Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
co presne je na tych datach zle? vtedy dostupne hodnoty hovorili o ~0,2, finalne data hovoria o 0,16
su to podla teba spravne hodnoty alebo nie? ak nie, ake su hodnoty podla tvojho zdroja, ktory nazdielas?
"cesky debilek" zdielal oficialne hodnoty ceskeho zdravotnickeho ustavu, neviem ich porovnat s inymi podobnymi pomermi inych krajin, lebo o nich neviem
ak ich dodas, mozem ich porovnat
su to podla teba spravne hodnoty alebo nie? ak nie, ake su hodnoty podla tvojho zdroja, ktory nazdielas?
"cesky debilek" zdielal oficialne hodnoty ceskeho zdravotnickeho ustavu, neviem ich porovnat s inymi podobnymi pomermi inych krajin, lebo o nich neviem
ak ich dodas, mozem ich porovnat
Na datach nie je nic zle. Zle je to, ze ako pri akychkolvek datach sa nezamyslis preco su ake su, ale mavas nimi.
Takze 0,16 v Rakusku neznamena, ze SARS-2 nebol nebezpecny, ale to ze Rakusania mali prisne opatrenia a v kontraste so svojimi susedmi nemali problem ich dodrziavat.
Praveze nezdielal. On aktivne klamal o dakej utajenej sprave, ku ktorej ma ale on pristup. Je nemozne, aby CR mala uplne opacne vysledky ako Anglicko. Iba ak teda vsetci v CR dostali placebo. A kedze tym ohrozili na zivote osoby z mojho najblizsieho okolia, tak by som ku takemu pristupu mal zopar vyhrad.
Cely ten cas co si zdielal Ondríka, som ja zdielal na porovnanie Anglicko. Za to si ma castoval pejorativami. Keby si radsej venoval cas citaniu grafu.
Takze 0,16 v Rakusku neznamena, ze SARS-2 nebol nebezpecny, ale to ze Rakusania mali prisne opatrenia a v kontraste so svojimi susedmi nemali problem ich dodrziavat.
Praveze nezdielal. On aktivne klamal o dakej utajenej sprave, ku ktorej ma ale on pristup. Je nemozne, aby CR mala uplne opacne vysledky ako Anglicko. Iba ak teda vsetci v CR dostali placebo. A kedze tym ohrozili na zivote osoby z mojho najblizsieho okolia, tak by som ku takemu pristupu mal zopar vyhrad.
Cely ten cas co si zdielal Ondríka, som ja zdielal na porovnanie Anglicko. Za to si ma castoval pejorativami. Keby si radsej venoval cas citaniu grafu.
ak bol v Rakusku 0,16, v inych krajinach to nebude o rad mimo, maximalne nejake nasobky
v maji 2020 boli zname dopady, napriek tomu sa vo vacsine krajin zavadzali totalitne obmedzenia
bolo by na mieste ospravedlnit sa
k Dostalovi sa vyjadrovat nebudem, prebrali sme to x-krat, nema to zmysel opakovat
v maji 2020 boli zname dopady, napriek tomu sa vo vacsine krajin zavadzali totalitne obmedzenia
bolo by na mieste ospravedlnit sa
k Dostalovi sa vyjadrovat nebudem, prebrali sme to x-krat, nema to zmysel opakovat
ma to zmysel: musel si vediet ze klame, zdielal si jeho lzi a vulgarne urazal mna a bral si si do huby moju rodinu. lebo on zdielal sracky, ktorym si veril. tak sa mozes slusne ospravedlnit, ze si sa dal sfanatizovat debilom.
ano, v marci prisli opatrenia a "v maji boli zname dopady"
ale suhlasim, mozes sa zacat ospravedlnovat za svoje lzi.
za to, ze si siril blbost, ze IFR je 0,27. alebo teraz, ze je to 0,16 aj ked len na Slovensku ci v CR je to ovela viac, by si mal ospravedlnit viac ako za to, ze si chcel poslat dochodcov od koncentrakov, chcel si ludom ukradnut ich majetok, a vacsinu populacie si chcel prinutit nakazit sa, lebo veris na dristy ortopedicky, ktora si vymyslela, ze neexistuje moznost reinfekcie SARS-2.
