kupa LCD TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Kaliovic »

Dakujem za vsetky rady!

No, takze veci sa pohli trosku inym smerom a nakoniec sme sa dohodli, ze televizor budem financovat ja... Takze financna stranka sa stala trosku dolezitejsou, ako bola predtym... :lol:

Rozhodujem sa medzi nasledovnymi modelmi (pripadne hociktory, ktory mi poradite):

SAMSUNG LE40B530:
http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... =srovnavac

SAMSUNG LE40B554
http://www.datart.sk/katalog/LCD-televi ... 0B554.html

SAMSUNG LE40B651
http://www.bestcena.sk/samsung-le40b651 ... -1170.html

Philips 37PFL7603D
http://novefarby.sk/elektro/televizory/ ... 7603d.html

Ten prvy Samsung nie je 100Hz (ostatne tusim su), ale neviem, ci mi tych 50 Hz navyse stoji za dalsich 200 EUR navyse... Niekde som sa docital, ze sa to oplati na sporty, kde je pohyb ostrejsi, ale zaroven trpi kvalita filmov... Neviem, nie som odbornik. Tak isto ten ambilight podla mna nie je az taky podstatny, je to velmi pekna vec, hlavne ked je dynamicky a meni sa s farbou obrazu, ale asi sluzi len ako dizajnersky doplnok a to mi zas asi za tolko peniazkov nestoji...

Takze ak mozem, poprosim odbornikov o radu :!: :smile:
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Prvé dva 100 Hz nie su. Šestková lajna už je a má aj vyšší kontrast od prvých dvoch. Prillip 100 Hz by tiež nemal byť, ale teraz som si není úplne na 100% istý.

Tie telky čo nie sú 100 Hz nemajú 50 Hz!!!, ale majú 75 (80) Hz.

Takže z tohoto výberu by som išiel do šestky, ak sa ti dizajnovo páči..... - mne nie - minuloročný model bol podstatne krajší.

Ale ja by som sa zamyslel ešte aj nad 42lh5000 (4900). - 200 Hz, 3 ms, 80 000:1, cez usb prehráš divx, mp3, jpeg a MKV!!!
http://www.najnakup.sk/searchResults.aspx?q=42lh5000 :)
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kaliovic »

Michaelo105 napísal:Prvé dva 100 Hz nie su. Šestková lajna už je a má aj vyšší kontrast od prvých dvoch. Prillip 100 Hz by tiež nemal byť, ale teraz som si není úplne na 100% istý.

Tie telky čo nie sú 100 Hz nemajú 50 Hz!!!, ale majú 75 (80) Hz.

Takže z tohoto výberu by som išiel do šestky, ak sa ti dizajnovo páči..... - mne nie - minuloročný model bol podstatne krajší.

Ale ja by som sa zamyslel ešte aj nad 42lh5000 (4900). - 200 Hz, 3 ms, 80 000:1, cez usb prehráš divx, mp3, jpeg a MKV!!!
http://www.najnakup.sk/searchResults.aspx?q=42lh5000 :)
Dakujem za radu :!: Ten LG je velmi pekny kusok a dokonca som sa docital, ze ma odozvu len 2ms. 24 000 SK je uz sice dost, ale pouvazoval by som... Pocul som vsak od nejakych predajcov v Nay a aj v Datarte, ze ak si chcem vybrat dobru LCD, mal by som vyberat medzi Samsungom a Philipsom. O LG sa nevyjadrovali nejak s nadsenim... :?

EDIT: Inak, co sa tyka tych 200 Hz, nie som si isty nakolko je to len reklamny trik a nakolko skutocnost, lebo pri Panasonic plazmach, co su teraz ospevovane, ze maju byt 600 Hz sa vlastne jedna len o to, ze tam pouzili sest 100 Hz teliesok, takze v skutocnosti ziadna zmena... Neviem, ci to nie je to iste aj v tomto pripade a ak aj nie, tak je tych 200 Hz oproti 100 hz vobec okom rozoznatelnych? Dakujem za rady.
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Tak v spoločnosti Nay celkovo degradujú LG!!!
Rozdiel medzi 100 a 200 Hz nejako extra neuvidíš. Ja mám celkovo dosť nasledovanú tu 4900 a obraz tam je naozaj pekný.

