laska a alkohol

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
danielita
Novice
Novice

laska a alkohol

Príspevok od používateľa danielita »

ahojte, moj priatel dost pije, tvrdi ze mu uz niet pomoci tak sa rozhodol ze ma radsej necha aby som sa kvoli nemu netrapila...vraj am stale miluje no nechce ma trapit...ja som ho vsak prosila aby to nerobil asi 3 hod potom , co mi cez sms poslal spravu o rozchode, chcem mu pomoct , prosim poradte
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Možno blbá a nevhodná otázka, ale predsa... Nebol pri tom ako ťa opúšťal opitý?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Bud je to skutocny alkoholik, alebo mu nestojis za to aby sa vzdal alkoholu.
Ak je skutocny alkoholik potrebuje odbornu pomoc. Z mojho pohladu vsetko.
danielita
Novice
Novice

as

Príspevok od používateľa danielita »

ano bol opity, teda ja sama mu nepomozem...kde zozeniem odbornika?
mi-chau
Darca
Darca

Re: as

danielita napísal:ano bol opity, teda ja sama mu nepomozem...kde zozeniem odbornika?
V prvom rade si musi on uvedomit ze potrebuje pomoc a musi sa chciet zmenit.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Alkohol mu je viac, ako ty. Si si ista, ze za to stoji?
mi-chau
Darca
Darca

kinjeril napísal:Alkohol mu je viac, ako ty. Si si ista, ze za to stoji?
Nechcem rypat, ale bol si uz niekedy na niecom zavisly?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

A ty si bol?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

mi-chau napísal:Nechcem rypat, ale bol si uz niekedy na niecom zavisly?
Ano, bol. Kyslik, pitna voda a tak. Why? : )
mi-chau
Darca
Darca

erytrocyt napísal:A ty si bol?
Staci mi skusenost s cigaretmi. Viem si zivo predstavit ake je to s chlastom. A pokial clovek nieco nezazil, nemal by to odsudzovat.
aston
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aston »

noo ono mas to tak ze ked si clovek vypije tak niekedy povie veci kt. na dalsi den bude lutovat no vtedy co ti to povedal bol aky zjety? mozno bol v nalade a mozno bol v komatu :roll: ale ja si myslim ze ked ta ma naozaj rad tak sa kvoli tebe vzda aj alkoholu mozno on pije tak casto ze nevie rozmyslat za triezva
ked si si s nim zacala bol triezvy ci aky???
aaa este z alkoholom neni sranda neskor ked neprestane pit dojde do takeho stadia ze ta bude bit a toto netreba nikomu si myslim :?
bud prestane a ty mu v tom pomozes alebo neprestane a potom sa nanho vyser ale ja ludi co biju zeny nemam rad a to su vacsinou alkoholici a tych by som najradsej vrazdil
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Bude to ťažké k nejakému odborníkovi, pokiaľ nebude aspoň trochu spolupracovať. Poznáš jeho rodičov? Oni si nič nevšimli? Pokiaľ by ti boli ochotní pomôcť, predsa len, jedná sa o ich syna, bolo by to jednoduchšie. Obdivujem, že sa mu snažíš pomôcť napriek tomu, že alkohol je mu prednejší ako ty.
Alkohol je riadna sviňa, dokáže ovládať nielen závislého človeka, ale pomaly ničiť aj celé okolie. :?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Bolek ma pravdu..skus to cez jeho rodicov..ale taktiez vas to moze odcudzit,pretoze sa alkoholu nebude chciet vzdat..kazdopadne Ta aj ja obdivujem za to,co robis...Lenze problem je v tom,ze on zjavne nechce...a ked nechce..tak s tym sa neda nic robit..a zavisleho nijak nepresvecis..hlavne je,aby chcel...
Drzim Ti palce..vela stastia!...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Je si vedomy toho, ze ma problem s alkoholom, priznava, ze je zavisly, sam to chce s tebou ukoncit. Myslim, ze ked sam nebude chciet prestat, mozes mu ty, okolie aj vsetci svati pomahat, nepomozes mu. Je to smutne, ale proste chlast ho premohol.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Kolko ma rokov ??? A ako dlho ste spolu ?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Preco vy zenske vzdy chcete zmenit chalana aj ked to nema vobec ziadny zmysel? Zapamataj si jednu vec: nech robis co robis urcite ho nezmenis, tak to vzdy bolo a tak to vzdy aj bude. Pokial sa nezmeni sam a nevrati sa za Tebou tak zabudni, mozno to bude tazke ale ine vychodisko nieje. Howgh
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: laska a alkohol

Príspevok od používateľa jin »

danielita napísal:ahojte, moj priatel dost pije, tvrdi ze mu uz niet pomoci tak sa rozhodol ze ma radsej necha aby som sa kvoli nemu netrapila...vraj am stale miluje no nechce ma trapit...ja som ho vsak prosila aby to nerobil asi 3 hod potom , co mi cez sms poslal spravu o rozchode, chcem mu pomoct , prosim poradte
Že si sa mu rozhodla pomôcť je ušľachtilé, no možno troška krátkozraké - sama to nezvládneš, teda pokiaľ je od alkoholu skutočne závislý. V tom prípade by si s ním mala o tom vážne pohovoriť zatriezva. Pokiaľ sa on nebude chcieť zmeniť, tak sa môžeš hoc" liepať po stenách, no nepomôže mu to a Teba to bude iba zraňovať... Ak to však bude chcieť a nebude to iba chvíľkové, tak ho skús podporovať. Je mi ľúto, že Ti to musím napísať, no pre vzťah sú medzi vami teraz veľmi nevhodné podmienky.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

kinjeril napísal:Je si vedomy toho, ze ma problem s alkoholom, priznava, ze je zavisly, sam to chce s tebou ukoncit. Myslim, ze ked sam nebude chciet prestat, mozes mu ty, okolie aj vsetci svati pomahat, nepomozes mu. Je to smutne, ale proste chlast ho premohol.
Nechcem teraz zachraňovať svet...,ale nemôžeš to ukončiť, že alkohol ho premohol. Určite je to mladý človek, má celý život pred sebou. Treba mu nejako pomôcť. Možno by pomohlo porozprávať sa s ním, keď bude triezvy a bude s ním preč. Možno by zo začiatku, pokiaľ bude odmietať odbornú pomoc, nebolo zlé ho nahovoriť, aby začal navštevovať nejakú skupinu alkoholikov (pokiaľ niečo také v okolí máte). To by mu mohlo pomôcť aspoň priznať si problém. Alkohol je len maska na niečo, čo ho trápi. Môže to byť už aj nejakou traumou, keď bol menší, z dospievania atď, treba to odhaliť a bojovať s tým. Bude to ťažké, ale musí to ísť.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Samozrejme nevravim, ze treba ho uplne odpisat, ide o mladeho cloveka ako si napisala a to mrzi o to viac. Ale pomoct mu je/bude imho velmi tazke. Aj ked si s nim pohovori za triezva, po prvom dusku chlastu to uz nebude pravda. Sam defacto priznava, ze nema dost sily na boj proti tomu a radsej zvolil cestu rozchodu. To uz moze hovorit o jeho vnutornej "sile". Kazdopadne, prajem mu len to najlepsie, teda cistu hlavu co najdlhsie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nezabudaj ze tuto cestu zvolil pod vplyvom... za triezva asi uvazuje inak
Napísať odpoveď