Kupa NTB so specifickymi poziadavkami

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kupa NTB so specifickymi poziadavkami

Príspevok od používateľa Makovnik »

Moj vyse 6rocny NTB sa uz pomaly chysta do dochodku a chcelo by to nejaku nahradu.
Chcem vas poprosit o vyber, kto ma dobry prehlad, PC nesledujem uz dlhsiu dobu.

Poziadavky:
najdolezitejsia poziadavka: - LCD NESMIE byt 1366x768, minimalne 1400x900, lepsie 1400x1050 a viac. LED podsvietenie vyhodou. Neviem, ci je to nejaka choroba vyrobcov, alebo skapali tovarne na LCD, ale pred 3-4rokmi bolo na vyber ovela viac LCD s roznymi fyzickymi rozliseniami.
- uhlopriecka min 15", max. 17", mensi je lepsi
- disk 250GB a viac
- OS je uplne jedno aky (aj tak ho sformatujem), najlepsie bez
- hmotnost do 3,2kg, max 3,5kg
- CPU Intel only, min 1,86GHz
- RAM min. 2-3GB
- externe I/O pre audio a USB (a dalsie in/out) by mali byt najlepsie zozadu (i ked viem, ze vyrobcovia sa zblaznili a vsetci to davaju najcastejsie spredu)
- klavesnica nesmie byt hlboko zapustena, nesmie byt hladka - musi byt klasicka NTB so standardne tvarovanymi klavesami
- vyrobca nepodstatny, nemam preferencie
- dizajn viacmenej nepodstatny, len nech to nie je ohyzdne ako svojho casu hranate IBM, ci HP nxXXXX
- vydrz na baterie nepodstata
- graficka karta je nepodstatna, avsak lepsie je nieco NEintegrovane v cipsete (aktualne mam Rmobile 9700, tak nech to ma aspon 2x taky vykon)
- cena do 700Eur +-80

Dakujem

Dalsie pripadne upresnujuce poziadavky este doplnim.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Kupa NTB so specifickymi poziadavkami

Príspevok od používateľa TomKocuR »

V tej cene a s tým požiadavkom na rozlíšenie teda veľa na výber nemáš. Vyššie ako HD ready rozlíšenie je u menších notebookov celkom dosť príplatkové, takže rátaj s 17" displejom
http://www.alza.sk/asus-x72jr-ty125v-d183341.htm

Klávesnica je plochá, s tým nič nespravíš, iné sotva nájdeš. Ale to si zvykneš. Konektory sú zboku, nie sú ani vzadu ako by si chcel (keďže tam ide displej) a ani vpredu ako by si nechcel.
Výkon to ale bude mať slušný, CPU je rýchle, grafika podľa možností tiež (čo by si chcel za tie peniaze...)

http://pccko-resellerweb.systemb2b.com/ ... p-c6504258

http://pccko-resellerweb.systemb2b.com/ ... p-c5512518
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Sklamem ta.
Tvoje poziadavky su az tak specificke, ze su nesplnitelne:
- zozadu uz sa nezvyknu davat ziadne konektory - NB su tak tenke, ze ak chces mat otvoreny displej, tak by tam cokolvek zapojene vadilo.
- prave "ohyzdne" IBM je legendarne svojou perfektnou klavesnicou, aku najskor hladas, avsak tie nesplnaju ani zvysne podmienky. Vsetci vyrobcovia sa zbesnili a robia klavesnice na styl apple - pekne, no neprakticke.

Podla tvojich kriterii ked som si zadal u dodavatela filter, mi naslo na vyber az tieto 4 notebooky, vsetky 17.3" displej a 1600*900 rozlisenie:
- Asus K72JK-TY021 - Core i3-350M - 2.26GHz, 500GB HDD, 4GB RAM, Radeon HD5145 VGA,
- HP 4720s WS844EA - Core i3-350M - 2.26GHz 640GB HDD, 4GB RAM, Radeon HD4350 VGA,
vyssie spominane su bez OS, nasledujuce su s Win 7 Home Premium 64bit:
- Toshiba Satellite L670-102 - Core i3-330M - 2.13GHz 500GB HDD, 4GB RAM, Radeon HD5145 VGA,
- Asus K72JK-TY021V (to iste co vyssie spominany ASUS, ale s OS, co je pre teba zrejme nepodstatne)

Tu som spomenul modely, ktore by sa mali v maloobchodnom predaji hybat v tvojej cenovej predstave, skus si ich vyhladat na stranke toho predajcu, ktoreho preferujes :)
Nejake tipy - HPcko ma najpodarenejsi design, ale MACovsku klavesnicu a najslabsiu grafiku spomedzi vybranych, Toshiba ma najlepsiu klavesnicu, audio vystupy zboku, ale je cela leskla (strasne neprakticke) a najslabsi CPU spomedzi vybranych, Asus ma najlepsi pomer cena/vykon, pick-up servis (co ma zmysel najma ak by si nebyval v nejakom vacsom mieste, kde maju HP a Toshiba svoj autorizovany servis).

