kupa plazmovej TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: kupa plazmovej TV
A od toho, či si ochotny priplatiť za väčšiu uhlopriečku. Alebo sa uspokojiš s 42".
-
kolac
Star
- Kontaktovať používateľa:
tak som dnes bol popozerat v elektre nazivo ... a mam pocit ze aj 42" bude moc, ked sa tam roztiahne klasicky nie HD digitalny zdroj vysielania.
co som poezral tak na full HD bol ten obraz este vpohode, inak na HD ready ci uz plazme, alebo lcd bol obraz neostry, resp. rozpadavajuci sa by som povedal, zas chlapik v elektre vravel ze maju signal z satelitu ( skylink ) ale ze tym ze ho maju rozdeleny pre desiatky TV tak straca na kvalite.
momentalne som nakloneny vzhladom na moj cenovy strop k full hd lcd.
inak tuna http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 798#107798 mi zas radia ze treba jednoznacne full HD tak neviem.
co som poezral tak na full HD bol ten obraz este vpohode, inak na HD ready ci uz plazme, alebo lcd bol obraz neostry, resp. rozpadavajuci sa by som povedal, zas chlapik v elektre vravel ze maju signal z satelitu ( skylink ) ale ze tym ze ho maju rozdeleny pre desiatky TV tak straca na kvalite.
momentalne som nakloneny vzhladom na moj cenovy strop k full hd lcd.
inak tuna http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 798#107798 mi zas radia ze treba jednoznacne full HD tak neviem.
-
Michaelo105
Light Professional
Všetko záleží od teba. Jednoducho povedané ak budeš pozerať bežné vysielanie, tak načo ti bude pre boha to full hd? a ešte k tomu lcd, to bude jedna radosť pozerať na tie kocky..............
Máš limit 500-550 ečiek, za túto sumu nekúpiš ani poriadnu 82 cm lcd telku! a nie to ešte niečo väčšie. Dobré 42" lcd-čka idú od zhruba 900 (1000) eur.
Máš limit 500-550 ečiek, za túto sumu nekúpiš ani poriadnu 82 cm lcd telku! a nie to ešte niečo väčšie. Dobré 42" lcd-čka idú od zhruba 900 (1000) eur.
-
Ryan Giggs
VIP
Na slovanete je to sami zabedneny Blue ray maniak, ktory nič ine nevidi, ti ti ani ine neporadia. Boh vie, či niekedy videl HD ready a zvlašť z takej vzdialenosti. Silne pochybujem. A o priamom porovnani ani nehovorim. Ja som priamo porovnaval (spolu s ďalšimi 3 ľuďmi) 2 plazmy HD ready Panasonic 42X10Y a Full HD 42S10E. Na oboch bežal rovnaky film z jedneho PC. Rozdiel bolo vidno tak do 2-2,5 metrov, z väčšej vzdialenosti bol rozdiel už len v detailoch aj to sa človek musel sustrediť, nehovoriac o tom, že na pohyblivom obraze je to aj tak ťažke zachytiť.
Inak na 100% suhlasim s Michaelom.
Pokiaľ bude väčšinu času tvoriť pozeranie HD materialu, tak ten vyzera dobre aj na najlacnejšich LCD. Ale na SD vysielanie bude obraz u LCD za 500€ škaredy.
A ešte jedna vec. U väčšiny aj drahšich LCD aj tak dochadza pri pohyblivych scenach k znižovani rozlišenia (motion resolution) kvôli plynulosti obrazu. Pochybujem, že o tom pani zo slovanetu niekedy počuli. Rozhodnuť sa musiš sam.
Inak na 100% suhlasim s Michaelom.
Pokiaľ bude väčšinu času tvoriť pozeranie HD materialu, tak ten vyzera dobre aj na najlacnejšich LCD. Ale na SD vysielanie bude obraz u LCD za 500€ škaredy.
