Pred rokom ci dvomi som si kupoval mysku. Moj plan bol ist do optiky od Logitechu, chcel som nieco ergonomicke a zaroven dobre. Uvazoval som o Logitech MX-510, ktora sa uz asi ani nepredavala a bola teda nahradena o nieco novsim modelom MX-518. Predajca, ktory je kamarat ma vsak ukecal na MX-1000, ide o laserovu mysku, bezdrotovu. Spociatku som sa branil, ale jeho zamestnanec oponoval tym, ze ju ma doma, ze krasne ide, nezavadzia ziadny kabel a keby nieco, tak ved ju mozem prist vratit do par dni, ze nebude problem s vymenou pokial ju nejak neposkodim alebo nezaspinim. Tak som si povedal teda, ze dam na jeho slova a kupil som ju.
Zo zaciatku sa mi zdalo, ze ide dobre, predsalen prechod zo starej optickej mysky Genius, ktore sa predavaju po 5 eur bol uplne o niecom inom. Sice je tato mys tazsia, ale bolo to uplne ine. Nepouzival som podlozku a chodila mi krasne po stole, nebol ziadny problem. Mozno po mesiaci ci dvoch som zacal objavovat prve problemy, ze myska nereaguje ako ma, ze obcas skace do opacnej strany a vsimol som si divny jav, ze to bolo svietenim. Ak som mal nad pocitacom zasvietene neonove svetlo, tak ako keby mys isla kvalitnejsie. Moc som tomu nechapal, co to s tym moze mat spolocne, ale mozno predsa podpod spodok mysky na ktorej su klzaky presvitalo trosku svetla a tak bol povrch stola lepsie snimany. Neskor som skusil obycajny papier a tam isla mys o dost lepsie. Rozhodol som sa vsak, ze si kupim podlozku, ktora mi aj tak vadi a tak som kupil tenku latkovu, stala zo dve ci tri stovky, je tenka s pogumovanym spodkom, aby sa nesmykala. Na tejto podlozke vsak mys beha o dost tazsie ako po stole ci papieri. Na zaciatku sa mi zdalo, ze sa to zlepsilo, ale teraz po roku a pol mi to zacina vadit.
Mys nebeha ako by mala, ani na podlozke, ktora je uz trochu vysuchana. Skusal som aj stol, ale stale to nie je ono. Praca v Photoshope je po pixeloch nemozna, pretoze ak sa chcem posunut o pixel ci dva, tak mi mys skoci aj par pixelov alebo do opacnej strany. Ked to polozim na istu cas stola, teda tam, kde som este mys nepouzival a stol je prakticky neosuchany, tak mys ide viditelne lepsie. Nemam zaujem investovat do podlozky 30 eur, ked nemam istotu ze ani nepojde, navyse kovova podlozka teraz v zime asi nie je riesenie.
Neviem, ci je problem v myske, ci je nejak divne nastavena citlivost alebo co, ci je dovod na reklamaciu. Navyse mys treba priblizne po 3 dnoch nabit, aby sa dala pouzivat, pretoze na tie 3-4 dni sa vybije. Ked som cital tu na fore, ze niekto ma Microsoftu a nabije ju po mesiaci ci polroku, tak som len ticho zavidel.
Uvazujem aj, ze by som mys skusil predat niekde v bazari cez internet a kupil MX-518 alebo nieco podobne. Myslim, ze problem by mohol byt u mna v citlivosti laseroveho snimaca. Standardne nepouzivam SetPoint ovladace od Logitechu ci ako sa to vola, teda nemam pustenu tu aplikaciu. Ale aj ked som ju pustil, tak neviem najst citlivost snimaca a ci mozem zmenit DPI na myske.
Vie mi niekto poradit, kde by mohol byt problem alebo ci sa vybrat inou cestou a kupit inu mys?
//autoeditácia príspevku ( 15 Oct 2009, 4:35 )
Nikto nic?
Laserova mys (Logitech MX1000)
Ja mám Logitech MX-1100, je na dve tužkové baterky a sú v nej asi štyri - päť mesiacov. Už mi píše že vydržia len 13 dní. Používam Set point. Myš ani nevypínam, ona sa vypína automaticky. S citlivosťou problém nemám, ale s podložkou áno. Tiež som si nemohol zvyknúť a skúšal som rôzne podložky. Nakoniec som si na stôl nalepil samolepiacu tapetu a zvykol som si, ale chcelo by to niečo lepšie.
v pripade MX 1000 je vysielac priamo v koliske pre nabijanie, ktoru ma zrejme blizko k mysi, takze rusenim to pravdepodobne nebude. Tiez problem nebude ani v napajani, kedze koliska ma zaroven pre potrebu dobijania aj dovedeny napajaci kabel. So senzorom MX 1000 som bol daleko spokojnejsi ako u MX Revolution, ktory mi robil presne to co spominas - chcel som sa pohnut o pixel, pohol som sa o tri. Tieto drahe mysi su holt vybavene lacnym 800dpi laserovym snimacom, ktory nijak neovplyvnis. Ak sa mys sprava vyslovene divne, mozes ju skusit reklamovat (aj ked, asi nebude v zaruke). Na problem s povrchom som nenarazil, jedine vtedy mi robila somariny, ked sa pod senzor dostal vlas.