aj ked co sa tyka argumentov - slabsi CPU a slabsia VGA - nehra rolu myslim. Zo spominanych styroch, ked uz by som si MUSEL vybrat, tak skoncim u HP.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

BTW nechápem posadnutosť ľudí lesklým a homosexuálne oblým dizajnom. Thinkpady sú pre mňa tie najštýlovejšie notebooky na trhu :) Ale v tomto prípade samozrejme trochu mimo rozpočet.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

TomKocúr v tom prípade nechápeš všetkých Apple fanúšikov a majiteľov rôznych gadgetov, telefónov, počítačov a notebookov od Apple-u :)
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Presne tak. Akože kým to má dobrú funkcionalitu tak mi na dizajne až tak nezáleží (kým to samozrejme nie je až príliš oblé, poprípade ružové), ale odsúdiť veľmi vymakané stroje len preto, lebo nemajú ten istý dizajn ako miliardy ostatných výrobkov, to sa mi proste nezdá
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

Ahoj Makovník! Ja som si objednal tento notebook ASUS X61DA-JX045 CPU:AMD Turion X2 P520 2,3GHZ,3GB DDR3 1066mhz RAM,HDD500GB 5400RPM+k tomu Asus FastBoot tak ma celkom rýchly boot som spokojný, HDMI,ATI Radeon 5730 1GB, cena 600€ objednany z DATIN a hned na druhy den bol doma nema OS, 16´ display HD ready bohuzial ale musim povedat perfektny notebook za tu cenu

EDIT: Ten notebook nikde nevidim uz ani vygooglit ho neviem
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Paráda, notebook ktorý už nezohnať a nespĺňa vyslovenú požiadavku na Intel procesor a viac ako HD Ready displej...
To si až tak silno potreboval zaspamovať aj sem?
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

TomKocuR napísal:Paráda, notebook ktorý už nezohnať a nespĺňa vyslovenú požiadavku na Intel procesor a viac ako HD Ready displej...
To si až tak silno potreboval zaspamovať aj sem?
Prepac, ale ma tam ze Intel CPU ale myslel som ze nieco u takeho vykonu a k tomu rozliseniu tazko zohnat ine tak by som povedal ze za tu cenu je to celkom dobre :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Za tu cenu to je vyborne :) Ale nie prenho a nie "nezohnatelny" notebook. Uplne zbytocne si tu prispieval.

btw: To len mne sa zda ta jeho formulacia viet divna?

//autoeditácia príspevku (05 Nov 2010, 15:43)
Len tak som pozeral stranku Qcompu (Alzbetina, Kosice) a nasiel som tam reklamu na:

http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... -TY001V-SK

Model ASUS K72JK
SK klávesnice a OS!

Notebooky K serie K disponují IceCool designem s chytrým rozložením větrání, které udržuje prostor pro opěru dlaní chladný.

procesor: Intel® Core™ i3-350M (2.26GHz, 3MB)
operační systém: Originální systém Microsoft® Windows® 7 Home Premium 64 bit 64 bit (multilicence CZ, ENG, SK, PL...), trial verze Microsoft Office
displej: 17.3" 1600x900 (HD+), ColorShine (leský), LED podsvícení
chipset: Intel® HM55
systémová paměť: 4 GB (2 x 2048MB) DDR3 1066
pevný disk: 500GB SATA, otáčky 5400rpm
optická mechanika: DVD Super Multi DL
síťová karta WLAN 802.11b/ g/ n + LAN 10/ 100/ 1000
grafika: ATI Mobility Radeon HD 5145 1GB VRAM
ukazovací zařízení: TouchPad
numerická klávesnice
rozhraní: 1x VGA , 1x HDMI, 1x sluchátka, 1x mikrofon, 1xRJ-45, čtečka karet 3v1 (SD, MS, MMC), 4x USB2.0, CMOS kamera 0.3M
zabezpečení: není
zvláštní výbava: bez brašny a myši
šasi: plast
váha: 3.3 kg
rozměry: 420 x 281 x 35/ 37.4 mm
výdrž na baterie: 2 hodiny (6-ti článková baterie, 4400mAh)
AC adapter: výstup 19V DC, 4.47A, 90W
Záruka: 2 roky pro FO i PO, mezinárodní. Na toto zboží je možné do 5-ti pracovních dní od zakoupení uplatnit předprodejní reklamaci (výměna za nový kus).

578 15 €
688,00 € s DPH
20 727 Sk s DPH

I ked neviem, pisal si, ze chces displej do 17", tento ma 17,3", no s rozlisenim 1600x900 asi nic mensie nezozenies za tu cenu. Snad s ostatnymi poziadavkami vyhovuje (odhliadnuc od tych vstupov, ktore momentalne nesplnuje asi ziadny novy notebook)

Alebo Acer, necham na tebe ako sa postavis k tej znacke, no myslim, ze ked ho budes mat stale doma a minimalne prenasat tak to je ok :) Aj tak to su tri kila.

