Zlato asi nie je moc o investovaní, ale skôr o ochrane tvojho majetku. A možno keď budeš za 30 rokov na dôchodku, tak cena zlata bude výrazne zaujímavejšia oproti dnešku, takže niečo zarobíš. A možno niekto bude mať šťastie a nakúpi mince, ktoré budú o 30 rokov žiadané.
Teraz by som skôr nakupoval niečo s kráľovnou Alžbetou každý rok...nechcem byť zlý, ale keď zomrie, tak tie posledné mince by mohli cenovo poskočiť.
Každopádne je to zaujímavé. Také konzervatívne sporenie. Kúpiť 2-3 jednouncové mince každý rok z tej istej série a pokračovať takto 30 rokov. Keby sa niečo pokašlalo, tak máš rezervu alebo budeš mať pekné prilepšenie na dôchodok, alebo to dáš do dedictva vnúčatám. A ak budeš mať trošku šťastia, tak okrem ceny zlata budú mať aj nejakú zberateľskú hodnotu.
Ja mám po prababke akurát tak 20 frankov, tzv. "anjela šťastia". Francúzski piloti za 1.sv.vojny ich nosili so sebou pre šťastie a potom bol nimi celkom posadnutý Goring, takže ich nosili aj piloti Luftwaffe. Babka to ževraj vymenila s nejakým Rusom za hus.