ano, v marci prisli opatrenia a "v maji boli zname dopady"
ale suhlasim, mozes sa zacat ospravedlnovat za svoje lzi.
za to, ze si siril blbost, ze IFR je 0,27. alebo teraz, ze je to 0,16 aj ked len na Slovensku ci v CR je to ovela viac, by si mal ospravedlnit viac ako za to, ze si chcel poslat dochodcov od koncentrakov, chcel si ludom ukradnut ich majetok, a vacsinu populacie si chcel prinutit nakazit sa, lebo veris na dristy ortopedicky, ktora si vymyslela, ze neexistuje moznost reinfekcie SARS-2.
boli to zosumarizovane udaje z ceskeho UZIS pre poslancov a senatorov vydavane myslim kazdodenne
tie udaje, co zverejnoval, boli nasledne dostupne relativne sirokemu mnozstvu ludi, neviem o tom, ze by ich niekto rozporoval
Occamova britva
jeho cielom bolo okrem ineho postavit prekonanych na uroven ockovanych
ano, v maji 2020 boli zname dopady z Talianska, ked to tam naplno prepuklo, cize pocas prvej vlny
finalna hodnota pre Rakusko je 0,16, pre ine krajiny sa moze lisit, ale nie radovo
aj v tej tvojej mape sa hodnota neblizi ani len 5-nasobku Rakuska
kde chces co este rozporovat?
preco klames, ze som chcel posielat ludi do koncentrakov?
preco klames, ze som chcel ludom ukradnut majetok?
u respiracneho virusu sa neda nenakazit, ak nie si izolovany, to je fakt, postupnou imunizaciou obyvatelstva sa sirenie spomaluje, az sa zastavi, to je u respiracnych virusov realita
chripka si kazdorocne nehovori, ze odide, len sa v populacii znizi pocet novych hostitelov, ktori nie su imunni, u covidu a ostatnych respiracnych virusov to plati +- podobne
opat si sa nezmohol na nic ine, len klamstva a zavadzania, ziadne data, ziadne hodnoty, len grcias nenavist
tie udaje, co zverejnoval, boli nasledne dostupne relativne sirokemu mnozstvu ludi, neviem o tom, ze by ich niekto rozporoval
Occamova britva
ano, v maji 2020 boli zname dopady z Talianska, ked to tam naplno prepuklo, cize pocas prvej vlny
finalna hodnota pre Rakusko je 0,16, pre ine krajiny sa moze lisit, ale nie radovo
preco klames, ze som chcel posielat ludi do koncentrakov?
u respiracneho virusu sa neda nenakazit, ak nie si izolovany, to je fakt, postupnou imunizaciou obyvatelstva sa sirenie spomaluje, az sa zastavi, to je u respiracnych virusov realita
chripka si kazdorocne nehovori, ze odide, len sa v populacii znizi pocet novych hostitelov, ktori nie su imunni, u covidu a ostatnych respiracnych virusov to plati +- podobne
opat si sa nezmohol na nic ine, len klamstva a zavadzania, ziadne data, ziadne hodnoty, len grcias nenavist
-
starysomar
Hardcore addict
Aká chrípka, kde - veď po toľkých desaťročiach sme už predsa všetci premorení a odolní - iba že by nie.
Nebola to pravda. Ondráš si vymyslal blbosti a ty si ich zdielal, lebo ti vyhovovali. Vedome si luhal.beardie napísal: 07 mar 2025, 9:32 boli to zosumarizovane udaje z ceskeho UZIS pre poslancov a senatorov vydavane myslim kazdodenne
Occamova britva
aj Anglicku uz bolo po 1000 mrtvych denne... co je pri 28 za celu prvu vlnu az do jesene na Slovensku celkom rozdiel.ano, v maji 2020 boli zname dopady z Talianska, ked to tam naplno prepuklo, cize pocas prvej vlny
chcem rozporovat to, ze opat ignorujes pricinu tej hodnoty.
