Kto zapríčinil 2. WW

Diskusie na politické témy...

Kto zapríčinil 2 sv. vojnu

Rusi
18
5%
Nemci
274
70%
Iný národ
99
25%

Celkom hlasov: 391

Sepiroth
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sepiroth »

tato tema a samotná urážka nieje ničím iným, než sprostou a nehanebnou urážkou všetých tých, ktorí položili svoje životy za boj proti fasizmu i tých, ktorí boli zavrazdení v koncentracných táboroch!
VOJNU VYVOLALO NEMECKO! Na nikom inom, IBA na nemeckom fašistickom velení spočíva vina za všetky hrôzy druhej svetovej vojny!
To, že rusko sa v 41. tiež pripravovalo na utok na nemecko, je taktiež dokazatelne. nevravim, ze rusi neboli hnusne svine, Stalin bol obyčajný paranoidný blázon, rovnako ako Hitler, lenže sorry, druhu svetovu zacal Hitler utokom na Polsko, čím vstupil do vojny s francuzskom, Anglickom a neskôr aj s USA. Rusi sa v tom case tiez rozpinali, bola voja s Finskom, boli vojny o pobaltske staty... v case ked sa Stalin chystal na utok proti nemecku, uz bola druha svetova v plnom prude. Ak by Stalin zautocil, nic by sa nemenilo na tom, ze by Rusko patrilo na stranu spojencov a pokial by ten utok vysiel, bol by to velky a slavny utok, ktorý rozhodol o skoncení Vojny.
nemci vsak boli rýchlejší a vďaka neschopnosti, dementnosti a neuveritelnej hluposti Moskovskeho vedenia, ktoré este v ráno utoku prikazovalo jednotkam na fronte nenechat sa vyprovokovat a nebojovat (za neuposluchnutie rozkazu gulka), pretoze zacinajuci utok povazovali za cistu provokaciu. V dôsledku toho bola uplne znicena hlavna utocna sila Ruska priamo na fronte. lietadla zhoreli v hangaroch, vojaci postrielani v pozore na rannom cvicisku a odpálené tanky nemali ani len zapnutý motor.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Gul'dan: Myslíš si že Nemci boli naozaj taký sprostý aby na vrchole svojho ťaženia na západnú európú otvorili ďalší front na východe ? A druhá vec keby vojnu vyhralo nemecko (a my by sme zostali ako tak voľný z pod nemeckej nadvlády ) a ja by som založil túto tému tak by si určite napísal že táto téma ja urážkou nemeckých vojakov ktorý zahynuli pri ničení ruského agresora ktorý vyprovokoval vojnu tým že presunul všetky svoje jednotky na hranice a nepriamo tak ohrozil nemeckú ríšu .
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

pocuj, ty nádej nonacizmu, keby vojnu vyhralo nemecko, myslis, ze ktokolvek z nas by tu bol? Pokial nemas nemecke korene, ver tomu, ze NIE, nebol by si tu. Zidia boli iba prvi na rade, no uz v Rusku sa zacalo aj vyhladzovanie slovanskeho obyvatelstva. Hitler chcel zivotny priestor pre nemcov, nie vladnut inym narodom.

Mimochodom, ano, Hitler bol tým najhorsim strategom v dejinach. teda...az po Stalinovi, prirodzene, ibaze Stalin si to mohol dovoliť.
Po vitaznom tazeni vo francuzsku sa Hitler ocitol v beznadejnej situacii. Bol závislý na rope. RUSKEJ rope. Dalej na zapad sa mu nepodarilo prejst, vzdusnu bitku prehral a invazia sa nedala uskutocnit. mohol maximalne zautocit na gidlartar, ale Franco sa bal. a ani to by mu velmi nepomohlo. Musel zautocit na rusov, vedel, ze je to teraz kto z koho. Ked nanho Rusi zautocia, prirodzene mu zastavia privod ropy a bude nahraný. Sice si dako vyrabal dake to palivo vo fabrikach, no to by nestacilo ani na pokrytie civilnej spotreby, nieto na vojnu.
Mohol urobit iba jedno-zautocit prv, ako zautocia oni. No znova nemyslel dopredu, znova spravil tazke a nezvratne takticke chyby. nezabezpecil zasobovanie, nevyzbrojil a nevystrojil dostatocne vojsko "Do Vianoc budete doma" vravel odchadzajucim vojakom. Smola, "vdaka" jeho zadubenosti, vdaka tomu ze nepocuval svojich generalov a vdaka svojej schizofrenii a blaznovstvu, ktore sa zacalo prejavovat, prehral.
na to mozem povedat iba: TAK MU TREBA.
Hitler nebol strateg, bol recnik, no sam sa zaslepil svojou slavou a pokladal sa za neomylneho, co sa mu stalo osudným. Chvala Bohu.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Pocuj Guldan co tak si precitat celu temu od zaciatku overit si par faktov pozret si likny ake tu boli uvedene a potom sa k tomu vyjadrovat.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Gul'dan napísal:...
na teba plati jedno porekladlo, po bitke je kazdy general. je to strasne lahke hodnotit co mal spravit ako, aby vyhral.
ale inak neviem co ti na to povedat. mas take mainstreamove nazory, precital si jednu knihu od dajakeho historika a teraz si myslis ze vsetko vies. ber to tak, ze nic nieje ciernobiele. a ber na vedomie ze dejiny pisu vitazi. preto to potom aj tak vyzera. skutocnost bola ale ina ale tu sa obycajni ludia nikdy nedozvedia.
btw, inak mam pocit ze si nadej neoignorantsva, neni si dlho na fore tak nehovor ze P3BO je nacek. ok?
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