Vyhody oproti tomu Asusu: o chlp lepsi procesor, 640GB HDD, MATNY DISPLEJ + ostatne detaily som velmi neskumal.

http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... .TVM02.013

Inak je toho celkom dost, staci si vybrat:
http://www.qcomp.sk/?id=112&ord=price&p ... 7,3_palcov
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Dizajn je nepodstatny, len mi vadi ten hranaty tvar ako bolo u IBM... ze mali nieco dobre, nezapieram, idem mi len o ten dizajn u nich. Jasne, ze je lepsie cim menej lesklych ploch, kde sa najlepsie udrziavaju odtlacky prstov, ale s tym sa nic robit neda.

Konektory zozadu nie su dogma, ale takto mi najviac vyhovuju, taktiez zboku sa to da prezit, spredu vsak vobec, to je hotovy ergonomicky nezmysel.

Preco Intel? no lebo.

Ci je LCD HD vredy alebo nie, ma nezaujima, to trapne hrackarske predpotopne rozlisenie, ktore sa teraz dava aj tak nema nic spolocne so skutocnym HD.
Dokonca mi vadi aj sirokouhly display (ale s tym nic nespravim), ktory je zbytocny, moda filmov je neskutocna, kam to az dotlacila, ze sa HW prisposobuje takemu nezmyslu. (filmy u mna su tak 2% z casu straveneho za pc)

Klavesnica je dolezity prvok a to som si bol osahat minimalne 20 roznych NTB, tak isto som robil aj s jablkacom a je to otras. Tolko moj dojem... a nie, nezvyknem si.
Mam rad klavesnice, kde su jasne navzajom odlisene klavesy.

OS je nepodstatny z dovodu, ze tam dam aj tak svoj oblubeny a hociake mrdky ako W XP, W7 atd.. pojdu prec.

Vlastne preto sa pytam na nazory, kedze mam sam problem nieco najst :) Pred 2 rokmi by to vsak nebol problem, ale co je podivne, prave teraz ano.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

S tou klavesnicou ti neostava asi nic ine, iba si dokupit pridavnu. Mozes sa zamyslat nad tym kolko chces, no nic nevymyslis. Procesory od Intelu su v poriadku. Co sa tyka displeja, tak si ani neuviedol kvoli comu nechces uz teraz standardne na 15.6" displej 1366x768. Co take budes robit na tom notebooku, ze ti to az tak vadi? Ak ho potrebujes na nejaky program, ktory toto rozlisenie nepodporuje, tak ok, beriem spat. A co mi preslo popod rukami, tak zatial iba Acery mali audio vystupy na boku. Samozrejme, ze pri dlhsom hladani by sa dali najst podla mojho nazoru aj ine. Zalezi od modelu.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

dell ma audi vystupy na boku, ale neviem ci na kazdom modely
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

laforez: paráda.

HD ready má s HD spoločné to, že to je HD 720p rozlíšenie. Preto HD. Že je hračkárske? No neviem, na notebookoch nahradilo WXGA (1280*800 - 1,024Mpx). Tých pár ubratých pixelov na výšku nerobí dokopy žiaden rozdiel. Aj keď... Samozrejme keď filmy nepozeráš (kto do pekla pozerá filmy na notebooku (resp. na jeho prťavom displeji)?) tak skôr oceníš väčšie vertikálne rozlíšenie.
Len čo sa rozlíšenia týka, problém nastáva v tom, že za takúto cenu si proste veľa nevyberieš.

Čo sa klávesnice týka, na notebookoch majú klávesnice malú výšku, preto tam proste nemôžeš očakávať nejaké výrazné oddelenie kláves. Mne osobne sa ale na neapplovských klávesniciach (FagBook, VAIO a pod.) píše rovnako dobre ako na mojej klasickej s výrazne predelenými a tvarovanými klávesami. Napr. na Lenove G550...

Osobne by som išiel do jedného z navrhovaných Asusov. Kvalitatívne sú na tom lepšie ako tieto Acery a majú konektory na boku, celkom slušný HW a aj viacakoHDready rozlíšenie.

BTW: Keď je W7 mrdka, to by ma zaujímalo čo tam hodláš dať aby si to aj rozumelo s tým hardvérom... Ubuntu?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Je pomerne skoda, ze dizajn ide na ukor ergonomie a funkcionality. Aj Vaio som skusal, to ma klasicku klavesnicu, aspon ten 1rok stary model, co som mal v rukach.

Navrhovane Asusy som prezeral a asi to bude jedno z mala rieseni, co nakoniec sadne. Pacia sa mi i Dell-y.

OS bude W2003 alebo W2008.

Tie LCD su skutocne katastofa, neviem, co to je za hlupy napad prisposobovat sa filmom. Co mi na tom vadi?
Presne to, ze je to 1366x768 To je presne to, ako predpotopne rozlisenie 1024x768, na ktorom som pred 8rokmi hral napr. NFS4 a zrazu je to spat.
6rokov mam LCD s 1400x1050 a verte tomu, ze po takom case mensie chciet nebudete. Aj na web je podstatne viac dolezite vertikalne,nez horizontalne rozlisenie.
Jedine, kde kvitujem navrat starych casov je moda, dizajn a podobne oblasti, ale nie technologie.
Napísať odpoveď