Kvalitna myska, aj na hry

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Outsider
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Kvalitna myska, aj na hry

Príspevok od používateľa Outsider »

Zdravim, potreboval by som radu ohlade mysi. Mam doma ROCCAT Kone Plus zo zaciatku sa zdala, ze je to super mys ale ocividne je to len pozlatko, co casom vyprcha. Za cca. 4 mesiace intezivneho pouzivania som zistil jej dost velke nedostatky a pomaly na nej odchadza scrollovacie kolecko. Prva otazka je, ci niekto vie jak tu mrchu rozobrat inak ako silou, co by viedlo pravdepodobne k jej zniceniu. Druha otazka poradit s jej nahradou za priblizne podobu cenu. Ide mi hlavne o to aby mala tvarovanie pre pravaka, kvalitne scrollovacie kolecko, min. 4000 DPI, pripadne jednoduchy pristup k jej suciastkam pri rozoberani, presnost snimanie, nastavitelne DPI s moznostou prepinania na vrchnej strane mysi. Dik za rady.
Luxferi
Expert
Expert

Re: Kvalitna myska, aj na hry

Príspevok od používateľa Luxferi »

Co tak reklamovat?
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

cele toto marketingove posobenie z hladiska "nas vyrobok ma viac DPI" mi pride dost postavene na hlavu, kedze tento parameter, ako som zistil, nema ziadny vplyv pri beznom pouzivani mysky, je to iba akesi zvysenie sensitivity alebo ako to nazvat. proste mam 3 roky microsoft ie3 ktora ma 400 dpi a ide lepsie ako razera s 10000
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

s tým, že "razera s 10000" dpi ide lepšie ako myš s 400 dpi nesúhlasím, nakoľko som kedysi mal starú myš a asi pred štyrmi rokmi som zainvestoval a rozdiel bol jednoznačne citeľný. Ale zase na druhú stranu som tiež toho názoru, že to číslo je len marketingový ťah. Rozdiel medzi 4000 a 5600 dpi je asi zanedbateľný. Skôr ide o konrétny model a ergonómiu.. Každopádne mám Lachesis V2 a som úplne spokojný
Outsider
Star
Star

Luxferi napísal:Co tak reklamovat?
Nedostatky boli myslene, ze ta myska s nimi bola uz vyrobena a, co sa tyka scrollovacieho kolecka to uz od vyroby bolo divne len teraz sa mi tam zrejme pri cisteni mysi nieco dostalo takze je to viac menej moja chyba. Samotna myska mi prestala sediet tak jak by mala. Ja potrebujem hlavne mysku z pevneho materialu aby to moje zaobchadzanie vydrzala. Reklamacia ma napadla jak prva ale to je riesenie len ciastocne a zdlhave. Najradsej by som si staru mysku hodil na reklamaciu a ked ju spravia budem ju mat jak zaloznu. Ryzmyslal som nad CYBORG R.A.T. 7 alebo 5 . Ma niekto skusenosti s touto myskou ?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Gigabyte M8000X
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Death Adder - heavy daily usage - 2-3 roky, pohoda. Nie je to ani najlepšia myška, ale ani najhoršia. Za tú cenu skvost a poklad.
Outsider
Star
Star

uplink napísal:Death Adder - heavy daily usage - 2-3 roky, pohoda. Nie je to ani najlepšia myška, ale ani najhoršia. Za tú cenu skvost a poklad.
Obycajna myska. Chyba jej tam regulacia DPI pocas behu, na ktoru som si uz zvykol a moja dalsia mys to musi mat tiez. Mysi, ktore sem davate su skoro o triedu nizsie nez mam ja tak neviem, ci je rozumne ist z kaluze do blata.

K tej mojej mysi, teraz som pozeral, ci niekto ma tiez ten problem a pozrime sa "Uz druhy krat ju posielam na reklamaciu. Nefunguje TCU, nieje mozne aktualizovat FW (skusal som na 2 PC antivirus OFF), kolecko nefunguje poriadne > scrollujem dole a sem tam skoci hore ... obcas sa zasekne senzor Vyhotovenie a nastavenia su fakt rozsiahle skoda ze 1/2 veci mi nanej nefunguje :) ... Cez sviatky budem bez mysi :(( " skoda, ze nic take sa neobjavilo skor. By som rad vedel, preco ta mys je vychvalovana do nebies, v skutocnosti to je len kus srotu.
Luxferi
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Luxferi »

Outsider napísal: Obycajna myska. Chyba jej tam regulacia DPI pocas behu, na ktoru som si uz zvykol a moja dalsia mys to musi mat tiez. Mysi, ktore sem davate su skoro o triedu nizsie nez mam ja tak neviem, ci je rozumne ist z kaluze do blata.