jezisi kriste. rad by som iba zdôraznil, ze rozhodne NEOBHAJUJEM RUSOV! Netvrdim, ze rusi nerozputavali vojny, netvrdim, netvrdim, ze neboli rovnake svine ako nemci, vsak oni mali Gulagy.
A totu vetu: "dejiny tvoria víťazi"-iba by som rad podotkol, ze toto bola oblubena fráza "isteho pána Goebellsa" počas Norimberského procesu.
Dnes uz vychadza vsetko na svetlo sveta, najmä co sa rusov týka. Ich slávne bitky, ktore az take slavne neboli, ich uzasni generali, ktorích taktika spocivala v dvoch bodoch (1.- mat 5-6 nasobnu presilu, 2.- strielat do ustupujucich), gulagy atd. atd.
No napriek tomuto vsetkemu, napriek "pricineniu" velkeho vodcu Stalina, komunisti sa nikdy vo zverstvach nedotiahli na nacistou.
takze-neobhajujem rusov, iba zdoraznujem ze celu vinu niesli a nesu nacisti, nech im je zem sakramentsky tazka.

P.S.: tych knih som precital viac, neboj sa, mam vo zvyku pozerat sa na udalost z mnohych uhlov a vypocut si nazory co najvecsieho poctu zainteresovanych a az potom k niecomu zaujat jednoznacne stanovisko. A necital som len knihy "víťazov" ale trebars aj Mein Kampf. Skôr mám pocit, že niekto si tu precital zopar clankou z plus 7 dní (ano, aj ja som ich cital a nepopieram, ze su zaujimave) a popri tom, ako si uvedomil zlo ktore pachali rusi, pozabudol na to, ze Nemci ho pachali mnohonasobne, MNOHONASOBNE väcsie.

"Raz sa nás naše deti budú pýtať, prečo sme bojovali túto vojnu. Vtedy budeme rozprávať o Lidiciach"
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Gul'dan napísal:
No napriek tomuto vsetkemu, napriek "pricineniu" velkeho vodcu Stalina, komunisti sa nikdy vo zverstvach nedotiahli na nacistou.
takze-neobhajujem rusov, iba zdoraznujem ze celu vinu niesli a nesu nacisti, nech im je zem sakramentsky tazka.
no bol by som zvedavý čo povieš na hladomor ktorý nastal v rusku po tom čo sa dostal k moci stalin a zacala agrárna reforma neviem ako sa to vola ...proste začali vznikať družstvá . Vymrelo vtedy toľko rusov žeby hitler musel trpieť nespavosťou aby vydával príkazi na zabíjanie toľkych civilistov ....ďalej samozrejme musime podotknut ze gulagy existovali este desiatky rokov potom co skoncila vojna nemci mali koncentracne tabory narozdiel od toho 6 rokov . Určite si nezabudol pri svojom počítaní ani na čistky ktoré vidával stalin a ľudia pred ním na občanov ktorý boli nepohodlný a tý štastnejsi zomreli ihned . a samozrejme strielanie do ustupujucich vlastnych vojsk ty nepovazujes za zverstvo ale za vojensku taktiku ...a to ich ospravedlnuje . rovnako ako aj to ze posielali vojska na smrt v ohromnych mnozstvach ...ked patton prefackal vojaka v nemocnici ked mu povedal ze sa boji ist znovu do boja bol z toho medzinarodny skandal . ked ruskemu genralovi zomrie 3/4 armady a vyhra bitku je oceneny ako hrdina vlasti.

koľko ľudí zomrelo v lidiciach a koľko ľudí v československu keď prišli komunisti ?

//edit : nezabudaj že tu nepíšeš s ľudmi ktorí videli jeden dokument a sú majsrami sveta ...mein kampf som čítal aj ja dva krát (na prvý raz som nepochopil :D ) a nechválim sa tým. nemám sklony k nacizmu aj keď som sa narodil ako modrooký blonďák som hrdý na to že som slovan (aj keď sme zase nič priekopnícke nedokázali ) , ale je naivné pozerať sa na vec iba z jedneho pohľadu .
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Gul'dan napísal:A totu vetu: "dejiny tvoria víťazi"-iba by som rad podotkol, ze toto bola oblubena fráza "isteho pána Goebellsa" počas Norimberského procesu.
Toto je priklad za vsetko. Zbytok tvojich "znalosti" je rovnako presny. Najlepsie by bolo keby vsetci ignorovali tieto bludy.

btw
P3Bo, co z teba robi Slovana ? Miesto narodenia? Jazyk? Toto su tie dovody udajnej menejcennosti ? ; )
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

no bol by som zvedavý čo povieš na hladomor ktorý nastal v rusku po tom čo sa dostal k moci stalin a zacala agrárna reforma neviem ako sa to vola ...proste začali vznikať družstvá . Vymrelo vtedy toľko rusov žeby hitler musel trpieť nespavosťou aby vydával príkazi na zabíjanie toľkych civilistov ....ďalej samozrejme musime podotknut ze gulagy existovali este desiatky rokov potom co skoncila vojna nemci mali koncentracne tabory narozdiel od toho 6 rokov .
Nic z toho nepopieram. A stojim si za tym, ze Hitler bol horsi PRAVE PRETO, ze iba za tych 6 rokov toho napachal viac, ako Stalin za dvojnasobok. samozrejme, Stalin znicil viac zivotov, no len preto, ze na to mal omnoho viac casu.

