Dlho sme hľadali, až sme si nechali na internete poradiť a že keď nám nebudú vyhovovať môžeme vrátiť späť. Nakoniec sme volili medzi taštičkovými, ktoré sú vraj najlepšie a penovými, ale pretože máme polohovací rošt, vzali sme v akcii 1 + 1 zadarmo penový matrac Porto a navyše v antibakteriálnym poťahu. Dokonca nám vyrobili predĺžený rozmer a u nás bol do 5 dní
Kupa matraca
Re: Kupa matraca
z mojej skúsenosti - my sme skúšali na rôznych predajniach matrace a na jednej sa nám ležalo fantasticky. Zobrali sme si ju ale aké doma prekvapenie, keď sme si na ňu ľahli bola úplne iná, oveľa tuhšie. Skúsili sme to s ňou ešte jednu noc, ale to už nás bolel chrbát a všetko. Oni v tých predajniach mávajú väčšinou niekoľko matracov na sebe a dosť to skresľuje 
Dlho sme hľadali, až sme si nechali na internete poradiť a že keď nám nebudú vyhovovať môžeme vrátiť späť. Nakoniec sme volili medzi taštičkovými, ktoré sú vraj najlepšie a penovými, ale pretože máme polohovací rošt, vzali sme v akcii 1 + 1 zadarmo penový matrac Porto a navyše v antibakteriálnym poťahu. Dokonca nám vyrobili predĺžený rozmer a u nás bol do 5 dní
Je to český výrobca, a už prvú noc sme vedeli, že sme zvolili správne. Už je to viac ako mesiac a stále skvelé. 
Re: Kupa matraca
A teoreticky je tam tych pruzin daleko viacDreamer napísal:Tastickove su prakticky pruzinove obalene v latke, takze maju vlastne vsetky nevyhody pruzinovych.
Ja mam nejaky s pamatovou penou, dolezita je hrubka/vyska, hrubsi = lepsi, mam ho mozno 7 rokov, stale je velmi dobry, odporucam k matracu aj vankus z pamatovej peny, predtym som sa stale prehadzoval, ten vankus je skvely.
Velmi dolezita je spravna VAHA, niektore matrace maju 2 strany, jedna je na vahu 90kg, druha na 70kg, len priklad, ak zvolite zle, tak sa telo neprisposobi spravne, bud zostane hore, alebo matrac zatazi nadmerne, takze chrbtica nie je v spravneh polohe. Tiez je dobre, ak je to mozne, matrac po nejakom case otocit, hlavne ak ma na oboch stranach pamatovu penu.
K tym reakciam, je mozne ze ak pri penovych niekto zvolil nespravnu VAHU, tak potom sa stazuje, ale je to jeho chyba.
K cene, mnohe matrace s pamatovou penou ju maju len na hornej casti matraca, takze nemusi byt tak drahy, pamatova pena nemusi byt velmi hruba, opat, dolezita je vaha na ktoru ma byt matrac urceny, je to ako topanky, kupite su dokonale topanky o pol cisla mensie a napriek tomu ake drahe a kvalitne su, tlacia vas, je to normalne.