Zdravím ľudia. Rozhodol som sa po prvýkrát poskladať PC od nuly a tak by som prijal nejaké rady, odporúčania a varovania.
Momentálna zostava je:
- MB - Gigabyte GA-EP43-DS3L
CPU - Intel Core2Duo E8400 3.00GHz
RAM - 2x 2GB DDR2 (nemám dva rovnaké moduly lebo som sa k druhému dostal náhodne takže som rád, že to spolu funguje)
GPU - ASUS (Nvidia GeForce EN 9800GTX)
HDD - Samsung HD642JJ (Ani neviem koľko GB. Mám na ňom dva systémy a dáta, celkom tri partície.)
No a toto som povyberal z komponentov. Chcem niečo čo vydrží roky a bude to fungovať bez najmenších problémov a aj po rokoch to stále zvládne náročnejšie veci...
- MB - 215€ - Gigabyte X79-UP4 (Intel x79)
CPU - 278€ - Intel Core i7-3820 (Quad Core 3.6GHz)
CHLADENIE CPU - 55€ - Cooler Master Seidon 120M
RAM -343€ - Kingston 32GB Kit DDR3 2133MHz HyperX Beast Series
GPU - 389€ - ASUS (Nvidia GeForce GTX680) DC2-4GD5
HDD - 93€ - Samsung 840 EVO Series Basic 120GB 7mm SSD
ZDROJ - 100€ - Corsair RM650
SKRINKA - 36€ - Cooler Master Elite 310 (Red/Orange)
Rád by som dostal vyjadrenia ľudí, ktorí sa problematike rozumejú viac ako ja a vedia povedať čo, prečo áno a prečo nie a tak ďalej. Nie som IT lama ale toto je prvýkrát čo sa chystám poskladať zostavu úplne od nuly takže dvakrát meriam a raz režem. Prosím len odpovede k veci. Prípadné návrhy na zmenu konkrétnych komponentov uvítam, ale upozorňujem, že komponenty som vyberal podľa toho ako som dlhodobo spokojný s výrobcami. Ak myslíte, že je tu niečo o čom by som mal vedieť tak mi to napíšte. Ďakujem za pozornosť a ak by bolo treba nejaké ďalšie info rád ho sem na žiadosť doplním. Cenový strop nemám (ešte na to reálne nemám peniaze), ale ak by bolo treba strop stanoviť tak by som to rád udržal do 1500€ za túto zostavu. Podľa komponentov, ktoré som sem vypísal to zatiaľ vychádza presne na tých 1500€. Používal som Alzu takže ceny sú orientačné a komponenty sa dajú určite zohnať aj lacnejšie.
PS: Viem, že doska aj procesor sú trošku OP, a že pokiaľ sa nechystám renderovať video alebo čosi podobné tak to zrejme nevyužijem. Podstatná je ale pätica 2011. Intel sa ňou chystá nahradiť pätice, ktoré sú momentálne najbežnejšie a tak by som rád mal dosku, ktorá znesie v budúcnosti prípadný upgrade.