klames len ty sam. chcel si dochodcov poslal do koncentrakov, aby si nemusel dodrziavat opatrenia druhej vlny. to, ze tym koncentrakom davam vznostne mena je tvoj problem. treba veci pomenovat tak ako su.preco klames, ze som chcel posielat ludi do koncentrakov?
tie koncetraky si chcel zriadit v horskych rezortoch, ktore su v sukromnych rukach. sice si vymyslal blbosti o prenajme od statu, ale keby si co stat prenajal za trhovu cenu? (to je recnicka otazka, nemas na nu odpovedat)
preco si zdielal, ze sa neexistuje moznost reinfekcie, ked teraz pises, ze to neda? a preco si taku loz obhajoval?
" aj Anglicku uz bolo po 1000 mrtvych denne " - kto nechce čítať šašoviny, nech pozrie dáta https://ukhsa-dashboard.data.gov.uk/res ... s/covid-19
Aj covid worldometer ukazuje, že priemerný počet mŕtvych v UK boli desiatky až stovky denne (cca 200) počas všetkých covidových vĺn 2020-2023+
Že v niektorý deň v UK bolo výrazne cez 1000 mŕtvych to neznamená, že toľko ľudí zomieralo každý deň, čiže nie denne to naozaj nebolo šéfinko.
Edit - šašo dole nerozumie slovám priemer a miesto desiatok mŕtvych napíše 10, používa pejoratíva v každom príspevku, takže klamstvo o 1000 mrtvych denne som mu vyvrátil (v jeho prepočtoch by to bolo cez 1 milion mrtvych) a vyvrátim v každej téme kde napíše fanatickú luhárčinu.
Zamieňa Anglicko so Skotskom čo sú dva rozdielne štáty jeden germánsky, druhý keltský. Tak neuveritelne hlúpy človek čo ešte napíše že tam žije.
Edit 2x - zrazu miesto "1000 denne" napíše týždeň "pocas jedneho tyzdna", už chod do faku s týmito šašovinami, ale čo čakať od uškriekaného promoslimskeho šaša, ktorý spochybňuje moslimský terorizmus v rôznych formách v Európe, predtým napádal userov na fore že "suchoje sa nedajú zostreliť" a mnoho iného. Áno Anglicko a Škótsko sú dva rozdielne štáty, každý z nich má dokonca aj svoju vlastnú vlajku šašino, si pračudesný blb.
P.S.- si ma nemal nepriamo brať do úst v Politike že beriem Moslimov za jednoliatu masu ktorú chcem poslať do arabskej púšte, preto vrátené.
Aj covid worldometer ukazuje, že priemerný počet mŕtvych v UK boli desiatky až stovky denne (cca 200) počas všetkých covidových vĺn 2020-2023+
Že v niektorý deň v UK bolo výrazne cez 1000 mŕtvych to neznamená, že toľko ľudí zomieralo každý deň, čiže nie denne to naozaj nebolo šéfinko.
Edit - šašo dole nerozumie slovám priemer a miesto desiatok mŕtvych napíše 10, používa pejoratíva v každom príspevku, takže klamstvo o 1000 mrtvych denne som mu vyvrátil (v jeho prepočtoch by to bolo cez 1 milion mrtvych) a vyvrátim v každej téme kde napíše fanatickú luhárčinu.
Zamieňa Anglicko so Skotskom čo sú dva rozdielne štáty jeden germánsky, druhý keltský. Tak neuveritelne hlúpy človek čo ešte napíše že tam žije.
Edit 2x - zrazu miesto "1000 denne" napíše týždeň "pocas jedneho tyzdna", už chod do faku s týmito šašovinami, ale čo čakať od uškriekaného promoslimskeho šaša, ktorý spochybňuje moslimský terorizmus v rôznych formách v Európe, predtým napádal userov na fore že "suchoje sa nedajú zostreliť" a mnoho iného. Áno Anglicko a Škótsko sú dva rozdielne štáty, každý z nich má dokonca aj svoju vlastnú vlajku šašino, si pračudesný blb.
