Ahoj,
chcem si kupit druhy monitor na pracu a filmy. Teda budem pouzivat dva v expand mode. Uz uz som chcel kupit "LCD monitor 24" iiyama ProLite E2473HDS černý", no potom ma napadlo, ze by som mohol obcas pustit aj tv. A teraz ma zaujima, co na to potrebujem. Staci mi najst random lcd s tv tunerom a to je vsetko?
Lcd monitor prípadne tv
Re: Lcd monitor prípadne tv
radsej ako LCD s tunerom si kup LCD bez tuneru a tuner samostatne
-
Ryan Giggs
VIP
V podstate ano. Medzi tv a monitorom nie je funkčne absolutne žiaden rozdiel. Otazka je, aku kvalitu od toho očakavaš a na čo všetko to potrebuješ. Napr. väčšina lacnych lcd tv nie je najvhodnejšia ako monitor na nejake hardcore hranie (vysoky input lag), či na tvorbu grafiky a pod. Ak to potrebuješ len na pracu (word, web...), filmy a vysielanie, TV je dobra voľba. Všetko je však vecou použitia. Nezamieňaj však monitor s tunerom a lcd televizor.lucas03 napísal:Staci mi najst random lcd s tv tunerom a to je vsetko?
Takze si kupim nejaky z tychto externych usb tunerov.
http://www.alza.sk/multimedia/televizni ... iceUp&Pg=0
V com je medzi nimi rozdiel, Podporuje niektory aj unix?
ak tomu dobre rozumiem, usb prijima signal a ja ho potom uz len nastavim ako vystup na tv. Do tv este bude zapojena antena. Tod vse? cez nejaky soft budem spravovat kanaly? A kolko kanalov to bude mat?
http://www.alza.sk/multimedia/televizni ... iceUp&Pg=0
V com je medzi nimi rozdiel, Podporuje niektory aj unix?
ak tomu dobre rozumiem, usb prijima signal a ja ho potom uz len nastavim ako vystup na tv. Do tv este bude zapojena antena. Tod vse? cez nejaky soft budem spravovat kanaly? A kolko kanalov to bude mat?
-
Ryan Giggs
VIP
Teraz si to nejako zamotal. Tie externe tunery su k PC, pripajaju sa k PC cez usb. Pre sledovanie tv vysielania je preto potrebne mať PC zapnuty. Antena sa zapaja priamo do toho tunera.
Chytiš vysielanie z dvb-t čo je 6 slovenskych kanalov.
Chytiš vysielanie z dvb-t čo je 6 slovenskych kanalov.