Kovbojka s LG GW520
Kovbojka s LG GW520
Môj mobil LG GW520 si sám pretvoril sedem ním nafotených fotiek, na spústu riadkov, so všakovakými znakmi. Fotky som mal uložené na pamäťovej karte (SandDisk,8GB), takže sa to celé deje pravdepodobne na nej a nie v pamäti telefónu. Začalo to tak, že v jeden deň, pred dvomi týždňami, som si pre tie čerstvo nafotené fotky vytvoril adresár, a tie fotky doň presunul. Na moje veľké počudovanie bol na druhý deň ten adresár úplne prázdny. Sám seba som presvedčil, že som tam tie fotky vôbec nepresunul, a prehľadal som komplet celú pamäť telefónu i pamäťovej karty. Tie fotky však nikde neboli a ja som postupne nadobudol presvedčenie, že som ich tam zaručene presunul a nejakou chybou softvéru LG sa namiesto presunu vymazali. Tak som chcel ten prázdny adresár zmazať no nešlo to. To mi bolo hneď podozrivé, no nechal som to v ten deň tak. Na ďalší deň sa ten adresár s fotkami už nedal vôbec otvoriť, no zas som sa tým bližšie nezaoberal. Za niekoľko dní som si na to celé spomenul, a adresár, ktorý mal pôvodne obsahovať už spomenutých sedem fotiek, som zrazu otvoril. Obsahoval však iba jeden riadok, a to niečo podobné tomuto: ...±Δ1ö. Otvoriť a ani vymazať sa ten adresár nedal, tak som to zase odložil na inokedy. Na moje veľké prekvapenie som asi tak pred týždňom zistil, že adresár s fotografiami už obsahuje obrovské množstvo riadkov s ikonami adresárov a súborov. Toto množstvo sa nepretržite zväčšuje (momentálne som narátal cez 100 riadkov i polriadkov, pretože niektoré riadky sa akoby prekrývajú ). Mimo toho jediného adresára sa už nič neobvyklé v telefóne nedeje. Je to celé akoby ohraničené iba tým jediným adresárom, kde bolo pôvodne sedem bežných fotiek. Je mi jasné, že keď sa to celé tvorí samé, tak to je vírus. Odstrániť ho jednoduchým zmazaním v telefóne je nemožné. Skúsil som ten adresár zmazať v notebooku. Ak dám ale pamäťovú kartu do čítačky v NB, ten mi ju odmieta načítať. Na pamäťovej karte mám obrovské množstvo dát, ktoré by som bez čítačky zálohoval snáď celý deň. Vie mi niekto poradiť nejaký iný postup ako formát pam.karty, aby som sa toho adresára, a zároveň i vírusu, zbavil? Je antivír pre mobily, so softvérom LG, či musím pohľadať niekoho s iným typom mobilu, aby som v ňom kartu preskenoval a vírus odstránil? Vďaka za návod.
- Prílohy
-
- Foto 001.jpg (16.33 KiB) 504 zobrazení
-
- Foto 02.jpg (16.08 KiB) 504 zobrazení
Re: Kovbojka s LG GW520
podľa mobilmanie ten fon má uzavretý OS, takž vírus to asi nebude. skôr chyba telefónu. asi by mu trebalo novší fw, teda ak je dostupný. možno by pomohol aj master reset
Ako som už uviedol, blbne to len v jednom adresári, iba na tej 8GB pam.karte. Keď ju vytiahnem, vložím do mobilu napr. pôvodnú 2GB kartu, alebo je fón bez karty, problém v je plne odstránený. 8GB kartu som kúpil staršiu, predtým používanú. Tá mohla pochodiť i viacero mobilných telefónov.Curuj napísal:podľa mobilmanie ten fon má uzavretý OS, takž vírus to asi nebude. skôr chyba telefónu. asi by mu trebalo novší fw, teda ak je dostupný. možno by pomohol aj master reset
skús ju formátnuť. predtým zálohuj, ak môžeš