P.S.- si ma nemal nepriamo brať do úst v Politike že beriem Moslimov za jednoliatu masu ktorú chcem poslať do arabskej púšte, preto vrátené.
Ja viem, ze si blby. Ale ze az takto? Zijem v krajine, sledujem miestne spravy a ty si dovolis ma nazvat klamarom za to, ze v aprili 2020 boli dni, kedy zomrelo 1000 ludi a zime dalsieho roku 1200?Blastbit napísal: 07 mar 2025, 20:45 Že v niektorý deň v UK bolo výrazne cez 1000 mŕtvych to neznamená, že toľko ľudí zomieralo každý deň, čiže nie denne to naozaj nebolo šéfinko.
Si obycajny hnus, a ak by tu neplatili pravidla, tak za toto, co si voci mne dovolujes, tak sa ku tebe budem vyjadrovat len v pejorativach.
Si nepricetne hlupy, tak sa s tym zmier a uz ma prestan obtazovat. Je mi z toho fyzicky zle.
Niekto je tak obmedzeny, ze hlaucinuje 10 mrtvych, ked len v roku 2021 sa denny pocet mrtvych pohyboval od 1200-ish v zime po 0 v lete. A on z toho urobi: zomreli desiatky. Kde sa v tak hlupom cloveku berie taka drzost? Ma byt zalezeny v kutiku a cusat tam.
https://www.ons.gov.uk/peoplepopulation ... vid19/2020
(pre 2020, odsek 4; koniec januara tu: https://www.gov.uk/government/publicati ... 021-report
\\a cele to dopadne tak, ze odginoruje skutocnost, ze Anglicko + Wales, Skotsko a Severne Irsko si viedli svoje statistiky a mali vlastne opatrenia a tak podla Skotska ci S. Irska zadeli, ze som klamal co do ockvania ci opatreni v Anglicku.
Autoeditácia príspevku po 11 hod 25 min 55 sek:
Takze aj ked mas linky, ze v aprili 2020 kde vidis, ze v aprili zomrelo pocas jedneho tyzdna aj po 1000 ludi a ty stale tvrdis, ze to boli desiatky?!Blastbit napísal: 07 mar 2025, 20:45 Edit - šašo dole nerozumie slovám priemer a miesto desiatok mŕtvych napíše 10, používa pejoratíva v každom príspevku, takže klamstvo o 1000 mrtvych denne som mu vyvrátil (v jeho prepočtoch by to bolo cez 1 milion mrtvych) a vyvrátim v každej téme kde napíše fanatickú luhárčinu.
Upozornil som na rozdielne NHS v Anglicku a v Skotsku, ktore mali vlastne opatrenia a statistiky a ty napises: zamiena "rozdielne staty". Uz po prvom poste kazdy videl, ako nepricetne hlupy si. Teraz to vie kazdy.
Uz chod do kelu. Neobtazuj ma, pekne tak prosim. Tvoje fanaticke klamstva v kazdej teme, ci je to historia, imigraci, alebo vojna, otravuju kazdeho uzivatela. Vsade klames, zdielas lzi a si na to patricne hrdy az tak, ze este napadas inych. Si hnoj.
\\
ved to som napisal. ty si zacal halucinovat priemery a desiatky ludi. v 16. a 17. tyzdni roku 2020 anglicke NHS vykazalo okolo 1000 mrtvych denne. a aj ked sa poserie az za usami, tak to tak bolo. ziadne priemery ani halucinacie to nezmenia.zrazu miesto "1000 denne" napíše týždeň "pocas jedneho tyzdna", už chod do faku s týmito šašovinami,
a o mesiac neskor napisal ucitel greckeho povodu na objednavku leteckych spolocnosti, ze sa to nestalo. tak ako ty teraz.
a presne ako som napisal, nie len vlastnu vlajku, ale pre tuto temu aj zdravotny system. preto je uplna ignoracia ked vyskrekujes, ze co bolo v UK. ale ty rad ignorujes. ako tych moslimovÁno Anglicko a Škótsko sú dva rozdielne štáty, každý z nich má dokonca aj svoju vlastnú vlajku šašino, si pračudesný blb.
