kupa baterie do fotoaparatu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

kupa baterie do fotoaparatu

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Oplati sa kupit nahradu originalnej baterie, alebo ste vylucne za original?
Chcem si kupit dalsiu baterie k fotaku Canon 600D. Original bateria stoji cca 40 EUR, avsak daju sa na internete najst aj lacnejsie nahrady - napr. Tato ma dokonca vyssiu kapacitu ako samotny original. Otazka je jasna - priplacam si pri original baterii za znacku, alebo je skratka v globale aj lepsia?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: kupa baterie do fotoaparatu

Príspevok od používateľa Michaelo »

Povedal by som že aj za značku aj za kvalitu. Osobne som si do mobilu radšej priplatil a kúpil originál ako nejakú s čínskymi znakmi na povrchu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

U originalnej baterie je aspon nejaka istota ze konkretna bateria ma skutocne taku kapacitu (alebo blizku) ako sa uvadza. U OEM tam mozu napisat cokolvek. Neznamena to vsak, ze sa musi nutne jednat o odrb aj ked to nie je origo. Su aj seriozny vyrobcovia. Niekedyje ta cena origo fakt len o znacke. Najlepsie je zistit na nete nejake skusenosti s konkretnou bateriou.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked som pozeral podobne baterie pre Nikon, tak origo boli v cene okolo 50 eur, alternativy v pohode za 10 eur. Ale podla skusenosti napriklad z DX a komentarov k produktom je jasne, ze je to lacna cina. Origo vydrzi napr. 500 fotiek, tam sa stazovali, ze po 80 fotkach bola bateria vybita.
Napísať odpoveď