Kúpa novej TV
Kúpa novej TV
Ahojte, plánujem kúpu novej TV, no vôbec sa v tých množstvách modelov nevyznám. Nedávno som si kúpil SONY PS4 PRO, takže TV by mala byť na to a samozrejme množstvá filmov vo vysokej kvalite. TV príjem tam nebude žiaden. Takže v podstate len k tej PS4 a plánujem cez HDMI spojiť s NTB (kvôli filmom) čo bude vedľa. Vzdialený od nej budem cca 3-4 metre. Takže aj veľkosť nechávam na vás. Preferujem značku Sony, pretože už som jednu takú TV mal a bol som nadmieru spokojný. Čo sa týka tých technológií tam sa už fakt strácam. Pozeral som nejaké OLED TV, no neviem či je tam až taký markantný rozdiel voči iným panelom. S cenou som ochotný investovať maximálne 1200 eur, no to je maximálny strop. Samozrejme, nebránil by som sa rozumnému kompromisu kľudne za 700 eur, neviem či je tam úkor kvality až tak rozdielny a viditeľný. A mimo to ma zaujíma ako to je s prepojením toho NTB s TV. Ak by som si stiahol film v 4K a obrazovka NTB by bola len FHD v akej kvalite by sa mi prehral na TV? Ďakujem veľmi pekne za názory...
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kúpa novej TV
To ake ma rozlišenie NTB, nijako nesuvisi s tym čo uvidiš na TV keď z neho budeš prehravať.
Oled je samozrejme kvalitativne niekde inde ako LCD, ale ak to ma služiť najmä ako monitor ku konzole, tak to nie je dobry napad.
Na 3-4 metre je ideal 65" len je otazka či obetovať uhlopriečku na ukor kvality obrazu, kedže 55" TV za rovnaky peniaz ma lepši obraz.
Oled je samozrejme kvalitativne niekde inde ako LCD, ale ak to ma služiť najmä ako monitor ku konzole, tak to nie je dobry napad.
Na 3-4 metre je ideal 65" len je otazka či obetovať uhlopriečku na ukor kvality obrazu, kedže 55" TV za rovnaky peniaz ma lepši obraz.
Popravde radšej by som menšiu uhlopriečku. A lepšiu kvalitu obrazu...
-
Ryan Giggs
VIP
V tom pripade buď Sony 55XF9005 alebo Samsung QE55Q8DN. Ak 65", tak Samsung UE65NU8002.