Laptop (Asus Zenbook UX430U) zacal vcera svojvolne "hybernovat", aj ked s nim aktivne pracujem. Deje sa to vsak len ked je v nasledovnom stave (vsetky tri body sucasne):
1. pripojeny na externy monitor
2. nabija sa
3. display laptopu je zatvoreny (t.j. pouziva sa len ext. monitor)
Ked sa nabija a display laptopu je otvoreny (sucasne je vsak pripojeny aj k ext. monitoru) alebo bezi na len na baterii (bez ohladu na to ci je laptop display aktivny), tak sa to nedeje.
Predtym to fungovalo vsetko normalne aj so zapojenym ext. monitorom, vsetky SW nastavenia (prechod do rezimu spanku a pod.) su nastavene na "nikdy".
Nainstalovany je original Win10 Pro.
Ma s tym niekto skusenost? Hladal som to v roznych zdrojoch, avsak identicky problem a riesenie som nenasiel.
Laptop svojvolne hybernuje (Win10)
Re: Laptop svojvolne hybernuje (Win10)
Tak skús vypnúť hibernáciu aj cez CMD , príkaz powercfg -h off.
Pozri systemove logy (Event Viewer), mal by si tam vidiet logy so zdrojom Kernel Power a tam by mal byt napisany dovod.
Napriklad:
"The system is entering sleep.
Sleep Reason: Application API"
To by malo pomoct najst pricinu, ci je to nejakym nastavenim alebo blbne tlacidlo.
Napriklad:
To by malo pomoct najst pricinu, ci je to nejakym nastavenim alebo blbne tlacidlo.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pripadne mozno format a nova instalacia Windowsu.
Pozeral som uz skor "Event Viewer" a objavuje sa tam Event 42 (vid. nizsie) v case ked to takto svojvolne hybernuje, avsak nie je mi z toho vobec zrejme co je pricinou:Gothar napísal:Pozri systemove logy (Event Viewer), mal by si tam vidiet logy so zdrojom Kernel Power a tam by mal byt napisany dovod.
Napriklad:
-
starysomar
Hardcore addict
V nastavení napájania skús "vysoký výkon", všetko (uspanie monitora, odpojenie disku) na "trvale zapnutý".