Kúpa 25/27/28" monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa 25/27/28" monitor

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak ale teraz ktoru? Tvoje prispevky su ako hadanky...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

jak som posielal hore https://www.alza.cz/27-samsung-s27f358-d5091480.htm kedze hojko hovoril ze radsej IPS panel
alebo potom posielal este https://www.alza.cz/27-benq-gw2780-d5100553.htm
cize uz fakt neviem... lebo aj tvoj nevyzera zle :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Uvedomujes si ten rozdiel v rozliseni? Na 27" bude mat Full HD menej ostry obraz ako WQHD a tiez menej ostry ako mas teraz na svojom 24" FHD. Mozno by si mohol ist si pozriet a porovnat tie monitory do obchodu.

Ja by som na tvojom mieste 27" FHD nekupoval, ten rozdiel 24 a 27 nie je tak velky ako sa moze zdat, vlastne ked si posunies svoj 24" monitor viac k sebe, dosiahnes prakticky to iste, vacsiu plochu (opticky) a vacsie pixely (menej ostry obraz).

Najskor si ujasni cenovy strop, stale si ho nenapisal, potom rozlisenie, az potom IPS alebo VA a nakoniec FreeSync ano/nie.

Inak myslim ze ti radili skor VA, hlavne kvoli ciernej a to ma myslim zmysel hlavne ked hras a sledujes filmy potme, ale bez tych zakladnych poziadaviek je toto riesit predcasne.

Este mozes napisat, z akej vzdialenosti budes pozerat na ten monitor, to je dolezite hlavne pre to rozlisenie.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

cenu som chcel max 3000-4000kc...
ako zase neviem ake poziadavky tam niesu akurat aby to bola ta 27cka na hry, filmy...
jedine co by bolo dobre tak aby nanho islo pozerat zo stran aby pritom nebol tmavy obraz
vzdialenost na pozeranie filmov je tak 2-3m ( preto radsej ta 27cka)
... ten tvoj 27" BenQ GW2765HE by to asi vsetko splnal ci ? (akurat cena je vecsia ale je zase moznost kupy na 1/3) tak zase rozmyslam ci by nebolo fakt lepsie investovat trocha viac
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ten moj nesplna rozpocet, za ten mozes mat len FHD, na 2-3m to ale urcite staci, ale z akej vzdialenosti budes hrat a robit ine veci ako sledovat filmy, tam uz rozdiel uvidis.

Vazne by bolo najlepsie aby si si isiel pozriet monitory nazivo a hlavne si ujasni co vlastne chces, lebo myslim ze zatial to sam nevies.

Inak pri tej vzdialenosti 2-3m uz mozes rozmyslat aj o 32", taky 32"+WQHD je dokonca lacnejsi ako 27"+WQHD.

Nepomozem ti pri rozhodovani, ale na Hojku je samostatna tema k tomuto monitoru, tak si ju precitaj, 5 tisic Kc, 32" AOC Q3279VWFD8, WQHD 2560×1440, IPS, 75Hz, FreeSync - ale je tam asi vyssie riziko mrtvych pixelov, aj neskor, otazny stojan, nema VESA, co sa tyka ostrosti, bude to podobne ako mas teraz, len vacsia plocha, ale nebude menej ostry - ako by bol 27"+FHD. Toto je inak IPS verzia, v tej teme sa pise o VA verzii, ktora je uz asi vypredana, tu je odkaz na tu temu:

tip-na-monitor-aoc-q3279vwf-75hz-fs-za- ... 00253.html
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

prave ze uz ani ja neviem... lebo prv som chcel len nejaku 24ku jak druhy monitor
potom nejaku 27cku za 4000kc ze by som ju uz mal radsej miesto TV
a nakoniec tu dal ty 27cku za tych cca 7000kc :D
ale tak uz ostanem pri tej 27cke akurat uz len vybrat ktoru
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze mal som pravdu. Este vlastne ten ucel nie je celkom jasny, ty to chces aj namiesto telky, takze telku nemas a monitor budes pouzivat k pc, na net, hry, filmy, aj nejaku formu IPTV? Co bude hlavny ucel? Ako daleko budes od monitora ak nebudes pozerat filmy? Stale nemame ani cenovy strop, je tam 3, 4 tisic, teraz zvazujes aj ten za 7?

Este raz, ked si kupis 27+FHD, budes mat "horsi" obraz ako teraz, ked 27+WQHD, "lepsi" - horsi/lepsi v zmysle ostrosti, takze by som zvazoval na tvojom mieste aj ponechanie 24" FHD, kym si ujasnis co chces.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

takto je to hlavne na hry a filmy kde zdialenost je cca pol metera+-...
TV pozeram len cez Magio Go nic viac...
rozpocet kludne moze byt teda tych 7000kc, a ano zvazujem prave aj ten za 7000kc ze by som radsej investoval a mal pokoj (kedze mam moznost to kupit na 1/3 v alze)
takze radsej 27+WQHD uz len vediet AKY MODEL :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

OK, takze z ceny 3000 je 7000 a zo vzdialenosti 3m je pol metra, ale aspon uz (snad) vies co chces.

Tato tema by ti mohla pomoct, prakticky som tam riesil to iste, 27", 1440p, tu je odkaz odkedy som temu ozivil:

post2320200.html#p2320200

Vzhladom na cenu ale zrejme nic lepsie ako BenQ GW2765HE nenajdes, myslim ze VA v takej cene tiez nie je ziadne, takze ti odpada rozhodovanie ci VA alebo IPS.

Mozes este pockat na ostatnych, mozno sa nieco zmenilo, aj ked pochybujem.

Aj ked to zrejme vies, upozornim ta este na to, ze ostrejsi obraz tiez znamena mensie pismo a prakticky vsetko mensie, ale na vzdialenost pol metra to bude OK a stane na net mozes pouzit zoom, urcite to nie je argument proti 1440p, niektori maju na 27" 4K, tam uz to je velky rozdiel.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

pri hrach je pol metra na filmy 3m :D aby sme sa pochopili.... :)
tak objednam ten benq no lebo zase skoncim este niekde inde a vyssej cene :P takze dik
Napísať odpoveď