A ešte jedna vec. U väčšiny aj drahšich LCD aj tak dochadza pri pohyblivych scenach k znižovani rozlišenia (motion resolution) kvôli plynulosti obrazu. Pochybujem, že o tom pani zo slovanetu niekedy počuli. Rozhodnuť sa musiš sam.
-
kolac
Star
tak sme dnes obehali zas zopar obchodov a znova sa priklanam k plazme s HD ready, konkrétne:
1.) LG 42PJ550 http://www.lg.com/ca_en/tv-audio-video/ ... 2PJ550.jsp za 509 €
2.) samsung PS42C450 - ten ma usb movie, no nikde sa neviem dopatrat k informacii, ci vezme aj .MKV, LG vraj berie bezproblemu
Pri samsungu je cena cca o 50 € nizsie
Inak ten panasonic tx-P42X20E ci uz 42" alebo 37" oproti vyssie zmienenym ma nizsi kontrast, nieje 600 Hz a neberie .MKV len mpeg-2,4 cez SD kartu a tusim ze nevie ani automaticky regulovat jas disp. podla svetla v miestnosti.
Ozaj, co sa tyka LAN a wifi, to maju zrejme len modely z vyssej kategorie co ?
1.) LG 42PJ550 http://www.lg.com/ca_en/tv-audio-video/ ... 2PJ550.jsp za 509 €
2.) samsung PS42C450 - ten ma usb movie, no nikde sa neviem dopatrat k informacii, ci vezme aj .MKV, LG vraj berie bezproblemu
Pri samsungu je cena cca o 50 € nizsie
Inak ten panasonic tx-P42X20E ci uz 42" alebo 37" oproti vyssie zmienenym ma nizsi kontrast, nieje 600 Hz a neberie .MKV len mpeg-2,4 cez SD kartu a tusim ze nevie ani automaticky regulovat jas disp. podla svetla v miestnosti.
Ozaj, co sa tyka LAN a wifi, to maju zrejme len modely z vyssej kategorie co ?
-
Ryan Giggs
VIP
Už som pisal vyššie, kontrast nerieš, su to len nezmyselne, vymyslene marketingove čisla. Každy vyrobca ho meria (ak ho vôbec meria) inym spôsobom a preto sa neda podľa toho orientovať a porovnavať modely rôznych značiek. Tie 2 miliony u Panasonicu môže byť preto v skutočnosti viac ako 3 mil. u LG. O obraze ti to nepovie zhola nič. 600 Hz je tiež blud, je to len nazov funkcie, neznamena to to, že je to 6-nasobok 100 Hz. Panasonic senzor ma, takže vie regulovať jas. Samsung zvlada aj mkv, v navode to maš napisane. Z tych dvoch vyššie by som volil LG, Samsungy su najviac nachylne na vypalenie obrazu a aj obrazovo je to lepšia možnosť.kolac napísal: Inak ten panasonic tx-P42X20E ci uz 42" alebo 37" oproti vyssie zmienenym ma nizsi kontrast, nieje 600 Hz a neberie .MKV len mpeg-2,4 cez SD kartu a tusim ze nevie ani automaticky regulovat jas disp. podla svetla v miestnosti.
Prehravanie je doplnkova funkcia, takže sa na to uplne nespoliehaj, skôr či neskôr naraziš na nejaky problem. Externy multimedialny prehravač to nenahradi.
-
Michaelo105
Light Professional
Zase ten externý multimediálny prehrávač si treba dokúpiť, čiže to sú náklady navyše.
600 Hz technológia znamená, že si televízor dopočíta 12 obrázkov medzi vysielané 2 obrázky. Význam: Vyššia plynulosť obrazu hlavne pri slabšom (nekvalitnejšom) signále.
Či táto technológia má význam závisí od kvality signálu. Keď si tam pustíš blue ray-ko tak ti bude šum a fum či to tam je, alebo nie. Ale na takom digi, analógovej káblovke to význam bude mať.
