LED Smart lampy a elektroinštalácia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
kubcosnv
Novice
Novice

LED Smart lampy a elektroinštalácia

Príspevok od používateľa kubcosnv »

Čaute,
Verím, že sa nájdu nejakí skúsenejší užívatelia Smart svietidiel a prípadne nejeký elektrikár.
Úvod : kupoval som nový byt, ktorý bohužiaľ mal viacero závad a neviem, či elektroinštalácia bude mojím ďalším problémom alebo nie.
Zariadenia :
- Xiaomi Yeelight YILAI YlXD05Yl 480
- Yeelight JIAOYUE YLXD05YL 480
- Blitzwolf® BW-LT20 ( 2x )

Problem :
- Blitza som dával do kúpeľne a na chodbu - občasne sa samé vyresetujú, začnú preblikaváť, treba cez appku prenastaviť na iný default. Jedna je spojená priamo spolu s ventiláciou, druhá je spojená zase na 3 rozne vypínače ( nepýtajte sa ma, prečo nám dali na každú stenu vypínač na 1 svetlo :D )
- S blitz ledkou je to moja prvá skusenosť, s xiaomi nie

- Jedna z lámp sa veľmi nevyužíva, tak tam problém zatiaľ nenastal (izba sa nevyužíva)
- Druhá lampa je v obývaku a ta prestala chodiť - osvetlenie cez appku nejde vobec regulovať,vždy ostane na nejakom defaulte, občasne sa sama vypne, hoc v appke ukazuje že je ON. Svietiť svieti.
- Na 2 rozdielne jednoduché vypínače (2 steny) sa napájajú 2 svetlá. Aktuálne ich nie je možné ovládať samostatne.
- Ďalšia totožná lampa je na ceste, bude sa pripájať rovnako do obyváku a osobne som zvedavý.

Pretože sme mali a máme dosť problémov so zhotovením bytu, mám obavy,že sa jedná o elektroinštaláciu a nie problém s lampami. Doteraz som v iných domoch nemal problém s takýmito lampami (Xiaomi).
Napadá ma taktiež problém so SW-firmwarom lampy, no to sa uvidí až dojde ďalší kus.

PS : 1 "menší problém" a netuším, či nemá súvis - dlhá prodleva pri zapínaní svetla - možno sekunda. V iných 2 bytoch som tento problém nemal a tu, aktuálne, reakcia je hrozná.

Ak viete nejakú radu ako to ošetriť, budem rád, dík.
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: LED Smart lampy a elektroinštalácia

Príspevok od používateľa Grim »

Mne sa xiaomi tiež sem tam rozladí. Nefungujú žiadne spínače okrem origoš ovládača na konkrétne svetlo. Riešenie - vypnúť a zapnúť ističe na svetlá. Sem tam sa to dokonca opravilo samé - ráno nešlo, poobede už hej.
kubcosnv
Novice
Novice

Re: LED Smart lampy a elektroinštalácia

Príspevok od používateľa kubcosnv »

Čo sa týka toho, ktoré nefunguje, tak ističe som skúšal On-Off.. Bohužiaľ nenaskočilo.. Skúsim odpojiť priamo káble a neskor vyskúšam za nový kus... No ako hovorím, nedialo sa mi to a je to otrava, ak mi píše priateľka, aby som nadiaľku nastavil svetlo lebo ho zresetovalo a podobne.. :/
Napísať odpoveď