No a čo, dôležité je že Grécki politici majú silné sociálne cítenie a konajú pre ľudí a národne! Nikdy by sme nemali šetriť na ľuďoch a to ani teraz. No a čo, že je kríza, no a čo, že štát bankrotuje? To je snáď dôvod ísť proti ľuďom? Určite nie. Gréci sú dobrí ľudia, zaslúžia si dôstojné platy, dôchodky aj odstupné. Treba im požičať, ba aj darovať ak máme dosť sociálneho citu a kúpiť si v Grécku dovolenku a tak im pomôcť. A nie sa správať ako pravicové židofilné kapitalistické krysy.
Kriza financnych trhov
Re: Kriza financnych trhov
°
No a čo, dôležité je že Grécki politici majú silné sociálne cítenie a konajú pre ľudí a národne! Nikdy by sme nemali šetriť na ľuďoch a to ani teraz. No a čo, že je kríza, no a čo, že štát bankrotuje? To je snáď dôvod ísť proti ľuďom? Určite nie. Gréci sú dobrí ľudia, zaslúžia si dôstojné platy, dôchodky aj odstupné. Treba im požičať, ba aj darovať ak máme dosť sociálneho citu a kúpiť si v Grécku dovolenku a tak im pomôcť. A nie sa správať ako pravicové židofilné kapitalistické krysy.
burzoazny nacionalista pfuj
Mas vobec tusenie co to znamena?citizen napísal:burzoazny nacionalista pfuj
Americké banky zistili, ako obísť reguláciu
http://ekonomika.etrend.sk/svet/americk ... laciu.html
http://ekonomika.etrend.sk/svet/americk ... laciu.html
svet je rozpolteny
http://auto.pravda.sk/rolls-royce-nesti ... aktual_P39
http://auto.pravda.sk/rolls-royce-nesti ... aktual_P39
Je to luxusný tovar, nie bežné auto.
Ron Paul sa pyta Bena Bernankeho kde sa zoberu peniaze na zaplatenie dlhu
Ron Paul - Preco ekonomicke pravidla neplatia pre stat?
Ron Paul - Preco ekonomicke pravidla neplatia pre stat?
kali520 napísal: Ron Paul sa pyta Bena Bernankeho kde sa zoberu peniaze na zaplatenie dlhu
Je veľmi pozoruhodné, že práve ľudia z tvojho tábora sa oháňajú týmto linkom, malo by to byť vlastne opačne. Asi v tom vidíte jedného dobrého dedka, ktorý asi rozpráva múdro o peňážkoch a jedného evil devil zlého fed dedka, ktorý akože naňho nemá. Ale veď počúvajte čo vraví Bernake
Pravdu v tom linku majú obidvaja Paul aj Bernake. Len Paul nechápe čo je zodpovednosť a kompetencia Fedu a že svoje otázky by nemal smerovať na iných než Bernake. Fed sa len adaptuje na podmienky, ktoré vytvára niekto iný (Podľa mňa nie sionisti). Podľa vás je za tým spolčenie sionistov alebo čo, a vidíte ich za Fedom, preto to spájate, že je to to isté. Ale to by platilo len ak by bola naozaj pravda, že všetko je prepojené sionistami. A pre vás je politika Fedu dôkazom tohto prepojenia. Teda je to bludný kruh. Fed je sionisticky len ak sionisti vládnu naozaj svetu a svetu vládnu sionisti lebo to dokazuje sionisticka politika fedu.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
FED sa neadaptuje na ziadne podmienky. on tie podmienky spolu s celym bankovym sektorom tvori a celemu clovecenstvu na tejto zemi tym zneprijemnuje zivot.slay napísal:Fed sa len adaptuje na podmienky, ktoré vytvára niekto iný
Dobre, že si nepovedal rovno "On tie podmienky spolu s celým bankovým sektorom, spolu s americkými vládami od lokálnej cez štátnu až po federálnu úroveň, spolu s bankovým sektorom zvyšku sveta, spolu s vládami zvyšku sveta, spolu s všetkými finančnými skupinami, spolu so všetkými mocnými jednotlivcami, spolu so všetkými čo majú nejaký vplyv na svete - a celemu clovecenstvu tým znepríjemňujú život"krija napísal:FED sa neadaptuje na ziadne podmienky. on tie podmienky spolu s celym bankovym sektorom tvori a celemu clovecenstvu na tejto zemi tym zneprijemnuje zivot.
-
krija
VIP
slay, trefne, trefnejsie, este trefnejsie, najtrefnejsie, podstatne je, ze ty si žial mimo.
-
masersk
Amateur
Tak ty si robíš srandu alebo čo? Grecko sa do krízi samo dostalo a čo ostatné štáty? KEby sme mali my dôchodok taký vysoký ako výplatu, tak by každý bol na dôchodku, a boli by sme sa my v kríze, Gréci to mali dobre premyslené, vybudovali si plán a aj sa im podaril, ostatné štáty ich zachránia pretože naivnosť ľudí takých ako si ty nepozná hraníc.slay napísal:°
Tie posledné slová útočia na nejakú menšinu alebo národnosť, je to trestné, nemá to tu čo robiť !