Určite si nezabudol pri svojom počítaní ani na čistky ktoré vidával stalin a ľudia pred ním na občanov ktorý boli nepohodlný a tý štastnejsi zomreli ihned .
toto rátam do toho hore, je to spolu.
Inak: vYdával, tÍ, ktorÍ, nepohodlnÍ :)

a samozrejme strielanie do ustupujucich vlastnych vojsk ty nepovazujes za zverstvo ale za vojensku taktiku ...a to ich ospravedlnuje . rovnako ako aj to ze posielali vojska na smrt v ohromnych mnozstvach ...ked patton prefackal vojaka v nemocnici ked mu povedal ze sa boji ist znovu do boja bol z toho medzinarodny skandal . ked ruskemu genralovi zomrie 3/4 armady a vyhra bitku je oceneny ako hrdina vlasti.
jezisi, ty si ma tusim vôbec nepochopil! to s ruskymi generalmi a ich taktikou bolo myslene ironicky.
koľko ľudí zomrelo v lidiciach a koľko ľudí v československu keď prišli komunisti ?
Dovolujem si tvrdit, ze v ceskoslovensku to nikdy nebolo AZ TAKE strasne. Aj ked samozrejme aj tu boli velke cistky a popravy. No znova plati to, ze Nacisti tu u nas za 4-5 rokov zabili dva krat tolko ludi, ako komunisti od 50teho do 60teho.
//edit : nezabudaj že tu nepíšeš s ľudmi ktorí videli jeden dokument a sú majsrami sveta ...mein kampf som čítal aj ja dva krát (na prvý raz som nepochopil Very Happy ) a nechválim sa tým. nemám sklony k nacizmu aj keď som sa narodil ako modrooký blonďák som hrdý na to že som slovan (aj keď sme zase nič priekopnícke nedokázali ) , ale je naivné pozerať sa na vec iba z jedneho :)
no a toto ma presviedca o tom, ze toto je jedna z tych hadok, ked jeden vravi nieco, druhy to iste ale napriek tomu sa hadaju. :)
Ja sa tym nechvalim, iba sa obranujem. Keby som ja trebe napisal ze si trtko co si precital jednu knizocku a je majstrom sveta, tak by si tiez napisal ze si toho cital viac. Takze sa nechvalim, ok?
Som rad ze nemas sklony k nacizmu, náckovia su obycajny vymletí parchanti.
A uz som raz povedal, ze ja sa nikdy na vec nepozerám iba z jedneho pohladu.
A uz treti krat pisem: NEOBHAJUJEM KOMUNISTOU! iba sa mi zda smutne, ze v dnesnej dobe, ked sa odhaluju zlociny komunizmu (co je samozrejme dobre!), sa popri tom zabuda na zlociny fasizmu. Ma to za nasledok to, ze deti maju za "tych dobrych" vo vojne Nemcov. Vidim to na mojom mladsom bratovi, a strasne ma to stve.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

