Rozmyslam nad kupou noveho LCD len neviem ci ist do LED alebo nie kedze mam dost obmadzeny rozpocet tak som nasiel Philips 40PFL5605H ale neviem ze ci je tato TV postacujuca.TV sa bude pouzivat hlavne na pozeranie satelitu (DIGI TV) a na DVD filmy.....v buducnosti rozmyslam aj nad kupou XBOXu 360......zaujima ma hlavne ten kontrast ci je postacujuci.
Tu je link k specifikaciam toho TV: http://www.consumer.philips.com/c/telev ... ifications
Dakujem za odpovede
Kupa noveho LCD
-
Michaelo105
Light Professional
Re: Kupa noveho LCD
Ten model má pekný obraz. Kontrast je iba číslo......
-
Ryan Giggs
VIP
Pokiaľ maš ako zdroj DIGI TV, obraz bude na akomkoľvek LCD horši ako na kvalitnom (Sony Wega, Panasonic Quintrix...) 100 Hz CRT. U DVD to bude opačne. Model 5605 je uplna novinka, na trhu iba par dni, tak sa ťažko k nemu vyjadriť kedže s nim nema zatiaľ nikto skusenosť. Ale zo skusenosti s predchadzajucim modelom 5604 (hoci nie je LED), nepredpokladam, že by bol obraz horši. Kontrast si nevšimaj, lebo tak ako pisal Michaelo je to len nezmyselne čislo. Akykoľvek z aktualne predavanych LCD (aj z najlacnejšich) ma kontrast absolutne dostatočny, bez ohľadu na to, čo tam vyrobca napiše.
LED modely v tejto cene nebudu mať obraz o nič lepši ako tie s klasickym podsvietenim. Tu ide hlavne o spotrebu. Rozdiel je až vo vyššej kategorii, ale to sme cenou uplne niekde inde.
LED modely v tejto cene nebudu mať obraz o nič lepši ako tie s klasickym podsvietenim. Tu ide hlavne o spotrebu. Rozdiel je až vo vyššej kategorii, ale to sme cenou uplne niekde inde.
-
Michaelo105
Light Professional
Tak ja som samozrejme tiež vychádzal z modelu 5604. Ono každá ďalšia generácia podľa výrobcu má vždy krajší obraz. Reálne sa mi ešte nestalo, žeby ten obraz bol horší, takže preto píšem, že má obraz pekný.
A keďže je to led, tak čierna tam bude krajšia ako na lcd.
A keďže je to led, tak čierna tam bude krajšia ako na lcd.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak čierna ano, aj kontrast bude zrejme lepši, ale to ešte nemusi automaticky znamenať aj lepši obraz. Par pripadov už bolo, keď novši model bol rovnaky, resp. bol subjektivne horši (napr. Sony Z4500 vs. Z5500, nejake tie Samsungy ...). Rozdiel sice nebol vyrazny, ale bol.
-
Alphakilla
Amateur
dakujem az rady tak myslim ze ho zoberiem....cena je 750€ a to je celkom priatelna cena podla mna co myslite?
-
Michaelo105
Light Professional
Tak za 40" je to naozaj dobrá cena.
-
Ryan Giggs
VIP
Ako sa to vezme. Za 750€ su aj ine veľmi dobre tv vyššej kategorie. A vzľadom na to, že je to "len" 5-rova rada, neviem či bude obrazovo konkurencieschopna k sučasnej 7 či 8-kovej. Pretože stara 5604 mala k 7404 či 8404 relativne ďaleko. Ťažko však sudiť, kedže zatiaľ s novou nemam skusenosť. Rozhodne je však Philips veľmi dobra kupa.