Ktoru politicku stranu by ste volili? + Povolebna diskusia!

Diskusie na politické témy...

Ktorú politickú stranu by ste volili v nasledujúcich parlamentných voľbách?

ANO
17
3%
HZDS
26
5%
KDH
16
3%
KSS
17
3%
SDKU
140
27%
SF
11
2%
SMER
84
16%
SMK
13
2%
SNS
97
19%
inú - ziadnu
102
20%

Celkom hlasov: 523

TheEliTe

Príspevok od používateľa TheEliTe »

ZHiT napísal:sak ja este ani volit nemozem ako polovica tochto fora :smt037 :smt037 :smt037 :smt037 :smt037 :smt037
Ani ja :lol:
Les
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Les »

romero napísal:mno mozno ANO.
Najradsej by som nevolil nijaku stranu ale rad pojdem prvykrat volit :D
ANO sa mi paci ich program a to ze su liberali a tak sa otvorene postavili proti svinskemu KDH. nabozenskym sviniam. Ale to je na inu diskusiu :)
A mozno ajSMER. Preto, lebo tam je Robert Kalinak, a Benova. Sú to dobrí politici a mne najviac sympatickí. FICO je taky isty aky bol Dzurina a Meciar.
tod moj nazor
Cize by si chcel vo vlade neokomunistu Fica?
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

No fasizmus nechajme fasizmom..
Co je lepsie na cirkvi nez na 1000ročnej vlade maďarov?
Ze cirkev nerobila genocídu. V Šuranoch za maďarov spievali este vtedy nie statnu hymnu a nabehli madarsky zandari a strielali si v kostole ..(a este k tomu zabili nemu dievcinu ktora asi tazko mohla spievat) vies to ma troska sere na madaroch.. a to je len jeden z mnoha prikladov... a neboj na cirkev mam svoj nazor... Podla mna zdegradovali vieru v Boha
Les
King
King

ikovan napísal:No fasizmus nechajme fasizmom..
Co je lepsie na cirkvi nez na 1000ročnej vlade maďarov?
Ze cirkev nerobila genocídu. V Šuranoch za maďarov spievali este vtedy nie statnu hymnu a nabehli madarsky zandari a strielali si v kostole .. vies to ma troska sere na madaroch.. a to je len jeden z mnoha prikladov... a neboj na cirkev mam svoj nazor... Podla mna zdegradovali vieru v Boha
Porovnavat Madarov a cirkev je trosku silna kava... :!: :!: :!:
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Les napísal: Porovnavat Madarov a cirkev je trosku silna kava... :!: :!: :!:
To začal lammer
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les napísal: Uz som to sem pisal, nechcem sa opakovat. A ty preco SDKU?
V roku 1998 som volil SDKU, lebo sa mi zdala najlepsia a aj nazormi som sa na 90% stotoznoval s Dzurindom. Teraz to posral s Meciarom (nehlasovali za zrusenie Meciarovych amnestii) a uz su dobrymi kamaratmi, aby spolu zase vladli na dalsie styri roky... Plus dalsie skandali - SDKU malo dlhy a niekto im zaplatil tych 23mil. SK a nechcu povedat kto. Tak u mna Dzurinda tym skoncil, to bola posledna kvapka. A nielen tymto, aj dalsimi "slubmi" (predvolebne sluby- dvojnasobne platy a pod.) ktore sluboval a nakoniec sa na ne vys... Co si o tom myslis ty?
ja nechcem vediet preco NIE SDKU ale preco SMK!! Ja budem volit SDKU pretoze vidim co za necelych 8rokov spravili na Slovensku aj napriek mensim ci vacsim skandalom a neverim ze by to niekto dokazal lepsie. Alebo si myslis ze za vlady Meciara, Fica, Hoptu a spol. by tu bolo lepsie?
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Ja by som volil opat ANO. SDKU - nex si Miky bicykluje dalej a dodrbava tu vsetko, co sa da; SMK - Panna Maria nas od nich ochranuj; KDH - nepaci sa mi jaksi nic, co ma koren slova krestan; SNS - no jo, Janko je gut, nazory super aj vsetko, len treba aj vystupovanie k tomu este; SMER - kedysi by som ich bol byval aj volil, ale teraz su horsi ako HZDS; HZDS - no comment Vladko.