a kedze teda su Skotsko a Anglicko(+ Wales, aj ten ma tiez svoj parlament a vlajku) naozaj rozdielne, mali aj rozdielne opatrenia a ockovaciu kampan. preto je nespravne udaje o SARS-2 miesat dokopy.
podciarknute a scitane: opat si dopadol na svoju ukrutnu blost a nutkanie ju vsade dokazovat
-
starysomar
Hardcore addict
Americký sudca nariadil Číne zaplatiť 24 miliárd dolárov za tutlanie pandémie:
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/74 ... ove_spravy
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/74 ... ove_spravy
ak zomrie viac ludi, mame presnejsie data, ale tie prvotne hodnoty boli zname uz pocas prvej vlny, nasledne sa to zlepsovalo, lebo dalsie varianty vo vseobecnosti neboli take smrtelne
stale tak nejak cakam, akymi hodnotami IFR prispejes, tie z tvojej mapy su teda nespravne?
miesto toho, aby boli zavrete vsetky ubytovacie a rekreacne zariadenia, mali tam pozvat dochodcov, o ktorych sa nemal kto starat a izolovat ich, takze bezna populacia by si zila svojim beznym zivotom a ohrozene skupiny by boli izolovane a zaroven by zariadenia mali prijem od statuchcel si dochodcov poslal do koncentrakov
ak toto povazujes za koncentraky, mas to v hlave pomylene
Ano. Pocas prvej vlny na Slovensku pri prisnych opatreniach zomrelo 28 ludi. V Anglicku pri hladani planu a potom pri parodii na opatrenia boli dni v 16. a 17. tyzdni, kedy zomrelo po 1000 ludi.
Samozrejme, ze je blbost napisat "dalsie varianty neboli tak smrtelne", ked vacsina umrti v CR a SR nastala prave pocas tych dalsich variantov. V Anglicku bol v januari 2021 tyzden, kedy boli dni s 1200 mrtvymi. Co vylucuju hned dve lzi: "daslie varianty neboli tak smrtelne" a "premorenie". V Anglicku nebolo prekryvanie tvare cimkolvek (mikina, bufka, satka) nebolo povinne nikdy. V doprave to ludia "riesili" tym, ze si zobrali papierovy pohar na napoj a nikto im nepovedal. Ziadne FFP sa nekonali. A do zaciatku novembra 2020 boli pravidla regionalne a tu na vidieku sme mohli sediet pred kaviarnou ci pubom ak to pocasie dovolilo. Takze podmienky pre premorenie boli optimalne. A nestalo sa. 1200 pocas niekolkych dni v januari. A potom na konci augusta 0. Po tom, co sme stali v radoch na ockovanie, lebo sa islo striktne podla veku, ziadne preskakovanie a vovedenie do omylu.
Za cisla v mape si zodpovedny len ty sam, lebo si ich skontroloval. Ja do tej databazy pripojim cokolvek.
Pozvat, nemal kto starat
Akoby so takto napisal na jesen 2020, ked sa od teba chcelo, aby si neohrozoval inych a spraval sa zodpovedne. Lebo autoimunne ochorenia mozu mat aj deti aj mladi dospeli. Tych by tvoje "opatrenie" pripravilo o vzdelanie ci prve zamestnanie.
Takze ano, vyhnat ludi pre ich vek a zdravotny stav do zariadeni je "umiestnenie do koncentrakov".
Inak, pan ekonom, ak ja som stat a zaberiem ti chatu, aby tvoja konkurencia mohla nadalej naberala hosti a zakaznikov, tak mi asi budes velmi vdacny, vsak? A co napriklad prerabka izieb pre potreby ludi s horsou mobilitou? Das expresne urobit za svoje, aby si mna - stat - potesil?
