Kupa novej ramky

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Kupa novej ramky

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Nazdar, chcem sa poradit o kupe ramky nie o konkretnej znacke ale neviem ci si mam kupit 512 mb alebo 1024 mb ... teraz mam 756 mb a volnej ramky mam stale okolo 400 - 500 mb, co myslite bude stacit dalsia 512 ?
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial mas stale volnu pamat, tak naco ti je dalsia?
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ta volna pamat je v pokoji ked nemam vobec nic zapnute ako nahle spustim skype, winamp, browser, nejake tie programy v systray tak uz ma problem...

// je lepsie mat vypnutu virtualnu pamat a mat velku ramku alebo sa vyplati mat zapnutu virtualnu pamat ... ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Lepsie je mat vsetko vo fyzickej pamati s vypnutou virtualnou, pretoze virtualna pamat = disk a to je najpomalsia komponenta v pocitaci.
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

Niektore win aplikacie su vraj stavane, ze proste nemozu pracovat bez swap-u :shock:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

fruxo.. vyskúšaj tak aj tak.. :) Pokiaľ pri práci nevyužívaš veľa pamäte, tak sa oplatí vypnúť virtuálnu pamäť. Bude Ti menej swapovať na disku, práca sa môže aj zrýchliť, ale niektoré programy budú protestovať, napr. Photoshop. Veď sám uvidíš, aké to je. ;)

Ja keď mal 768MB, tak som jeden čas behal bez virtuálnej pamäte, ale komp som používal iba na internet, office a občas film. Potom som začal používať programy náročnejšie na pamäť (napr. spomínaný Photoshop), tak som si zapol.
Napísať odpoveď