A preco ANO. Podla mna aspon nieco robia pre tuto krajinu. Cokolvek sa mihne teraz v mediach s investormi ma daco spolocne s nimi. I ked pravda, to zdravotnictvo hapruje nejak. Ale paci sa mi ich postoj k Froncovi. To je u mna velke "+".
lammer
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lammer »

Les napísal: Cize by si chcel vo vlade neokomunistu Fica?
k tomuto som uz povedal ale neda mi
bol Dzurinda? ja mam taky pocit ze este je. ci ty zijes v inej republike?
FICO a MECIAR si mozu podat ruky!!
Pretoze ak si uvedomime na jednom priklade
Fico vyhlasuje, ze on by zrusil poplatky za lekara, dal viac skolam a samozrejme zvysil zamestnanost
Ok
Takze logicky ked date z rozpoctu 100 miliard namiesto 3ch 15 zdravotnictvu, skolam namiesto 3ch 15 a na zamestnanost namiesto 1ej 10 tak ako zaplatit ten zvysok? ci fico zrusi policajtov, vojakov, predavacov, krajcirov, kucharov, pekarov, vodicov, WAREZAKOV :D a podobne? akoze ked sa na tym zamyslite, tak jedina moznost ako tento skvely napad uskutocnit je zvysit statny deficit
cize nestaci ze sme museli zaplatit 12 miliard ceskej banke ale este aj budeme musiet platit dalsim
a to bude presne ako meciar.
ono to bude super lebo dnes zajtra sa vam bude zit fantasticky ale pozajtra sa to prevali, deficit bude obrovsky a mozeme zas len predavat a zivorit.
jednoducho cesta ktorou ide terajsia vlada nie je ruzova, ale ma perspektivu! a to je pre mna najdolezitejsie
chcel by som odist z republiky na urcity cas ale ked sa raz vratim tak chcem sa vratit tam kde budu ludia spokojny a nie ze budu mret na hlad!
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

urcite nie SMER, HZDS, KSS,SF, SNS, KDH. nie SMK, ANO. jedine mi ostava SDKU ale aj tam je kopa magorov.

je to tazke, pretoze je tazke vybrat si stranu podla par ludi...
Les
King
King

t0m4s3 napísal: ja nechcem vediet preco NIE SDKU ale preco SMK!! Ja budem volit SDKU pretoze vidim co za necelych 8rokov spravili na Slovensku aj napriek mensim ci vacsim skandalom a neverim ze by to niekto dokazal lepsie. Alebo si myslis ze za vlady Meciara, Fica, Hoptu a spol. by tu bolo lepsie?
Porovnavat meciarovu vladu s vladov dzurindovcov sa ani neoplati. Dzurindova vlada robi vsetko tak, aby co najmenej skandalov vyplavalo na povrch a Meciar to tak nerobil. Ale su UZ obaja rovnaky a tiez dalsi debili, ktorych si menoval.

Co sa tyka SMK uz som ti odpovedal- najdi si to :)
Les
King
King

q-parser napísal:
A preco ANO. Podla mna aspon nieco robia pre tuto krajinu. Cokolvek sa mihne teraz v mediach s investormi ma daco spolocne s nimi.
Rusko je minister hospodarstva, tak je jeho povinnostou zaoberat sa podou na ktorych budu novi investori stavat.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:Co sa tyka SMK uz som ti odpovedal- najdi si to
v tejto teme to urcite nie je. Napis to sem este raz.
Les
King
King

t0m4s3 napísal: v tejto teme to urcite nie je. Napis to sem este raz.
Ja som nepisal, ze je to v tejto teme :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

ty si horsi ako patrocne decko. Napises mi to alebo sa ides dalej hadat? Hanbis sa za svoj nazor?
Les
King
King