Samozrejme, ze je blbost napisat "dalsie varianty neboli tak smrtelne", ked vacsina umrti v CR a SR nastala prave pocas tych dalsich variantov. V Anglicku bol v januari 2021 tyzden, kedy boli dni s 1200 mrtvymi. Co vylucuju hned dve lzi: "daslie varianty neboli tak smrtelne" a "premorenie". V Anglicku nebolo prekryvanie tvare cimkolvek (mikina, bufka, satka) nebolo povinne nikdy. V doprave to ludia "riesili" tym, ze si zobrali papierovy pohar na napoj a nikto im nepovedal. Ziadne FFP sa nekonali. A do zaciatku novembra 2020 boli pravidla regionalne a tu na vidieku sme mohli sediet pred kaviarnou ci pubom ak to pocasie dovolilo. Takze podmienky pre premorenie boli optimalne. A nestalo sa. 1200 pocas niekolkych dni v januari. A potom na konci augusta 0. Po tom, co sme stali v radoch na ockovanie, lebo sa islo striktne podla veku, ziadne preskakovanie a vovedenie do omylu.
Za cisla v mape si zodpovedny len ty sam, lebo si ich skontroloval. Ja do tej databazy pripojim cokolvek.
Pozvat, nemal kto starat
Takze ano, vyhnat ludi pre ich vek a zdravotny stav do zariadeni je "umiestnenie do koncentrakov".
Inak, pan ekonom, ak ja som stat a zaberiem ti chatu, aby tvoja konkurencia mohla nadalej naberala hosti a zakaznikov, tak mi asi budes velmi vdacny, vsak? A co napriklad prerabka izieb pre potreby ludi s horsou mobilitou? Das expresne urobit za svoje, aby si mna - stat - potesil?
suhlasis s nimi?jackb napísal: 17 mar 2025, 8:25Za cisla v mape si zodpovedny len ty sam, lebo si ich skontroloval. Ja do tej databazy pripojim cokolvek.
kto koho kam vyhanal?vyhnat ludi pre ich vek a zdravotny stav do zariadeni je "umiestnenie do koncentrakov".
stat by chatu nezabral, len by platil ubytovanie a stravu ludom, ktori by mali zaujem ubytovat sa tam a zaroven splnali podmienkyInak, pan ekonom, ak ja som stat a zaberiem ti chatu, aby tvoja konkurencia mohla nadalej naberala hosti a zakaznikov, tak mi asi budes velmi vdacny, vsak?
bolo by to z ekonomickeho hladiska lepsie, ako vsetky podobne zariadenia zavriet pre vsetkych
Ano. Dokazuju, ze si nemal pravdu. So vsetkym co dokazuje tvoje lzi mozem len suhlasit 
Tvoj plan bol vyhnat starych a chronicky chorych ludi do koncentrakov.
Akoze nezabral?
Ved by do nej nemohli ludia mladsi a bez chronickych chorob. Takze zabral. A urcite by stat neplatil cenu za noc, aku si majitel moze urcit. A pre tych starsich ludi, ktorych si tam chcel vyhnat, by nemuseli byt vyhovujuce kupelne ci zachody.
Dali by Kollar ci Rataj svoje rezorty? Nie. Vykrachovali by mali podnikatelia.
Tvoj plan bol vyhnat starych a chronicky chorych ludi do koncentrakov.
Akoze nezabral?
Dali by Kollar ci Rataj svoje rezorty? Nie. Vykrachovali by mali podnikatelia.
kolko je realne IFR podla teba?jackb napísal: 17 mar 2025, 8:36 Ano. Dokazuju, ze si nemal pravdu. So vsetkym co dokazuje tvoje lzi mozem len suhlasit
vyssie si pisal, ze na datach nie je nic zle
Joseph Goebbels by sa ti potesil, ale stale to nie je pravdaTvoj plan bol vyhnat starych a chronicky chorych ludi do koncentrakov.
preco by nemohli?Ved by do nej nemohli ludia mladsi a bez chronickych chorob.
ak si ma majitel vybrat statom ponukanu cenu alebo statom nanutene prazdne izby, urcite si radsej vyberie statom ponukanu cenuA urcite by stat neplatil cenu za noc, aku si majitel moze urcit.
