Kúpa kvalitnej sekery

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Alivio
Novice
Novice

Re: Kúpa kvalitnej sekery

Príspevok od používateľa Alivio »

Stoporko o púzdro mi nejde mám ju kde bezpečne uložiť a prenášať ju budem max z pivnice na dvor... Chcem proste kvalitnú overenú sekeru lebo nechcem každé dva roky riešiť novú sekeru z hypermarketu...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Syfon »

riesis to ako keby si rocne pokalal 100 metrov dreva :) na take drevo ake mas je urcena kalacka, cize ta druha, ktoru si dal, pride mi trochu lahka, ale ma chranene porisko pred stiepnutim takze ti vydrzi dlho, mne osobne pride draha, ale to je na tebe
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Chlapi, riesite tu podla mna zbytocnosti. Preco ? Kazdy rok v lete rubem cca 10prm (co je asi taka fura ako dal Alivio na fotke) obycajnou tazkou kalackou za 350 korun z Kinekusu. Mame ju uz asi 10 rok a rube stale, par krat sa kleplo aj naprazdno po porisku a drzi. Cize, ja by som z toho az taku vedu nerobil. Pokial sa sekerou nezivis, tak su to podla mna vyhodene peniaze. A to ti hovorim ako clovek, ktory fici celorocne s obycajnou sekerou, pretoze hospodarime a zverstvu treba vyvarat dva - trikrat do tyzdna ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Toto moze napisat len clovek ktory nema skusenost s nicim inym. Keby si vyskusal nejaku lepsiu, pisal by si inak. Porubat to porubes aj s lacnou, ide len o to ako.
energy00
King
King

Rubal som uz s hocicim a hocikde. Ked vies kam mas zatat, tak porubes skoro vsetko ;) A videl som aj expertov, ktorym som radsej bral sekeru z ruky pre ich zdravie (chaty s mestanmi ;) ) Takuto vec by somm sem nenapisal len tak, keby s tym nemam skusenosti. Takze sa tu netvarme, ze sme ponali vsetku mudrost sveta, ok Ryan ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak preco sa hras ze si ju zjedol?
Alivio
Novice
Novice

Netreba sa hádať fakt chcem si vybrať dobrú sekeru o nič iné tu nejde. Ja som sa naučil že lacné veci sa neoplatí kúpiť lebo čo sa tu lacné predáva je iba šmejd a jednorázovky doslova a na to vyhadzovať peniaze nechcem... A keď už mám investovať do dobrej sekery tak nech to stojí za to a nechám si poradiť kto má s tým dobrú skúsenosť
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Energy ma pravdu, davat 100€ za sekeru je podla mna nerozumne, tiez mame asi najlacnejsiu kalacku z kinekusu a uz pokalala tolko dreva, ze keby sa aj rozpadla tak mi to bude jedno. Bracho teraz kupil otcovi sekeru fiskars, uznavam, ze oproti lacnej sekere bol citit rozdiel hlavne vo vahe a v porisku, ktore je fakt kvalitne, ale hocijaka dobre nabrusena sekera odvedie uplne rovnaku pracu a pri fiskarse je niekedy nizka vaha na skodu pretoze pri vacsich kusoch dreva uz ma problem, za tie peniaze sa to pre mna urcite neoplati. A aj tak myslim, ze vacsi vyznam ako znackova sekera je pri kalani technika akou robis :)
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Určite Husqvarna alebo Hultafors ak potrebuješ poriadnu kaľačku na drevo, používam ju doma aj v lese. Máme doma ešte ľahšiu variantu Fiskar. Kúpiš aj kaľaciu verziu, mám len takú ľahšiu na rúbanie metrovice, rúčka sekery je ľahká necítiš, že ju držíš, výborná ergonómia. Záruku máš 10 rokov. Hultafors vyrába momrntálne sekery pre Husqaurnu tak to máš jedno, je to švédska oceľ žiadne blato. S lacnými sekerami je to neporovnateľné, momentálne brigádujem na hrade, kde sa rúbe a opracúvava drevo, máme tu rôzne sekery a rozdiel je veľmi cítiť medzi lacnou a kvalitou. Dôležitá je samozrejme aj tecnika ale to už je na tebe.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

