Kúpa bicykla
Re: Kúpa bicykla
ani nie, len o par € viac a mas skoro dva kila dole http://www.canyon.com/_sk/mountainbikes ... ab-reiter2 alebo http://www.kubicasport.eu/shop/goods/ha ... oods=15221
a Canyon ma ovela lepsiu vybavu ako Analog, ktory si si vybral, jedina nevyhoda, ze sa da objednat iba cez internet...
a Canyon ma ovela lepsiu vybavu ako Analog, ktory si si vybral, jedina nevyhoda, ze sa da objednat iba cez internet...
najlepšie CTM AXON
Canyon uz je na hrane s financiami, a to este nie je preprava.. + treba aj poskladat..
Ostanem asi pri analogu, doteraz som mal 6rocny bike z bazaru za 80€, toto bude velky pokrok tak ci tak.. pojdem do predajne, ci ho maju, ci si nan mozem sadnut
Ostanem asi pri analogu, doteraz som mal 6rocny bike z bazaru za 80€, toto bude velky pokrok tak ci tak.. pojdem do predajne, ci ho maju, ci si nan mozem sadnut
Rozhodne by som bral radsej ten Canyon 
Poskladane to mas za 15 minut, dalsiu pol hodinu nan len budes zizat a tesit sa z neho
Aj Cube bude super, o tom nepochybujem, chod skusit uvidis, ale je to na zvazenie
Poprosil by som ..
krosový bicykel, veľkosť 21-22, cena do 300€
..aj použitý, alebo odkaz na e shop, denk jú za každú radu
krosový bicykel, veľkosť 21-22, cena do 300€
..aj použitý, alebo odkaz na e shop, denk jú za každú radu
Tak sa pochvalim, kedze som tu spekuloval. Previezol som sa na 29er aj na 26 (na viacerych velkostiach).. nakoniec som zistil, ze ta 29 by bola troska moc, pri mojej vyske mi manevrovanie fakt prislo krkolomne (asi len sila zvyku). Nakoniec som siel teda do 26tky a do CTM:
http://www.ctm.sk/2013/caliber-2-0/
Cena vyskla po zlave 592€. Pri tej vybave nie je o com
Dolezite je, ze som spokojny
Diky za osvetu.
http://www.ctm.sk/2013/caliber-2-0/
Cena vyskla po zlave 592€. Pri tej vybave nie je o com
Zdravim,
Opat idem kupovat mtb tretry, tentoraz nie lidl shity.
Zatial mam vyhliadnute tieto
Shimano SH-XC50
Shimano SH-M162
Nejake dalsie tipy/ rady?
btw: bike som kupil cube ltd pro 29 2014 a je to super vozenie, urcite by som siel znova do 29
Opat idem kupovat mtb tretry, tentoraz nie lidl shity.
Zatial mam vyhliadnute tieto
Shimano SH-XC50
Shimano SH-M162
Nejake dalsie tipy/ rady?
btw: bike som kupil cube ltd pro 29 2014 a je to super vozenie, urcite by som siel znova do 29
Tretry sú ako topánky.. každému sadnú iné. Hlavný rozdiel býva v podrážke (carbon vs guma/látka) a v zapínaní (suchý zips, šnúrky, nejaký iný systém...) pričom čím pevnejšie si to vieš zapnúť, tým lepšie. Určite by som si ich pred kúpou vyskúšal, inak tie šimaná nebudú úplne zlé, aj keď tomu zapínaniu by som veľmi neveril, ja som mal vždy najradšej značku Northwave alebo Specialized. TLDR: obehaniu obchodov a poskúšaní si ponuky sa nič nevyrovná 
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
zapinanie mam na cestnych a je v pohode, ale urcite si ich obehaj a vyskusaj, narozdiel od normal topanok, tretry maju casto zvlastne vnutro ktore nemusi sediet a dost sa lisia znacka od znacky, takze najprv vyskusat, potom kupovat
Tretry sú z tvrdšieho a pevnejšieho materiálu ako bežná obuv, aby niečo vydržali - obzvlášť podrážka.. a zatiaľ čo bežné topánky sa dokážu prispôsobiť nohe, v prípade tretier sa Ti skôr noha musí prispôsobiť topánke. Určite treba vyskúšať priamo na nohe. A vyber tie, ktoré Ti lepšie padnú na nohu a v ktorých sa budeš dobre cítiť.
