Kúpa novej TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DareDeviLs007
Novice
Novice

Kúpa novej TV

Príspevok od používateľa DareDeviLs007 »

Nazdar,ako nie som odborník na TV a preto sa vás tu chcem niečo spýtať, asi už každý z Vás sa stretol s problémom akú novú TV kúpiť, tak ja sa rozhodujem medzi dvoma modelmi...

a buď to Samsung UE40C7000 alebo LG 42LE8500

ako je mi jedno či má 3D alebo nie, ja by som chcel vedieť ktorá podľa Vás je z nich lepšia, vaše postrehy a tak... lebo poprezeral som viacero fór a niekto si tú LG pochvaľuje a niekto nie... niekto hovorí, že na LG mu tam behajú nejaké biele pruhy... ako viem, že tá LG ma FULL LED podsvietenie a Samsung má EDGE LED, preto sa Vás pýtam, že ktorá je podľa Vás lepšia...výbava, kvalita obrazu a tak :) ;)

Za odpovede vopred pekne ďakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa novej TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Kvalitou obrazu jednoznačne LG, vybavou Samsung. Ak teda využiješ možnosť pripojenia k netu. Ak však chceš mať ešte o dosť lepši obraz (aj nejaku tu vybavu), tak odporučam plazmu PANASONIC TX-P42VT20E. A ak ti netreba 3D, tak Panasonic G20, ktory môžeš mať za tu cenu aj v 50".

Na LG "behaju pruhy", Samsung je zas (kvôli edge led) "fľakaty".
DareDeviLs007
Novice
Novice

díky, lebo hovorím som preliezol dosť veľa toho ohľadom toho LG a tak práve toto sa tam spomínalo, ako aj problém s True Motion 200, že obraz niekedy seká a pár ľudí skúšalo zapnúť ten true motion a že vraj to bolo horšie tak preto sa ako pýtam... :) ako som si hovoril, ako značka podľa mena sa mi viac pozdáva Samsung, ale len predsa je to väčšia investícia, tak samozrejme, že chcem čo najväčšiu kvalitu za tie peniaze, preto sa pýtam, že čo je teda také to naj... ako si ďalej spomínal, samsung tou výbavou, samozrejme že chcem tú TV dať aj na net, teda že ho k nej pripojím, preto hľadám také najideálnejšie riešenie takej telky...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ak chceš najlepšiu kvalitu obrazu za tie peniaze tak jednoznačne ta plazma VT20.
Samsungy s led podsvietenim prave čo sa kvality obrazu tyka, medzi najlepšie rozhodne nepatria. Ale zas maju dobru vybavu.
DareDeviLs007
Novice
Novice

Tak som pozeral ten Panasonic VIERA TX-P42VT20E, ako funkcie má parádne, THX certifkát a skoro všetko ako tá LED LG... najviac sa mi páči, že oproti LG má 2+1 reproduktory, ako je mi jasné, že ako domáce kino, je lepšie ale asi zvuk na tom panasonicu bude lepší nie??? lepšie repráky sa dajú do TV s napr. 5cm šírkou ako s necelým 1cm... ináč čo som kukal farby tak, na plazme sú lepšie... len kamarát si niečo všimol, že tá plazma ako trocha kmitá... vidím, že sa do TV rozumieš, preto by som sa chcel spýtať, či mi vieš vysvetliť, prečo on videl na tej plazme, také kmitanie, keď tam bola ako biela na väčšej ploche a ja som nepostrehol.. ako ten kamarát je krátkozraký... žeby preto, alebo ako??? lebo ako mi to povedal, tak ma to troška znepokojilo, že on tam videl nejaké kmitanie... díky za odpoveď :)

a ešte pár otázok... čo je ten Neo PDP panel, a ako sa líši kontrastný pomer u napr. toho LG, že má 9M:1 a táto plazma má 5M:1
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kamarat ma pravdu. Plazmy blikaju. A to všetky. Viac či menej, zaleži na konkretnom modeli, nastaveni, umiestneni. Vec sa ma ale tak, že 90% ľudi toto blikanie vôbec nepozoruje. Je to vec citlivosti oči. Kamarat ma zrejme na to oči citlive. V predajni je to blikanie znasobene množstvom svetla a tiež typom osvetlenia (neony). Doma je to vyrazne menej viditeľne. Pokiaľ si to nepozoroval v predajni, šanca že ti to bude vadiť doma je minimalna. A hlavne ak si doteraz mal CRT, ktore nemalo 100 Hz a nič si si nevšimol, neuvidiš to ani na plazme. To blikanie je podobne aj tam.