v tej vojne neboli ziadni dobri. len zli. ani spojenci neboli neviniatka. zverstva robili vsetky strany a predstav si ze najviac si vytrpeli nemci a aj rusi(ale to skor kvoli vlastnej neschopnosti). o bombardovani drazdan si pocul? par mesiacov pred koncom vojny ho spojenci vybombardovali tak ze zomrelo stvrt miliona ludi. uplne zbytocne. to bol tiez vojnovy zlocin. ale nikoho za to neodsudili.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Gul'dan, prides sem diskutovat o WWII, ale vzbudzujes vo mne dojem, ze neovladas ani ucivo zo zakladnej skoly.
01. september 1939 = nemecko napadlo polsko
17. september 1939 = sovietsky zvaz napadol polsko
pricom, ale 3. septembra 1939 francuzsko, australia a velka britania vyhlasili vojnu Nemecku a nie naopak!!!
na jesen 1939 si ZSSR zaistil dominantne postavenie v pobaltskych republikach, ktorym vnutil zmluvy o priatelstve a rozmiestneni vojenskych jednotiek. V juni 1940 uz ale boli litva, estonsko a lotyssko anektovane.
30. novembra 1939 sovietsky zvaz napadol finsko (zimna vojna)
na zapadnom fronte prebiehala v tomto obdobi tzv. podivna vojna charakterizovana necinnostou oboch stran. boje prebiehali len na mori, tzv. bitka o atlantik.
09. april 1940 = nemecko napadlo dansko a norsko.
10. maj 1940 = nemci napadli staty benelluxu.
5. jun 1940 = "utok" na francuzsko. zamerne v uvodzovkach, lebo este raz zopakujem, ze cca 9 mesiacov pred uvedenym datumom, francuzsko vyhlasilo vojnu nemecku!
asi sa pytas, co tymto sledujem...patris k tym co sa mylne domnievaju, ze ZSSR vstupilo do WWII az po napadnuti nemeckom 22. juna 1941. ale z vyssie spomenuteho, je jasne vidiet, ze ZSSR bol od 17. septembra 1939 spravne povazovany za agresora. a nebol o nic menej aktivny, ako v tom case jeho spojenec nemecko!!! teraz sa asi divis, co to vlastne citas, ze?
do tejto chvile si cital v mojom poste, len to co si sa mohol, mal dozvediet na hodinach dejepisu. a teraz nieco, co si sa tam urcite neucil.
koncom roku 1940 sa rokovalo o prijati ZSSR do paktu troch (OSA). stalin nechcel zostat mimo, pri rozdelovani sveta. hitler dokonca pozval stalina do berlina. namiesto neho prisiel do berlina molotov. hitlerovou podmienkou prijatia do paktu bolo, ze ZSSR napadne indiu. stalin sa vyjadril kladne, ale mal priliz mnoho poziadaviek. z toho hitler usudil, ze ZSSR a stalin nie su spolahlivi spojenci... pre istotu od juna 1940 nemci pracovali na plane barbarossa...(ak sa zamyslis, tak s tou indiou, by to bol dobry takticky tah = 2. najvacsi narod na svete a presun velkej casti vojenskej sily daleko na juhovychod)
vzajomny obchod medzi oboma statmi sa zacal zvysovat vysokym tempom (1939-40). hitlerovi islo hlavne o vyhodne hospodarske a obchodne zmluvy. stalin dokonca prislubil hitlerovi dotovanie jeho tazenia napriec europou.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Mozno ta to zarazí, ale nic z toho pre mna nieje novinkou (az na tu indiu, priznavam, ze toto som nevedel). A stojim si za tym, ze to co som povedal a to co si povedal ty si njavzajom neodporuje. Stalin sa bil(teda-moc nekladli odpor) s litvou a spol., to som sam tusim pisal, nie? A zimna vojna s finskom (inak velmi zaujimave, ako sa malým finom podarilo odrážať rusov) to som tiez spomenul. Znova a zas opakujem, ze neobhajujem rusov, nic z tohoto som nikdy nepopieral, iba od zaciatku zdoraznujem zlocinnost nacizmu.
Ale ked tak velmi chcete diskutovat o tomto-stojim si za tym, co som povedal. Ano rusi sa bili s finmi, anektovali ubohe slabucke krajiny A-zabezpecoval si zapadny front (ktory mu neskôr vdaka rozkazu nebojovat padol za par hodin). No prisli spojenci na pomoc finom, alebo ktorejkolvek z pobaltskych krajin? zarucili sa Fr, Ng. a USA vypovedaním vojny v pripade napadnutia ktorejkolvek z tychto krajin? a vypovedal ktokolvek zo spojencov vojnu Stalinovi? nie, tieto vojny nepatria do bojov druhej svetovej vojny. netvrdim, ze to nema suvis (ABY STE MA ZNOVA NEZACALI CHYTAT ZA SLOVICKA) a nic to s tým nemá, iba konstatujem, ze tieto boje nepatria medzi boje druhej svetovej vojny (okrem polska, samozrejme, aby ste ma nechytali za slovicka tu) rovnako anektovanie Rakuska, Mnichovsky diktat...nebolo to v poriadku, no nepatri to este do druhej svetovej vojny.
Cop sa tyka spoluprace Stalin-Hitler, to co si povedal je samozrejme spravne, no podal si to tak, akoby Hitler chcel spolupracovat so Stalinom, starym kamaratom. to je zavadzajuce. Hitler vzdy chcel znicit CCCP, hovoril o tom uz v Mein Kampfe, ktory napisal niekolko rokov predtym v nemeckom väzení. Maximalne bol ochotný vyuzit ich, vyhrat s nimi vojnu a potom ich znicit. hitler by sa nikdy s nikým nedelil o moc, bol maximálne ochotný zarucit púhu existenciu svojím poslusným psom, ako bol Mussolini alebo Franco, nikdy nie delit sa.a uz vôbec nie s rusmi-podradnými, nizsími slovanmi.
Myslím, že sa tu rieši otázka, či boli lepší Komunisti alebo nacisti. zodpovedat tuto otazku si môze kazdý sám, ked si položí otázku, či by sa nám žilo lepšie pod Nacistami, nez sa nám žilo pod komunistami. Odpoved každý zdravý človek pozná.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

zelovoc napísal:v tej vojne neboli ziadni dobri. len zli. ani spojenci neboli neviniatka. zverstva robili vsetky strany a predstav si ze najviac si vytrpeli nemci a aj rusi(ale to skor kvoli vlastnej neschopnosti). o bombardovani drazdan si pocul? par mesiacov pred koncom vojny ho spojenci vybombardovali tak ze zomrelo stvrt miliona ludi. uplne zbytocne. to bol tiez vojnovy zlocin. ale nikoho za to neodsudili.
Ja viem, ze aj spojenci boli prasatá. mnozstvo zajatých v bojoch proti Japoncom hovorí za všetko. japonci sa vzdavali, no oni zajatcov nebrali...
Ale niekto bol svina, niekto bol väčšia, a niektorí, to uz neboli ani ludia.
A....v istých situáciách.. poviem to takto. aj ty by si bol skur*ená svina, a nemal by som ti to za zlé, keby si bojoval tak dlho proti nemcom, keby si na vlastné oči videl koncentrák, musel odtial tahat polomrtvych zidov, a kopat im hroby, povedz uprimne, keby si nasiel dakeho z tych esesakov, alebo dokonca sefa tabora, co by si spravil?
A co sa Drazdan tyka - to je svinstvo. teraz sa sice obhajujú tym, ze si mysleli, ze je tam vojenska posadka-ale to im moc neverím. To bola zas*atá politika, chceli pomôct stalinovi, urobit mu sluzbicku, kôli jednaniam. A dopadlo to tak, ako to dopadlo.
Inak samotné bombardovanie miest, samo o sebe, je vo vojne nepripustne. Napriek tomu sa to robilo, brlin a vsetky mesta noli v troskach. No aj tu platí-Nemci začali.
poviem ti, uprimne mi je menej luto civilistu v Berline, nez civilistu v Londýne. A menej mi je luto zabitých deciek z Hiler Jungent, nez detí, ktoré hádzali do kremačných pecí zaživa.

