kradeze mobilov

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
tomi_11
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomi_11 »

GothaR napísal:Ale take veci sa do zapisnice neuvadzaju. Tam ide o sucasnu trhovu hodnotu. Takisto je to aj vtedy, ked ti niekto ukradne pocitac aj s nainstalovanym softverom - zaratava sa iba hodnota hardveru. Softver by pocitali iba v pripade, ze by ti ukradli aj instalacne CD.
a počul si už o niečom takom ako licencie? načo ti je cd, keď máš OEM soft? keď ti ukradnú comp so softom, tak ty si o soft prišiel a ten čurák si s ním tiež nepomôže, lebo nemá doklad o zakúpení a bez toho je licencia neplatná
yamahaMiso
Star
Star

Príspevok od používateľa yamahaMiso »

/ nova simka sa da vybavit aj ked nemam pausal?len easy ?a kolko to stoji?dik
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

ak ten ukradnuty telefon pouzivaju a daju si tam vlastnu simku,tak sa da lokalizovat...asi tyzden dozadu si kupil takto kamarat mobil a pouzival ho...prisiel mu papier z policie kde mal predvolanie a mobil mu zobrali...
yamahaMiso
Star
Star

Príspevok od používateľa yamahaMiso »

Mne vcera ukradli telefon, v pondelok idem na policiu, dufam ze sa najde.
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

yamahaMiso napísal:Mne vcera ukradli telefon, v pondelok idem na policiu, dufam ze sa najde.
never tomu :) Dufaj len ze si zalohoval data ;)
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kolac »

na symbianove telefoniky existuje taka aplikacia ( nespominam si na nazov), ale funguje to nasledovne( ak by mal dakto zaujem dam si namahu pohladat ):

naisntalujes - a ona ti bude bezat na pozadi, ako virus :) zatial necinne, pokial nevymenis simku za inu, vtedy sa aktivuje a vysle na tebou zadane cislo pri instalacii sms s udajmi o polohe telefonu .. teda o polohe v konkretnej bunke, v ktorej sa prihlasil telefon do siete a asi aj nejakymi inymu udajmi( bunka nejaka zona vykryvana vysielacom ) .... nastastie som to nemal moznost vyskusat naostro ( klop klop klop )
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

kolac napísal:na symbianove telefoniky existuje taka aplikacia ( nespominam si na nazov), ale funguje to nasledovne( ak by mal dakto zaujem dam si namahu pohladat ):

naisntalujes - a ona ti bude bezat na pozadi, ako virus :) zatial necinne, pokial nevymenis simku za inu, vtedy sa aktivuje a vysle na tebou zadane cislo pri instalacii sms s udajmi o polohe telefonu .. teda o polohe v konkretnej bunke, v ktorej sa prihlasil telefon do siete a asi aj nejakymi inymu udajmi( bunka nejaka zona vykryvana vysielacom ) .... nastastie som to nemal moznost vyskusat naostro ( klop klop klop )
mohol by si to pohladat...len by trebalo vediet ci nemusis mat nieco aktivovane niaky WAP,..aby ti to tu sms odoslalo
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

2KOLAC: myslim ze myslis GUARDIAN ... bolo to tu aj niekde na fore
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kolac »

nic netreba mat aktivovane .. ano aplikacia sa vola guardian ;)
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

aj niektoré GSM PDAacka s integrovanym GPS majú nejakú funkciu, že odošlú SMS so svojou polohou či niečo také... iba som to niekde zahliadol keď som prezeral e-shopy...
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mohli by ste sem niekto dat odkaz na tu aplikaciu :)
tomas9
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomas9 »

kupil som v v čechach mobil mal som v nom katru od orange.Ked ho dam hladat najdu mi ho aj napriek tomu ze bol kupeny v ČR?...dik
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

To mas jedno aky je povod Mobilneho Telefonu. Zaklad je, kde a ci sa mobil pouziva. Automaticky, kdo si tam zalozi kartu, tak telefon zacne vysielat signal ohladom pripojenia tel. cisla do siete a tzv. IMEI sertioveho cisla telefonu. Takze akonahle da Policia podnet na vyhladavanie, tak operator je povinny zverejnit udaje o pohybe MT vratane vsetkych ucastnikov, ktory v nom mali Sim kartu.
Weblink
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Weblink »

->slavo<- napísal:Na ziadnom mobilnom telefone sa neda prepalit IMEI . IMEI je seriove cislo telefonu , lepsie povedane seriove cislo zakladnej dosky cize telefonu .
Su len 2 sposoby ako sa zbavit IMEI , bud vymenite dosku. alebo skusite IMEi zmenit IMEi tak mozte menit na 3310 maximalne .
par Samsungov (aj novych ) a to je 50% riziko zabitia telefonu . co sa tyka nokie
BEz sance neprepalite ziadnu nokiu BB5 ani stare modely DCT4.. takze sa preberte :!: dneska to uz nieje take jednoduche prepalit imei. Je to takmer nemozne . Pri vsetkych novinkach .teraz. sa uz nadtym ani nikdo nezamysla . jadnoducho sa vymeni doska a ideme dalej ,ale doska stoji mnoho krat tolko asi jak novy telefon .

JE zaujimave ze moju Nokiu N95tku za 24 000sk v tej dobe. teraz stoji asi 15tisic. ktora ma dokonca aj GPS modul doteraz nenasli :!:

ale Jednemu panovy nasli po 2 mesiacoch Nokiu 6070 co je telefon za 2000sk tak tomu uz vobec nerozumiem.
DCT4 modeli sa daju v pohode (to malo este uemko) :D
ale bb5 sa uz nedaju kedze udaje su zapisane v chipe (rap) ktory je nemenitelny
Napísať odpoveď