Kupa TV....
Kupa TV....
Zdravicko, v prvom rade sa chcem ospravedlnit za to, ze vytvaram o5 temu s kupou televizora, ale nikde som nenasiel to, co potrebujem..... budem velmi rad, ked mi niekto poradi.... Idem si kupit televizor, neviem na co mam brat ohlad.... nejake HD urcite... dobre rozlisenie, ale co dalej.... vystupy? alebo.... chcel by som si nechat vami poradit, kto sa v tom VAZNE VYZNA.... tak prva otazka je LCD/PLAZMA.... druha aka znacka .... LG, SAMSUNG, SONY, PHILIPS.... ked budem kupovat domace kino, tak urcite tej istej znacky, tak mozno aj na to sa moze divat.. ze ktora znacka ma dobre audio.... mne staci teraz ta telka, ktora je dobra... dialka je taka 3,5metra a neviem ci si mam zobrat 32" (82cm) (taku ma sestra a zda sa mi to male... no jej dialka je mozno 4metre aj cosi.... ) ... neviem ci 32,37 alebo nejaku 40tku.. ktora ma i 20cm vacsiu uhlopriecku.... len sa bojim, ze kvalita obrazu bude zla, ked bude velka uhlopriecka a mala vzdialenost.... velka vdaka za radu.... no mnoho ludi mi radilo SAMSUNG.... len ake mate vy skusenosti?
Skoro som zabudol, chcel by som, aby sa ta cena pohybovala niekde medzi 500-600eur..... ak sa da kupit za tolko kvalitny televizor... 
Ak sa nevieš rozhodnúť medzi LCD alebo plazmou, tak sa pozri tu:
http://www.hojko.com/lcd-alebo-plazma-t63462.html
Avšak podľa Tebou požadovanej veľkosti a ceny asi nebudeš mať čo riešiť.
32" by mohla stačiť na tú vzdialenosť.. ak budeš pozerať prevažne programy v 16:9. Ak pozeráte hlavne v 3:4, tak 32" sa Ti bude zdať malá. Ale do 40"ky by som už asi nešiel (aj keď to je dosť individuálne.. závisí od konkrétnej izby. V našej izbe pozeráme z 2-4m signál cez DVB-T a 32" v pohode)
Z konkrétnych typov môžem osobne doporučiť tiež Samsung.. v danej cenovej kategórii to vychádza na LE32B5xx..

http://www.hojko.com/lcd-alebo-plazma-t63462.html
Avšak podľa Tebou požadovanej veľkosti a ceny asi nebudeš mať čo riešiť.
32" by mohla stačiť na tú vzdialenosť.. ak budeš pozerať prevažne programy v 16:9. Ak pozeráte hlavne v 3:4, tak 32" sa Ti bude zdať malá. Ale do 40"ky by som už asi nešiel (aj keď to je dosť individuálne.. závisí od konkrétnej izby. V našej izbe pozeráme z 2-4m signál cez DVB-T a 32" v pohode)
Z konkrétnych typov môžem osobne doporučiť tiež Samsung.. v danej cenovej kategórii to vychádza na LE32B5xx..
-
GIGABYTE
King
- Kontaktovať používateľa:
Skús pozrieť toto http://www.plazma-lcd.sk/images/present ... nal-sk.swf
Inak ja mám doma 107cm plazmu upevnenú na stene a sedávam od nej zhruba 2,5-3m a úplne v pohode..
Inak ja mám doma 107cm plazmu upevnenú na stene a sedávam od nej zhruba 2,5-3m a úplne v pohode..
-
->slavo<-
Addict
normalne si kup plazmu od panasonicu 106cm jak mam ja a budes spokojny . ja mam TH-42PX80EA
dal som zanu 20tisic mam ju uz a si pol roka a maximalna spokojnost.Nema Full HD ,ale podporu toho rozlisenia ma
normalne natom hravam hry vo Full HD . a dnes ju kupis za smiesnych 15-16tisic . co je super cena v porovnani z vykonom co dostanes. ma perfektny ovladac. dobre menu , velmi dobre , moznosti co sa tyka nastavovaniu obrazu ci jasu a pod. proste je to velmi dobre TV a analogove vysielanie na tejto TV vyzera perfektne nebudes lutovat , ked mas viac peniazkov tak s i kup nejaku novsiu radu od panasonicu . urcite neolutujes
dobre znacky su aj Samsung a LG , ale Panasonic sa sustredi vyhradne na vyvoj plazmy a urcite ma jedny z najlepsich plaziem na svete.