s rapidnym poklesom cien energie si myslim, ze sa oplati kupi kvalitnu sekeru.. Kupil by som tu druhu urcite, ma chranic, a je to kalacka, ked mas tvrde drevo, tak sa ti bude kalat milion krat lahsie.. Ja som mal nejaku kalacku z Modomu, "kvalitna" polska znacka.. Smejdy sa nikdy neoplati kupovat, vzdy ked si to rozpocitas, vyjde ta to lepsie.. je to tak so vsetkym.. tiez si radsej kupis batoh drahsi, nech ti vydrzi 5 rokov, ako kazdy rok kupovat novy..
Alivio
Novice
Novice

rufus59 :plus:
Dobrý príspevok... Som naklonený že zoberiem Hultafors ale dám vedieť... Mám taký názor že za kvalitu sa oplatí priplatiť...

//autoeditácia príspevku (11 Aug 2013, 20:26)
cinges :plus: presne ako píšeš ja tiež neriešim že niekto prechlasce alebo prefajčí X € radšej investujem do dobrej veci čo mi bude slúžiť a inak na Gransfors Bruks je 20 ročná záruka to s ňou bude rúbať ešte aj môj syn :wink:
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Pri takýchto vyšších cenách ste už nerozmýšlali rovno investovať do kálačky na drevo? Čo som len tak zbežne pozrel, tak dajú sa zohnať už za cca 200€. Môj dedo si síce jednu vyrobil sám doma, ale následne si kúpil aj normálnu a nevie si to vynachváliť. Vôbec sa nenarobí, iba hýbe páčkou :)
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Taká elektrická kaľačka tiež není zlá záleží aké priemery dreva do toho dávaš. Mávame doma také drevo, ktoré by dotoho stroja bud nevošlo alebo by som prišiel o chrbticu :D Sused to má na metrovicu určite dobrá vec. Ale neviem čo to bude za kvalita 200 € :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Elektrická káľačka? A keď nepôjde (dočasne) elektrina, tak si nahratý. Poctivé železo doteraz nič nenahradilo.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

tak, je strasne malo pravdepodobne, ze nepojde elktrina, to ej blby argument, ale skor som za poriadnu sekeru.. je to poctive, aspon budes mat z toho dobry pocit a pribudnu ti svaly.. a sekera sa zide aj obcas na nieco ine, napr. ked ta nahneva sused, alebo tak..
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

rubanie dreva nieje o kvalite sekery ale o technike rubania. ked nevies kam mas zatat tak ti je jedno ci mas sekeru za 10e alebo za 100e. narobis sa rovnako
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hej lenze plati ze aj ked vies kam mas zatat, tak s kvalitnejsou sekerou ti to pojde vzdy lahsie. Darmo ze mas dokonalu techniku. Rozdiel aj tak pocitis.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

cinges - pokiaľ na prostred lesa, kde je skautský tábor, nedotiahneš dízelagregát, tak elektrinu nemáš. To len ako jeden príklad situácie bez elektriny :)

rastikbart - kukni si niekedy súťaž kanadských drevorubačov. Tí chlapi nemajú nejaké lacné sekery, ale kvalitu, hoci isto vedia kam a ako zaťať. Prečo? Sekera je ich nástroj obživy a vydrží im. Pokiaľ chce niekto nástroj, ktorý zdedí jeho vnúča, prečo mu natískať šunty z miletičky alebo baumaxu? Kvalitná sekera nie je až tak drahá, aby sme si mohli dovoliť kupovať lacné veci.
energy00
King
King

Stoporko porovnavas tu drevorubacov, ktori makaju so sekerou dennodenne X kubikov a cloveka, ktory si v lete za tyzden narube drevo na celu zimu...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

energy - a prečo by mal len preto kúpiť lacnú (nekvalitnú) sekeru? Prečo si ľudia kupujú do prírody nože za vyše 150 €? Pretože sú to veci, na ktoré sa môžu spoľahnúť a ktoré raz podedia ďalej.
Napísať odpoveď