Vies, teraz sa nám lahko o tom vsetkom hovorí, a o tom, ake to bolo svinstvo strielat zajatcov, ale psychika spraví svoje. A malokto z nás by na tom mieste spravil nieco ine. ked ti zastrelili najlepsieho kamarata, videl si zomierat celu tvoju jednotku, a ked si potom uvidel este aj toto, bolo ti to jedno.
kali520
Darca
Darca

Guldan odsudzujes nacisticke zverstva, a co myslis kto ich financoval? reparacie vo vyske 62 bilionov dolarov, samozrejme robi aj svoje to ze ich po rokoch prestali splacat ale aj tak vojnou zlikvidovana krajina este aj s obcianskymi nepokojmi odkial zobrala take monzstvo financii?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Nechcelo sa mi to tu kopčiť celé ale určite sa ti to bude páčiť Gul'dan ---> http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Stalin <--- hlavne tie počty ľudí ktorých Stalin odrovnal (ak sa ti to nechce čítať všetko tak hlavne neprehliadni pasáže ukrainského hladomoru , deportácii, kolektivizácie a počet obetí [čísla sú ešte predtým ako začala WW II :!: ])

Spomenul niekto atómovú bombu ? A jej (zne)užitie ?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Gul'dan, je tu viacero tem, ktore s touto suvisia. mohol by si si ich prejst, aby si sa na tuto temu mohol pozerat z viacerych uhlov. a nakoniec zistis, ze kruh sa uzavrie.
cital si main kampf. nie si sam, ako tak pozorujem. cital som ho aj ja. otazka, ale znie: cital si ho pozorne? alebo si ako 99,9% svetovej populacie, ktori, aj ked citaju, nevedia co citaju, vytrhavaju z kontextu, tvrdia to co sa im hodi, idu s davom, iba preto, ze 60 rokov im to vtlkali do hlavy, a dalej siria polopravdy a lzi???
uvadzas ako zdroj knihu main kampf. v tej istej knihe, od toho isteho autora, a pravdepodobne aj v tej istej kapitole je aj toto:
Nárokovala-li se kdy v Evrope puda, mohlo se tak stát jedine na úkor Ruska, potom se musí nové ríše dát na pochod cestou nekdejších rádových rytíru, aby nemeckým mecem vybojovala nemeckému pluhu hroudu a dala národu chléb vezdejší.

Pro takovou politiku je v Evrope pouze jediný spojenec: Anglie. Pouze s Anglií je možné s krytými zády zahájit nové tažení. Naše právo k tomu by nebylo menší, než právo našich predku. Žádný z našich pacifistu neodmítá jíst chléb z východu, ackoli první pluh tak kdysi znamenal "mec"!

Pro vuli Anglie k vítezství by nesmela být žádná naše obet príliš vysoká . Bylo by treba vzdát se kolonií a prevahy na mori, ale ušetrit britský prumysl konkurence.

Pouze bezpodmínecne jasný postoj by mohl vést k danému cíli: vzdát se kolonií a svetového obchodu, vzdát se významného nemeckého válecného lodstva, koncentrace veškerých mocenských prostredku státu na pozemní vojsko.

Výsledkem by bylo momentální omezení, avšak veliká a mocná budoucnost.

Byla doba, kdy by se bývalo dalo s Anglií v tomto smyslu mluvit. Protože velmi dobre chápala, že Nemecko musí v dusledku nárustu obyvatelstva hledat nejaké východisko a bud že ho najde spolu s Anglií v Evrope, nebo bez Anglie ve svete.
kapitola 04=mnichov.
proti komu bojovali takmer dva roky?
a s kym obchodovali pocas tych dvoch rokov?
po koho boku si podmanili polovicu europy?
Jestliže se evropská politika pudy dala uskutecnovat jedine proti Rusku ve spolku s Anglií, tak naopak koloniální politika a svetová obchodní politika je myslitelná pouze s Ruskem proti Anglii. :idea:
edit: 20:30 dalej si ma dojal tymto:
a vypovedal ktokolvek zo spojencov vojnu Stalinovi? nie, tieto vojny nepatria do bojov druhej svetovej vojny.
a nebudem ta chytat za slovicka. o zimnej vojne vies, tak ako mozes napisat nieco taketo :?: :roll: 14. decembra 1939 bol sovietsky zvaz vyluceny zo spolocnosti narodov za nevyprovokovanu agresiu voci finsku.
v tom case nebola politicka a vojenska sila uz vobec nie, ktora by bola schopna zastavit dve velmoci. briti boli jedini, kto nemcom odolal, aj to iba s obrovskou pomocou USA. francuzi struhali frajerov a nemci boli za devat dni v parizi (to aj poliaci vydrzali dlhsie). tak mi povedz, kto by si zobral na krk este jeden vojnovy problem v podobe ZSSR? ci to uz bola nahoda, alebo osud, hitler to rozhodol za vsetkych. a v konecnom dosledku pomohol najst rusom spravnu stranu barikady.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