-
seth82
Darca
Isteže, Grécko to celé plánovalo...Čudujem sa len, že na to neprišli nejaké iné štáty, čo ja viem, Island, Maďarsko a tak...A tie posledné slayove slová sú iróniou - pokiaľ by si tu diskutoval dlhšie, pochopil by si. No a čo je trestné a čo nie, to vieme aj my, myslím ale, že naša justícia by sa mala zaoberať skôr niečim dôležitejším, ako nejakým anonymným diskusným fórom...
irony tag maser 
btw. povedať, že nejaký plán majú USA by som ešte prikývol, ale povedať že to mali naplánované Gréci je scestné. Štáty ako USA, si z dlhu vybudovali krajinu, štáty ako Grécko ho celý sociálne prejedli. Štátom ako USA pri hyperinflácii ostane infraštruktúra, technológie, a bla bla iné statky, ale štátom ako Grécko neostane po krachu nič. Sú to hlupáci, ktorí teraz musia rozpredať svoju krajinu, nezískali na tom nič, maximálne si jedna dve generácie Grékov užili na úkor svojich detí a krajiny. Tam vedie takzvaná politika "pre ľudí" a populizmus.
btw. povedať, že nejaký plán majú USA by som ešte prikývol, ale povedať že to mali naplánované Gréci je scestné. Štáty ako USA, si z dlhu vybudovali krajinu, štáty ako Grécko ho celý sociálne prejedli. Štátom ako USA pri hyperinflácii ostane infraštruktúra, technológie, a bla bla iné statky, ale štátom ako Grécko neostane po krachu nič. Sú to hlupáci, ktorí teraz musia rozpredať svoju krajinu, nezískali na tom nič, maximálne si jedna dve generácie Grékov užili na úkor svojich detí a krajiny. Tam vedie takzvaná politika "pre ľudí" a populizmus.
-
masersk
Amateur
Každá vláda si robí niečo ako že rozpočet sa to volá vieš, normálne si to robia aj dopredu že rok, takže my netvrd že by vo svojom pripravenom rozpočte nenašli takú že chybičku - krach krajiny ..... Može byť na to pohľadov viacej, ale moj názor je ten že to plánovali, a pár ľudí ktorý o tom rozhodovali rozvrátili krajinu a nakradli si..... a nikdy sa na nich nepríde, bude to ako 11. septembra, klamsvo pre ľudí a ostatné štáty....
Ty si múdry,ale na argumenty tohto typu je už Slay príliš starý pes. Poviem ti len toľko na Grécko môže každý z vysoka nasrať, z ich 3,5% podielom na HDP únie by nikomu nevadilo keby v nej neboli. Ak si myslíš, že sa zachraňovalo Grécko lebo len ono má dlh. Tak je to rovnaké ako keď Čekovský vraví, že bol všade, ale len v Tatrách je sneh. O Grékov v tejto hre vôbec nejde..
//autoeditácia príspevku (08 Nov 2010, 23:27)
Ivan The King
Ámen
(aj keď mal by som malé a väčšie upresňujúce a doplňujúce pripomienky k textu, ale čert to vezmi, keď pchať tak poriadne)
//autoeditácia príspevku (11 Nov 2010, 18:59)
A predstavujem Vám s potešením druhý extrémny článok tohto turnusu..
http://www.aktuality.sk/clanok/176021/k ... nad-zlato/ 
ps. je jasné, že zlatý štandard v takej forme ako bol už nebude.. , snáď pritlačí situácia na vytvorenie efektívnejšieho riešenia, ktoré nezávisí od nejakého prvku periodickej tabuľky.
ps2. Free-banking, bol som na zaujímavej prednáške na túto tému, ak sa k nej dostanem, lebo som videl že ju nahrávali, tak snáď to tu v budúcnosti dám.
//autoeditácia príspevku (11 Nov 2010, 19:36)
A vysvetlí mi niekto z vás židákov tu na fóre, ako mohli židia dopustiť, že v svetoznámom americkom FOXe dostal slovo hrdina?
Kde se stala chyba soudruzi???
//autoeditácia príspevku (08 Nov 2010, 23:27)
Dnes píše Ivan Mikloš
Globálny hazard
Bernankeho Fed natlačí do americkej ekonomiky počas najbližších mesiacov ďalších 600 miliárd dolárov s cieľom stimulovať ekonomický rast a zvyšovanie zamestnanosti. Obávam sa, že táto správa znamená najmä to, že nielen v americkej, ale aj v globálnej ekonomike je zarobené na obrovský problém. Doslova globálny.