t0m4s3 napísal:ty si horsi ako patrocne decko. Napises mi to alebo sa ides dalej hadat? Hanbis sa za svoj nazor?
No urcite na tomto fore mi pripada viac ludi ako 5 rocne decko. Asi je to tym, ze ludia ktori sem pisu, pisu hlavne do tych tem o ktorych nic nevedia a hlavne velmi primitivnym sedliackym sposobom bez urovne !
Ja sa nehadam, len ti pisem, ze si to najdi ak chces vediet. Tiez som si vsimol na totmo fore, ze vela ludi ako "reakciu" napise nieco, co provokuje druheho. Tak sa neda normalne diskutovat. Diskusia je o tom, o hladani kompromisu, alebo ked niekto napise nazor a ten pre neho plati a nikto by ho nemal za to poskodzovat, ci inym sposobom ohovarat a kydan nanho aj v inych temach o uplne niecom inom. Je to asi preto, ze vacsina ludi este nedosiahla 18 rokov, aj ked tiez vela ludi z tohto fora by si malo vziat priklad od deti, lebo ony sa lepsie spravaju ako niektori z Vas !
Teraz ma zase budete provokovat, spinit na mna, ohovarat a vulgarne mi nadavat. Mali by ste sa naucit pravidlam a hlavne uvedomit si, ze nadavky vam nikdy v zivote v nicom nepomozu, akurat sa znizite este viac ako si zasluzite. Tom, ked chces tak si to najdi, nieje to vobec tazke a ak ta to nejakym sposobom nenastve, tak toto napisem aj ako novu temu a dufam, ze niekto aspon bude mat podobny nazor ako ja. Hojko ma dobre forum, pochvalujem si, ale ludia by sa mali zmenit, inak sa coskoro cele forum ocitne v pekle a normalny clovek sa zlakne a ihned pre istotu uz sa nikdy na toto forum nevrati. Len tolko som cchel napisat. Ak chcete, zhodnotte aj Vy, co si myslite hlavne o ludoch a o tomto fore.
bozz
Expert
Expert

Príspevok od používateľa bozz »

Koho by som volil??? no tak to je fakt tazká otazka ale zdá sa mi ze pytat sa takúto otazku je dost neslusné ...
to LES: ako sa tu citis medzi nást-ročními??? myslím že vekom dosť trčíš z radu
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

To: Les
Myslím bez urážky, že ty si občan Slovenska - maďarskej národnosti. Podvedome čakáš (neviem prečo), že ťa niekto začne urážať - ale prečo? Veď nie si pre nikoho zaujímavý. Cítiš sa podvedome vinný, alebo chceš niekoho na to naviesť? Maďarská národnosť žijúca u nás sa veľmi ponáša na inú komunita (i keď náboženskú) - baptistov. Kto ich pozná vie o čom píšem.

K tým politickým stranám. Znovu je to o tom istom.
Volebny system je podvodný. Nie je prijateľné aby občania čakali 4 roky do ďalších volieb aby sa opäť dozvedeli, že boli zase poslancami oklamamný.
Ako je to v zahraničí?
Vo vyspelej Európe sú voľby prispôsobené k systému zdola nahor. Občania volia ľudí podľa ich vlastných programov, volia ich charaktery, volia ich podľa zásluh. Až na druhom mieste je skutočnosť, že zastupujú alebo sú členmi nejakej politickej strany. Najskôr sa volia ľudia v dedinách, mestách do krajinských parlamentov. Dôležité je koľko každý kandidát dostal svojich osobných hlasov priamo od voličov. Teda, voliči volia svojich zástupcov podľa toho ako ich poznajú, akí sú to ľudia aké majú zásluhy. Dvaja až traja kandidáti, ktorí získali najviac osobných hlasov potom postupujú do krajinského parlamentu a opäť tí čo získali najviac osobných hlasov od občanov sú delegovaný do federálneho parlamentu. V tomto systéme nie je možná manipulácia. Logo strany nič neznamená. Napríklad do krajinského parlamentu sa dostane poslanec zo strany „Všetko pre blaho človeka“, ktorá má pôsobnosť len v jednom jedinom meste, ale tam si získal veľký počet sympatizantov. Teda najdôležitejšie je pre uchádzača o priazeň voličov získať osobné hlasy v mieste svojho bydliska
Z tohto hľadiska sa urobil na občanov Slovenska podvod, nakoľko volebny systém je netransparentný a za poslancov sa dostávajú anonýmni ľudia, ktorí sa skrývajú za „logo“ – tajného zoskupenia finančných monopolov.
Preto je dôležitá sloboda prejavu, aby sa mohli pochybnosti objasňovať. Ak neexistuje sloboda prejavu, myslím tým zákonom garantovaná sloboda prejavu, tak potom sa buduje falošná demokracia s falošnými ľuďmi. Je to presne tak ako povedal americký režisér Moor „Žijeme v dobe kde je vešetko fiktívne, fiktívne sú voľby, fiktívny je parlament, fiktívny je prezident“. Radovým občanom ostáva len tvrdý boj o prežitie.

