kvalitný HDMI kábel
kvalitný HDMI kábel
Zdravím všetkých,
potreboval by som pomôcť s kúpou dobrého HDMI káblu na prepojenie TV (LG 42LD750) s PC (Asus nVidia GTX670), ktorý bez problémov utiahne 1080p, bez akéhokoľvek trhania obrazu, preblikávania a pod. Fakt sa v tejto oblasti nevyznám..
Mal by byť dlhší ako 5 metrov (5 metrov je málo).
Ďakujem za každú radu
potreboval by som pomôcť s kúpou dobrého HDMI káblu na prepojenie TV (LG 42LD750) s PC (Asus nVidia GTX670), ktorý bez problémov utiahne 1080p, bez akéhokoľvek trhania obrazu, preblikávania a pod. Fakt sa v tejto oblasti nevyznám..
Mal by byť dlhší ako 5 metrov (5 metrov je málo).
Ďakujem za každú radu
-
Ryan Giggs
VIP
Re: kvalitný HDMI kábel
Nejaky 10 m kabel je uz celkom dost zahul pre 1080p. Tam je to o metode pokus-omyl, pricom nerozhoduje to ci je kabel drahy a znackovy alebo noname. Kazdopadne toto vraj funguje.
http://m.heureka.sk/vga-dvi-hdmi-kable/ ... -zlac-kon/
http://m.heureka.sk/vga-dvi-hdmi-kable/ ... -zlac-kon/
dá sa to prežiť aj s 5m káblom, ale ten kábel je dosť napnutý, bez rezervy a už som takto zničil jeden. ok ďakujem veľmi pekne, skúsim ho
Ja mám plazmu prepojenú s PC týmto káblom http://www.alza.sk/hdmi-v1-4-propojovac ... 219650.htm
Bol o niečo drahší ale funguje už tretím rokom, takže neľutujem.
Bol o niečo drahší ale funguje už tretím rokom, takže neľutujem.
Ja mam najlacnejsi OEM 10m HDMI a ide to bez akychkolvek problemov na 50'' plazme, pred tym som mal 40'' LCD a tiez bez problemov. Full HD aj BluRay filmy aj hry idu tak ako maju...
-
dobi235
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
pokial viem tak je to uplne jedno ci ten kabel stoji 5€ alebo 1000€ stale to je len kabel ktory vedie signal ... niekde som videl aj test kde testovali najdrahsi hdmi a najlacnejsi a dopadli uplne rovnako 
dobi235 - Kvalita signalu moze byt rovnaka, kabel vedie predsa digitalny signal a nie analog. Otazka je kvalita materialu a vydrz.
-
Ryan Giggs
VIP
Ano toto plati u kratkych kablov. Tu je ale rec o 10 m. A tam ti kazdy kabel 1080p neprenesie.dobi235 napísal:pokial viem tak je to uplne jedno ci ten kabel stoji 5€ alebo 1000€ stale to je len kabel ktory vedie signal ... niekde som videl aj test kde testovali najdrahsi hdmi a najlacnejsi a dopadli uplne rovnako
takže kúpil som kábel, ktorý mi odporučil Ryan za necelých 8€ a šlape ako hodinky. 1080p@24hz ide krásne hladko bez sekania, trhania, preblikávania ..jednoducho funguje na 100%
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak ako hovori Ryan, nie kazdy to prenesie. Ja mam 10m alebo asi aj o cosi dlhsi kabel od domaceho kina k projektoru, a ked na projektori nezapnem zvysenie prijmu signalu na 3 az 5 stupen, tak mam len ciernu obrazovku.