PS: Kontrast nerieš.
600 Hz technológia znamená, že si televízor dopočíta 12 obrázkov medzi vysielané 2 obrázky. Význam: Vyššia plynulosť obrazu hlavne pri slabšom (nekvalitnejšom) signále.
Či táto technológia má význam závisí od kvality signálu. Keď si tam pustíš blue ray-ko tak ti bude šum a fum či to tam je, alebo nie. Ale na takom digi, analógovej káblovke to význam bude mať.
PS: Kontrast nerieš.
-
Ryan Giggs
VIP
Ano prehravač je treba dokupiť, ale jeho funkčnosť a podpora formatov je neporovnateľna.
Či 100 alebo 600 Hz nemusi mať vyznam ani pri analogu, či digi. Zaleži na nastaveni. Ale väčšinou to obraz skôr ku*vi ako mu pomaha.
Či 100 alebo 600 Hz nemusi mať vyznam ani pri analogu, či digi. Zaleži na nastaveni. Ale väčšinou to obraz skôr ku*vi ako mu pomaha.
este som nepocul ze by LG bola rozumna volba co sa tyka plaziem ...
okrem ineho casom dost stracaju na kvalite ...
inak HD ready sa vazne obavat nemusis... 42" na 4m(mam doma taky panasonic) by mal mat vo vybave dalekohlad a rozoznat z takej a aj mensej vzdialenosti fullHD od HD ready je "nemozne", pokial k tomu nelanujes pripajat PC.
Navyse pre teba z plazmy plynie aj dalsia vyhoda a to konkretne kvalita prevzorkovania...co znamena ze cim horsi signal, tym lepsi obraz ma plazma oproti LCD...
okrem ineho casom dost stracaju na kvalite ...
inak HD ready sa vazne obavat nemusis... 42" na 4m(mam doma taky panasonic) by mal mat vo vybave dalekohlad a rozoznat z takej a aj mensej vzdialenosti fullHD od HD ready je "nemozne", pokial k tomu nelanujes pripajat PC.
Navyse pre teba z plazmy plynie aj dalsia vyhoda a to konkretne kvalita prevzorkovania...co znamena ze cim horsi signal, tym lepsi obraz ma plazma oproti LCD...
-
Michaelo105
Light Professional
Johnnny: 4ever Panasonic? Prečo by to nemohla byť dobrá voľba. Ja mám najradšej, keď niekto hovorí, že si kúp jednoznačne Panasonic alebo Sony, lebo to sú tie najlepšie telky a pritom ostatné značky môžu mať kľudne aj lepšie modely. A ešte lepšie je, keď niekto tvrdí, že ostatné značky sú už pokazené od výroby.
Inak vieš čo som ja ešte nepočul? že existuje motorka čo má 4 kolesa. Jeden známy mi tvrdil, že sa to potom volá auto.
Ako sorry možno som ťa urazil, možno nie, ale nedalo mi to.
Inak vieš čo som ja ešte nepočul? že existuje motorka čo má 4 kolesa. Jeden známy mi tvrdil, že sa to potom volá auto.
Ako sorry možno som ťa urazil, možno nie, ale nedalo mi to.
To ja mam zase najradsej ked sa clovek rozculuje pre hovno
Nie si nahodou moja mama ?
kludne si daj este jeden takyto vylev, v poho , ale hned potom mi ukaz kde som ti odporucal panasonic ... ak dobre citam, pisal som o uhlopriecke a ze mam doma taku istu akurat panaka a pozeram na to z cca 3-4m tak ako ty a ze je to proste malicke a nerozoznas fullHD od HDready kym tam nepripojis PC.Imho je ale fuk ci ide o LG, Panasonic alebo Oravu.Tak neviem kde si z mojich slov vycital ze Panak je top. Panak robi lepsie plazmy ako samsung alebo LG(hlbsia cierna, kvalita prevzorkovania) ale pre mna ako bezneho pouzivatela je obraz na vsetkych v podstate rovnaky. Nemam rad Samsung v oblasti LED a LCD, do plazmy by som kludne siel. To LG som spomenul lebo sme kupovali par mesiacov dozadu plazmy a LG prilis odporucane neboli, ci uz obraz, alebo kazivost a ked som to tu tak cital, napadlo ma ze chces asi pocut nazory a postrehy, ale v tom som sa asi sekol ...