„Pozrime sa na vec z nadhľadu. V totalitnom systéme sa volilo logo jednej strany – komunistickej. Tá navrhla kandidátov a verejnosť nemala inej voľby, len ich odsúhlasiť. Na tomto systéme sa nič nezmenilo. Komunistická strana sa len rozdelila na množstvo navonok nezávislých strán. Volí sa opäť logo strany, teda logá viacerých strán, za ktorými sa v podstate skrývajú anonymní ľudia, ktorí vo svojom mieste bydliska nič neznamenajú. Nezavislý jednotlivec sa nemôze zúčastniť volieb, pretože sa volí „logo“ a nie programy, takto sa do parlamentu pod značkou strany dostávaju len vyvolení ľudia. V praxi to vyzerá tak, že na „logo“ sa vyrobí reklamná kampaň a prezentuje sa logo (Fico, Rusko, Mečiar, Dzurinda...). Nie je žiadnym tajomstvom, že poslanecké miesta sa kupujú za milióny. Týmto centralistickým systémom je umožnené výsledky volieb „upravovať“ podľa želania silných finančných skupín. Môže byť aj takáto fikcia, že tieto skupiny volebné preferencie vylicitujú v tajných zasadnutiach podľa výšky kapitálu. Takto vylicitované preferencie potom „remonované“ mediálne firmy zverejňujú médiám ako svoje „seriózne“ prieskumy. Napokon sa volebné výsledky prispôsobia týmto tajne vylicitovaným preferenciám.
Les
King
King

stans napísal:To: Les
Myslím bez urážky, že ty si občan Slovenska - maďarskej národnosti. Podvedome čakáš (neviem prečo), že ťa niekto začne urážať - ale prečo? Veď nie si pre nikoho zaujímavý. Cítiš sa podvedome vinný, alebo chceš niekoho na to naviesť? Maďarská národnosť žijúca u nás sa veľmi ponáša na inú komunita (i keď náboženskú) - baptistov. Kto ich pozná vie o čom píšem.

