Kúpa Kávovaru

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
baldorex
Addict
Addict

Re: Kúpa Kávovaru

Príspevok od používateľa baldorex »

Mám kvalitný automat za cca 700€.

Mám ale aj ten automat na kapsle. Prečo?

Občas mám chuť aj na inú kávu ako na svoju obľúbenú. No v mojom kávovare mám svoju drahú kávu a keby som chcel inú zmes, musím buď minúť zásobník, alebo ho inak vyprázdniť - je to prácne.

Preto si dám občas kávu z kapsle, je to ku podivu veľmi pitné - určite tam nie je nesca, ale mletá káva, rozdiely v rôznych kapsliach sú dosť cítiť.
Moje obľúbené sú barista a buondi.

Tento kávovar používam aj pre návštevy, keďže nie každý ocení kvalitnú kávu. Tak tí dostanú tiež kapslu - nejaké kapučíno, laté, karamelové mačiato či iný instantný odpad, ktorý im veľmi chutí :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

aacid: to uz mas ale doppio

baldorex: konecne niekto, kto tomu rozumie... vo vsetkom suhlasim (...teda az na to "mačiato" :D )... aj z kapsuloveho stroja moze vyjst dobra kava, to len vsetci tu maju v hlave zafixovane kadejake nespressa a podobne veci... je to lahke, rychle, efektivne, bez roboty, bez odpadu, daju sa na tom pripravovat rozne ine kavove napoje, caje, cokolady, kakaa, bujony, kadeco... nevyhodou je to, ze je obmedzeny vyber kav a este obmedzenejsi vyber tych naozaj kvalitnych... a este to je vraj neekologice, lebo z toho zostavaju tie kapsule, ale kto by to riesil, ze? :)
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

DEVZYO1G napísal:akurát že kapsule sú predražená "neska"
na to si prisiel sam?
predstav si ze ano, skusal si niekedy otvorit kapsulu?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

samozrejme... vies, co je vobec ta "neska"? chces povedat, ze ked tu kapsulu otvorim, vysypem a zalejem, vznikne standardna instantna "kava" bez odpadu?

o aku kapsulu islo v Tvojom pripade, prosim Ta?
DEVZYO1G
Addict
Addict

dolce gusto, pred rokom som sem aj daval foto, skusim to najst. Vovuntri bola praskova zmes velmi podobna lacnym 2v1, 3v1 instantnym kavam.

//autoeditácia príspevku (04 Aug 2016, 14:14)
post2179886.html?hilit=%20obetoval#p2179886
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

presne som to cakal, no tak to je presne pripad, o ktorom s baldorexom nepiseme... drviva vacsina lisovanych kapsul je plnena standardnou kavou, prazenou a mletou...
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Dobre pani, nehadajte sa :).

Co mam teda kupit? Ktory kapsulovity je dobry? :)

Ď

//autoeditácia príspevku (04 Aug 2016, 19:43)
Je tento ok?

Alebo je nejaky iny - lepsi cca v tej cene do 200€?

https://www.kavicka.sk/kavovary-nespres ... pixie-red/
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

777mimo napísal:Nebudem tu písať žiaden konkrétny kávovar ale odkážem ťa na toto fórum :

Kód: Vybrať všetko

http://www.primacafe.cz/primafrm/index.php
Tam nájdeš všetko čo potrebuješ, skúsenosti s jednotlivými kávovarmi, rady pri výbere kávovara, pri príprave kávy, no proste všetko ohľadom kávy.
Velmi zle si mu poradil :nono: Tam sa urcite neriesia automaty a kapslove kavovary. Tam je kavova kultura na troska inej urovni. S takouto radou mu tam nikto neporadi.
Treba si jednoducho uvedomit ze ci chce clovek zalievanu kavu alebo espresso (vysokym tlakom pretlacana kava). Espresso je velmi zlozita cesta, hlavne financne. A chyba ludi je ze tieto kvazy kapslove nahradzuju espressom. Lenze je z toho len "kava z kapsle". To iste plati aj o lacnych automatoch. Zalievana kava nemusi hned znamenat ceskoslovenskeho turka (aj ked aj ten je dobry s kvalitnou kavou). Je x roznych sposobov pripravy zalievanej kavy ale aj ine.

K tej neske. Cpat to do kavovaru je nezmysel ako uz bolo napisane. Neska sa vyraba z extrahu kavy, daco ako obrovsky espresso stroj. Nasledne sa kava susi a vuala, humus je na svete. To iste ako keby si chcel dat granko do kavovaru :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kapsulove sa vyberaju podla typu kapsli, ktore chces pouzivat... takze najskor si pozri, ake kapsule vyrabaju Tvoje oblubene znacky a potom sa rozhodni, ktory model :)
Awattar
Light Professional
Light Professional

wladas napísal: Velmi zle si mu poradil :nono: Tam sa urcite neriesia automaty a kapslove kavovary. Tam je kavova kultura na troska inej urovni. S takouto radou mu tam nikto neporadi.
jo, uz sme sa tam stihli dofakovat. Spolieham sa vzdy na hojko, tu su normalny ludia, ktori mi vzdy poradia aj pri blbsich otazkach :D.
P.s.: nemam rad cechov (nic v zlom)
wladas napísal: K tej neske. Cpat to do kavovaru je nezmysel ako uz bolo napisane. Neska sa vyraba z extrahu kavy, daco ako obrovsky espresso stroj. Nasledne sa kava susi a vuala, humus je na svete. To iste ako keby si chcel dat granko do kavovaru :D
// jasne uz tomu rozumiem, dakujem :)

