Kúpa bicykla

O športe...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa Syfon »

ja by som bral aspon 7.0 :D ale aj tak je to spickovy bike, chezter, aj ty si kupoval nejaky canyon, nie?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ano prave 6ku, ak uz pevne osi tak vpredu aj vzadu, ale 8icka mi je pridraha ;)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

hehe, dlho si ten cube teda nejazdil :D
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

CheZteR napísal:ano prave 6ku, ak uz pevne osi tak vpredu aj vzadu, ale 8icka mi je pridraha ;)
Ty mas tiez 6tku ? Hod nejake fotky :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

1800km som najazdil :) nehodim lebo este ho nemam :P
cakacia doba 3 tyzdne
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ale tu mas dobre fotky cervenej 6tky :)
http://bikemtb.net/canyon-2014-nerve-al-6-0/
xH4wK

Tesim sa ;) daj vediet ked ti dojde.. mne poslali email ze spracovanie objednavky z dovodu vysokeho vytazenia moze trvat 5-6 dni :<
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Steju napísal:Keď chceš, aby ti niekto poradil s výberom, daj tu aj linky, väčšine ľudí sa to nechce googliť a na radu sa ti vykašlú. Reacto začínajú na 3000 € takže tie riešiť nemusíš , takže to pri rozpočte 1500 € ostáva na http://www.merida.sk/prodej/Scultura-905 vs http://www.merida.sk/prodej/Ride-CF-94 kde Scultura má vyššiu radu komponentov ale hliníkový rám oproti kompozitovému, ktorý má Ride... geometriu majú prakticky rovnakú. Ale na tých 3000km je to v podstate naozaj jedno... zober ktorý sa ti viac páči.
Tak nakoniec som sa rozhodol pre Sculturu 904 a uz mame prvych 100 km za sebou. Taha neporovnatelne lepsie oproti crossovemu - najma v stupani som to citil, ale na druhu stranu ma zas neporovnatelne viac boli sija a zapastia. Ale tak dufam, ze to casom pominie.. Vdaka za rady (foto urobene mobilom hned po vyjdeni z predajne)
Prílohy
PHOTO_20140628_092454.jpg
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Dúfam že sa zbavíš tých odraziek a tašky, a pridáš nejaké nášľapné pedále, inak ale vyzerá veľmi fajn :) Výhoda pri baranoch je, že si môžeš rôzne meniť úchop, takže skús ten problém so zápästiami vyriešiť takto...
Scorpion90
King
King

A kde by som si dal mobil a doklady? :D Tomu zadnemu drese na tricku velmi neverim, ze z neho nic nevypadne
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kapsicka a odrazky su tam otrasne, fuj, Mobil a kluce si das do zadneho vrecka na drese. Ak sa bojis, daj tam nasit suchy zips, vyjde to asi na 2 eura.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Scorpion90 napísal:A kde by som si dal mobil a doklady? :D Tomu zadnemu vrecku na tricku velmi neverim, ze z neho nic nevypadne
Ludom co najazdia stovky hodin rocne este nic nevypadlo, preco by malo tebe? Sija si zvykne, mozes jej pomoct v posilovni. U mna to trvalo 2 roky kym ma prestal krk boliet.
Steju
King
King

Ak tam chceš naozaj len mobil a doklady tak kľudne, na ceste ti to nemá prečo vypadnút, prípadne sú aj dresy so zipsom na vrecku...

Ja najradšej nosím dušu, montpáky, občiansky a nejakú bankovku v mini taške pod sedlom a zvyšok (tyčinka, gél, multináradie, pumpa, lepisada a mobil, prípadne náhradný akumulátor do svetla) v drese.. ale pri najhoršom nie je taký problém všetko to napchať do dresu :) Ak sa dobre pamätám nikdy mi nič nevypadlo, snáď pumpa raz... ale to na MTB

//test: jasné, priamo na bike sa dá pripevniť všeličo, ja len na ňom nestrpím žiadnu pumpu a podobné príslušnestvo... ale niekomu to môže vyhovovať
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Na cestaku pumpu uchytis o ram ku flaske predsa, tam ti nevypadne.
xH4wK

Steju napísal:Dúfam že sa zbavíš tých odraziek...
a ked z bicykla zhodite vsetky reflexne prvky tak ako riesite policajtov ? :D
Steju
King
King