Médiá
spomínajú v tejto súvislosti najmä pokles kurzu dolára a zvýšenie rizika menových vojen medzi Amerikou, Čínou, Japonskom, Európou, Brazíliou atď. Ja sa však obávam, že problém je omnoho fundamentálnejší a súvisí s tým, že ďalšia expanzívna monetárna politika je z princípu zlá. Práve pumpovanie obrovského objemu lacných peňazí do ekonomiky po roku 2000 bolo hlavnou príčinou nafúknutia realitnej bubliny a následnej globálnej finančnej krízy. Fed za roky 2000 - 2008 napumpoval do ekonomiky taký istý objem peňazí ako predtým za celé obdobie od svojho vzniku, teda od roku 1913 do roku 2000. To bola hlavná, aj keď, samozrejme, nie jediná príčina svetovej finančnej krízy, ktorá naplno prepukla na jeseň 2008.
Som presvedčený, že všetko, čo sa stalo za posledné roky vo svetovej ekonomike, ale aj to, čo sa deje v Japonsku už dvadsať rokov, dáva za pravdu ekonómom rakúskej školy, ktorí tvrdia, že hlavným dôvodom finančných a hospodárskych kríz je politika centrálnych bánk, ktoré manipulujú s cenou a množstvom peňazí v ekonomike.
Cena peňazí je totiž tou najdôležitejšou cenou v ekonomike a kým väčšina cien je určovaných trhom (teda dopytom a ponukou), táto, najdôležitejšia cena, je určovaná štátnou inštitúciou. Administratívne určovaná cena peňazí (väčšinou umelo znižovaná) potom vysiela nesprávne signály subjektom na trhu, ktoré prijímajú nesprávne investičné rozhodnutia, čo v konečnom dôsledku vedie k narastaniu nerovnováhy, nafukovaniu rôznych bublín a nakoniec k finančným a hospodárskym krízam.
Vlády následne v snahe zmierniť dôsledky krízy prijímajú rôzne záchranné balíky a znovu pumpujú ďalšie lacné peniaze do ekonomiky, čím krízu predlžujú a bránia trhom, aby sa vyčistili, bránia znovunastoleniu ekonomickej rovnováhy. Presne to sa dnes deje v USA, ale aj v iných vyspelých ekonomikách. Krátkodobo sa môže zdať takáto politika oprávnená a úspešná, obávam sa však, že náklady budú enormné.
Mises a Hayek na to upozorňovali už dávno, pred mnohými desaťročiami, napriek tomu sa to deje znovu a znovu. Jediná istota je, že účet príde. (// edit: na to sa teším zo všetkého najviac)
Autor je podpredsedom vlády a ministrom financií
//autoeditácia príspevku (11 Nov 2010, 18:59)
A predstavujem Vám s potešením druhý extrémny článok tohto turnusu..
ps. je jasné, že zlatý štandard v takej forme ako bol už nebude.. , snáď pritlačí situácia na vytvorenie efektívnejšieho riešenia, ktoré nezávisí od nejakého prvku periodickej tabuľky.
ps2. Free-banking, bol som na zaujímavej prednáške na túto tému, ak sa k nej dostanem, lebo som videl že ju nahrávali, tak snáď to tu v budúcnosti dám.
//autoeditácia príspevku (11 Nov 2010, 19:36)
A vysvetlí mi niekto z vás židákov tu na fóre, ako mohli židia dopustiť, že v svetoznámom americkom FOXe dostal slovo hrdina?
A toto ma byt ako nejaky tvoj hlavny argument ktory vyvracia zidovsky vplyv a sionizmus vo vlade USA? Zato ze volaky kongresman ktory vystupuje proti FEDu dostane 7 minut priestor vo FOXe? Takychto priestorov tu uz bolo (a nie jeden a nie len v USA) a ty keby si opat pouzival logiku tak vies aj preco, takze chyba sa stala u tebaslay napísal:A vysvetlí mi niekto z vás židákov tu na fóre, ako mohli židia dopustiť, že v svetoznámom americkom FOXe dostal slovo hrdina? Kde se stala chyba soudruzi???
Ak mi odcituješ kde som napísal, že je to "hlavny argument ktory vyvracia zidovsky vplyv a sionizmus vo vlade USA" tak ti venujem cestu okolo sveta. Vieš čo to má byť? Výsmech. Veď FOX má určite len židovských majiteľov, prečo dávajú priestor takýmto veciam? Lolkali520 napísal:A toto ma byt ako nejaky tvoj hlavny argument ktory vyvracia zidovsky vplyv a sionizmus vo vlade USA? Zato ze volaky kongresman ktory vystupuje proti FEDu dostane 7 minut priestor vo FOXe? Takychto priestorov tu uz bolo (a nie jeden a nie len v USA) a ty keby si opat pouzival logiku tak vies aj preco, takze chyba sa stala u teba
Ukludni sa ja som sa len pytal.Ak mi odcituješ kde som napísal, že je to "hlavny argument ktory vyvracia zidovsky vplyv a sionizmus vo vlade USA" tak ti venujem cestu okolo sveta. Vieš čo to má byť? Výsmech.
Zamer tvojho prispevku bol jasny, a obaja vieme ze to nebol obsah toho videa, takze si svoju cestu okolo sveta mozes nechat.
Co sa tyka Rona Puala, ked bolo treba priestor nedostaval http://zvedavec.org/komentare/2008/02/2 ... -paula.htm