To LG nema prave dokonale repro, ten Panak je na tom lepšie. No ani od toho nečakaj žiaden zazrak. Kvalitne hrajuce repro potrebuje priestor a ten v tychto tenkych tv nie je.

Neo PDP je typ plazmoveho panela, obchodny nazov Panasonicu. Montuju ho do tych lepšich modelov.

Ten kontrastny pomer si vôbec nevšimaj u žiadneho modelu TV. Je to len suťaž čisel, ktorym sa vyrobcovia snažia ohuriť zakaznika. Tak isto aj ostatne čisla (uhly, odozva...) Je to len marketingovy žvast. Skutočna hodnota všetkych tych čisel je uplne ina. No aj tak ti to o kvalite obrazu veľa nepovie.
DareDeviLs007
Novice
Novice

No tak som popozeral aj nejaké iné fóra a tak, a sa chcem ako spýtať, to bzučanie to sa ako prejavuje, ako keby trafo ako bzučalo, alebo ako, lebo som čítal že výrobcovia to uvádzajú v manuále ako vlastnosť plazmy, preto pri reklamácií to asi neobstojí a tak, a ďalšie čo som sa dočítal, tak je to s tým pulzovaním, ako že vraj pri bielej farbe ako celý obraz, že tam je to dosť vidieť, či tým pádom ako zimné športy tomu troška nevadia alebo ako...že či je to tam viac pozorovateľné... Ide o to, že fakt do TV sa nevyznám začal som to riešiť len teraz... preto si rád nechám poradiť od niekoho, kto o tom veľa vie...

Ale podľa toho čo som čítal z tvojich príspevkov by si mi asi odporúčal asi viac ten Panasonic VIERA TX-42VT20E že???

Navyše skúsim si počkať asi na ten nový model Panasonic VIERA TX-42VT30E, čo by mala vyjsť tento rok... ale ak bude cena vysoká, tak asi skočím do tej VT20E :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, u niektorych je možne počuť bzučanie. Bzuči zdroj. Zaleži na konkretnom kuse ako veľmi bzuči. Väčšinou to však nie je nič take čo by prekažalo pri sledovani TV.
To blikanie ako som vravel je zaležitosť konkretnych oči. Väčšina ľudi to vôbec nevidi. Zajdi niekam do predajne a zameraj sa na to. Pokiaľ nič neuvidiš, tak doma už vôbec nie.
Ano z tohtoročnych je VT20 jeden z obrazovo naj TV na trhu. VT30 bude prirodzene drahši, kedže je to novy model. Otaza však je či bude aj lepši.
DareDeviLs007
Novice
Novice

Oka, tak veľmi pekne ďakujem za postrehy, si to popozerám a ak nič nespozorujem, tak je kúpa TV asi jasná.. takže ešte raz díky :)
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

myslim ze jednostranny nazor namusi byt vzdy ten spravny...

nehovorim ze samsung ma najlepsi obraz zo vsetkych ale trieda ue led je velmi kvalitna aj po obrazovej stranke...

osobne by som ti neradil ue40c7000 pretoze das 300 evri len zato ze je to 3D kde budes musiet mat stale okuliare na sebe a sediet v priamej polohe aby si zachytil efekt 3D ak sedite viacery tak uz sa to straca alebo pri mensom pohybe... zabudni ze si lahnes a vychutnas si film v relaxacnej polohe...

osobne by som ti odporucil ue40c6500 coz je rovnaky model akurat bez 3D a min o 300 evri lacnejsi.. inac je to absolutne to iste... kvalita obrazu je naozaj vyborna mam to vyskusane a max spokojnost

