Kvalitný photoshop tutorial
Kvalitný photoshop tutorial
Zdravíčko, rozhodol som sa naučiť aspoň úplné základy vo photoshope.. moja snaha začala googlením vydareného tutorialu pre začiatočníkov (kludne aj AJ) ale výsledkom boli videá násťročných alebo Indov s priam dychzarážajúcov angličtinou... bol by som vďačný za každý typ na dobrý tutorial či už písaný alebo video. Ďakujem.
Re: Kvalitný photoshop tutorial
https://design.tutsplus.com/courses niektore kurzy su free, vacsina vsak platenych.. ale podla mna sa oplati tych 15dolarov ci kolko investovat, ak to myslis vazne s tym. mas tam viac sekcii, ktore by ta mohli zaujimat (napr. webdesing)
moje plány niesú zaoberať sa práve grafikou skôr chcem len pochytiť základ, verím že sa mi raz určite zíde takže s tým investovaním uvidím
prípadne keby sa našli návrhy na free kurzy
tento kanal sa zaobera upravou fotografii vo Photoshope, cize ak je to to na co sa chces zamerat, su tieto videa vhodne a velmi dobre vysvetlene
https://www.youtube.com/user/PhlearnLLC/videos
https://www.youtube.com/user/PhlearnLLC/videos
co konkretne s tym PS-kom chces robit? Chapem, ze sa ho chces naucit ovladat, no to sa neda uplne zovseobecnit.
Nejaky vseobecny tutorial o tom, ze co robi tento nastroj, alebo ako otocit obraz, najdes tazko, resp. nemaju velky vyznam. Tak ci tak sa budes musiet na nieco zamerat (uprava fotografii, retuse, web desing, 3d grafika, vektorova grafika,...), tak si skus vybrat a zacinat s nejakymi beginner videami urcitej temy, a oni tam popisu aj tie zakladne nastroje.
Nie som vsak graficky dizajner, mozno ti z toho odboru poradia inak.. ale pracujem s PSkom pri tvoreni webov, a tiez som sa ho potreboval davnejsie naucit ovladat, a hoci som nepotreboval nikdy v praci nieco zlozite nakreslit, aj tak som si tutorialy o nakresleni nejakej postavicky/zvieratka urobil a nelutujem to.
Nejaky vseobecny tutorial o tom, ze co robi tento nastroj, alebo ako otocit obraz, najdes tazko, resp. nemaju velky vyznam. Tak ci tak sa budes musiet na nieco zamerat (uprava fotografii, retuse, web desing, 3d grafika, vektorova grafika,...), tak si skus vybrat a zacinat s nejakymi beginner videami urcitej temy, a oni tam popisu aj tie zakladne nastroje.
Nie som vsak graficky dizajner, mozno ti z toho odboru poradia inak.. ale pracujem s PSkom pri tvoreni webov, a tiez som sa ho potreboval davnejsie naucit ovladat, a hoci som nepotreboval nikdy v praci nieco zlozite nakreslit, aj tak som si tutorialy o nakresleni nejakej postavicky/zvieratka urobil a nelutujem to.
myslím že sa zamerám hlavne na úpravi fotografií a prípadne vektorovú grafiku to by mohlo byť zaujímavé
tak či tak ďakujem za správne usmernenie verím že vhodný tutoriál objavím
Na vektorovú grafiku PS neslúži. Inak, odkaz, ktorý si tu dostal je skvelý, a je tam kopa návodov aj na konkrétne nástroje, filtre, pluginy Photoshopu, nie len na samotnú tvorbu, čiže je to super. Kopa je tam toho plateného, to je fakt, ale nájdeš aj veľa free vecí.