kali520 napísal:Guldan odsudzujes nacisticke zverstva, a co myslis kto ich financoval? reparacie vo vyske 62 bilionov dolarov, samozrejme robi aj svoje to ze ich po rokoch prestali splacat ale aj tak vojnou zlikvidovana krajina este aj s obcianskymi nepokojmi odkial zobrala take monzstvo financii?
tak teraz absolutne, ale vazne nechapem, co si tym chcel povedat.
nezabudajme na fakt, ze rusko sa chystalo zautocit na Nemecko. A prave v tejto zufalej situacii, ked boli vsetci nahratí a nevedeli co dalej-keby Rusi zautocili na Nemecko, vsetci by ich chvalili do nebies a na daku nevyprovokovanu agresiu by sa razom zabudlo.
No dobre, ale to uz zase filozofujem so slovickom "keby". veci sa udiali tak, ako sa udiali a my môžme byť iba radi, ze to dopadlo, ako to dopadlo (aj ked by sa kazdy z nas urcite radsej videl po vojne v zapadnom bloku).
Umysel mojho prveho postu bol jediny a az teraz mam pocit ze to tu nikto nenapada- Nacisti boli najvecsie svine a za holokaust by si vsetci zasluzili odvisnut este desat krat.
Co sa Stalina týka, dufam, ze sa kdesi v najhlbsom pekle prazi na jednom pekaci spolu s Adolfkom. Inak je naozaj smutné, kolko Rusov este dnes obhajuje komunizmus a uznava Stalina ako velkeho vodcu.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Gul'dan napísal:Umysel mojho prveho postu bol jediny a az teraz mam pocit ze to tu nikto nenapada- Nacisti boli najvecsie svine a za holokaust by si vsetci zasluzili odvisnut este desat krat.
mylis sa. nemusime sa na teba vsetci vrhnut hned ako osi. kali520 a ja sme ti to uz mierne naznacili, ze prestuduj aj ine temy, ktore s touto viacmenej suvisia. ak ta trapi iba holokaust, tak staci si prejst toto: Za popieranie holokaustu dostal tri roky . ak by to bolo na teba moc, tak prejdi na 12. stranku v teme a precitaj si moj posledny post. :wink: ale dam sem jeden pribeh, za vsetky:
Příběh Anny Frankové zpochybňuje holocaust

Američané během II. sv. války nevěřili naturalizovaným Japoncům a president Roosevelt v roce 1942 nařídil deportovat 120 000 amerických Japonců do koncentračních táborů.

Podobně Němci zjistili, že každá komunistická strana v Evropě je vedena a ovládána Židy. Po útoku na SSSR tedy nemohli doufat, že by k nim tito Židé byli loajální, a tak se v lednu 1942, rozhodli všechny Židy deportovat do koncentračních táborů. Rodina Anny Frankové se po dva roky skrývala v jednom bytě v Amsterodamu, až byla 4. srpna 1944 zatčena a uvězněna. Nejdříve byla poslána do Westerborku a v září do Auschwitzu. Kvůli rychlému postupu Rudé armády pak byla přemístěna v říjnu do tábora Bergen - Belsen.

Naskýtá se otázka, jestliže skutečně existoval holocaust, proč nebyli Frankovi otráveni v plynové komoře v Auschwitzu ještě před příchodem sovětské armády? Proč byli raději přestěhováni do relativně bezpečného Bergen - Belsenu? Proč bylo tolik peněz, času a nákladů na dopravu vynaloženo na přemístění „méněcenných lidí“, jestliže byli stejně určeni k „vyhlazení“?

Anna Franková a její otec Otto totiž onemocněli tyfem. Oba byli léčeni Němci, ale Anna zemřela v březnu 1945. Když spojenecké síly obsadily tábor, byl Otto Frank léčen německými lékaři v Bergen - Belsenu a ti mu také zachránili život. Vojáci, kteří se dostali do obsazeného tábora, po setkání s vyzáblými lidskými troskami, které přežily „holocaust“, v mnoha případech onemocněli tyfem a trpěli hladem. Ještě dlouhé měsíce po skončení války pokračovala úmrtí vojáků způsobená touto nemocí. Nakonec britští vojáci museli spálit dřevěné domy tábora, protože to byl jediný způsob, jak zničit všudypřítomné tyfové vši.

A opět se naskytla otázka, proč si Němci přidělali tolik problémů, aby zachránili život Frankově rodině, když byla stejně určená k smrti v „plynové komoře“.
a jeden fakt, za vsetky:
Himmler nariaďuje redukovať mieru úmrtí
Ako odpoveď na smrť mnohých väzňov kvôli chorobám, predovšetkým kvôli týfu, nemecké úrady, zodpovedné za tábory nariadili tvrdé protiopatrenia.
Vedúci úradu táborovej správy SS zaslal 28. decembra 1942 direktívu do Osvienčimu a ďalších koncentračných táborov. Ostro kritizoval vysokú mieru úmrtí väzňov na choroby a nariadil, že "táboroví doktori musia použiť všetky prostriedky v ich dispozícii, aby výrazne zredukovali mieru úmrtnosti v rôznych táboroch." Ďalej nariadil:

Táboroví doktori musia častejšie než v minulosti dohliadať na výživu väzňov a, v spolupráci s administratívou táborov, navrhnúť zlepšovacie odporúčania pre veliteľov táborov... Táboroví doktori musia dozrieť na to, či sú pracovné podmienky v rôznych pracovných táboroch zlepšené čo najlepšie.
Nakoniec direktíva zdôrazňovala, že "Reichsführer SS (Heinrich Himmler) nariadil, že úmrtnosť musí byť absolútne znížená." (pozn. 16) 16. Nuremberg document PS-2171, Annex 2. NC&A red series, Vol. 4, pp. 833-834.
kali520
Darca
Darca