menej pohybovo zdatni by mohli ist do sanatorii a zdravotnickych zariadeni, ktore su pre podobnych ludi urceneA pre tych starsich ludi, ktorych si tam chcel vyhnat, by nemuseli byt vyhovujuce kupelne ci zachody.
je to hypoteticka situaciaDali by Kollar ci Rataj svoje rezorty? Nie. Vykrachovali by mali podnikatelia.
nie je to hodnota, ktorou si klamal cely cas, co bolo treba dokazat. a ak budes vyskrekovat o statistike, tak places na zlom hrobe, lebo v mojom odvetvi zalezi aj na rozdieli medzi US survey feet a international feet.beardie napísal: 17 mar 2025, 9:02 kolko je realne IFR podla teba?
vyssie si pisal, ze na datach nie je nic zle
aky si woke, ked ide o tvoje bludyJoseph Goebbels by sa ti potesil, ale stale to nie je pravda
chcel si babkam, dedkom a chronicky chorim dat dve moznosti: bud odidete do koncentrakov, kde zomriete v cudzom prostredi, ktore vam nevyhovuje; alebo zomriete doma, lebo kvoli vam si nikto neda latku na tvar.
nakazili by predsa koncetrovanych ludipreco by nemohli?
a vedla neho bude jeho konkurent zarabat na trhovych cenachak si ma majitel vybrat statom ponukanu cenu alebo statom nanutene prazdne izby, urcite si radsej vyberie statom ponukanu cenu
uhm, a kam pojdu ludia, ktori by sa normalne v zariadeni pre pohybovo znevyhodnenych liecili normalne?menej pohybovo zdatni by mohli ist do sanatorii a zdravotnickych zariadeni, ktore su pre podobnych ludi urcene
to je prvy krat, co si schopny pracovat s hypotetickym scenarom. boli to?je to hypoteticka situacia
co teda Kollar a Rataj, ktori by svoje zariadenia dat nemuseli vs. mali podnikatelia, ktorych by to zruinovalo?
takze aka je podla teba realna hodnota?
polovica ludi si latku na tvar nedavala a dalsia cast naroda ju nosila zle, dopad na nesirenie bol obmedzeny
preco by sa k nim nemohli pripojit aj oni?
ako moze jeho konkurent zarabat na trhovych cenach, ked je zakaz ubytovania pre vsetkych?
starostlivost bola obmedzena a dostupna len pre akutne pripady, preto sa vytvoril taky dlhy backlog v nekritickych operaciach
polovica ludi si latku na tvar nedavala a dalsia cast naroda ju nosila zle, dopad na nesirenie bol obmedzeny
preco by sa k nim nemohli pripojit aj oni?
ako moze jeho konkurent zarabat na trhovych cenach, ked je zakaz ubytovania pre vsetkych?
starostlivost bola obmedzena a dostupna len pre akutne pripady, preto sa vytvoril taky dlhy backlog v nekritickych operaciach
"ina ako si klamal". a to je to, co bolo treba dokazat. nepytaj sa na to dalsich 9 tyzdnov. dostanes rovnaku odpoved.
hej, dopad bol obmedzeny pri 28 mrtvych, pocas vlny ked ludia latku nosili. oproti po 1000/1200 pocas par dni, v krajine kde sa nenosilo.
neviem, na ktoru odpoved mieris pripojenim sa. ak ku ludom v zhromazdovacich zariadeniach, tak stari ludia neznasaju zmeny. tak napriklad preto.
ak myslis, pripojenie sa mladych/zdravych, tak ti by predsa nesmeli dodrziavat ziadne oaptrenie, lebo to zranuje ich pocity. takze by tych zhromazdenych ohrozili na zivote. taky paradox: odliflurej clena rodiny do koncentraku, "aby si ho chranil" a tam ho nakazia.
opat, posuvas branku. v tvojom hypotetickom scenri su predsa ubytovacie zariadenia otvorene, lebo si zranitelnu skupinu koncetroval. takze ten, komu si zariadenie zhabal a prerobil od teba dostane almuznu a vedla neho zaraba jeho konkurent za trhove ceny.