dal som zanu 20tisic mam ju uz a si pol roka a maximalna spokojnost.Nema Full HD ,ale podporu toho rozlisenia ma
normalne natom hravam hry vo Full HD . a dnes ju kupis za smiesnych 15-16tisic . co je super cena v porovnani z vykonom co dostanes. ma perfektny ovladac. dobre menu , velmi dobre , moznosti co sa tyka nastavovaniu obrazu ci jasu a pod. proste je to velmi dobre TV a analogove vysielanie na tejto TV vyzera perfektne nebudes lutovat , ked mas viac peniazkov tak s i kup nejaku novsiu radu od panasonicu . urcite neolutujes
dobre znacky su aj Samsung a LG , ale Panasonic sa sustredi vyhradne na vyvoj plazmy a urcite ma jedny z najlepsich plaziem na svete.
-
eldorado08
Re: Kupa TV....
Zdravím, nenapísal si využitie TV - čo budeš kukať - analóg, satelit, Digi, DVD/Blue-ray atď...Marcelooo napísal:Zdravicko, v prvom rade sa chcem ospravedlnit za to, ze vytvaram o5 temu s kupou televizora, ale nikde som nenasiel to, co potrebujem..... budem velmi rad, ked mi niekto poradi.... Idem si kupit televizor, neviem na co mam brat ohlad.... nejake HD urcite... dobre rozlisenie, ale co dalej.... vystupy? alebo.... chcel by som si nechat vami poradit, kto sa v tom VAZNE VYZNA.... tak prva otazka je LCD/PLAZMA.... druha aka znacka .... LG, SAMSUNG, SONY, PHILIPS.... ked budem kupovat domace kino, tak urcite tej istej znacky, tak mozno aj na to sa moze divat.. ze ktora znacka ma dobre audio.... mne staci teraz ta telka, ktora je dobra... dialka je taka 3,5metra a neviem ci si mam zobrat 32" (82cm) (taku ma sestra a zda sa mi to male... no jej dialka je mozno 4metre aj cosi.... ) ... neviem ci 32,37 alebo nejaku 40tku.. ktora ma i 20cm vacsiu uhlopriecku.... len sa bojim, ze kvalita obrazu bude zla, ked bude velka uhlopriecka a mala vzdialenost.... velka vdaka za radu.... no mnoho ludi mi radilo SAMSUNG.... len ake mate vy skusenosti?Skoro som zabudol, chcel by som, aby sa ta cena pohybovala niekde medzi 500-600eur..... ak sa da kupit za tolko kvalitny televizor...
Aj ja Ti odporúčam plazmu Panasonic, lepšie podanie farieb ako LCD, vynikajúce pozorovacie uhly, takmer žiadna odozva, kvalitnejšie zobrazenie SD signálu...
http://www.videoexpert.sk/plazmove-tele ... tx-p42x10y
Ale keby si chcel veľmi LCD, tak Samsung má akciu do 31.8.2009 (ak dobre viem), pri kúpe ich TV dá akciu 70€ - 32", 100€ - 40"
Napr.: http://www.videoexpert.sk/lcd-televizor ... g-le40b550
ja len tolko poviem co mi hovoril kamarat, vcera bol kupovat telku v techmarkete pri baumaxe v tt, kupil samsung full hd 102cm po 800 euro a povedali mu ze samsung ma taku akciu ze ked si ten clovek vyskusa ten televizor a bude spokojny, dojde tam a vratia mu tristo euro za ten konkretny model.
Povedal ze tam zajtra pojde, tak som zvedavy. Moc sa mi to nechce verit ale hovori ze tak mu to tam vysvetlili....
Povedal ze tam zajtra pojde, tak som zvedavy. Moc sa mi to nechce verit ale hovori ze tak mu to tam vysvetlili....
-
->slavo<-
Addict
Vsak som ti pisal ,ze mam 106cm plazmu od panasonicu a ma rozlisenie 1024x768 a bez problemov mi natom fici Full HD rozlisenie .
Aj ja som sa bal toho rozlisenia ,ale jak som to porovnaval napr v obchode bol tam model z Full HD a model plazmy co mam doma z 1024*768 tak rozdiely boli minimalne, lebo ked nato pozeras z 2-3metrov tak je to skoro to iste.
Co sa tyka rozmazaneho obrazu nemusis sa strachovat . obraz je krasne cisty a ostry ci uz na analogovom vysielani alebo na digitalnom a bezne hravam rozne hry na tej plazme.Teraz posledne Street fighter IV , alebo Grid a obraz je krasne cisty takze spokojnost.
