Kreslenie vertykalnych ciar v richTextBox C#
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Kreslenie vertykalnych ciar v richTextBox C#
potreboval by som nasmerovat,
chcem kreslit vertykalne ciary ( a musia byt skrolovatelne z textom) v richtextboxe, najlepsie cez rtf format.
Ukazka v prilohe
chcem kreslit vertykalne ciary ( a musia byt skrolovatelne z textom) v richtextboxe, najlepsie cez rtf format.
Ukazka v prilohe
-
pipiak
Medium Star
Re: Kreslenie vertykalnych ciar v richTextBox C#
Nemyslim si ze cez rtf to pojde, len cez canvas a rucne kreslenie najskor
-
harrison314
Hardcore addict
Ja to tam nechcem kreslit rucne,
tie ciary maju "ohranicovat" bloky zdrojoveho kodu, maju sa tam generovat automaticky.
tie ciary maju "ohranicovat" bloky zdrojoveho kodu, maju sa tam generovat automaticky.
-
pipiak
Medium Star
Mne to je jasne, ja len vravim ze na to nebude asi iny sposob ako "rucne" zistovat odkial kam ma ciara viest
-
harrison314
Hardcore addict
To je najmenej
, trosku lexikálnej analýzy a pozíciu mám.
Mne staci vediet ako nakreslit ciaru.
Mne staci vediet ako nakreslit ciaru.
cez systemove spravy - pri WM_PAINT si zoberies DC prvku na pridas tam svoju grafiku
pod c# som ti nasiel nieco taketo
OT ak to ma byt syntax highlighter tak s richtextbox to bude velmi pomale / nepouzitelne pre velke subory (pozri sa radsej po niakych opensorce projektoch napr scintilla tu ciaru si tam spravis iba zmenou nastaveni)
pod c# som ti nasiel nieco taketo
Kód: Vybrať všetko
http://www.windowsdevelop.com/windows-forms-general/draw-on-rich-text-box-57173.shtml-
harrison314
Hardcore addict
sorien mas pravdu, pri suboroch nad 25kB zacia citit ze klesa rychlost odozvy,
no zatial mi to postacuje.
Pozeral som zdrojaky scintilly,ICSharpCode a nejakych inych na Codeproject.com ( niektore su prilis pomale, ine zvyraznuju aj to co by nemali ).
Nejako sa mi neadri prist nato v com je ich rychlost, myslim ze to nebude iba nativnym lexikarnym analyzatorom.
V buducnosti by som chcel spravit jednocuche IDE pre Haskell, ktory je syntakticky uplne niekde inde ako "bezne jazyky",
ICSharpCode je nato uplne nevhodny, a scintillu nemozem donutit spravat sa ako by som chcel.
no zatial mi to postacuje.
Pozeral som zdrojaky scintilly,ICSharpCode a nejakych inych na Codeproject.com ( niektore su prilis pomale, ine zvyraznuju aj to co by nemali ).
Nejako sa mi neadri prist nato v com je ich rychlost, myslim ze to nebude iba nativnym lexikarnym analyzatorom.
V buducnosti by som chcel spravit jednocuche IDE pre Haskell, ktory je syntakticky uplne niekde inde ako "bezne jazyky",
ICSharpCode je nato uplne nevhodny, a scintillu nemozem donutit spravat sa ako by som chcel.
scintilla je celkom v pohode pod delphi som s tym robil pred par rokmi jeden editor pre lua, pozuiva to niekolko editorov napriklad scite alebo komodo ... Rychlost scintilly je v nativnom vykreslovani kedy sa pracuje iba s viditelnym textom a optimalizovanej cache, taktiez sa prekresluju iba potrebne bloky, ktore sa zmenili co vyrazne urychli vykreslovanie.
-
harrison314
Hardcore addict
Nevies o nejakom dobrom tutorialy ?
Bud na vytvorenie vlastneho highilera alebo na scintill (lua, haskell) .
Nic poriadne som nenasiel.
Bud na vytvorenie vlastneho highilera alebo na scintill (lua, haskell) .
Nic poriadne som nenasiel.