LG ma osobne sklamali v lacnejsich variantoch, klavita obrazu sa mi potvrdila az pri vyssich radach tejto firmy...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Polo-X napísal: kvalita obrazu je naozaj vyborna mam to vyskusane a max spokojnost
Aj si ho porovnal s inymi Tv, alebo sa vyjadruješ len na zaklade skusenosti len s tymto modelom?
Kvalita obrazu je sice ok, ale pri porovnani s konkurenciou to až taka veľka slava nie je. A ide v prvom rade o to, dostať za rovnake peniaze to najlepšie. Alebo sa mylim?
A to nie je jednostranny nazor, stači si prečitať nejaku tu recenziu a to čo namera sonda. To su objektivne fakty, žiaden nazor. Aj Samsungy s obyčajnym podsvietenim vychadzaju obrazovo lepšie ako tie s led podsvietenim (napr. model C650).

A o porovnani s plazmou sa ani nema zmysel baviť. Obrazovo porovnateľne LCD ako plazma stoji minimalne o polovicu viac.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

porovnaval, vyberal som tv viac ako pol roka a dalo mi to dost prace...

osobne by som do plazmy vobec nesiel ale to je moj nazor nebudem tu niekomu odoberat chut ak ma rad plazmu...

porovnal som hadam vsetky dostupne a kvalitne znacky co za nieco stoja a samozrejme kvalita obrazu bola rozhodujuca... skusal ako antenu tak full hd filmy a potom aj prislusensto a funkcie, ako aj ovladatelnost a nastavenia a jednoducho mi z toho vysiel tento samsung najlepsie...

ale vies to moze byt u kazdeho ine... a ako vidis aj on hodil model od samsungu a to len o triedu vyssi ktory sa od 6kovej rady lisi len tym ze je 3D, ale ja som 3D zavrhol zo zmienovanych dovodov... proset 3D je dobre v kine nie doma na malom tv

ja som jednoducho vybral tohto favorita a zatial nemam jedno zle slovo nanho a svoj vyber som zatial neolutoval, max spokojnost
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ja ale netvrdim, že nemôže byť spokojny aj s led Samsungom. Len existuju v danej cene aj lepšie tv. Jednak podľa môjho subjektivneho nazoru, ale aj objektivne (recenzie). A to už nehovorim o porovnani s tou plazmou VT20, čo je pomaly referenčny tv.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

preto som mu odporucil 6kovu radu o 300 evri lacnejsiu...

ta suma za 7ku ktora ma 3D je horibilna a 3D nevyuzije tak ako clovek caka a je zvyknuty z 3D kina...

osobne som rad ze mam vyber tv zasebou lebo uz mi to liezlo hore krkom 8)
Ryan Giggs
VIP
VIP

3D na plazme je ale o čomsi inom ako na LCD. Tam trpi nedostatočnymi uhlami a pomalou odozvou, ktora na 2D dostačuje, ale u 3D je dosť dôležita. Samozrejme na 3D by to chcelo minimalne 50".
A inak 7ka je o čosi obrazovo lepšia ako 6ka. Prave tym, že ma 3D, tak ma vykonnejši procesor. A ten ma vplyv aj na 2D zobrazenie.
A navyše ak vybera medzi tym Samsungom a LG, tak to LG je obrazovo o lepšie, kedže je direct led s local dimmingom.
redge
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa redge »

Asi by som vybral samsung.
biker610i
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa biker610i »

caute chcem kupit novy TV do, okolo cca 300 € s uhloprieckou minimalne 70,80 cm aky v tejto cenovej kategorii odporucate? nemusi mat nejake extra funkcie staci aby na tom slo tv pripadne ho zapojit ako monitor k PC. vopred dik za radu 8)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Za nejakych 320 € je Samsung UE32H6200. To je spolu s Philipsom 32PFK6509 jediny TV so 100 Hz panelom v 32 uhlopriecke. Dalsi dobry, aj ked nie 100 Hz TV je Sony 32W705b.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mam LG a je to v pohode. Ale nie je to pre narocneho divaka,tmave sceny nie su dokonale,osobne pojdem zachvilu do niecoho lepsieho, asi Philips s embilajtom :)
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

Napísať odpoveď