Kupa domeny

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
normal_nickname
Novice
Novice

Kupa domeny

Príspevok od používateľa normal_nickname »

čau, mám otázku ktorá ma dlhšie trápi a nepznám na ňu odpoveď :D , chcem vedieť čo sa stane keď kúpim vlastnú doménu. Dostanem nejaký papier že patrí mne?
Ja už som si kúpil vlastńu doménu a funguje, normálne sa tam daju dávať html php súbory, ale čo by sa stalo kebyže odmietnem hosting ktorý mi ponúkaju hneď po jej kúpe a chcem si ju hostovaŤ sám? :D Já to nechápem
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kupa domeny

Príspevok od používateľa heker »

Papier o majitelovi domeny je vlastne len faktura o tom, ze si tu domenu zaplatil. Ty mas teda zakupeny hosting s domenou. Aky ma vyznam si to hostovat sam, mas svoj server na dobrej internetovej linkyle s nonstop prevadzkou, zaloznym zdrojom elektriny a tak podobne co k tomu patri?
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Je rozdiel mat len domenu alebo mat domenu s hostingom. Ak mas len domenu, a chces tam nieco prevadzkovat, potrebujes hosting. Hosting mozes kludne odmietnut, teda nemusis kupit k domene automaticky u registratora aj hosting. Server na hosting mozes mat samozrejme aj od ineho poskytovatela, alebo mozes mat server aj u seba doma. Ale ako pisal heker, mas nato dostatocne prostriedky aby si vedel zabezpecit hosting pre domenu ? V dnesnej dobe, ked take zakladne hostingy su uplne lacne sa to hadam nikomu neoplati.

Papier k domene dostanes len v podobe faktury. Domena je vsak zaregistrovana na tvoje meno, takze prakticky ano, patri tebe a da sa to dohladat na internete.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dunno: Upresnim ta. Ak kupujes napriklad slovensku domenu, potebujes to mat notarsky overene, aby bola pisana na teba. V opacnom pripade mozes vyuzit zrychnenu kupu domeny a v takom pripade je domena pisana na hostingovu spolocnost (alebo spolocnost kde si kupoval domenu) a ty mas od nich opat len fakturu.
Napísať odpoveď