Odrazky vo výplete ti reálne aj tak veľmi nepomôžu... a vyzerajú ako na BMXke z Tesca... Riešime to tak (aspoň ja a moji známi), že mám zozadu na ráme nalepené odrazky vo farbe rámu, takže ich cez deň prakticky nevidno, mám reflexnú plochu na taške pod sedlom, na batohu (ak nejaký práve mám), na každom kuse cyklo oblečenia a mám blikačku silnejšiu ako polovica predných svetiel víkendových cyklistov :D Takže možno do bodky nespĺňam nejaký drbnuté vyhlášky, ale rozhodne nikto nemôže povedať, že ma na ceste nevidno. Prípadne kopa ľudí má reflexné "obaly" na špice - z boku to pri nasvietení naozaj bije do očí, a vyzerá to určite lepšie, ako tieto oranžové pastové hovadiny.
Scorpion90
King
King

K tym policajtom som sa chcel spytat aj ja..v povinnej vybave bicykla sa spomina aj povinnost mat predne a zadne svetlo + zvoncek ?!:
Spoiler
Bicykel musí byť vybavený:
Dvoma na sebe nezávislými brzdami
Predným bielym a zadným červeným svetlom (zadné môže svietiť aj prerušovane)
Zdrojom elektrického prúdu (v prípade batérii musia svietiť aspoň 1,5 hod)
Zadným odrazovým sklom, ktoré môže byť súčasťou zadného svetla oboje vo výške 25-90 cm nad vozovkou
Aspoň jedným bočným odrazovým sklom oranžovej farby na každej strane bicykla (aspoň jedna strana odrazového skla musí mať minimálne 2cm, plocha nesmie myť menšia ako 2000m2)
Oranžovými odrazovými sklami na oboch stranách pedálov
Všetky vyššie uvedené odrazové sklá môžu byť nahradené odrazovými materiálmi umiestnenými na odeve alebo obuvi cyklistu
Jasne znejúcim zvončekom
Zátkami alebo rukoviatkami na zaslepenie voľných koncov riadidiel
Voľné konce riadidiel, bŕzd a ďalších častí bicykla musia byť obalené materiálom pohlcujúcim energiu a na bicykli nesmú byť ostré hrany na riadidlách páčkach a podobne
Matice nábojov kolies musia byť uzatvorené
No neviem si predstavit, kde to na ten bicykel dam a ako to bude vyzerat. Na riadidla este pribudne cyklometer. Sadu na opravu defektu + nejake tie nastroje mam v tej kapsicke. Pumpu som si nekupoval, pretoze som mal taku malu umelohmotnu aj na crosovom a ked som dostal defekt, tak mi bola prd platna.. To uz radsej sa dogulam do najblizsej dediny a niekoho poprosim nech mi ju pozicia.

Steju, to vazne vsetko nosis v drese?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Lave vrecko dva telefony, doklady. Prostredne kluce, horalka, zemla. Prave, dalsie 2 horalky a dalsia zemla. A este by sa voslo :) Pod sedlom dusa, montpaky, pumpa na rame pri flasi. Prip. si kup druhy stojan na flasu a miesto flase tam nos specialnu flasu na naradie http://www.bikesport.cz/cz/kosiky+lahve ... aradi_4572
Steju
King
King

Scorpion90 napísal:K tym policajtom som sa chcel spytat aj ja..v povinnej vybave bicykla sa spomina aj povinnost mat predne a zadne svetlo + zvoncek ?!:

Steju, to vazne vsetko nosis v drese?
Netuším, či toto všetko stále platí, ale sú to také hovadiny, že to miestami bolí... 2 brzdy? A čo chudáci hispteri na fixkách? :D Reálne som ale nikdy nezažil, že by to niekto kontroloval, možno aj preto, že ako píšem, ma na ceste v noci celkom slušne vidno... a celkovo ak policajti vidia že máš komplet cyklo oblečenie, slušný bike, a na rovinke ťaháš 40km/h tak takéto veci nezvyknú riešiť, samozrejme, výnimky by sa určite našli. Iné je keď ideš neosvetlený po strede cesty v noci kľučkujúci 10km/h... to máš väčšiu šancu, že upútaš ich pozornosť a začnú ti kontrolovať tieto nezmysly.

Inak pumpu ti odporúčam predsa len nosiť, veľakrát sa hodí aspoň na núdzové dofúkanie aby si nejazdil po ráfikoch alebo netlačil, a pritom tie najmenšie sú naozaj drobné a ľahké. A samozrejme že nosím, tie vrecká sú prekvapivo veľké a veci v nich nezavadzajú.
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pajtaš »

Caute...
Rozmyšlam si kupiť nejaky bike, len je ich tolko ze vobec neviem co skor...:D Cenova predstava 500-600, možno dam aj viac ale musi to stať zato...:)

Co poviete na CUBE?? napr. tento: CUBE LTD PRO 2013
Prípadne aky máte nazor na bike zn. DEMA?? napr. Dema AURON 3.0 2013

A to ze su to minulorocne bike mi nevadi...ale dam si kludne poradit aj nieco ine...

diki moc..:)
Napísať odpoveď