K tej mojej mysi, teraz som pozeral, ci niekto ma tiez ten problem a pozrime sa "Uz druhy krat ju posielam na reklamaciu. Nefunguje TCU, nieje mozne aktualizovat FW (skusal som na 2 PC antivirus OFF), kolecko nefunguje poriadne > scrollujem dole a sem tam skoci hore ... obcas sa zasekne senzor Vyhotovenie a nastavenia su fakt rozsiahle skoda ze 1/2 veci mi nanej nefunguje :) ... Cez sviatky budem bez mysi :(( " skoda, ze nic take sa neobjavilo skor. By som rad vedel, preco ta mys je vychvalovana do nebies, v skutocnosti to je len kus srotu.
Death addera mam tiez, a to ci je o triedu nizsie asi napovie fakt ze ta tvoja odisla a tie nase slapu.Dpi sa da kompenzovat nastavenim citlivosti a ver tomu ze rozdiel medzi 800 a 4000 ani nespoznas. Jedinu mys co som mal a dala sa prepinat za behu bola a4tech oskar gaming mouse ... celkom sa dala co do kvality ale nesadla mi do ruky.
Outsider
Star
Star

Neviem kde zijes ale rozdiel medzi 800 a 4000 DPI je " kurevsky " velky. Si skus na 26" monitore hybat s mysou co ma 800 DPI a 4000 DPI ked nevidis rozdiel tak otvor oci :D Ja fungujem na 3200 DPI a viac iba pri FPS hrach.
Saphirro
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Saphirro »

nechcem byt blby ale ak sa ti zda myska pomala tak si ju zvys v SW zase nemusis kupovat 10k DPI osobne som mal mysku s 400 800 a 2K DPI nastavitelnou ale bezal som v kuse na 800
mozem poradit MS Sidewinder nemal som s nou po roku ziadny problem
alebo Logitech Performance Mouse MX brat ju ma uz cca pol roka mozno viac a prekvapila ma nato ze je bezdratva tak vydrzi fakt dlho
dEn00
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dEn00 »

Steelseries, aka kolvek od nich.. Ja mam kinzu a idem kupovat Sensei..
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

taktiez len Steelseries...Kinzu a Xai su v progamingu momentalne najpouzivanejsie :)
dEn00
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dEn00 »

KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Od SS pouzivam IKARI Laser. Toto je uz tretia (po dvoch reklamaciach). Lubi sa vyklikat (lave tlacidlo robi dvojklik, a momentalne u tejto mi kolecko robi aj 7klik [nepytajte sa ako je to mozne, tiez sa divim, ked dam otvorit odkaz na webe a stranku mi otvori aj 7x]). Povrchova uprava je velmi prijemna, no mastne ruky (pot, pripadne od jedenia) ju silno degraduju a zacina sa odliepat. Rozmyslam, ze ju zoskriabem celu, pod tou prijemnou upravou je standardny drsny plast, aky je mozno pozorovat na mnohych mysiach.
Inak vyberal som si ju hlavne kvoli moznosti nastavenia dpi za chodu a tiez kvoli jej velkosti (mam velku ruku). Som s nou natolko spokojny, ze napriek uvedenym (dost zavaznym) nedostatkom, nevidim vhodnejsiu alternativu pre mna.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

KoCi: Zrejme si nemal stastie a narazil si 2x na vadny kus. Co sa samozrejme moze stat :) Aj ked, o Ikari pri vydani putovali rozne clanky, ze je to len zaplata v rodine (potrebovali mouse, ktora by reprezentovala dizajn kedysi najpouzivanejsej mx518)...

napriklad toto tvrdenie:
"Ikari je výsledkom 15 mesačného vývoja ergonómie, tvaru, pohybu a držania myšky v spolupráci s top progamer klanmi. Top-performer pre hranie FPS hier ako CS 1.6 alebo COD 2"
- je pekna hovadina, kedze pri vydani to popreli snad vsetky popredne klany, co sa o Xai a Kinzu povedat neda (na nich sa fakt pracovalo len s najlepsimi v obore...fnatic, sk, m5, navi)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ja používam už asi 4 roky Razer DeathAdder 1800DPI a stále je ako nová. Scroolovacie koliečko ide stále tak ako má a tlačidlá nie sú vyklikané. Pár krát mi aj padla. Je to kvalitná myš. DPI sa dá nastaviť v SW a naspodu myši sa dajú prepínať profily.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Outsider napísal: Obycajna myska. Chyba jej tam regulacia DPI pocas behu, na ktoru som si uz zvykol a moja dalsia mys to musi mat tiez. Mysi, ktore sem davate su skoro o triedu nizsie nez mam ja tak neviem, ci je rozumne ist z kaluze do blata.
Pokial je death adder obycajna mys tak ber jednoznacne Razer Mamba 2012 :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Pigesko - nemat stastie a narazit 3x na vadny kus? To uz by nahoda zo mna robila debila :D
A to v spolupraci s akymi klanmi mys bola vyvijana, mam na haku. Inak je povazovana za akehosi modifikovaneho nastupcu popularneho modelu MSIE3.0 - ale to ma tiez netrapi. Po fyzickej stranke mi vyhovuje, len jej sem tam j3be.
Napísať odpoveď