kludne si daj este jeden takyto vylev, v poho , ale hned potom mi ukaz kde som ti odporucal panasonic ... ak dobre citam, pisal som o uhlopriecke a ze mam doma taku istu akurat panaka a pozeram na to z cca 3-4m tak ako ty a ze je to proste malicke a nerozoznas fullHD od HDready kym tam nepripojis PC.Imho je ale fuk ci ide o LG, Panasonic alebo Oravu.Tak neviem kde si z mojich slov vycital ze Panak je top. Panak robi lepsie plazmy ako samsung alebo LG(hlbsia cierna, kvalita prevzorkovania) ale pre mna ako bezneho pouzivatela je obraz na vsetkych v podstate rovnaky. Nemam rad Samsung v oblasti LED a LCD, do plazmy by som kludne siel. To LG som spomenul lebo sme kupovali par mesiacov dozadu plazmy a LG prilis odporucane neboli, ci uz obraz, alebo kazivost a ked som to tu tak cital, napadlo ma ze chces asi pocut nazory a postrehy, ale v tom som sa asi sekol ...
-
Ryan Giggs
VIP
Čo ja som všetko už počul... Možno ti krivdim, ale predpokladam, že si to počul od nejakeho predavača, či kamarata, ktory možno žiadnu plazmu od LG v živote nevidel. To by som sa nečudoval. Predavači toho nasplietaju.Johnnny napísal:este som nepocul ze by LG bola rozumna volba co sa tyka plaziem ...
Sice suhlasim s tym, že Panak robi najlepšie plazmy, ale žeby LG nebola rozumna voľba to je kravina. Prave naopak, je to z hľadiska pomeru cena/vykon ta najrozumnejšia voľba. A LG patri k najspoľahlivejšim značkam, stači si pozrieť štatistiky. Ale na tom nezaleži pokaziť sa môže čokoľvek. Panasonic ma tiež veľa problemov (bzučiace trafa, hlučne ventilatory...), ktore napr. ine značky nemaju. Podotykam, že ja osobne k značke LG nemam žiaden vzťah a nemam od nich ani žiaden vyrobok (a možno ani nikdy mať nebudem), ale treba byť aspoň trochu objektivny, pretože ta tvoja veta ktoru som citoval je "jedna baba povedala".
nooo, Prvy krat som to pocul v predajni od predavaca ktory povedal ze su fajn, ale casom sa ta kvalita skratka degraduje viac ako u Panaka, Samsungu. Co sa potom napr tyka servisu, user na istom fore sa stazoval ze mu LCD TV vyslovene bzuci ked je vypnuty a technik v LG mu povedal ze je to uuplne ok co ok rozhodne nie je. A v neposlednom rade od usera z isteho nemenovaneho fora ktoreho nazory si ludia vazia pretoze je zjavne ze ma v tomto smere dlhorocne skusenosti. Skratka imho plazmy su na tom asi v poradi Panak, Samsung, LG ale tej kvality obrazu by som sa neobaval, skor mozno ten servis, kvalita kedze aj v oblasti monitorov ludia skor odporucaju Samsung. Ano, mas pravdu, osobnu skusenost s LG nemam, ale napadlo mi ze ho pri vybere mozu zaujimat aj nazory inych ...
-
Ryan Giggs
VIP
V poriadku, ale veta počul som že je to zle, dobre sama o sebe ako si ju napisal (určite uznaš) nema absolutne žiadnu vypovedaciu hodnotu. Teraz keď si to konkretizoval a rozviedol, že prečo už je trochu o inom.