Aj ja sem nieco pridam
Infiltrácia

Vieme, že celosvetové slobodomurárstvo vedú Ilumináti. Vo Francúzsku sa dostali k moci z dola a v Anglicku si zaumienili dostať sa až k trónu z hora Podaril sa im grandiózny ťah, ktorým sa dostali pod egidu anglického trónu... Nemci potrebovali dostať svojho človeka do organizácie Grand Lodge of England (Veľkej lóže Anglicka), pomocou ktorého by mohli ovládať, prinajmenšom ovplyvňovať anglický trón a tým prítomné aj budúce dejiny Európy vo svoj prospech. To sa im aj skutočne podarilo - sobášom kráľovnej Viktórie s princom Albertom von Saxen Coburgom. Tým bol zároveň korunovaný aj prvý úspech Nemecka, ktoré hospodársky a ekonomicky ovládala väčšina sionistov.

Adolf Hitler mal v tridsiatych rokoch tiež svojho obdivovateľa a trójskeho koňa v princovi Eduardovi. Preto mu bola do cesty nastražená osudová žena - američanka Wallis Simpsonová. V januári 1936 zomrel kráľ Juraj V. a jeho miesto zaujal nový kráľ - Eduard VIII. Nacistický veľvyslanec Joachim von Ribbentrop sa usiloval vytvoriť čo najlepšie vzťahy medzi Nemeckom a Veľkou Britániou. Pritom sa plne spoliehal na kráľa Eduarda VIII. V tom čase sa objavili už prvé signály, že milenka kráľa je nacistickou špiónkou. Podozrenie, že v kráľovej spálni je špiónka, sa potvrdilo. Aféru, ktorá mohla otriasť celým systémom britskej konštitučnej monarchie, odhalila britská tajná služba. A to bol začiatok konca dlhodobo pripravovaných nemecko-britských rozhovorov na najvyššej úrovni, ktorej sa obával aj Stalin. Ribbentrop nechcel uveriť, že kráľ sa tak ľahko vzdá trónu. Jeho cieľom bolo dosiahnuť medzištátnu zmluvu a pri jej realizácii sa plne spoliehal na kráľovo germanofilstvo a istú ústretovosť voči nacistom.

Eduard VIII. sa však 11. decembra 1936 vzdal britského trónu. Prijal veľké finančné odstupné a na jeho miesto zasadol jeho brat ako Juraj VI. Oficiálne vraj preto, že sa chce oženiť s milovanou ženou prostého pôvodu. Verejnosť dlhé roky verila, že sa kvôli láske vzdal trónu. Po sobáši Eduard a Wallis žili spolu ako vojvoda a vojvodkyňa z Windsoru v prepychu a záhaľke.

Nie všetci však uverili, že exkráľ Eduard bol v tejto vysokej hre len figúrkou. Šéf americkej FBI J. Edgar Hoover bol presvedčený, že Eduard z Windsoru bol nacistický agent a žiadal jeho uväznenie. V období, keď bolo jasné, že Nemecko vojnu prehrá, to boli opäť členovia Windsorovej skupiny - lord Halifax a ďalší, ktorí sa usilovali za chrbtom Winstona Churchilla dohodnúť mier s Hitlerom. Okrem sovietskej NKVD (KGB) vo Veľkej Británii pracovala aj vojenská rozviedka GRU. Tieto skupiny odhalili styky Windsora s Ribbentropom, aj tajné rokovanie Britov s nemeckou opozíciou v radoch nacistov na jar 1945. Preto Stalin 3. apríla 1945 napísal Britom veľmi ostré varovanie, v ktorom sa hovorí: „...nie sú pochybnosti o tom, že uskutočnené rokovania vyústili do nejakej dohody!“ Ďalšie udalosti ukázali, že Briti naozaj zmenili taktiku voči ZSSR.

Podľa záznamov nemeckého ministerstva zahraničia, Eduard prezradil okrem iného, detaily z tajnej schôdzky vojnovej rady Spojencov (k poskytovaniu informácii je pod prísahou a trestom smrti zaviazaný každý slobodomurár, čo vyplýva z ich prísahy - pozri v I. časti „Kruh sa uzatvára“). Po vojne sa prevalili mnohé informácie spolu s kompromitujúcou korenšpondenciou. Tie usvedčovali Windsora zo zrady a na ich základe bolo možné obviniť bývalého kráľa z vlastizrady. To Briti samozrejme nemohli pripustiť. Preto Churchill a Vansittart urobili všetko preto, aby kráľovské tajomstvo utajili. Krutou iróniou osudu však bolo, že "strážcami" horúceho britského tajomstva sa stali práve agenti GRU - dokonca agent Bajkolov bol osobným poradcom Churchilla a Vansittarta pre sovietske otázky (!). Infiltrácia agentov NKVD a GRU do významných miest v tajných službách Veľkej Británie, umožnila Stalinovi po vojne dosiahnuť veľkú efektivitu.

Kráľ Juraj VI. nemal mužského potomka, len dcéru Alžbetu. Je preto celkom logické, že ju otec pripravoval na „kráľovské remeslo" a tiež zasväcoval do tajomstiev diplomacie, britskej ríše a slobodomurárstva. V intenciách slobodomurárstva vyslovila táto budúca "kmotra" súbežne s USA želanie, aby sa Nemecku pomohlo (postupne získalo väčšinu vyčlenených peňazí z tzv. Marshallovho plánu na obnovu Európy. Tým sa tiež zabránilo, že Európa nepadla do Stalinových rúk. Západná Európa dostala pomoc v celkovej výške viac ako trinásť miliárd dolárov vo forme potravín, tovaru a úverov. Tiež navrhla, aby Nemecko dostalo to, čo si žiada - Čechy, Moravu, časť Slovenska, kde sú usadení Nemci a polovicu Poľska, o ktoré sa podelia s Ruskom).