Shimanom určite neurobíš chybu, ak Ti sadnú.. ja mám momentálne Specialized.
a rovno k nim aj pedale 
-
hojko
Site Admin
Pri topankach by som si dal este pozor nie len na to, ze ako sadnut na nohe, ale ako sa v nich budes citit pocas jazdy. Ono je sice pekne, ze ti sadnu na nohu, poprechadzas sa v nich v predajni a ides domov. Moze sa vsak stat, ze pri jazde na bicykli po pol hodine zistis, ze ta tlaci priehlavok, hoci ich nemas skoro vobec stiahnute, ze ta boli chodidlo atd...
Dlhe roky som jazdil na MTB topankach od Shimana, v tom case stali tusim 2500 korun ci kolko to presne bolo, mali 3x suchy zips a krasa. Teraz mam cestne Giro s karbonovou podrazkou, su sice lahucke, tvrde, 2x suchy zips + klipna, no niekedy mam pocit, ze ma noha vo vnutri tlaci a trpne, hoci ma topanky ako take netlacia. Pride mi to tak, ako keby mi pocas jazdy opuchli nohy v topanke a zacala ma tlacit podrazka, ani to neviem vysvetlit.
Dlhe roky som jazdil na MTB topankach od Shimana, v tom case stali tusim 2500 korun ci kolko to presne bolo, mali 3x suchy zips a krasa. Teraz mam cestne Giro s karbonovou podrazkou, su sice lahucke, tvrde, 2x suchy zips + klipna, no niekedy mam pocit, ze ma noha vo vnutri tlaci a trpne, hoci ma topanky ako take netlacia. Pride mi to tak, ako keby mi pocas jazdy opuchli nohy v topanke a zacala ma tlacit podrazka, ani to neviem vysvetlit.
hojko.. niečo také pociťujem, ak mám príliš silno zatiahnutý zips na svojich tretrách, akoby mi až prestala prúdiť krv. Mierne si ich uvoľním, prípadne stačí len odopnúť a nanovo zapnúť a mám to už dobre. Ale inak máš pravdu.. len, pri kúpe topánky veľmi nie je čas na toto testovanie na biku.

Dnes som si bol vyskusat v miestnej predajni, ale mali len shimano m088 a nejake force a ani v jednych som sa necitil nejak pohodlne.
neviem ci ma zmysel pozerat ostatne shimano, ked zrejme vsetky budu mat rovnake vnutro.
Da sa niekde kupit zvlast vlozka do tretier ?
Ako sa v nich citim pocas jazdy zistim az ked si ich kupim.
neviem ci ma zmysel pozerat ostatne shimano, ked zrejme vsetky budu mat rovnake vnutro.
Da sa niekde kupit zvlast vlozka do tretier ?
Ako sa v nich citim pocas jazdy zistim az ked si ich kupim.
V takých tretrách sa nikdy nebudeš cítiť pohodlne na chôdzu, aj tak budeš väčšinou sedieť na zadku a len tlačiť do pedálov. Ale nemalo by Ťa nič tlačiť.. poskúšaj aj iné značky, ak máš k dispozícii.
Zdravím.
Má niekto skúsenosti stýmto bicyklom?
Má niekto skúsenosti stýmto bicyklom?
-
theBliZZard
Star
Zdravim. Uvazujem o kupe kvalitneho MTB. Popozeral som viacero ponuk a rozhodujem sa medzi jednym z tychto modelov, alebo potom Cube tento, alebo tento. Teren po ktorom jazdym je 80% les/hory/, preto viac uvazujem nad tym Cube, ktory ma zdvih 120mm oproti Specialized 100mm. Plus Cube je celoodpruzeny. Ale samozrejme vyuzivam aj cesty preto chcem uzamykatelnu vidlicu. Je tu nejaky biker, ktory ma s podobnymi bicyklami skusenoti a vie mi poradit, ci sa oplati priplatit si za Cube, alebo budem spokojny aj so Specialized s mensim zdvihom, bez celoodpruzenia? Dakujem.
Crave aspon ten Expert, lacnejsie maju dost biednu prednu vidlu, proste platis tazke prachy za znacku. Pri kupe lacneho full-a by som vyberal podla odpruzenia a geometrie, zla kombinacia a hore kopcom to bude utrpenie. Aj preto mi RS Recon na bajku za 1800€ mi pride ako slabota, Manitou velmi nepoznam, pomerne malo rozsirena znacka = potencionalne drahsi a narocnejsi servis, a odpruzenie potrebuje pravidelny servis. Kukni MTbiker.sk
Caute ktory z tych byciklov mam zobrat http://www.kaktusbike.sk/rockhopper-expert-29-11034 alebo http://www.bajkula.sk/e-shop/vsetky-kat ... white-2014. Alebo skuste poradit neco ine okolo tych 800€ len nech to je z nejakeho obchodu z BA nechcem kupovat bike cez net, chcem si ho osobne vyskusat.