//autoeditácia príspevku (04 Aug 2016, 20:23)
RATZINGER666 napísal:kapsulove sa vyberaju podla typu kapsi, ktore chces pouzivat... takze najskor si pozri, ake kapsule vyrabaju Tvoje oblubene znacky a potom sa rozhodni, ktory model :)
Zapacili sa mi tieto, je tam velmi velky vyber kapsul
https://www.kavicka.sk/nespresso-original/

Maju aj v BA predajnu, rozmyslam ze tam zajtra skocim, kupim kavovar a aj kapsule.:)

Takze:
- Delonghi alebo turmix?

- Delonghi, aky je rozdiel medzi tymito dvoma?
https://www.kavicka.sk/kavovary-nespres ... -citiz-cw/
https://www.kavicka.sk/kavovary-nespres ... pixie-red/

- Turmix, a medzi tymito?
https://www.kavicka.sk/kavovary-nespres ... citiz-red/
https://www.kavicka.sk/kavovary-nespres ... -titanium/

Dakujem
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ved to mas to iste, vsetko z jednej cinskej fabriky, len ine plasty... to nie su ich vyrobky, iba ich davaju vyrabat pod svojou znackou a branduju ich... si vsimni, ze lacnejsi delonghi je to iste ako lacnejsi turmix... a v pripade tych drahsich to iste...
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Kapsulova káva ani náhodou nie je kvalitná! Ak niekto je zvyknutý na plnoautomat tak mu nemôže kapsulova káva chutiť. Veď to je humus a okrem toho aj predražený. Kvalitný plnoautomat je síce drahý ale investícia sa vracia. Kedže kg káva stojí okolo 20€ uz niečo trocha lepšie. Súhlasím na fóre kde si pridal ti neporadia. Vo všeobecnosti najlepšia káva je z pákového kavovaru len to treba vedieť správne urobiť a nie je to zďaleka tak jednoduché ako by sa mohlo zdať. Mám dva plnoautomaty od Delonghi (Eletta a Dinamica). Vyhol by som sa oblúkom značke Krups, Philips/Saeco. Alternatívu Delonghi by sa odporučil Nivona alebo Jura aj keď tá uz nie je čo bývala. Niekto tu spomínal kavovaru z druhej ruky počul som to aj ja. Daky pán Vlado na bazos.sk robí následne aj servis.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Kúp si moka kávor - koťogó - a si za vodou a 300€ máš vo vrecku.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

galbavymartin: vies nam opisat rozdiely pri priprave kavy z automatu a z kapsul?
Awattar
Light Professional
Light Professional

begbeee napísal:Kúp si moka kávor - koťogó - a si za vodou a 300€ máš vo vrecku.
Taketo nieco mame, kavu z toho milujem. Keby bolo na mne, a kavovar isiel LEN pre mna, kupujem iba automat.

Tema sa zacina uberat inym smerom, kludne teda debatujte, ja teda vyberiem nieco z toho obchodu, asi to je uplne jedno v ramci kapsul, pre mamu.
Kazdopadne dakujem velmi pekne vsetkym, aj GalbavemenuMartinovy.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Preco nie philips? Mame v robote uz druhy, prvy vydrzal 7 rokov robit 20kav denne aj ked je stavany tusim na 2-4 bez akehokolvek servisu, dalsi ide zatial rok bez problemov.
DEVZYO1G
Addict
Addict

RATZINGER666 napísal:galbavymartin: vies nam opisat rozdiely pri priprave kavy z automatu a z kapsul?
uz len to ze kava je cerstvo namleta
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pytal som sa na pripravu... okrem toho aj do pakoveho si mozes nasypat uz vopred zomletu kavu, ktora sa vakuovo bali, z tych lepsich napr. costadoro alebo illy... a ak mas na to vzduchotesnu nadobu a staras sa o to, vie si zachovat slusnu kvalitu... a pri vybere presacu za stovku to je uz tym duplom absolutne zanedbatelne...
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

DEVZYO1G napísal:
uz len to ze kava je cerstvo namleta
Presne tak. Ďalšia vec, že napríklad Delonghi pri spustení aj pri vypnutí sa sám prepláchne a neostane bordel v trubkách atd. Cez kapsulovy kávovar voda len preteká, automat zoberie čerstvo namletu kávu stlačí ju atd. Stačí sa pozrieť ako vyzerá sparovacia jednotka v plnoautomate a ako v kapsulovom...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hej, takze je lepsie nechat stat zrna na vzduchu v zasobniku na kuchynskej linke dva tyzdne...

co sa tyka udrzby, naprazdno vies pustit aj ten kapsulovy...
Napísať odpoveď