeemer

Opravte, ak to viem zle, ale neockuje sa proti tetanu hexavakcinou, kde jednou z ostavajucich piatich je cierny kasel, preto sa na neho netreba pytat?

Ak je to tak, tak som pri svoji cestovatelskych dostal ockovanie aj proti nemu.
O inych ockovania ako proti SARS2 tu ale bola tema :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

V roku 2011 bolo takto:
Očkovanie proti Tetanu.JPG

Infanrix hexa
Infanrix hexa alebo tzv. hexavakcína je v rámci slovenského povinného očkovania používaná kombinovaná šesťzložková vakcína proti toxínom záškrtu (diftérií) a tetanu a proti infekciám čierneho kašľu (pertussis), hepatitíde B, poliomyelitídy (detskej prenosnej obrny) a Heamophilus influenzae typu B. Slúži k očkovaniu detí od 9 týždňa do 36 mesiacov, aplikuje sa intramuskulárne (injekčne do svalu).

Nie je pre dospelých

Autoeditácia príspevku po 1 hod 9 min 18 sek:
Asi takto:
vakcinácia.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Vdaka za tu hexu. Okrem tej difterie som tam mal tusim este polio. Takze cierny kasel nie, ale pri cestovani sa pri protitetnovke davaju aj ine v jednej latke.
Napísať odpoveď