Alžbeta sa vydala 20. 11. 1947 za princa gréckeho a dánskeho - Philipa. V jeho žilách prúdi predovšetkým nemecká krv a je prapravnukom kráľovnej Viktórie. Manžel sobášom získal titul Kráľovská výsosť, barón Greenwich, gróf z Merionethu a vojvodu z Edinburghu. Keď vo februári 1952 náhle zomrel kráľ Juraj VI., na trón si zasadla Alžbeta II.

Komu sa to zdá pritiahnuté za vlasy, mal by si ujasniť fakty a zodpovedať na pár nástojčivých otázok: „Prečo sa po I. svetovej vojne porazené Nemecko, tak bleskovo pozviechalo ekonomicky, hospodársky a mocensky? Prečo sa mohlo znova za púhych dvadsať rokov vyzbrojiť a rozpútať ešte strašnejšiu vojnu, než bola tá prvá“?

Z archívov na svetlo vychádza pravda zo zákulisia II. svetovej vojny. Predovšetkým to boli práve sionistické americké banky a priemyselné kruhy, ktoré sa podieľali na vzostupe Hitlerovej tretej ríše a pomohli mu až k prevzatiu moci a k rozpútaniu vojny.

Pripomeňme si, že Anglicko sa stalo kolískou moderného slobodomurárstva. Práve tu vznikla v roku 1717 zlúčením štyroch lóži - prvá Veľká lóža. Odvtedy, každý potomok, ktorý zasadne na anglický trón, má zároveň právo predsedať v Grand Lodge of England – (Veľkej Lóži Anglicka), ktorá je aj materskou svetovou obedenciou. Sú v nej zastúpení príslušníci najvyššej aristokracie a panovníckeho rodu. Ústredná budova slobodomurárov celého britského impéria sa nachádza v Londýne na Queen Street. Odtiaľ sa diktuje politika celému svetu. Pádnym argumentom je, že pokiaľ by kráľovna Alžbeta II. nechcela, aby sa štátu, ktorý rozpútal dve svetové vojny pomohlo, nestalo by sa tak a Nemecko by sa nemohlo opäť povzniesť nad ostatné štáty Európy, ako je tomu dnes.

Aj generalisimus Jozef Visarionovič Stalin v podstate plnil tiež určité úlohy vopred dohodnuté na Jalte a v Postupime (v nedávnej súčasnosti zase plnili dohodnuté úlohy na Malte - Gorbačov, Jeľcin...):

1) pritiahnuť do východnej sféry ČSR (podľa dávneho plánu, ako vidno na mape Európy z roku 1888).
2) ČSR nemalo požadovať nič z Marshallovho plánu (pochybuje dnes niekto o tom, že z vyčlenených 100 miliárd dolárov, dostalo práve Nemecko najväčší podiel)?
1) urobiť vnútrostranícke čistky hlavne zlikvidovať židovských komunistov (pretože vedeli priveľa ? Potvrdzujú to aj Rakovského protokoly – pozri originál nemeckého časopisu CODE č. 3 a 4/1994).

Keď Stalin všetky dielčie úlohy splnil, chcel ovládať aj mocenskú politiku sveta. Odmietnutím Marshallovho plánu očividne nechcel, aby sa západná Európa ekonomicky pozdvihla. Minister zahraničia Jan Masaryk (slobodomurár) sa pred priateľmi vyjadril, že mal z nočného rokovania v Kremli z 9. na 10. júla 1947, keď počúval Stalina dojem, že sovieti rátajú s vojnou...

Stalinovi stačilo, aby ovládol Európu a ostatní by kráčali za ním ako ovečky. To však z jeho strany nebol plán, ale zlý ťah, keď chcel v roku 1953 rozpútať ďalšiu vojnu s použitím atómových bômb (prvý pokusný výbuch urobili sovieti v auguste 1949 a prvej vodíkovej bomby v roku 1952). Na túto vojnu však neboli pripravené západné štáty, preto bolo jednoduchšie Stalina odstrániť. Urobili to "bratia" z jeho vlastných radov (Berija a spol). Tejto čistke rozpútanej "bratmi" padol následne za obeť aj Gottwald a ďalší partajníci v ZSSR a v celom východnom bloku.

Na margo uvedeného čitateľom pripomínam, že ZSSR skutočne plánoval a zaoberal sa aj po Stalinovej smrti - za éry N. S. Chruščova, možnosťou nukleárnej vojny v Európe.

Tieto informácie vyplývajú z unikátneho a šokujúceho dokumentu z roku 1964, ktorý bol objavený vo februári 2000 vo Vojenskom historickom archíve v Prahe. Dokument obsahuje nukleárny plán krajín Varšavskej zmluvy napadnúť Západ. Československej armáde pripadla úloha obsadiť južné Nemecko a juhovýchodné Francúzsko. Deväť dní po zahájení operácie mali československé tanky doraziť do Lyonu. Ďalej sa počítalo s tým, že Československá ľudová armáda bude pripravená vyraziť do útoku smerom na Norimberg, Stuttgart a Mníchov
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

amerika má vo všetkom prsty ale teraz ich predbehli nemčúri :)
Napísať odpoveď