K tým technológiam existujú dva typi - predvediem to napr na Samsungu ps42b450:

a) 100 Hz - je frekvencia zobrazovania - 100 krát sa obraz prekreslí za sekundu
b) 600 Hz - je hardverové dopočítavanie medzisnímkov - pre plynulosť obrazu

Spomínaný Sony je na obrázku celkom pekný, ale v skutočnosti podľa mňa hrozne škaredý..... a celkovo o značka Sony ťaží zo svojho mena a dnes sú to podľa mňa celkom obyčajné lcd-čka s nízkou spotrebou.

Od spoločnosti LG by som si v poslednej dobe asi nekúpil plazmu,ale lcd není žiadny problém!!!

PS: A keď si to vezmeme tak celkovo tak ktoré/koľko spoločností si vyvíja vlastné panely? - ak sa nemýlim tak dokopy 4 (Samsung, LG, Toshiba, ....) - nejako ma teraz nenapadajú kua xd.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

z vlastnych skusenosti samsungy 50" fullHD plazma VS. 52" LED ... jednoznacne LED ma zivsie realnejsie farby ,
cenovo samozrejme narocnejsi ale rozdiel je citit ten obraz stoji zato :) žiary jak xenonove svetlo
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Trussardi napísal:z vlastnych skusenosti samsungy 50" fullHD plazma VS. 52" LED ... jednoznacne LED ma zivsie realnejsie farby ,
cenovo samozrejme narocnejsi ale rozdiel je citit ten obraz stoji zato :) žiary jak xenonove svetlo
TAk led technológia v dnešnej dobe má naozaj najdokonalejší obraz. Ale keď už led tak Sharp a určíte nie Samsung, pretože Samsung nie je ani poriadna ledka - je iba okrajovo podsvietená a Sharp je podsietený po celej ploche.

Na Samsungu je predimenzovaná čierna, resp. nemá taký vysoký kontrast by som povedal. Napr keď som na tých dvoch telkách pozeral súbežne hd promo v ktorom bolo ohnisko a v strede polená, tak na Samsungu som polena nevidel a na Sharpe úplne zretelne a to pri takej istej tmavej čiernej.

Aj tak by som v dnešnej dobe kupoval plazmu!!!

PS: čo tak životnosť ledky?
PS: Zatiaľ sa tu bavíme výhradne o LCD a veľkosti nejakých 40" !!!
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

jasne ved uhlopriecky zacinaju od 32" ... kto kupuje v dnesnej dobe tak urcite siahnem po nejakom Philips LED
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

Michaelo105 napísal: PS: čo tak životnosť ledky?
LED má fakt dlhú životnosť. Si zober že aj CCFL po čase degraduje a mení farbu, LED vydrží dlhšie. Dlhšie ako ti vydrží plazma bez degradácie.
Problémy so životnosťou sú u OLED, no to je o niečom inom.
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

co stale LCD.preco nie plazma.plazma ma nerozbitnu obrazovku .videl som nehadajte sa.kto ma doma lcd nech si ho vipne a nech skusi prstom prejst po obrazovke za prstom sa budu odkryvat biele ciary .to znamena ze tie krystaly sa zhasli alebo vypli ale to za tym stale svieti .teda vam to stale zere elektrinu.teraz su tie nove plazmy s novym panelom neo PDP .my si ju domov ideme kupit do vianoc.a ked plazmu tak jedine panasonic.taka 106 cm ta vide v pohode do 1000eur so 600 HZ a to je uz co povedat .a nie nejake ledky ktore ta vidu nad 1000EUR

//autoeditácia príspevku ( 08 Nov 2009, 11:52 )
a este ze to ziari ako xenonove svetlo.to si mozem nastavit al na plazme.a nech ma potom bolia oci ako svina.raz z toho oslepnes
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

metrix0007 napísal:kto ma doma lcd nech si ho vipne a nech skusi prstom prejst po obrazovke za prstom sa budu odkryvat biele ciary .to znamena ze tie krystaly sa zhasli alebo vypli ale to za tym stale svieti.teda vam to stale zere elektrinu.
Skúsil som.. a nič.. :cry:
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

nemas nahodou plazmu.aka znacka lcd.prejdi prstom alebo poklebkaj jto hned zmizne .ale urcite toje tak videl som to v datarte v Bans.Bystrici.jeto lenokamih 1 sekundy hned to znizne .ale je to tak
Napísať odpoveď