Kvalitny Phone - Stredna Trieda

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
TAW
Amateur
Amateur

Kvalitny Phone - Stredna Trieda

Príspevok od používateľa TAW »

Čaute, chystám sa kúpiť nový phone. Budget je cca 200€.
Požiadavky:
- plynulý chod systému
- lepšie spracovanie (samozjeme v rámci môjho rozpočtu)
- obstojný fotoaparát
- dostačujúci výkon (žiadné hry nehrám, využitie je internet, mails, photo, nenáročné app.,čítanie článkov na webe, navy.)
-výdrž batére jeden deň
NOTE: dual sim - výhoda
(SK jazyk nie je potrebný)

Vďaka tomuto fóru a viacerým z vás (vďaka za cenné informácie), som zúžil výber zatiaľ na tieto dva typy:
1.Huawei p9 lite (207€ -cena za ktorú by som ho kúpil)
2.Xiaomi Redmi 3 S (180€)

Rád by som sa vás opýtal na 4 rady/typy:
1.Ktorý z týchto dvoch mobilov by ste si kúpily keby máte podobné požiadavky a využitie ako ja ?
2.Ak máte niekto skúsenosti ktorý z týchto dvoch má kvalitnejšie spracovanie ?
3.Ktorý má lepší výkon (som laik v tomto smere ale všimol som si že Xiami má 3gb ram proti 2, ale zas nemá lepší procesor P9 ?)
4.Ak máte skúsenosť ktorý z týchto dvoch má lepšie photo za optimálnych sveteľných podmienok ?

Každý vhodný typ sa zíde :) Chystám sa objednať si phone dnes po prípade zajtra (Mal som samsung S3 ale padol mi do oceánu, zabudol som naň pri potápaní. Mal som ho tri 3-4 roky a fungoval perfektne.)

Ďakujem vopred za každú radu.
PS.: Ak máte ešte typ na niejaký iný phone(cena 200 €) a viete že by bol lepší, kľudne napíšte.
androidak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Kvalitny Phone - Stredna Trieda

Príspevok od používateľa androidak »

Z tých dvoch by som si určite vybral P9 Lite. Podľa mňa pôsobí hodnotnejšie ako Redmi 3S, a je aj trochu výkonnejší. Aj fotky z neho mi prídu krajšie. Navyše má Full HD displej oproti HD u Xiaomi.
TAW
Amateur
Amateur

Ďakujem za radu. Máš pravdu, s tvojíme argumentmi plne súhlasím. 3S má ale u mňa plus pri:
-výdrže batérie, maľa by vydržať až tri dni (vysoká kapacita, over 4000 a taktiež aj šetrnejší display)
-vyššia RAM (zrejme výhodna do budúcna)
-o trochu nižšia cena (nehrá až takú rolu ale je to menšia výhoda)

Zrejme obidva majú svoju +-

Máte ešte niekto niejaké tipy ?
Smoukey
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Smoukey »

Ahoj, chceš ho kupovať na Slovensku? Alebo môže byť aj z Číny?
TAW
Amateur
Amateur

Preferoval by som Slovensko,okolité krajiny,UK... Nemám absolútne žiadne skúsenosti s objednávkami z Číny..., taktiež ako je to následne s reklamáciou a pod.
Smoukey
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Smoukey »

TAW napísal:Preferoval by som Slovensko,okolité krajiny,UK... Nemám absolútne žiadne skúsenosti s objednávkami z Číny..., taktiež ako je to následne s reklamáciou a pod.
Pokiaľ to chceš z SK tak tým Huaweiom nič nepokazíš, pokiaľ však chceš niečo lepšie dnes je čierny piatok a v Číne to vieš zohnať za dobré peniaze, najskôr sa však pokús o nákupe z Číny niečo naštudovať na internete a o Xiaomi na cz/sk miui fóre. Ja objednávam nonstop z Gearbestu a zatiaľ žiaden problém. Reklamovať sa samozrejme dá aj v Číne, no máš tam záruku iba 1 rok a posielať to hore dole a byť bohviekoľko bez telefónu je nereálne, ja to beriem tak, že 200e mobil je dnes naozaj na ten 1-1,5 roka a potom ho tak či tak mením. Pri Xiaomi sa však nestáva často, že by sa niečo pokazilo. Xiaomi zo slovenska s 2r. zárukou by som bral asi so Smartzero, tam majú fajn ceny. Z modelov buď Xiaomi mi4s 3/32, Redmi 4, resp. mi5 kúpiš už za 235e (gearbest v číne)... S touto značkou nič nepokazíš, mám od nich asi 10 vecí a zatiaľ bez problému. Na Gearbeste ti pošlú fotku tvojej zásielky na váhe, napíšu ti tam že to je darček, resp. nižšiu cenu a clo ani dph by si nemal doplácať, teda aspoň mne sa to ešte nestalo. Ak ti príde papier z colnice tak mi napíš správu poradím ti ako to vyriešiť bez peňazí :) Doba dodania je od 10 do 28 dní, väčšinou mi to ale príde tak za 13-16.

napr. http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_563920.html
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_ ... html?wid=4
TAW
Amateur
Amateur

Dakujem za rady. Zobral som Xiaomi Redmi 4 4G Smartphone - 3GB RAM 32GB ROM Cena 143€.
Je to deal pri ktorom som sa rozhodol dotoho ísť. Prečítal som viacero článkov ako si mi odporáčal Smoukey a verím, že by to malo byť OK.
Dúfam len, že to dopadni dobre na tej colnici. Ak by bol ale niejaký problém, určite ťa kontaktujem o radu :)
Napísať odpoveď