K tomu bzučaniu, stava sa to, a nie je to vada ale vlastnosť tv. Inak, na "každej druhej" plazme (a hlavne od Panaka, u LG a Samu menej) tiež huči zdroj. Je to u plaziem veľmi časty problem. Zaleži na šťasti na konkretny kus. A nie je to reklamovateľna zaležitosť, zaleži na konkretnom predajcovi a jeho ochote, či ti taky televizor vymeni. Pokiaľ ide o Samsung, tak je plny net sťažnosti na vypaľovanie obrazu (už po par mesiacoch) pri 2 modeloch. LG ma tiež svoje problemy. Čiže sa neda jednoznačne globalizovať na značku ako taku, že tu ano a tu nie. LG sa nezastavam a ešte raz opakujem, že obrazovo považujem Panasonic za lepši, ale povedať, že je to zla kupa alebo že sa degraduje kvalita je hluposť pretože nikto ti neda zaruku, že ti ina značka vydrži viac.
A predajcov ber s veľkou rezervou, často nemaju šajnu o čom hovoria. Česť vynimkam.
K tomu bzučaniu, stava sa to, a nie je to vada ale vlastnosť tv. Inak, na "každej druhej" plazme (a hlavne od Panaka, u LG a Samu menej) tiež huči zdroj. Je to u plaziem veľmi časty problem. Zaleži na šťasti na konkretny kus. A nie je to reklamovateľna zaležitosť, zaleži na konkretnom predajcovi a jeho ochote, či ti taky televizor vymeni. Pokiaľ ide o Samsung, tak je plny net sťažnosti na vypaľovanie obrazu (už po par mesiacoch) pri 2 modeloch. LG ma tiež svoje problemy. Čiže sa neda jednoznačne globalizovať na značku ako taku, že tu ano a tu nie. LG sa nezastavam a ešte raz opakujem, že obrazovo považujem Panasonic za lepši, ale povedať, že je to zla kupa alebo že sa degraduje kvalita je hluposť pretože nikto ti neda zaruku, že ti ina značka vydrži viac.
A predajcov ber s veľkou rezervou, často nemaju šajnu o čom hovoria. Česť vynimkam.
-
kolac
Star
michaelo105 - kde si videl toho samsunga za 430 ? ja som ho nasiel najlacnejsie za 455€
samsung je cenovo trošku priatelnejši a ako tak porovnavam asi ma ozaj funkcie rovnaké ako LG,dalsia vec v kosickom elektroworlde na reklamaciach nam povedali, ze LG servis ma pre cele vychodne slovensko na starosti len jeden pán a jeho syn, z tohto pohladu mi pride samsung trochu sypmatickejsi
dodavam printscreen z manualu pre samsung, co sa tyka podpory formatov, moja otazka znie: ak donho pichnem ext. disk napr. s 10 Gb .MKV filmom, nebude to sekat ?
samsung je cenovo trošku priatelnejši a ako tak porovnavam asi ma ozaj funkcie rovnaké ako LG,dalsia vec v kosickom elektroworlde na reklamaciach nam povedali, ze LG servis ma pre cele vychodne slovensko na starosti len jeden pán a jeho syn, z tohto pohladu mi pride samsung trochu sypmatickejsi
dodavam printscreen z manualu pre samsung, co sa tyka podpory formatov, moja otazka znie: ak donho pichnem ext. disk napr. s 10 Gb .MKV filmom, nebude to sekat ?
