Krutosť a zvrátenosť umenia
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Krutosť a zvrátenosť umenia
Včera som na Facebooku narazil na príspevok, v ktorom bol odkaz na toto video a pri zamýšľaní sa nad videom som si spomenul na inú formu umenia - túto fotku. Video som odsúdil, ale fotografiu už dlhšie považujem za jednu z najlepších fotografií, akú som kedy videl kôli posolstvu, ktoré z nej ide. A teraz nejak sám v sebe nemám jasno, pretože na dve podobné formy umenia reagujem odlišným prístupom. Navyše vyhubenie kolónie červených mravcov je menšie zlo, ako namiesto pomoci človeku stláčať spúšť fotoaparátu. Rozhodol som sa teda založiť túto tému, aby sme podiskutovli o tom, čo je umenie a čo už je zločin. Alebo môže aj zvrátený čin (alebo jeho dôsledok) byť považovaný za umenie? Poznáte aj iné formy/prípady rozporuplného/zvráteného umenia? Ja si ešte spomínam na film "Srpski film", ktorý ako umelecký kúsok tiež obľubujem.
-
theBliZZard
Star
Re: Krutosť a zvrátenosť umenia
A co moda? Aky mas nazor na nu? Je hubenie noriek, krokodilov, etc. mensi zlocin, ako hubenie mravcov?
-
Grim
Darca
...neviem či si tak celkom pochopil pointu...móda so sebou žiadne posolstvo nenesie...
-
Old Dirty Bastard
Guru
tá fotka pravdepodobne zachránila život nespočetnému množstvu iných ľudí prostredníctvom informovanosti.. taktiež, ako vieme čo sa stalo po stlačení spúšte.. možno mu hneď šli pomôcť, možnoo mu už nebolo pomoci..
fotožurnalizmus je nevďačná práca veru.. ale keby nebolo tej fotky/tých ľudí, veľa ľudí by nemalo ani zlomkovú predstavu o tom, čo sa deje vo vojne a pod., ich fotky otvárajú oči a menia svet.
popravde, ten fotograf spáchal tri mesiace po vyhraní pulitzerovej ceny za túto fotku samovraždu. nebol to určite priamy dôsledok, pretože videl veľa iných hrozných veci počas svojej práce, mimo iného aj smrť svojho dobrého kolegu, ktorého zastrelili keď bol vedľa neho.
videl som ešte drastickejšiu fotku, teda asi ako sa to vezme.. tam išlo o uhol pohľadu, z jednej strany profi fotky žurnalistov a pred objektívom nejaký zakrvavený umierajúci a z druhej strany niekto ďalší sfotil ten dav fotografov pri činnosti. len to nemôžem aktuáne nejako nájsť.
menšia galéria podobných silných fotiek, nie všetko z rovnakého súdku, ale ja som ten zoznam nerobil:
http://imgur.com/a/bDDbx
http://imgur.com/a/IxxyD
niečo odomňa:
slávny horiací mních, tomu sa hovorí sebakontrola a motivácia, nikto z nich tam ani nepípol
trochu z iného súdka, ale tiež silná fotka
zaslzenýNeil Armstrong tesne po prechádzke
"najkrajšia samovražda"
Masaker v Jonestowne info
umelé dýchanie človeku, kt. zasiahol prúd vysokého napätia priamo na stožiari
dievča prišlo po tsunami o všetko
čínsky mních sa modlí za mŕtveho
nechtiac zabil autom chlapca
doteraz nevedia kto to bol
tesne predtým než Robert Ben Rhoades zabil svoju 14ročnú obeť
pravdepodobne umrel nie dlho potom
žiadia práve oslobodení spojencami
po 23hod trvajúcej úspešnej transplantácii srdca v Poľsku, unavený prof. Religa monitoruje stav pacienta, asistent zaspal v kúte
Goebbels predtým než zistil, že jeho fotograf je žid a po
fotožurnalizmus je nevďačná práca veru.. ale keby nebolo tej fotky/tých ľudí, veľa ľudí by nemalo ani zlomkovú predstavu o tom, čo sa deje vo vojne a pod., ich fotky otvárajú oči a menia svet.
popravde, ten fotograf spáchal tri mesiace po vyhraní pulitzerovej ceny za túto fotku samovraždu. nebol to určite priamy dôsledok, pretože videl veľa iných hrozných veci počas svojej práce, mimo iného aj smrť svojho dobrého kolegu, ktorého zastrelili keď bol vedľa neho.
videl som ešte drastickejšiu fotku, teda asi ako sa to vezme.. tam išlo o uhol pohľadu, z jednej strany profi fotky žurnalistov a pred objektívom nejaký zakrvavený umierajúci a z druhej strany niekto ďalší sfotil ten dav fotografov pri činnosti. len to nemôžem aktuáne nejako nájsť.
menšia galéria podobných silných fotiek, nie všetko z rovnakého súdku, ale ja som ten zoznam nerobil:
http://imgur.com/a/bDDbx
http://imgur.com/a/IxxyD
niečo odomňa:
slávny horiací mních, tomu sa hovorí sebakontrola a motivácia, nikto z nich tam ani nepípol
trochu z iného súdka, ale tiež silná fotka
"najkrajšia samovražda"
Masaker v Jonestowne info
umelé dýchanie človeku, kt. zasiahol prúd vysokého napätia priamo na stožiari
dievča prišlo po tsunami o všetko
čínsky mních sa modlí za mŕtveho
nechtiac zabil autom chlapca
doteraz nevedia kto to bol
tesne predtým než Robert Ben Rhoades zabil svoju 14ročnú obeť
pravdepodobne umrel nie dlho potom
žiadia práve oslobodení spojencami
po 23hod trvajúcej úspešnej transplantácii srdca v Poľsku, unavený prof. Religa monitoruje stav pacienta, asistent zaspal v kúte
Goebbels predtým než zistil, že jeho fotograf je žid a po
-
Andi_Cibula
Addict
Čo je špatné na tom obetovať jedno mravenisko ? Nie je to o nič horšie ako obetovať žabu na pitvu alebo aj kura/kravu/prasa na jedenie.
Ďalšie mraveniská:
Pre záujemcov o zvrátené umenie odporúčam u nás rozšírené a známe Roumenovo Maso.
Ďalšie mraveniská:
Pre záujemcov o zvrátené umenie odporúčam u nás rozšírené a známe Roumenovo Maso.
To prve mravenisko bolo tusim opustune. A mne to nejak nevadi, vsak su to mravci. Doma ich zabijame tiez.
Tak to uz by som sa musel fakt velmi nudit aby mi bolo luto mravcov.
-
Grim
Darca
...tak to som si potreboval ujasniť...nikdy mi nebolo nejak extra ľúto zvierat atp...takže asi nemá význam sa nad tým nejak pozastavovať...
Čo sa týka tej fotky , nepamätám si autora ale čítal som že vyhral Pulitzerovú cenu za túto foto a hneď ako to odfotil , dieťaťu pomohol. Neskôr spáchal samovraždu práve pre to že každý si myslel že je to hyena ktorá si fotí umierajúce deti namiesto toho aby im pomohol a to bol naň príliš veľký tlak...
Však jasné, neviem odkiaľ sa vôbec ten predpoklad vzal, že "ako mohol fotiť a nepomôcť." To akoby to fotenie trvalo nejaké dlhé hodiny či dni.