Kotúčové brzdy

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Kotúčové brzdy

Príspevok od používateľa mihalswk »

Cawte, máte na bycikloch kotúčové brzdy??? .,,.,.,.ako sa o ne staráte?? lebo ja mam uz bycikel s kotučami 2 roky a teraz po zime ked brzdím tak mi to píska ,.,.a nwm co s tym .,.,,necim to namastit?? ,.,.,.ked tam dam WD sprej tak to prestane len to nebrzdii,.,.,.mate s tym niekto skúsenosti?? ,.,.,.pls o radu dikk
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... :lol: :lol: :lol: toto proste musi ist do vtipov :-) ... namastit brzdy :-) ...

ked ti piskaju tak pravdepodobne zodrate dosticky, alebo je v nich nejaka pevna necistota chytena a ta robi bordel o kotuc ... ja by som vymenil to brzdove oblozenie ... predsa nemozes mazanim znizit trenie stycnych ploch na brzdach, ktore pracuju na principe trenia ... :-)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Olej určite nedávaj, pretože stratíš brzdný účinok.. práve naopak, môžeš to skúsiť vyčistiť nejakým liehom-odmasťovačom alebo podobne.

Typická vlastnosť asi všetkých kotúčových bŕzd na bikoch je, že v mokrom prostredí pískajú..

;)
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

olej to je dobre takze vlastne brzdy ktore maju ucinkovat trecou silou ty chces namastit niecim co zmensuje trenie... fakt radsej ich absolutne odmasti a vycisti
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tie už asi nijako neodmastní.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

heh :D:D: diky mocc:D:D lebo ma to fakt stve ked to piska jak pritrtkanee diiikD::DD:D: :P:P
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Racius napísal:Tie už asi nijako neodmastní.
aceton vytiahne hocico :-) :-) ale investovat do acetonu, to uz radsej nove platnicky a kotuc vycistit hoci aj teplou jarovou vodou :-)
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

a aceton je odkedy drahy? Zvysovanie cien? boj proti fetakom? :-D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Keď budem robiť jarnú revíziu tak môj brzdný systém vykúpem v acetóne a ak to zaberie, skloním poklonu.
Zatiaľ zostávam skeptický, lebo už som robil všetko možné a nafigu mi to brzdí. Stalo sa to odvtedy, čo mi foter ofrkal brzdy WD40kou, keď mastil reťaz, odvtedy neprijímam jeho ochotu ohľadne môjho bicykla.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pezzo napísal:a aceton je odkedy drahy? Zvysovanie cien? boj proti fetakom? :-D
tak ja neviem ale asi sa nepredava tod v 20ml flastickach presne pre fetakov a ked mas dat ja neviem kilo za aceton, tak radsej investnes do brzd, ktore aj tak budes menit, lebo dva roky su tak akurat (( teda podla toho ako jazdis :-) )) ...

... racius -> dedovi nakvapal na traktore olej z napravy do brzdy - v sobotu podvecer 20km od najblizsieho mesta nove brzdove oblozenie nezozenies .. vykupalo sa v acetone a brzdilo to smykom .. kym do toho nezacal tiect olej :-) ... ale asi zalezi aj od materialu ktory je mastnotou postihnuty a aj druhom mastnoty ...
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

ked ti to piska tak skontroluj ci tam nemas nejake necistoty, keby si sa nahodou rozhodol menit tie platnicky tak odporucam kotuc mierne prebrusit v smere tocenia, potom sa to rychlejsie zabehne
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Racius napísal:Zatiaľ zostávam skeptický, lebo už som robil všetko možné a nafigu mi to brzdí. Stalo sa to odvtedy, čo mi foter ofrkal brzdy WD40kou, keď mastil reťaz, odvtedy neprijímam jeho ochotu ohľadne môjho bicykla.
Hmm.. no neviem.. ale aj mne sa párkrát stalo, že som si pri mazaní reťaze omylom nastriekal aj na kotúče (podobný sajrajt ako WD40).. ale stačilo trochu vytrieť suchou handrou a urobiť 1-2 väčšie zjazdíky (riadne zahriať kotúče) a brzdili opäť v pohode..

;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mihalswk: Aku znacku a model kotucoviek to mas???
Napísať odpoveď