K tým politickým stranám. Znovu je to o tom istom.
Volebny system je podvodný. Nie je prijateľné aby občania čakali 4 roky do ďalších volieb aby sa opäť dozvedeli, že boli zase poslancami oklamamný.
Ako je to v zahraničí?
Vo vyspelej Európe sú voľby prispôsobené k systému zdola nahor. Občania volia ľudí podľa ich vlastných programov, volia ich charaktery, volia ich podľa zásluh. Až na druhom mieste je skutočnosť, že zastupujú alebo sú členmi nejakej politickej strany. Najskôr sa volia ľudia v dedinách, mestách do krajinských parlamentov. Dôležité je koľko každý kandidát dostal svojich osobných hlasov priamo od voličov. Teda, voliči volia svojich zástupcov podľa toho ako ich poznajú, akí sú to ľudia aké majú zásluhy. Dvaja až traja kandidáti, ktorí získali najviac osobných hlasov potom postupujú do krajinského parlamentu a opäť tí čo získali najviac osobných hlasov od občanov sú delegovaný do federálneho parlamentu. V tomto systéme nie je možná manipulácia. Logo strany nič neznamená. Napríklad do krajinského parlamentu sa dostane poslanec zo strany „Všetko pre blaho človeka“, ktorá má pôsobnosť len v jednom jedinom meste, ale tam si získal veľký počet sympatizantov. Teda najdôležitejšie je pre uchádzača o priazeň voličov získať osobné hlasy v mieste svojho bydliska
Z tohto hľadiska sa urobil na občanov Slovenska podvod, nakoľko volebny systém je netransparentný a za poslancov sa dostávajú anonýmni ľudia, ktorí sa skrývajú za „logo“ – tajného zoskupenia finančných monopolov.
Preto je dôležitá sloboda prejavu, aby sa mohli pochybnosti objasňovať. Ak neexistuje sloboda prejavu, myslím tým zákonom garantovaná sloboda prejavu, tak potom sa buduje falošná demokracia s falošnými ľuďmi. Je to presne tak ako povedal americký režisér Moor „Žijeme v dobe kde je vešetko fiktívne, fiktívne sú voľby, fiktívny je parlament, fiktívny je prezidnet“. Radovým občanom ostáva len tvrdý boj o prežitie.

„Pozrime sa na vec z nadhľadu. V totalitnom systéme sa volilo logo jednej strany – komunistickej. Tá navrhla kandidátov a verejnosť nemala inej voľby, len ich odsúhlasiť. Na tomto systéme sa nič nezmenilo. Komunistická strana sa len rozdelila na množstvo navonok nezávislých strán. Volí sa opäť logo strany, teda logá viacerých strán, za ktorými sa v podstate skrývajú anonymní ľudia, ktorí vo svojom mieste bydliska nič neznamenajú. Nezavislý jednotlivec sa nemôze zúčastniť volieb, pretože sa volí „logo“ a nie programy, takto sa do parlamentu pod značkou strany dostávaju len vyvolení ľudia. V praxi to vyzerá tak, že na „logo“ sa vyrobí reklamná kampaň a prezentuje sa logo (Čarnogurský, Mečiar, Dzurinda). Nie je žiadnym tajomstvom, že poslanecké miesta sa kupujú za milióny. Týmto centralistickým systémom je umožnené výsledky volieb „upravovať“ podľa želania silných finančných skupín. Môže byť aj takáto fikcia, že tieto skupiny volebné preferencie vylicitujú v tajných zasadnutiach podľa výšky kapitálu. Takto vylicitované preferencie potom „remonované“ mediálne firmy zverejňujú médiám ako svoje „seriózne“ prieskumy. Napokon sa volebné výsledky prispôsobia týmto tajne vylicitovaným preferenciám.
Ja sa pre nich zdam zaujimavy a preto ma urazaju. Mimochodom niesom Madarskej narodnosti, ale Slovenskej a mam dvojite statne obcianstvo- Slovak/American
Les
King
King

Tom:Ty si to asi uvedomujes ale sam s tym nic nerobis. Skus to, nieje to hanba.

Mnoho ludi si mysli, ze su frajermi, ked piju alkohol a kazde druhe slovo je nadavka. Ked su slusni, tak ich kamarati sa na nich hned ohradia, ze nieje chlap a pod nezmysly. Takto to nemoze ist dalej, clovek by sa mal uvedomit a aspon na urovni pisat a hlavne rozmyslat. Inak nevidim dovod zostat na tomto fore.
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Les napísal: Ja sa pre nich zdam zaujimavy a preto ma urazaju. Mimochodom niesom Madarskej narodnosti, ale Slovenskej a mam dvojite statne obcianstvo- Slovak/American
Sorry ale toto mi vadi a nechcem ta urazat ani ti nadavat. Vysvetli mi ako Slovak ci Slovako-američan moze volit madarsku stranu? ... ako je to mozne to uz ani troska patriotizmu nieje v tebe? to uz ti na jazyk nepridu ani slova statnej hymny...Ved je absurdne aby Slovak volil madarov! To je ako krizit vevericu s bakteriou -- nic proti veverickam
Zamknuté