-
Ryan Giggs
VIP
Povedali ti blbosť, lebo len v Košiciach su 2. A to nehovorim o inych mestach. Uhlopriečky nad 37" ti pridu opraviť priamo domov a prave to zrejme robi len jeden servis. Takže nevidim žiaden problem.kolac napísal: ze LG servis ma pre cele vychodne slovensko na starosti len jeden pán a jeho syn, z tohto pohladu mi pride samsung trochu sypmatickejsi
http://ishop.nay.sk/files/servis/lg.pdf
Nebude. Ale ak ma mkv zvuk v DTS, maš smolu neprehra ti ho. Jedine, že maš domace kino, resp. nejake ine externe repro. Aj podpora kodekov je obmedzena. Preto je na prehravanie vhodnejši nejaky multimedialny prehravač, s ktorym nebudeš mať problem.kolac napísal:ak donho pichnem ext. disk napr. s 10 Gb .MKV filmom, nebude to sekat ?
-
Michaelo105
Light Professional
Sekať nebude, dokonca ja keď som skúšal mkv filmy, tak telky ich prehrávali plynulo a na moje počudovanie tie filmy sekali na niektorých domácich kinách.kolac napísal:michaelo105 - kde si videl toho samsunga za 430 ? ja som ho nasiel najlacnejsie za 455€
Ak ma zabiješ, tak neviem, ku akému modelu som to písal a teraz to v texte nejako neviem nájsť. Hoď mi tam prosím ťa citát, kde som to písal a odpoviem (spomeniem si)
-
kolac
Star
Ale jak tak na to pozeram, mam pocit ze si tych 430 nemyslel ako cenu, ale ako druhy model, tak to asi aj budeMichaelo105 napísal: Tak na výber máme Samsung ps42c450 (430) - ja osobne som mu prestal veriť, pretože čoho sa chytia Maďari, to pokazia (bez urážky), alebo LG 42PJ350 je to dobrý televízor, s dobrou výbavou, pekným obrazom, prípadne vyšší model 550 - ten ti prinesie možnosť sledovať filmy cez usb, alebo od panasonicu TX-P42X20E - celkom šikovný model.
Všetky spomínané modely sú obrazovo na tom podobne, akurát ten od LG je najvybavenejší.
inak co sa tyka prehravania .MKV tiez mas skusenost ako Ryan Giggs co sa tyka prehravania zvuku od filmu ?
-
Michaelo105
Light Professional
Ja som testoval iba zo 4 filmy na viacerých zariadeniach a tam zvuk šiel v pohode. Možno Ryan testoval viac.
Problém pri mkv formáte je v tom, že je to iba balík niečoho. Vo vnútri sa to môže brutálne líšiť. Napr. mám jedno mkv čo mi zatiaľ neprehrala ani jedna telka - aj to svedčí o tom, že sa môžu veľmi líšiť (aj formát videa aj formát zvuku)
Problém pri mkv formáte je v tom, že je to iba balík niečoho. Vo vnútri sa to môže brutálne líšiť. Napr. mám jedno mkv čo mi zatiaľ neprehrala ani jedna telka - aj to svedčí o tom, že sa môžu veľmi líšiť (aj formát videa aj formát zvuku)
-
Ryan Giggs
VIP
Prave to je to. Nie je mkv ako mkv. A dts ako dts. U minuloročnych modelov (u žiadnej značky) nebolo DTS podporovane. U novych v pripade LG a Samsungu už je podpora uvedena. Aj tak sa mi však u konkretneho videa nepodarilo DTS prehrať. Neviem, možno nejaky neštandardny kodek, neskumal som to nejak podobne. Tym som len chcel povedať, že tie prehravače v TV maju svoje limity a externemu zariadeniu sa nevyrovnaju. Poslužiť to posluži dobre, ale je to kompromisne riešenie. Nehovoriac o ovladani. Ale to je už o inom.
Je to všetko o biznise. Ak by Tv mali dokonalu podporu formatov, tak dvd, blue ray či multimedialne prehravače by mohli rovno prestať vyrabať. Nikto by ich totiž nepotreboval.
Je to všetko o biznise. Ak by Tv mali dokonalu podporu formatov, tak dvd, blue ray či multimedialne prehravače by mohli rovno prestať vyrabať. Nikto by ich totiž nepotreboval.