Urcite nespravis chybu ked si kupis plazmu bez Full HD .
:)Ja som spokojny jednoznacne
Panasonic ma umna velke + a dufam ,ze mi bude sluzit velmi dlho .
a urcite niesom jediny kto ma doma Panasonica .

Aj ja som sa bal toho rozlisenia ,ale jak som to porovnaval napr v obchode bol tam model z Full HD a model plazmy co mam doma z 1024*768 tak rozdiely boli minimalne, lebo ked nato pozeras z 2-3metrov tak je to skoro to iste.
Co sa tyka rozmazaneho obrazu nemusis sa strachovat . obraz je krasne cisty a ostry ci uz na analogovom vysielani alebo na digitalnom a bezne hravam rozne hry na tej plazme.Teraz posledne Street fighter IV , alebo Grid a obraz je krasne cisty takze spokojnost.
Urcite nespravis chybu ked si kupis plazmu bez Full HD .
:)Ja som spokojny jednoznacne
Panasonic ma umna velke + a dufam ,ze mi bude sluzit velmi dlho .
a urcite niesom jediny kto ma doma Panasonica .
No tak ja mám PANASONIC VIERA 88cm a pozerám naň z 2-3 metrov a samá spokojnosť. A vynikajúca vec je aj to čidlo JASU čo samé reguluje JAS podľa SVETLA. A to na nom hrávam aj hry, samá spokojnosť. PANASONIC sa činí
Ale jediné čo ma zarazilo bola spotreba, lebo na škatuli bolo napísané a aj vzadu na TV, že 400W pri FullHD a inak klesne na polovicu a aj menej. Najprv som tomu neveril, ale keď som si to prečítal aj v PCRevue tak mi to nedalo, a požičal som si merák a hľa, pri pozeraní JOJ na DigiTV bola spotreba neuveriteľných 189W. Takže v tomto ma PANASONIC u mňa veľke +
Byť tebou tak zoberem PANASONIC
Ale jediné čo ma zarazilo bola spotreba, lebo na škatuli bolo napísané a aj vzadu na TV, že 400W pri FullHD a inak klesne na polovicu a aj menej. Najprv som tomu neveril, ale keď som si to prečítal aj v PCRevue tak mi to nedalo, a požičal som si merák a hľa, pri pozeraní JOJ na DigiTV bola spotreba neuveriteľných 189W. Takže v tomto ma PANASONIC u mňa veľke +
Byť tebou tak zoberem PANASONIC
wow, tak asi nebudem spekulovat a predsa si zoberem ten panasonic,
Dajjdo, teba by som sa chcel opytat, ja viem je to tazko povedat, lebo mozes chytat lepsi/horsi signal ako ja.... ale aku to ma kvalitu to digi Tv bo ja ho mam tak pol roka a na starom crtcku celkom fine, len to je maly televizor a na tv mojej sestri co ma sony braviu je to take ... no uz na hrane.... a to ma len 32palcovu...
to s tym cidlom som ani len nepocul... mne bude stacit ak bude mat take klasicke vystupy
len ci do tej ceny 600 eciek cosi zozeniem
heh
na co mam teda brat ohlad.... rozhodnuty som za ten panasonic
Dajjdo, teba by som sa chcel opytat, ja viem je to tazko povedat, lebo mozes chytat lepsi/horsi signal ako ja.... ale aku to ma kvalitu to digi Tv bo ja ho mam tak pol roka a na starom crtcku celkom fine, len to je maly televizor a na tv mojej sestri co ma sony braviu je to take ... no uz na hrane.... a to ma len 32palcovu...
to s tym cidlom som ani len nepocul... mne bude stacit ak bude mat take klasicke vystupy
na co mam teda brat ohlad.... rozhodnuty som za ten panasonic
-
->slavo<-
Addict
TH-42PX80EA ,alebo jeho novy bracek novsi model TX-P42X10E alebo TX-P42X10Y ktory ma oproti E (MPG4 DVB-T)inac uplne rovnaky.ale este drahsi koli MPG4.
rozdiel medzi PX80 a X10 je v spotrebe elektrickej energie , rada X10 ma panel G12 , V-Real 4 procesor a vyssi konrast . a novsi design
,ale je drahsi cca o 100-130 euro od TH-42PX80EA
Tu som ti nasiel recenziu na TX-p42x10 seriu
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma ... p42x10.htm
bohuzial v anglictine .
ked mozem poradit chod do tej TX-P42X10E nebudes lutovat pokial by si chcel aj MPG4 tuner tak kup TX-P42X10Y ,ale vyde ta to drahsie ako 600EUro.