a detto branka. ak si v hypotetickom scenari do Piestan ci Kovacovej si poslal ohrozenu skupinu, takze tam nemozes posielat ludi, aj ked zvysok krajiny ma mat bau
hej, dopad bol obmedzeny pri 28 mrtvych, pocas vlny ked ludia latku nosili. oproti po 1000/1200 pocas par dni, v krajine kde sa nenosilo.
neviem, na ktoru odpoved mieris pripojenim sa. ak ku ludom v zhromazdovacich zariadeniach, tak stari ludia neznasaju zmeny. tak napriklad preto.
ak myslis, pripojenie sa mladych/zdravych, tak ti by predsa nesmeli dodrziavat ziadne oaptrenie, lebo to zranuje ich pocity. takze by tych zhromazdenych ohrozili na zivote. taky paradox: odliflurej clena rodiny do koncentraku, "aby si ho chranil" a tam ho nakazia.
opat, posuvas branku. v tvojom hypotetickom scenri su predsa ubytovacie zariadenia otvorene, lebo si zranitelnu skupinu koncetroval. takze ten, komu si zariadenie zhabal a prerobil od teba dostane almuznu a vedla neho zaraba jeho konkurent za trhove ceny.
a detto branka. ak si v hypotetickom scenari do Piestan ci Kovacovej si poslal ohrozenu skupinu, takze tam nemozes posielat ludi, aj ked zvysok krajiny ma mat bau
ak je ina ako pisem ja, tak by si mal tuto informaciu nejak podlozit, inak je to len tvoj dalsi blabol
mylis si korelaciu a kauzalitu, porovnavat situaciu, ked je nakazenych len par ludi a par statisicov moze len clovek nepoznajuci zaklady statistiky
"nesmeli", lebo si si to vycucal z prsta
nie, v mojej hypotetickej predstave su hotely a dalsie ubytovacie zariadenia dedikovane pre starych a zranitelnych
mylis si korelaciu a kauzalitu, porovnavat situaciu, ked je nakazenych len par ludi a par statisicov moze len clovek nepoznajuci zaklady statistiky
"nesmeli", lebo si si to vycucal z prsta
nie, v mojej hypotetickej predstave su hotely a dalsie ubytovacie zariadenia dedikovane pre starych a zranitelnych
Mas mapu, kde vidis, ze si nemal pravdu. Mozes sa osprevedlnit za to, ze si vedome klamal.
Zase zamena
V inych temach vidime, ze ty nemas ani tucha o rozdieloch medzi korelaciou a kauzalitou.
Cely vyskum z maja 2020 je na nic, lebo ludia opatrenia dodrziavali a umrtnost bola nizsia ako v dalsich vlnach, kedy mali opatrenia a) na haku; b) *uraci im hovorili, ze ich dodrziavat nesmu, lebo maju povinnost nakazit sa.
ale ved preto si chcel zobrat ludom sukromny majetok, lebo opatrenia sa nesmu dodrziavat a je povinnost nakazit sa a potom obtazovat lekarov. nebudeme sa hrat tvoju woke hru, ze chces pouzivat ine mena ake v skutocnosti boli
ano. malych podnikatelov znicit, lebo im nanutis starych a zranitelnych a R&K nech este viac zarobia
Zase zamena
Cely vyskum z maja 2020 je na nic, lebo ludia opatrenia dodrziavali a umrtnost bola nizsia ako v dalsich vlnach, kedy mali opatrenia a) na haku; b) *uraci im hovorili, ze ich dodrziavat nesmu, lebo maju povinnost nakazit sa.
ale ved preto si chcel zobrat ludom sukromny majetok, lebo opatrenia sa nesmu dodrziavat a je povinnost nakazit sa a potom obtazovat lekarov. nebudeme sa hrat tvoju woke hru, ze chces pouzivat ine mena ake v skutocnosti boli
ano. malych podnikatelov znicit, lebo im nanutis starych a zranitelnych a R&K nech este viac zarobia