Kvalita hudby na kazetach a ich prevod do PC

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Ravenman
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Kvalita hudby na kazetach a ich prevod do PC

Príspevok od používateľa Ravenman »

Dobry Den, odjakziva neviem iste veci ohladom kvality zaznamu na audio kazetach.Napriklad ked nahram CD skladby na kazetu ten zvuk ma nejake straty ?ako napr.CD do MP3(straty+mensia velkost).Tiez sa neviem rozhodnut ked idem zalohovat kazety do pc ci nahravat do 192KBps MP3 alebo do Wav, ked som nahral s kazety pesnicku do MP3 (192)kapacita bola 5MB a ked do Wav tak 50 MB,neviem urcit kvalitu nahravky ale zas nechcem 50 mb na pesnicku.Som si myslel ze do 192 MP3ky sa kludne zmesti ta kvalita kazety bez zhorsenia .Co si o tom myslite Vy ? pripadne mi ozrejmite co by som mal vediet o kvalite kaziet ,dakujem pekne
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Ak nahravas hudbu z CD na kazetu, tak menis digitalnu formu zvuku na analogovu. Ak to robis naopak, tak menis analogovy zvuk na digitalny. Pri tychto premenach dochadza k zretelnej strate kvality hudby.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Straty su, ale hlavna nevyhoda kaziet je v tom, ze prehravanim sa opotrebuvavaju a zvuk sa zretelne zhorsuje, preto som aj ja pred casom zalohoval to najlepsie z kaziet do mp3. 192kbps v tom pripade staci, iba ak by si chcel nahravat hudbu z vinylu tak by si v zaujme zachovia kvality mal dat vyssi bitrate, lebo je vseobecn zname, ze najkvalitnejsi zaznam je na platniach. Ale tiez to netreba hrotit, rozdiel pocut iba na kvalitnej aparature a s kvalitnymi a skusenymi usami :)
Cize na zaver: pokokojne to mozes z CD aj kazety zalohovat do 192kbps mp3, o vela neprides.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

tak svata pravda...
i ked dnes ked za mnou niekto pride ze potrebuje to a ono dat z pasky do digitalnej formy, radsej to sosnem z netu a mam to rychlejsie, bez natahovania kabelaze a zdlhavou manipuaciou s kazetovym prehravacom :wink:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

192??? načo??? veď kazety sú straašne nekvalitné médiá, ak aj máš nejaké zachovalé tak 128kbps ti bohato postačuje...
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

krupica_dnb napísal:192??? načo??? veď kazety sú straašne nekvalitné médiá, ak aj máš nejaké zachovalé tak 128kbps ti bohato postačuje...
vobec nie. na kazete sa pokojne mozu nachadzat frekvencie ktore by si konvertovanim na 128kbit mp3 orezal.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

mastermind napísal:vobec nie. na kazete sa pokojne mozu nachadzat frekvencie ktore by si konvertovanim na 128kbit mp3 orezal.
To nieje len o frekvenciách, načo ti je tam taká frekvencia ktorú počuješ možno na štúdiovej zostave a nadoma to vpohode stačí
Napísať odpoveď