TX-P42X10E zozenies v pohode do 620euro . snad to neprekroci tvoj rozpocet .
v tej recenzii su potom este detaili .
ktore sa mi nechcelo uz pisat.
Tak snad si vyberes dobre a budes spokojny potom napis co si nakoniec kupil.
drzim palce
rozdiel medzi PX80 a X10 je v spotrebe elektrickej energie , rada X10 ma panel G12 , V-Real 4 procesor a vyssi konrast . a novsi design
,ale je drahsi cca o 100-130 euro od TH-42PX80EA
Tu som ti nasiel recenziu na TX-p42x10 seriu
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma ... p42x10.htm
bohuzial v anglictine .
ked mozem poradit chod do tej TX-P42X10E nebudes lutovat pokial by si chcel aj MPG4 tuner tak kup TX-P42X10Y ,ale vyde ta to drahsie ako 600EUro.
TX-P42X10E zozenies v pohode do 620euro . snad to neprekroci tvoj rozpocet .
v tej recenzii su potom este detaili .
Tak snad si vyberes dobre a budes spokojny potom napis co si nakoniec kupil.
-
Michaelo105
Light Professional
No neviem, či by som nešiel už do MPEG4 DVBT.. aspoň pred rokom bol vyhlásený tender na vysielanie DVBT na Slovensku, kde podmienkou bolo MPEG4 DVBT.. súd to však vraj zrušil a v aktuálnom tendri je podmienka MPEG2 alebo MPEG4.. takže ešte stále môže byť vysielanie v MPEG4 formáte, čiže MPEG2 DVBT tuneri budú asi iba na..........
http://www.dsl.sk/article.php?article=7474
http://www.dsl.sk/article.php?article=7474
-
->slavo<-
Addict
Akoze toto ma byt lepsie ako ten PAnasonic ?Michaelo105 napísal:A ja by som išiel skôr do Samsung PS42B450. Má lepší zosilnovač signálu a na káblovke aj lepší obraz. - takže by som ho zobral určíte skôr ako telku s nápisom Panasonic.
nehovorim ze samsungy nejsu dobre , ale Panasonic sa sustredi a vyvija plazmy troska dlhsie ako samsung . Samsung vyrabal vzdy LCD. Ale k teme ten samsung co ty radis ma v porovnani z Panasonicom otrasne podanie Ciernej farby co ej u plazmiem dost dolezite .
to naco upozornil BRm je MPG4 tuto technologiu ma RADA Y .BRM
Teraz PAnasonic vyvynul novinku NEOPDP
citujem zo stranky Panasonic :
Skvelý obraz
Ostrejšie zobrazenie pohybu
Rozmazaný obraz kazí divácky zážitok hlavne pri sledovaní športu a rýchlych akcií. Naše špičkové televízory VIERA Full HD NeoPDP používajú na dokonale plynulé zobrazenie pohybu 600 Hz technológiu riadenia podsnímkov, Intelligent Frame Creation Pro. Použitím inteligentného algoritmu, založeného na detekcii pohybu, je pri spracovaní obrazu vytvorená najvhodnejšia kombinácia obrazových polí pre extrémne ostré zobrazenie športových a filmových akcií. Umiestnením kurzoru myši na film zobrazíte účinok.
http://vieraneopdp.panasonic.eu/
A Este jeden odkaz NA jedno VELMI dobre forum kde som si nehal poradit aj ja a som velmi ale velmi spokojny s tym co mam doma a vela uzivatelov toho fora .
http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f= ... 7&start=15
Jeden uzivatel si nehal poradit ktoru plazmu konkretne
SAMSUNG PS42B450
LG 42PQ6000
PANASONIC TX-P42X10Y
a jednoznacne mu vseci poradili Panasonic hlavne si treba vsimnut ze mu radili ludia ktory tieto TV mali moznost porovnavat a testovat . a JEDNOZNACNE SI ZOBER TOHO PANASONICA nenehaj sa ovplivnit nejakym samsungom.
Jedna velka pravda je ZE NAJLEPSIA PLAZMA NA SVETE BOLA PIONEER KURO a odkial mal pioner PDP panely ? mali ich prave od Panasonicu
TAkze coto znamena?