Kuriózny prípad - Odhlásenie nemeckého auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Kuriózny prípad - Odhlásenie nemeckého auta

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Čaute, mám tu taký kuriózny prípad s ktorým si neviem rady. Opíšem situáciu:

Môj svokor má auto s nemeckými značkami na Slovensku. Auto nie je napísané na jeho meno, ale poistka (ktorú neplatí), áno (vraj je to tam bežné). On je teraz vo väzení takže nás poprosil aby sme to vyriešili zaňho. Každý mesiac mu do väzenia chodia šeky v hodnote 130€ ale neplatí ich lebo nemá z čoho a to auto už asi rok stojí na mieste nepoužívané. Nám povedal aby sme dali značky z auta dole a poslali ich aj s nejakým vypísaným tlačivom na príslušný nemecký dopravný inšpektorát. No lenže stačí to? Ja som myslel že treba k tomu niečo priložiť (napr. doklad o predaji / zošrotovaní) ale ako som už spomínal, auto nie je na jeho meno, iba poistenie. Takže nestačí v tomto prípade iba zrušiť poistenie? Vie niekto ako to tam chodí a ako by sme mali postupovať?

Vopred vďaka :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Kuriózny prípad - Odhlásenie nemeckého auta

Príspevok od používateľa Pilifo »

Netuším, či je to tak aj v Nemecku (predpokladám, že áno), ale ak v SR prestaneš platiť PZP a auto neodhlásiš, môžeš dostať pokutu. Každopádne tá pokuta by bola poslaná majiteľovi auta, takže ak mu je jedno, že skutočný majiteľ môže dostať pokutu, tak to môže vyriešiť aj týmto spôsobom. Respektíve môže zrušiť poistku a skutočnému majiteľovi potom dať vedieť, nech auto odhlási. To, či to nakoniec spraví, už nie je váš problém.

Samozrejme vy by ste to auto bez splnomocnenia majiteľa odhlásiť nemohli...
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Re: Kuriózny prípad - Odhlásenie nemeckého auta

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Tak dávam menší update.

Zdá sa že auto je na jeho meno. Vie niekto ako funguje odhlásenie toho nemeckého auta zo Slovenska? Aké sú možnosti? Potrebovali by sme ho odhlásiť dočasne. No alebo aj nastálo keby sa dalo. Našiel som jedno oficiálne tlačivo na stránke dopr. inšpektorátu (príloha) ale nezdá sa mi že to bude stačiť. Má niekto skúsenosti?
Prílohy
Screenshot_20210119_085009_com.google.android.apps.docs.jpg
Napísať odpoveď